Tax.lt narys Smila

Smila
Tax.lt narys nuo
2005-12-23
Smila
forume parašė 182 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-12-19 15:25 Bendra » GPAIS » #1405303

tiga rašė:

Gabi2 rašė:

Meduza67 rašė:
sveiki,
ir aš blaškausi GPAIs sistemoje. Į programą vedu importuotą ir pardavimu LT ir už jos ribų. Klausimas dėl pakuotės rūšies priskyrimo. Jei importuojate prekes, kurios skirtos ir gamybos žaliavoms ir pardavimui rodote sunaudota savo reikmėms ar transporto tretinė? Būčiau dėkinga

Galima susikurti du tapačius prekinius vienetus - viename vienete priskirti sunaudotos savo reikmėms pakuotės kodus, kitame vienete - išleidžiamus į rinką.

Va, čia man ir yra pats didžiausias idiotizmas smile Kad programoje turiu vieną prekinį vienetą , pvz žibintą, kuris turi pirminę pakuotę ir šį žibintą mes parduodame ir naudojame gamyboje, t.y. būtų savo reikmėms. Tai GPAIS gudručiai reikalauja, kad į jų sistemą aš suvesčiau du prekinius vienetus. Aš tikrai to nesupratau ir suvedžiau tik vieną prekinį vienetą, kaip ir programoje. ir pasirinkau 12 kodą"Plastikinė pirminė pakuotė". Nes juk kai pildai žurnalą, tai tada įsikeli tą prekę ir tada renkiesi kur ji buvo išleista: viena eilute rodai, kad išleista į vidaus rinką ir kiek vienetų, o kita eilute-kiek vienetų sunaudota savo reikmėms. Jie man dabar aiškina, kad negerai, nes juk 12 kodas skirtas plastikai vidaus rinkai. O aš jiems liepiu parodyti kur tokie žodžiai parašyti prie šio kodo? O jeigu ir taip kaip jie sako, tai tada kam reikia dar žurnale rinktis kur buvo išleista, nes juk visiškas idiotizmas: bus sukurtas prekinis vienetas, kuris skirtas vidaus rinkai, o aš žurnale parodysiu, jog jį sunaudojom savo reikmėms smile Kadangi aš jau esu susivedusi senai visa tai ir pas mane prekių ne vienas šimtas su pirmine pakuote, todėl tikrai nežadu savo sistemos griauti. O jie man grasina, kad metinėj deklaracijoj nesukris, o aš jiems aiškinu, kad aš ne tokia jau klvaila ir sugebu užpildyti deklaraciją pati smile Įdomu kuo baigsis ši mano kova smile nes kai AM aikinausi ir jie bandė pažiūrėti mano suvestines, tai sakė viskas gražiai sukrenta, tai dabar visiškai neaišku-kam sukurtas perteklinis reikalavimas smile


o gal galite atsakyti:
1. GPAIS suvedziau elektronikos prekes (jos pas mane eina su pakuote), vedant elektronika pasirinkau Didmenine prekyba, nes nu pardaviau tas prekes. (Bet vienos prekes parduodamos su pakuote, t.y. didmenine prekyba, kitos tampa savu reikmiu pakuote).

ar pildant elektronikos prekes veiklos budai, tos pakuotes, kurios tampa savu reikiu reikmiu, prie elektronikos veiklos budu irgi reikia savu reikmiu pakuotes. Nes juokinga, kad parduotos elektronikso prekes rasyciau savoms reikmes

2. ar gali prekinis vienetas buti pakuote (t.y. medine pirmine, plastikine antrine savu reikmiu) ir t.t. ?
pildau zurnala, kur matosi prekes su su pakuotemis, gaunu suminius skaicius ir juos suvedu.
Pagal sita lentele pildau Pakuotes ataskaita ir Zalio tasko ataskaitas.




2018-12-18 16:56 Bendra » GPAIS » #1405212

ccm306 rašė:
Laba diena, nesuprantu, nuo vakar dienos negaliu sulaukti suvestinė. Paspaudžiau formuoti suvestine iki šiol nėra. smile ką aš ne taip darau? smile



o aš paspaudžiau formuoti, rašo, kad suformuota bet suvestinės nepadaro
2018-12-18 16:54 Bendra » GPAIS » #1405211
Sveiki

1. Ar galima kažkaip atsispausdinti pakuočių suvestines? ar aš nerandu ar GPAIS tokios galimybės neturi?
Kaip jūs pasitikrinate duomenis?


2. Ar galima vesti pakuotės apskaitą pas save excell formoje, o žurnaluose kaip prekinį vienetą įsivesti
popierinė pirminė, popierinė antrinė savų riekmių ir t.t. ?

3. Jeigu pildote elektronikos gaminių žurnalus, ar pakuotę vedate su elektronikos gaminiais, ar rasote kad be pakuotes ir paskui atskirai susivedate pakuote? Jei vedate kartu kur paksui surasti pakuote, kuri ejo su elektronika?

2018-12-18 16:12 Bendra » GPAIS » #1405205
Sveiki
GPAIS pateikiau elektronikos prekių suvestinę tvirtinimui,
Prekės eina kartu su pakuote.

Dabar pildau pakuotės žurnalą, bet kaip dabar su elektronikos prekių pakuote? elektronikos suvestinėje, matosi tik suvestiniai duomenys elektronikos, o kur pakuotės duomenys nukeliauja? kaip elektronikos pakuotes įsikelti man pakuočių ataskaitą?

a
2018-09-19 09:21 Bendra » GPAIS » #1400222
Sveiki
Kaip rodote GPAIS EURO padeklu ivezima?

Ivezame prekes ant EURO padeklu, nusikrauname sandelyje, padeklai lieka pas mus, naudojam savom reikmems transportavimui prekiu po savus objektus.

GPAIS rodau importuota - didmenine prekyba
Paskui ta pati kieki susigrazinta is vidaus rinkos - sunaudota savoms reikmems

Ar gerai? ar reiktu sunaudota savoms reikmems ?


nestandartinius medinius padeklus, vedu iskart kaip savu reikmiu pakuote (importuota - sunaudota savoms reikmems), juos priduodu atlieku tvarkytojui.
2018-09-18 16:34 Bendra » GPAIS » #1400212
Ar nestandartinius medinius padeklus, kuriuos priduodam atlieku tavrkytojui, galima vestis kaip savu reikmiu pakuote?
2018-09-18 14:47 Bendra » GPAIS » #1400182
Sveiki, prašau patarkite dėl medinių padėklų apskaitos

Prekes gauname ant EURO ir nestandartiniu mediniu padeklu. Prekes nukrauname, padeklai lieka pas mus kaip savu reikmiu paduote, juos atiduodam atlieku tvarkytojui (nors nestandartiniai skaitosi daukartinio naudojimo, bet kadangi nestandartiniai mums nereikalingi).

GPAIS rodau:
Tai įvykdau įvežimą ir susigražinimą (nukraunu prekes)
Tada įsivedu tuos padėklus kaip savų reikmių pakuotę, atiduotu atliekų tvarkytojui, gaunu pažymą.
ar teisingai ?

Europadeklus pasiliekame ir naudojame transportavimui, nestandantartinsiu atiduodu atlieku tvarkytojui.
Per metus man gaunasi 500kg medinės pakuotės, įvežta ir susigražinta 500kg, o atliekų tvarkytojui priduota 400gr medinės pakuotės, 100kg medinių europadėklų turime pas save sandėlyje. Tai už tuos 100kg man reiks susimokėti pakuotės mokestį. Taip?
2018-09-06 09:43 Bendra » Atostoginių išmokėjimas » #1399427
Darbuotojas iseina atostogu 3 menesiams. Noretu, kad atostoginius mokeciau dalimis pamenesiui. Ar gali parasyti prasyma, kad iseina atostogų nuo tada iki tada 3 menesiams, o praso atostoginius moketi kiekvieno menesio paskutine diena uz atostogauta einamaji menesi?
2018-07-03 14:31 Bendra » GPAIS » #1395886

Samajana rašė:

Smila rašė: ar yra kas vedate Pakuotes kaip prekinį vienetą

Taip. Ir tikiuosi tai truks ilgai



Tai mėnėsio gale išsitraukiate suvestinius visų rūšių pakuočių duomenis ir supildote į GPAIS, prekinį vienetą įsivedę pakuotes?
Kai buvau seminare (bet buvau 2017 metais pries paleidziant GPAIS), rengėjai sakė, kad negalima vestis pakuotės kaip prekinio vieneto.
Kaip pagrindžiate pakuotės vedimą kaip prekinį vienetą? Nes jokios info apie tai tiesiog nėra...
ar tiesiog "Yra taip kaip yra,todėl negali būti kitaip..."
smile
2018-07-03 14:22 Bendra » GPAIS » #1395883

tiga rašė:
Jei padėklus parodysit kaip atlieką, tai kaip ,Tėve Mūsų , susimokėsite nuo pirmo kg smile



o man tada toks klausimas kilo. Importuojame prekes ant nestandartiniu mediniu padeklu, juos vedu kaip daukartinio naudojimo medine pakuote. Kadangi mums jų nereikia, realiai tu nestandartinių mes nenaudojame, tai perduodu juos atliekų tvarkytojui.
Tai įvykdau įvežimą ir susigražinimą (nukraunu prekes)
Tada įsivedu tuos padėklus kaip savų reikmių pakuotę, atiduotu atliekų tvarkytojui, gaunu pažymą.
ar teisingai ?

Europadeklus pasiliekame ir naudojame transportavimui, nestandantartinsiu atiduodu atlieku tvarkytojui.
Per metus man gaunasi 500kg medinės pakuotės, įvežta ir susigražinta 500kg, o atliekų tvarkytojui priduota 400gr medinės pakuotės, 100kg medinių europadėklų turime pas save sandėlyje. Tai už tuos 100kg man reiks susimokėti pakuotės mokestį. Taip?

2018-07-03 10:15 Bendra » GPAIS » #1395842
susidare 500kg popierines savu riekmiu pakuotes, atlieku tvarkytojui as pridaviau 300kg gavau pazyma, uzduoties neivykdziau, susimokejau mokescius.

klausimas, ar man reikia GPAIS ar kazkur aiskintis kur ash padejau likusius 200kg pakuotes jeigu susimoku už ji tarsos mokesti. Realiai mes i tas dezes sudedam kazkokias Lietuvoje pirktas prekes ir atiduodam užsakovams, arba naudojam pas save dokumentams archyvuoti ir pan.
2018-07-03 10:10 Bendra » GPAIS » #1395841
ar yra kas vedate Pakuotes kaip prekinį vienetą , tarkim popierinė pirminė, plastikinė pirkinė, popierinė savų reikmių ?

su buhalterine programa atsispaudinu pakuotės atskaitą, kur man tiksliai matosi su kokia preke kokios pakuotės susidarė.
tretines padeklus apskaitau excell formoje.

ar man būtina vesti GPAIS vėl iš naujo prekes, jeigu galiu pagrįsti kad va pagal buhalterinę programą, turiu tiek popieriaus, tiek plastiko, tiek medžio ?
2018-06-28 17:03 Bendra » GPAIS » #1395542

Vest rašė:

Vest rašė:

Smila rašė:
Dabar man kilo klausimas dėl antrinių savų reikmių pakuočių?
Ar jūs pildydami GPAIS nurodote importuotas savų reikmiu pakuotas, ar tik importuota išlaiduotas pakuotes?

Nes jeigu pildau tik importuota ir islaiduota, įvežiau 10kg antrinės pakuotės o pardaviau tik pusę prekių, tai GPAIS sistemoje susidaro 5kg savų reikmių pakuotės, nors realiai jos susidarė 10kg, ir tuos 10kg priduodu atliekų tvarkytojui.?


Kas guli sandėlyje to į GPAIS vesti nereikia, jei atsivežėte 10, išpakavote tik 5, tai ir vedate penkis.

Vedate tik tai ką išpakavote, išleidote ar kažkur panaudojote. Jeigu importavote kažko daugiau, bet dalis guli neliečiama sandėlyje, tą dalį, įvedate tik tuomet kai ją išpakuojate ar pan.



Tai, atėjo prekės antrinėje pakuotėje 10kg sveria pakuotė, tačiau pardaviau tik pusę prekių, tai GPAIS man nurašo tik pusę pakuotės, t.y. 5 kg savų reikmių pakuotės, nes pildau importuota ir islaiduota pakuotė.
kaip man parodyti, kad susidarė 10kg savų reikmių pakuotės?
2018-06-28 16:49 Bendra » GPAIS » #1395537
jeigu pas mus susidare 500kg savu reikmių pakuotes, o atliekų tvarkytojui mes pridaveme tik 300kg, uzduoties neivykdeme ir sumokame mokesti.
ar turiu pasiaiskinti kur like 200kg pakuotes nuejo? realiai mes į likusias dėžes supakuojame prekes ir atiduodame mūsų vietiniams užsakovams. ar GPAIS as irgi turiu rodyti kur supakavau ir issiunciau tuos 200kg jeigu as jau sumokejau uz juos tarsos mokesti?
2018-06-28 16:43 Bendra » GPAIS » #1395536
Dabar man kilo klausimas dėl antrinių savų reikmių pakuočių?
Ar jūs pildydami GPAIS nurodote importuotas savų reikmiu pakuotas, ar tik importuota išlaiduotas pakuotes?

Nes jeigu pildau tik importuota ir islaiduota, įvežiau 10kg antrinės pakuotės o pardaviau tik pusę prekių, tai GPAIS sistemoje susidaro 5kg savų reikmių pakuotės, nors realiai jos susidarė 10kg, ir tuos 10kg priduodu atliekų tvarkytojui.?
2018-06-28 15:52 Bendra » GPAIS » #1395516
[quote=Vest]

Eurika71 rašė:

aiwita rašė:

Eurika71 rašė:
Ta dėžė skirta tik tam, kad vežant nesimėtytų ir nešti būtų patogiau.

Jokio skirtumo kaip ją žymėsit. Svarbu, kad popierinė smile
Antrinė ar tretinė nėra didelio skirtumo


O gal galite paaiškinti : išdalinti visoms toms pirminėms prekėms tą dėžės svorį ar vesti kažkaip kitaip . Nu nesuprantu ir tiek...

Importuojate 5 dėžes po 20 prekių. Antrinė popierinė pakuotė. Pilnas pakuotės svoris įrašomas įvedant prekinį vienetą ir nurodant kiek vienoje dėžėje yra prekių. Sakykim: dėžė sveria 0.455 kg, ten yra 20 vienetų prekių. Išpakavote 3 dėžes, vadinasi sunaudojote savoms reikmėms, 60 prekių. Žurnale vedat: Dėžė, importuota, sunaudota savoms reikmėms, 60 vnt.




o jeigu pardavė 10 prekių? kaip suvaikšto duomenys GPAIS ? kad pusė dėžės tavo sunaudotų savų reikmių pakuote ? o kita pusė dėžės kabos kol vėl bus išlaiduotos prekės?
2018-06-28 14:23 Bendra » GPAIS » #1395487

Dami123 rašė:

Smila rašė:
Sveiki
Importuojame prekes dėžėse, dėžėje buna 20 prekinių vienetų. Esu pasiskaičiavus kiek vienam prekiniui vienetui tenka pakuotės. Vedant prekinius vienetus GPAIS sistemoje, prekiniui veinetui (prekei) priskiriu 1/20 pakuotės svorio, prekinių vienetų skaičius pakuotėje nurodau 1.
ar gerai darau.

Ir ka vesdami pakuotę nurodote prie pavadinimo grafos? dėžė? popierius?


antrinę pakuotę nurodote visą jos svorį, ir kiek vienetų yra pirminių pakuočių joje. o ne kažkaip dalimis, ten ta grafa yra perteklinė tiesiog. O pavadinimas gali būti dėžė, maišelis, įdėklas, butelis, apvalkalas žodžiu tos" taros" pavadinimas.



o tada vedant antrine pakuote, kas yra prekinis vienetas? pati antrinė pakuotė?

o jeigu ant medines paletes ateina kruva prekiu, o tos prekes apvyniotos Plėvėle strech, kaip vedates?
medines paletes veduosi kaip prekini vieneta atskirai, o ka daryti su tretinė pakuote - plėvele?
2018-06-27 15:42 Bendra » GPAIS » #1395373
Sveiki
Importuojame prekes dėžėse, dėžėje buna 20 prekinių vienetų. Esu pasiskaičiavus kiek vienam prekiniui vienetui tenka pakuotės. Vedant prekinius vienetus GPAIS sistemoje, prekiniui veinetui (prekei) priskiriu 1/20 pakuotės svorio, prekinių vienetų skaičius pakuotėje nurodau 1.
ar gerai darau.

Ir ka vesdami pakuotę nurodote prie pavadinimo grafos? dėžė? popierius?
2018-05-04 16:21 Įvairūs » VŠĮ finansinė atskaitomybė » #1391258
Sveiki,
Ar VŠĮ gali būti dirbantis tik 1 žmogus?
jei gali, tada kokios pareigos? Direktorius-buhalteris, ar gali tik Direktorius ir pats tvarkytųsi buhalteriją. ? O balanse kaip apsirašytų? ir už direktorių ir už buhalterį.
2018-05-04 16:14 Apskaita & Auditas » VšĮ apskaitos tvarkymas - ar gali tvarkyti savanoris direktorius? » #1391257
Sveiki,
Ar VŠĮ gali būti dirbantis tik 1 žmogus?
jei gali, tada kokios pareigos? Direktorius-buhalteris, ar gali tik Direktorius ir pats tvarkytųsi buhalteriją. ? O balanse kaip pasirašytų? ir už direktorių ir už buhalterį.
2018-05-04 16:09 Darbo teisė » Ar gali direktorius UAB gali būti ir direktoriumi ir buhalteriu » #1391255
Sveiki,
Ar VŠĮ gali būti dirbantis tik 1 žmogus?
jei gali, tada kokios pareigos? Direktorius-buhalteris, ar gali tik Direktorius ir pats tvarkytųsi buhalteriją. ? O balanse kaip apsirašytų? ir už direktorių ir už buhalterį.
2018-05-04 13:15 Bendra » GPAIS » #1391218
o kai Jūs paspaudėte Teikti prašymą, koks langas atsidarė?
2018-05-04 11:32 Bendra » GPAIS » #1391215
Sveiki, registruojamės GPAIS, suvedus GII registracijos duomenis, sistema klaidų nerodo.
Paspaudus Teikti prašymą, išmeta rožinę juostą su dviem rožiniais taškeliais.
Registracijos GII sąvade istorija būsena rodo Ruošiama.
Ar čia laukti patvirtinimo, ar kažkokios klaidos? Kaip elgtis toliau? Ar Jums pateikus prašymą iš karto atsirado būsena: priimta/ atmesta ?
2018-02-07 14:18 Bendra » Pakuotės mokestis » #1383524
Sveiki,

Pridaviau pakuotę atliekų tvarkytojui, turiu pažymą. Kaip tas utilizuotas atliekas pildyti deklaracijoje?

Klausimas: Pildant FR0524, pasirenku savų reikmių pakuotė, tada reikia uzpildyti 18 langeli (iveztu ir tiektų Lietuvos rinkai) ir 21 langeli (sutvarkyta atliekų) ir abiejuose langeliuose parasyti vienoda priduotą kiekį?
2017-11-27 10:55 Bendra » Pakuotės mokestis » #1376763
Importuojame skystį 10litru talpose. Kartais parduodame klientams kartu su talpom. Kartais klientai perka mazesni kieki, tai atsiveza savo tara ir mes nupilam kiek reikia. Likusi tuscia talpa lieka sandelyje ir naudojama perpylimui skyscio, vezasi darbuotojai i objektus ir ten perpylinėja i irengimus. metu gale priduodu nereikalinga tusčią tarą į žalvarį (užteršta plastikinė pakuotė).
kadangi negaliu suplanuoti ar tara bus parduota su skysciu ar liks pas mus kaip savo reikmiu, kaip man pildyti pakuotės judėjimo žurnalą?
2017-11-27 10:44 Bendra » Pakuotės mokestis » #1376762
Sveiki.
1. Jeigu mes įvežame prekes kartonėse dėžese ir parduodama prekes su tomis dėžemis klientui? tai pakuotės deklaracijoje užpildome "18. Ivežtų ir tiektų vidaus rinkai gaminių pakuotė ir susimokam 100% mokestį už pakuotės taršą?"
ar teisingai?
2. jeigu dali tu dežių pasiliekame, ji tampa savų riekmių pakuote. bet mes į ją dedame pvz savo gaminamą produkciją ir tiekiame pirkejui Lietuvoje. Kur FR0524 atsistoja ta savu reikmiu pakuote? jiegu mes ja sunaudojame perpakavimui?
2017-11-27 10:20 Bendra » Pakuotės mokestis » #1376758

Vilma77 rašė:
Sveiki,
Gal galite kas patarti kaip apsirašyti prekinius vienetus, jų pakuotes jei mes kaskart prekes gauname vis skirtingose dėžėse. Prekiaujame ž.ū. technikos detalėmis ir tiekėjai įvairias detales siunčia bendrai sudėtas į vieną dėžę.
Ačiū iš anksto už pagalbą :)

Tokiu atveju kaskarta gavus prekes, sudaryti svėrimo aktus pagal faktą.
GPAIS sistemoje prekiniu vienetu gali būti sąskaita. įvesiem sąskaitos NR. ir surašysime pakuotes ir svorius.
2017-10-23 15:38 Bendra » Pakuotės mokestis » #1374046
o kaip jus apsirasote daukartinio naudojimo pakuotę? atejo krovinys, prekes isvezem, palete pasilikom vidaus naudojimui kroviniams transportuoti, ar koki aktą surašote? ar reikia tą paletę paženklinti kad va butent sita pakuotė mūsų daukartinio naudojimo?
ateina kroviniai ant medinių nestandartinių palečių, supirktuvė jų nepriima, jas ismetam i bendra konteinerį ar man jas reikia apskaityti? pakuotės mokestį už jas sumokame.
ateina grupė prekių kiekviena kartotinėje dėžutėje, o tos dėžutės į vieną didelę dėžę sudėtos, uzsakovams parduodam su mazom dėžutėm. didelę dėžę išmetam i kartono konteinerį. ar man reikia ta didelę kartoninę dėžę apskaityti? kiek jos ismeciau. o jeigu ir apskaitau, ka su tuo apskaitymu daryti? pakuotės mokestį už jas sumokame.
2017-10-23 15:17 Bendra » Pakuotės mokestis » #1374039
o toliau tuo daugiau klausimų kyla:
Turim pasitvirtinę pakuočių svorių sąrasą, taip pat kartais tiekėjai sąskaitoje nurodo kokią ir kiek sverianti pakuotė, transporto vadybininkas bendraudamas su tiekėjais gauna duomenis kaip bus supakuotas krovinys, gauna info apie tretinę pakuotę (paletes), jei neturim šių duomenų į excel lentelę surašome pagal krovinio ir pakuotės gavimo faktą, t.y. pasveriame atejus, sverimo akto nesurasome.
ar reikia kaskarta atejus kroviniui surašyti jo pakuotės svėrimo aktą, ar galima pildyti lentelę excel, kas ketvirtį ją atsispausdinti, pasirašo visi už pakuotę atsakingi žmonės, kad pateikta info yra teisinga.



2017-10-23 14:36 Bendra » Pakuotės mokestis » #1374023
vedu rankiniu budu exceliu, yra tik keletas standartiniu pirkimu per metus kuriuos galima apskaiciuoti programiskai, kitus reikia nueiti patikrinti kas karta atejus kroviniui, tai sandelininkas suzymi kas kaip supakuota kiek atejo.
man irgi idomu, ar kas darote pakuotes ataskaita per buha;lterines programas, kokias?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui