Tax.lt narys Vanguard

V
Tax.lt narys nuo
2003-10-01
Vanguard
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2003-11-03 15:54 Gyventojų pajamų mokestis » Apie GPM tarifu kaita » #40400
Sveiki,

dekui labai EkFin bei Rasidai! Jusu deka supratau si paradoksa. O paradoksas jis man todel, kad apie itaka niekada anksciau nebuvau susimastes (ir be reikalo).

Sekmes,
Vanguard

P.S.
Visgi tarifu dinamika pradziuginu :))
2003-11-02 12:26 Gyventojų pajamų mokestis » Apie GPM tarifu kaita » #40215
Sveiki,

norejau Jusu paklausti, ar laikotarpiu 1993-2001 m. kito Gyventoju pajamu mokescio (anksciau vadinto fiziniu asmenu pajamu mokesciu) tarifas - t.y. tie 33 proc.

taip pat butu idomu suzinoti, kaip kito darbuotojo imoku SoDrai nuo atlyginimo tarifas - tas dabartinis 3 proc. (kita 31 proc. sumoka darbdavys).

Kodel to reikia? Esme ta, kad nagrinejant mokestines pajamas i nacionalini biudzeta akivaizdu, kad gyventoju pajamu mokescio mokestines pajamos svyruoja, o tuo tarpu draudimo imokos i VSDF fondus nuosekliai dideja - kaip tai gali buti??? Juk jei mokamas vienas, tai turi buti mokamas ir kitas? :) T.y. jei mazeja gyventoju pajamu mokescio imokos i nacionalini biudzeta, kaip tuo paciu metu gali dideti imokos SoDrai?

Dekui visiems atsakusiems!
Ir geros busimos savaites!
2003-10-03 18:22 Bendra » apie mokesciu nastos vertinima » #35044
O skaiciuojant mokestines pajamos/BVP, iseina, kad 35-40 proc. paskutiniasiais metais (2000-2003). Bet kadangi STD skaiciuodamas BVP prideda ir galima seselineje ekonomikoje sukurta dali, tai tiketina, kad mokesciu nasta turetu realiai buti didesne. Taciau kiek - nera duomenu, kad butu galima ivertinti

O siaip idomus pavyzdys - dekui :)
2003-10-03 13:14 Bendra » apie mokesciu nastos vertinima » #34858
Apmokestinamuju baziu nepalyginamumas ir yra didziausia problema, bandant ivertinti bendraja mokesciu nasta - juk per 13 metu Lietuvoje ta apmokestinamoji baze daugokai pakito. Taciau mano kursiniame reikia ivertinti tik mokesciu nasta, todel bent jau dinaminiu poziuriu ir tik Lietuvos pavyzdziu, nera labai svarbu, kokia ta mokestine baze - svarbu, kiek apskritai lietuviai sumoka mokesciu. Cia tarsi apibendrinta analize, nesileidzian i smulkmenas (kitaip ir neimanoma).

Aisku, norint lyginti su kitomis valstybemis, kyla akivaizdziu problemu, bet gal vel darant prielaida, kad svarbu tik mokestines iplaukos, galima bandyti atlikti kazkokius apibendrintus tyrimus.

Tokie tie mano paties pasvarstymai sia tema. Gal si pades labiau sukonkretinti klausima.

O siaip dekui uz patarima, nors jis kazin ar isiterps i mano analize.

Sekmes,
Gediminas
2003-10-03 12:42 Bendra » apie mokesciu nastos vertinima » #34840
Ei, profesionalai, negi neturite jokiu ideju? Juk tai gana aktuali tema, gal tik kiek apibendrinta! Bet jos apibendrintumas ir turetu padeti lengviau siulyti ivairius vertinimo metodus.

Vis dar besitikintis pagalbos,
Vanguard
2003-10-01 09:50 Bendra » apie mokesciu nastos vertinima » #34199
Sveiki visi,

norejau visu Jusu paklausti, kokius budus ivertinti salies mokesciu nastai zinote ar galetumete prisiminti? Tiesiog reikia tokiu ideju kursiniam darbui (tema "Bendras mokesciu lygis Lietuvoje ir jo vertinimas"). Iki siol radau tokius:
1. mokestiniu pajamu/BVP santykis ( prie to paties laisves nuo mokesciu diena);
2. the misery index (labai abejotinas prasmingumu tyrimas);
3. Laferr'io kreives modelis.

Gal turite dar kokiu nors ideju. Tinka viskas, o klausiu todel, ka dar ryskiai truksta tokio pobudzio vertinimu metodu. Juk is triju rimtos analizes nepadarysi.

Tiesa, jei nera noro aprasineti pati vertinimo buda, tai bent nuoroda ar literaturos saltinis tikrai labai pagelbetu.

Is anksto dekui visiems padejusiems!
Kurybingos ir prasmingos darbo savaites!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui