Tax.lt narys lausius

L
Tax.lt narys nuo
2006-09-20
lausius
forume parašė 35 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-09-17 12:22 Darbo teisė » Darbuotojų atstovas pagal darbo tarybų įstatymą » #852402

Elste rašė:

lausius rašė:

Elste rašė: Derinate su tuo darbų saugo atstovu. Tai ir yra darbuotojų atostovas. O darbo rafikai ir yra prie darbų saugos.

Šiaip tai darbuotojų atsovas skiriasi nuo darbuotojų atstovo saugai ir sveikatai ;)

skiriasi, bet darbo grafikai, instrukcijos ir pan. derinami su darbų saugos ir tinka. smile

Kad darbuotojų grafikai derinami su darbuotojų atsovais, o ne su darbuotojų atsovais saugai ir sveikatai, nebent kolektyvinėje sutartyje yra kitaip numatyta.
Įkeliu "147 straipsnis. Darbo laiko režimas
1. Kiekvieno darbuotojo darbo ir poilsio laiko paskirstymas (kaita) per parą, savaitę ar apskaitinį laikotarpį, taip pat kasdieninio darbo (pamainos) pradžia ir pabaiga nustatoma pagal įmonės, įstaigos, organizacijos darbo tvarkos taisykles. Darbo (pamainų) grafikus tvirtina administracija suderinusi su įmonės, įstaigos, organizacijos darbuotojų atstovais (Kodekso 19 straipsnis) arba kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka."
2010-09-17 11:51 Darbo teisė » Darbuotojų atstovas pagal darbo tarybų įstatymą » #852379

Elste rašė: Derinate su tuo darbų saugo atstovu. Tai ir yra darbuotojų atostovas. O darbo rafikai ir yra prie darbų saugos.

Šiaip tai darbuotojų atsovas skiriasi nuo darbuotojų atstovo saugai ir sveikatai ;)
2010-07-23 11:50 Įvairūs » priešgaisrinė sauga » #833266

cinamonine rašė: Pas mane, matot, kita eilute yra uzimta, nes ten istisas sarasas darbuotoju. Tad turiu taisyti salia, toje pacioje eiluteje. Manau matysis jei nubrauksiu neteisinga pavarde ir salia teisinga irasysiu.

ach matai kaip čia :) bet parašas but to žmogaus, kurio reikia? Tai rašykit šalia, jei telpa, arba nubraukti visą eilutę ir parašyti pačioj apačioj, jau kur baigiasi sąrašas.
2010-07-23 11:35 Įvairūs » priešgaisrinė sauga » #833239

cinamonine rašė: labai aciu uz atsakyma. as abejojau kad taip galima, nes kaip pvz darbo sutarciu registracijos zurnale tai ten taisymas pagal taisykles nurodytas tam zurnale, o cia jokiu taisykliu nebuvo parasyta, tai abejojau.

Galima, ne vieną kartą yra tekę taisyti is DSS ir PS žurnaluose, tai darbo inspektoriai akcentuoja, kad nebūtų užtušavimų, kad matytųsi kas buvo parašyta. O įrašą kitoje eilutėje tvarkingai parašai ir tiek ;)
2010-07-23 11:25 Įvairūs » priešgaisrinė sauga » #833218

cinamonine rašė: Padekit, skubiai reikia atsakymo smile ar priesgaisrines saugos instruktavimu darbo vietoje registracijos zurnale gali buti atliekami taisymai? Buvo suklysta pavarde, tai nezinau kaip cia daryt smile

Gražiai perbrauk ir šalia ar kitoje eilutėje parašyk, svarbiausia neužtušuok, ar su korektoriumi nepaslėpk ;)
2010-07-22 14:15 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #832794

246 rašė: Jeigu turite gamintojo instrukciją tai ją patvirtinkite įsakymu ir užregistruokite Intrukcijų reg. žurnale, Jeigu neturite tai kreipkitės į tą įmonę kuri prekiauja
vibroplokštėmis, gal ką nors patars dėl gamintojo instrukcijos. Man taip pat buvo su
el. žoliapjovės instrukcija, teko sukurti kelių techninių instrukcijų.

Gamintojų instrukcijų nereikia tvirtinti įsakymu, jas tik suregistruojam į žurnalą ;)
Pasižiūrėsiu pas save, jei rasiu atskenuosiu ir įkelsiu.
2010-07-21 16:38 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #832465

deiwah rašė: sveiki visi, gal kas turi vibroplokštės saugos ir sveikatos instrukcija?labai reiketu

Dirbančius su darbo įrenginiais reikia instruktuoti pirmiausia pagal gamintojo instrukciją, o jei jos nėra tada pasitvirtinti įmonėje.
2010-05-06 14:47 Įvairūs » priešgaisrinė sauga » #802720
Jau žinau :) Reikia tik labiau pasistengti :)
Jei kam reiks - priešgaisrinės saugos įstatymas 11 str,. 4 dalis ;)
2010-05-06 13:27 Įvairūs » priešgaisrinė sauga » #802612
Turiu klausimą - kokiu bendrųjų priešgaisrinės saugos taisyklių punktu vadovaujantis, reikia paskirti asmenį atsakingą už priešgaisrinę saugą???
Ieškojau ieškojau, ir neradau, arba man pro akis praslydo...
2010-05-04 14:18 Darbo teisė » Darbų sauga » #801653
Bet darbo kodekse naudojama įstaigos, įmonės, organizacijos. Todėl ir susibalamūtinau. Žinau, kad viskas tas pats, bet vat reikia užtvirtinimo, kito nuomonės. Dėkui ;)
2010-05-04 13:58 Darbo teisė » Darbų sauga » #801642
turiu klausimą - ar valsybinėms įmonėms galioja visi su darbų bei priešgaisrine sauga susiję teisės aktai?
Na tarkim: Įmonių darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybų pavyzdiniai nuostatai - kiek aš suprantu turi būti viskas tas pats, kas ir privačiai įmonei? Mane tik trikdo tas Įmonių. Kas susidūrę su tuo? Reik nuomonių :)
2008-09-03 12:21 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #555238
Įsiterpsiu ir aš smile Įvadine instruktuojame vieną kartą ir viskas daugiau nebereikia, nesvarbu ar keitėte ar ne, instrukciją. Darbo vietoje, jei keitėsi instrukcijos būtinai reikia papildomai instruktuoti darbuotojus naujomis instrukcijomis, tas pat ir su PS. Dėl registracijos numerio, nebūtinai turi eiti iš eilės. Tarkim buvo penkta SSI, o aš keičiu ją į antrą - tai taip ir Dar pvz: anksčiau buvo pagalbinio darbininko SSI Nr.5, o dabar aš toje instrukcijoje kažaką pakeičiau, ir vėl per naują patvirtinu Pagalbinio darbininko SSI Nr.3. Tas pats ir su PS smile
2007-11-14 14:19 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #456264
[quote:4bdea74f7c]Kad pas apie jokius gesintuvus nieko neparašyta, jokio plano nėra.
Gal kas galėtu įmesti kaip tai atrodo.
Turiu planą gaisro atvejui, bet jis dar iki galo neparuoštas. smile[/quote]
Na jei nebuvo nieko konkreciai tai vietai parasyta, tai patvirtinkit is naujo ta pacia PSI (kad data butu neankstense nei isikelsit i naujas patalpas) ir viskas. Aisku darbuotojus reikia instruktuosi papildomai vistiek.
Atrodo kaip paprasta PSI, kokia pasidarei tokia ir turi :) Aisku dar evakuacinis planas reikalingas. O del plano gaisro atveju, taigi viskas paprasta - eiles seka surasai ka turi daryti, ar ne?:)
2007-11-14 14:04 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #456246

Tess rašė: Jeigu keičiamas ofisas.
T.y. buvome vienoje vietoje ir išsikėlėm į kitą ar reikia kitos administracinių patalpų priešgaisrinės instrukcijos, bendros priešgaisrinės? Ir ir naujo instruktuoti?

Bendra PSI - apie imone, joje gresiancius pavojus, tai mano manymu ji neturetu keistis. O kas del administracijos PSI, jei joje buvo parasyta kur, kiek gesintuvu stovi, kur evakuacinis isejimas ir dar kas nors kas liecia konkrecia aplinka, pakeisti reiketu. Keisis ir gesintuvu sk, ir ju isdestymas, ir mygtuko vieta ir t.t. Siulyciau ta pacia PSI pasikeisti ir is naujo instruktuoti (papildomas).
2007-11-14 13:45 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #456229

Tess rašė: Ar turite įmoneje "DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS INSTRUKTAVIMŲ
REGISTRAVIMO KORTELĖ"?
Kada pildoma? smile
Yra priedose prie Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų
rengimo ir instruktavimo tvarkos.

Jos reikia, kai darbuotojas instruktuojamas be rašytinės instrukcijos, instruktavimo registravimo kortelėje turi būti įrašomi esminiai klausimai ar reikalavimai, su kuriais buvo supažindintas darbuotojas. Tarkim, pradedi nauja objekta, ir supazindini visus darbuotojus su visokiom pavojingom zonom, pavojingais darbais ir t.t. Kas aktualu tai imonei. Darbu , padaliniu vadovai turetu pildyti.
Dar irgi pvz: organizuoja imone vasara koki baliuka gamtoj, imone yra atsakinga uz savo darbuotojus ir instruktuoja, supasakoja - isgerusiems draudziama maudytis, saugotis lauzo, ir dar ko reikia, kad save apsidrausti, jei kas nutiktu... Tam ir yra reikalinga.
2007-11-14 12:04 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #456127

Rolanda rašė: Reikia turėti. Reikalauja VDI. Juk, kai kas nors atsitiks, negi bėgsite pirkti žurnalo?

Visi skirtingai reikalauja :) Registruoji, tik kai tyrimas baigtas, taip kad jei lengvas-po 7 d.d. Ir kam pirkti, jei gali pasidaryti...:)
2007-11-14 11:31 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #456109

megadi rašė: sveiki! gal kas galetu pasakyt, ar reikia kiekvienoje imoneje tureti nelaimingu atsitikimu registravimo zurnala? ar ji reikia uzsivesti tik jei kas nors nutinka?:)

Jei nera nebuvo nelaimingu atsitikimu, tai nereikia. Kai jau turesit NA, tada ir uzvesit zurnaliuka. Ka gali zinoti, gal po pusmecio forma keisis, o ir nereikalingu dalyku nereikia.
2007-11-14 11:25 Darbo teisė » PROFESINES RIZIKOS VEIKSNIU VERTINIMAS » #456105

megadi rašė: aciu uz pagalba smile esme kad cia viskas pas mus gerai, tik formaliai reik susipildyt dokumentus, sedim mes 5 kontoroj, jokiu cechu, jokiu gamybu. pridejau visur pliusiuku minusiuku :) toj pirmoj lentelej is vis irasiau statiniai - 1, ir tos darbo vietos - 6. o daugiau visur nuliu (0) prirasiau, ai dar tualetas ir evakuacinis isejimas smile . dar klausimas del darbo priemoniu...kaip man jas irasyt, jei dirbam su kompiuteriais? tai rasyti prie darbo priemoniu??? ir skaicuoti kiek kompiuteriu yra? ar visus kompiuterius kaip viena darbo priemone skaiciuot? ir irasyt kur nors "kompiuteriai"ar neindividualizuot? nu cia daug klausimu, bet kad nieko nesigaudau as smile smile

Suskaiciuok kiek turit darbo priemoniu (kompiuteriai, auto, dar kokie nors irankiai) ir irasyk skaiciu (plius minus), gi nesuskaiciusi tiksliai, o dar gi ir keiciasi..
Man kazkaip tie nuliai nekaip atrodo.. Jei to ar ano neturit, tai kam ir rasyti riekia. Pasa reikia sau pritaikyti, jo forma kaip pavyzdine pateikta. Surasai viska kas imoneje yra ir tiek..
2007-11-14 10:40 Darbo teisė » PROFESINES RIZIKOS VEIKSNIU VERTINIMAS » #456084

megadi rašė: o dar 1 lentelej, 2 punktas: Darbo vietos gamybinėse ( darbo) patalpose, cia reikia rasyti kiek zmoniu dirba (kelios darbo vietos uzimtos) ar kiek is vis irengta darbo vietu. ir isvis jeigu mes sedim biure, tai cia reikia kazin pilddyt toj grafoj ar ne ? smile

1 lentele:
"patalpos ar vietos pavadinimas" - rasai, tarkim bendra pastata, kuriame yra cechai ar dar kas nors, po to eil.tvarka rasai darbo vietas cechuose (pagal cechu pavadinimu), po to dar rasai, tarkim pavojingas vietas cechuose - taip ir isdestai eiles tvarkas zemyn ko reikia pas jus.
"is viso" - tarkim yra vienas pastatas, kuriame viskas isikure, ir rasai 1; rasai kiek yra dabo vietu, kiek zmoniu dirba. Tarkim yra vietu kur triuksmas nepriimtinas, tai jau pavojinga zona-ir irasai kiek ju yra.
o tos dvi paskutines grafos - pliusiukai minusiukai - atitinka ar ne, jei neatitinka ir yra numatytos prevencines priemones dedi +.
Tikiuosi suprasi...
2007-11-14 08:45 Darbo teisė » PROFESINES RIZIKOS VEIKSNIU VERTINIMAS » #455986

megadi rašė: sveiki! dabar pildau ta imones pasa ir iskilo man klausimas! jeigu viskas pas mus ok, tai ar reikia pildyti 8 lentele, ten kur prevencijos veiksniai? nes as jau labai nenoreciau smile aciu!!!

Jei visi rizikos veiksniai priimtini, tai tada neturesi ka irasyti i prevencijos priemones. Jei butu kas nors nepriimtina, tada turi mastyti kaip padaryti, kad butu geriau.
2007-11-09 09:43 Darbo teisė » Darbų sauga » #454356

taren rašė: labas diena, gal galėtumėte parašyti kokie kenksmingi faktoriai nurodomi privalomoje sveikatos patikrinimo pažymoje administracijos darbuotojams, nes įstatyme radau tik darbą su teleterminalais, o kas dar tikna? Bučiau labai dėkinga, ačiū.

Reiktų dar įrašyti IV sk. P.5.2.2. Steretipiniai darbo judesiai, dalyvaujant plaštakos ir pirštų raumenims - jei su kompu dirba. O jei kartais tenka kažką panešioti ar pakilnoti, tai reiktų dinaminį darbą įrašyti, priklausomai nuo to ką jis daro (rankos ar kojos dalyvauja).
2007-10-29 11:24 Darbo teisė » Darbų sauga » #450994

aijte rašė: Gal kur nors būtų galima dirstelėti į tokią tvarką? smile

www3.lrs.lt/cgi-bin/getfmt?C1=e&C2=301102"> www3.lrs.lt/cgi-bin/getfmt?C1=e&C2=301102 III skyrius - iš čia galima vos ne papunkčiui išsirinkti ko reikia, pvz.kada ir kas ir kaip vertina profesinę riziką; kas tikrina padalinių darbų saugą, kas surašo įpareigojimus, nusistatai formą, kokia tvarka tie įpareigojimai suvaikšto įmonėje; tarkim galima nusistatyti planinius tikrinimus, kas kiek laiko (terminai); apie nelaimingus ir profesines ligas parašyti kaip kas ir kur; gal kažkokius susirinkimus organizuosi su darbuotojų atstovais saugai ir sveikatai, su padalinių vadovais, su direktoriais ir t.t. Vienu žodžiu - pasirašai tvarką, kad tau būtų patogu dirbti, patvirtina direktorius, supažindini visus kam reikia ir viskas. Svarbiausia, kad tai būtų paprastai ir aiškiai parašyta, kad pats galėtum suprasti ko iš kitų nori, ir ką tu turi daryti.
2007-10-12 12:45 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #445546
Čia buvo kalba apie medicinines kng. Darbuotojas pasitikrino sveikatą tarkim 2006.10.21, ir gydytojas jam parašė 'sekantis tikrinimas 2008.10.21' O pas mus KPP pagal jo pareigas (atliekamus darbus) - reikia tikrintis kas metus. Kaip elgiatės tokioje situacijoje? Nes kiek aš suprantu, įmonė yra atsakinga, o ne gydytojai, ir darbuotojas turi tikrintis kas metus nesvarbu ką gydytojas parašė..
2007-10-11 20:35 Darbo teisė » PROFESINES RIZIKOS VEIKSNIU VERTINIMAS » #445315

NERA rašė: Gal kas nors esat bandę po rizikos vertinimo, gauti lėšų prevencijai?

Netik bandėm, bet ir gavom:) Prevencinėms lėšoms yra reikalingas profesinės rizikos vertinimas.
2007-10-11 19:54 Darbo teisė » Darbų sauga » #445307

deiwah rašė: sveiki dar karta smile ar yra zmoniu kurie yra atsakingi uz darbu sauga?as kaip naujokas tai dar nelabai suprantu si darba. ka jus konkreciai kiekviena diena veikiate darbe?

dirbu šį darbą, ir tikrai yra ką kiekvieną dieną veikti, ir nespėji suktis... :) kuo daugiau žinai, tuo daugiau yra darbo :) o dėl įpareigojimų, tai yra http://www3.lrs.lt/cgi-bin/getfmt?C1=e&C2=222811 ir www3.lrs.lt/c-bin/getgr?C1=bin&c2=222811&c3=3729"> www3.lrs.lt/c-bin/getgr?C1=bin&c2=222811&c3=3729. Pasikoreguok 3 priedą ir rašyk įpareigojimus padalinių vadovams. O šiaip visų pirma siūlau pasitvirtinti dss būklės vidinės kontrolės tvarką - tada tvarkytis bus paprasčiau.
2007-07-01 22:53 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #413741

Amanda rašė: Taip su darbų sauga, tai yra kažkas tokio nerealaus. Aš manau, kad ten neįmanoma viską sutvarkyti, kad būtų gerai. Jei tik yra galimybė, tikrai siūlyčiau, samdyti firmą, lai ji viską tvarko ir už viską atsako.
Žinoma, kad pinigėlius ima konkrečius, ir labai gaila, kad ne visos firmos gali tai sau leisti.

Arba priimti į darbą (tarkim keliom valandom per dieną ar pusei etato) darbuotojų saugos ir sveikatos specialistą, kuris pastoviai rūpintųsi darbų sauga. Šis variantas geresnis nei samdytis įmonę :)
2007-01-31 16:08 Darbo teisė » Darbų sauga » #366690
Sveiki, skaitinėju ir pasidarė įdomu, ar čia yra tokių darbų saugos specialistų, kurie dirba įmonėse tik tą darbą? Būtų smagu tokių čia rasti, nes kaip suprantu čia dauguma tokių, kuriems yra primetama tvarkyti darbų saugos reikalus ir tiek. Būtų gerai jei kas atsilieptų.
2006-12-18 12:53 Darbo teisė » Reikia ĮVADINĖS priešgaisrinės instrukcijos (ne bendros) » #350975
o gal kas kartais turetu statybvietes PSI?
buciau labai dekinga:)
2006-11-09 09:04 Darbo teisė » Darbų sauga » #337148
va cia ir pasimato zmoniu mastymas...
2006-10-02 09:04 Darbo teisė » Lėšos, skirtos nelaimingų atsitikimų darbe prevencijai » #324208
negi niekas nieko nežino smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui