Tax.lt narys jasha

J
Tax.lt narys nuo
2003-11-24
jasha
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-02-20 20:54 Programinė įranga » SAP (ERP, R/3) vartotojai! » #373863
che che, tai turetu tamsta labai myleti darbdavys, jei developerio skillsus turi savo komandoje, o jei nelabai myli, tai duok zinia, gal manasis pamiltu ;) as pats konsultantas tik SD modulio, dirbu su uzsienio klientasi.
2007-02-19 20:24 Programinė įranga » SAP (ERP, R/3) vartotojai! » #373461

calembour rašė: Na nelabai norėčiau sutikti kad improvizacijai nėra erdvės...


cia as kalbejau apie FI moduli, lyginant su kitais. FI/CO naujoje versijoje yra atskirtas i du atskirus modulius FI ir CO, juose beje ir yra didziausias pokytis lyginant su 4.7C versija.

pacio lankstumo prasme tai tikrai taip. ta ir turejau omenyje, kad ta pati dalyka gali skirtingai padaryti, bet jei nutolsi nuo standarto (be reikalo ir del nezinojimo) tai gali buti paskui brangu supportinti... o siaip tai tikrai lankstumas ten nerealiai pragalvotas, aisku del to diegimas tampa kiek sudetingesnis, nors ekslploatacija nesunki.

[quote:92cdb75e6c]
Man pačiam asmeniškai pavyko sukurti keletą naujų FI funkcijų pagal musų įmonės poreikius, kurios standartiniuose SAP moduliuose nepateikiamos, ir dar toliau turiu planų paimprovizuoti kituose moduliuose.
[/quote]

ka vadini "funkcija"? ar tai transakcija, ar variant'as, ar report'as, ar funkcija, ar standartinio proceso customizavimas? nes transakciju ir funkciju kurimas yra ABAP Developerio kompetencijoje. IMG customizavimas tai paprastai diegejo/konsultanto zona ;)

[quote:92cdb75e6c]Taip pat dėl dokumentacijos tai nenorėčiau sutikti kad čia geras palyginimas SAP su MS, tai visai skirtingos paskirties programos su visai kitokia misija, skirtingais vartotojais tiek jų skaičiumi tiek visais kitais dalykais. Man dokumentacijos pakanka, tik turėk laiko ją skaityti...[/quote]

na, detalumo prasme tikrai ji ribota... todel jei reikia development detalumo, tai jau siek tiek beda... tad as ir palyginau su MSDN detalumu, zinoma cia nera ka lyginti produktu kontekste, bet daug kam kliuna SAP dokumentacija... man irgi kelis kartus jos pritruko :)

o koks dabar pas jus ASAP diegimo etapas?
2007-02-19 14:17 Programinė įranga » SAP (ERP, R/3) vartotojai! » #373341
SAP'o dokumentacija lyginant su MS labai ribota... daug kas keikia ta GermanEnglish vertima, bet informacijos daug, tik nelabai visapusiska.

FI siaip labai paprastas lyginant su kitais moduliais, tai ten perdaug improvizacijos nepadarysi, bet jei diegimas vyksta savisvietos principu, tai reikia buti atsargiems, nes kadangi galima nepakankamai efektyviai idiegti ir pasiteisins taisykle: skupas moka du kartus.

sekmes! o kas diegejas, jei nepaslaptis?
2007-02-18 20:44 Programinė įranga » SAP (ERP, R/3) vartotojai! » #373071
nereikia bijoti to SAP'o ;) jis tiesiog ne kiekvienai kompanijai tinkamas. na, jei tau reikia kokio kastuvo, tai eskavatorius gal ir geriau, bet nevisada efektyvu, nors ir pajegumai nesulyginami...

taigi, stambioje kompanijoje betkokios sistemos diegimas - skausmingas, ir linksmas, todel SAP neisimtis... jei procesai yra daug maz atitinkantys industrijos standartinius procesus ir nedidelis "derinimas" reikalingas, tai SAP'as visai nesunkiai diegiamas.

zinoma, ne kiekviena imone linkusi isleisti didelius pinigus, bet kai kurioms tiesiog nera pasirinkimo rinkoje... skaidrus ir gerai sustyguoti procesai ir kuo daugiau ju automatizuota, tuo daugiau demesio imone gali skirti savo esminei veiklai, todel tiesiog kitoms imonems milijonines islaidos SAPui leidzia sutaupyti daug daugiau pinigu :)

zaliems SAP yra verslo valdymo sistema, kaip vietineje rinkoje geriau zinomas Navision/Axapta, tik SAP kaip Vilniaus ir Frankfurto orouostai ;)

zinoma nera tobulu sistemu, nes jei yra sistema, tai jau turi buti kazkur apribojimai... taigi visur ju pasitaiko, bet didziausia problemu ir nusivylimu lemia diegejo kompetencija, nes tie patys konsultantai nera vienodi...
2006-09-18 17:19 Įvairūs » kaip pakeisti direktoriu? » #319106
viskas cia tvarkoje, direktorius nori buti pakeistas :) jokiu zmogisku niuansu ar povandedniniu sroviu ir nieks nieko apgauti nenori.

gal kas galetu zinantis procedura parasyti ka reikia daryti. zingsnis po zingsnio. Akcininku sprendimas, prasymas atleisti, sprendimas atleisti, prasymas priimti nauja... na, kaip cia reiketu elgtis nuosekliai taupant laika. nes zmogui reikia isvaziuoti, po ~10 dienu.
2006-09-18 07:57 Įvairūs » kaip pakeisti direktoriu? » #318819
sveiki,

kokia yra paprasciausia ir greiciausia procedura pakeisti UAB direktoriu? vienasmenis valdymo organas, imone keliu darbuotoju.

aciu!
2004-03-06 00:09 Įvairūs » UAB Steigimas » #66961
na, paciam teko iregistruoti neseniai imone, tai i sodra reikejo nesti pranesima del direktoriaus priemimo i darba, kad jie uzdetu stampuka savo. tas buvo reikalinga, kad galeciau registruotis VMI del PVM moketojo. jie ir pasieme ta pranesima. banko saskaitai atsidaryti sodros nereikia, tik VMI pazymos.

del uzsienieciu nezinau.
2004-02-05 13:18 Gyventojų pajamų mokestis » KAIP Atidaryti uab » #60722
tikrai dabar kosmaras, nes as buvau paruoses imones registravimo dokumentus pries naujuosius, o paskui kai pasiskambinau notarui del patvirtinimo - gavau soka. taigi teko samdyti "konsultanta", kad perrasytu istatus, steigimo sutarti. zinoma, man pasiseke, kad jau turejau vardo liudijima.

dabar visu dokumentu sarasas yra - www.kada.lt/jar esanciose atmintinese.

mokesciai kol kas tokie:

Vardo liudijimas - 80Lt (bet cia buvo pernai) + 4Lt uz du pavedimus (70Lt+10Lt)
Konsultantui - 236Lt (pigiausia ka radau, o siaip pasiulymai buvo iki 1000Lt+PVM) + 2Lt uz pavedima

Notarui uz sutarties patvirtinima - 100Lt
Istatinis kapitalas - >= 10 000Lt + 2Lt uz pavedima
banko pazyma apie kapitalo suformavima - 10Lt
kvitas uz registravima JAR - 120Lt + 2Lt uz pavedima

dar nusimato:
Notarui nusimato uz dokumentu patikrinima - 350Lt
antspaudas ~70Lt

Na, tada VMI/SODRA ir panasu, kad viskas :)
2003-12-08 11:48 Bendra » įstatų pavyzdys » #48331
Sveiki,

gal galetu kas nors atsiusti adresu jasha@mail.lt arba interneto nuoroda pasakyti, kur butu galima rasti tipinius UAB istatus, kuriuose valdymas butu tik vis.akc.susirinkimo ir admin.vadovo (be valdybos). man reik pavyzdzio, kad paruosciau naujos imones istatus.

Is anksto labai dekoju!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui