Tax.lt narys eldorada

E
Tax.lt narys nuo
2008-05-21
eldorada
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-12-20 11:02 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #592612

vovere rašė:

eldorada rašė: paaiskinkit man tada kvailai,kaip uz cezari skaiciavo(dvi papildomas sav prideda) uz pirma ketvirti nuo minimumo uz 2sav gavau 384 lt dabar motinystes atostogas skaiciuoja uz pirma ketvirti,nu tipo uz antra dabar neskaiciuos kol nepatikrins,taciau isejau i atostogas nuo lapkricio 18d tai man uz lapriti uz 9 darbo dienas kaip suprantu sumokejo 163Lt vis tiek nuo minimumo skaiciuojant labai mazai.gal galit man apskaiciuoti(ta ketvirti jokiu sirgimu bilieteniu nebuvo)

ką jūs norite suskaičiuoti nelabai suprantu smile


noriu paklausti ar man teisingai apskaiciavo sodra? pas mane buvo minimumas darbo uzmokestis.isejau motinystes atostogu 11.18. gavau uz 9 darbo dienas 163LT.
kazkaip mazokai,juo labiau kad pagal ta pati ketvirti man buvo skaiciuotas uz cezari 2 sav pridetas biletenis,tokiu atveju gavau 384LT.tai klausiu kodel taip mazai pinigeliu?ar cia teisingai apskaiciavo?beveik puse men gaunasi dirbant uz minimuma o pinigu nei 200Lt neiseina.
pagal kokiaq formule apsiskaiciuoja tos motinystes atostogos?
2008-12-19 21:40 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #592581
paaiskinkit man tada kvailai,kaip uz cezari skaiciavo(dvi papildomas sav prideda) uz pirma ketvirti nuo minimumo uz 2sav gavau 384 lt dabar motinystes atostogas skaiciuoja uz pirma ketvirti,nu tipo uz antra dabar neskaiciuos kol nepatikrins,taciau isejau i atostogas nuo lapkricio 18d tai man uz lapriti uz 9 darbo dienas kaip suprantu sumokejo 163Lt vis tiek nuo minimumo skaiciuojant labai mazai.gal galit man apskaiciuoti(ta ketvirti jokiu sirgimu bilieteniu nebuvo)
2008-07-20 16:58 Įvairūs » Įvairūs » #542321
sveiki,
norejau paklausti kokiu telefonu skambinti norit "priduoti" darbdavi uzkniso juodai babkes plauna o atlyginimu neturi is kur moketi nei vokeliuose nei taip kaip reikia smile man cia i mokesciu inspekcija bendru telefonu skalbteleti?
2008-06-27 14:57 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #535407

Tininga rašė:

eldorada rašė: aciu labai man skaiciau ir sodros puslapyje apie visa tai bet cia koleges pareiske kad is darbdavio reikia kazkokio isakymo kad isleidzia nestumo gimdymo atostogoms tai ir subalamutino pasakiau buhalteriai ta tik akis varto smile bet dabar kaip pati isiskaiciau kaip suprantu tas isakymas reikalingas kai jau eini vaiko auginimo atostogoms,o ne i dekreta?
ir dar norejau pasitikslinti jeigu iseinu vaiko auginimo atostogoms lapkricio 3d tai man paskaiciuos pinigelius uz vaika is s.m. II ketvircio juk taip?ir vaiko gimimo data tame nefiguruoja ar ne?(nes vaikas numatytas dar liepso pabaigoje),nes jeigu pagal vaiko gimima o jis gims II ketvirtyje tai imtu I ketvirti.Na zodziu man taip viskas buvo aisku o dabar kuo toliau i miska tuo daugiau medziu smile

Nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos pagal nedarbingumo lapelį, taigi įsakymo nereikia (Neklausykit jūs tų kolegių smile ) Vaiko priežiūros - reikia, nes mama gali jų ir neimti, laikotarpis gali būti įvairus ir t.t.

Jei vaiko priežiūros atostogos prasideda lapkritį, tai pašalpą skaičiuos pagal II ketvirtį. Jos prasideda pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms. Gimimo data nesvarbi (nebent pabaigai).

Tik nesupratau, kodėl rašote, kad vaikas gims II ketvirtį...To ketvirčio beliko 3 dienos - negi taip viskas ir aišku? smile Ir prie ko čia I ketvirtis?


oj susipainiojau netaip parasiau vaikas gims jau treciam ketvirtyje t.y. liepos pabaigoje,o pirmas ketvirtis aktualus tik man kad dekreta paskaiciuos.Tai va neklausysiu as cia ne vienos koleges gudrios jos,kaip visu vaikai jau virs 20 metu smile tai va dabar jau viskas taip aisku,vakar issitraukiau ta prasyma kur pildomas sodrai del dekreto ir del vaiko prieziuros atostogu o ten reikai nurodyt vaiko gimimo data tai ir supanikavau,galvoju jeigu man ims i ketvirti paskui vaiko auginimo atostogu o I ketvirti uzdirbau ne taip ir daug.bet paskui mane vyras nuramino sako jeigu vaiko gimimo datos neirasysi tai kaip jie zinos kada vaikui sukanka vieni metukai,akda su smile
2008-06-27 10:19 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #535204
[quote=pv][quote=eldorada]as iseinu nuo liepos 1d i dekreta tai kaip surpantu ir isskaiciau sodros puslapyje jeigu iseini nestumo ir gimdymo atostogu pirma menesio diena tai kazkokios pazymos apie
Pasiskaitykite truputi auksciau, Tininga daug apie tai konsultavo ta tema smile
Jum reikia nestis:
uzpildyta "biuleteni"
duomenis apie banko saskaita (kur pinigelius pervest)
Jei turit vaiku-gimimo liudijima; jei taikomas specialus -tai irodancius dokumentu kopijas.
prasyma del

aciu labai man skaiciau ir sodros puslapyje apie visa tai bet cia koleges pareiske kad is darbdavio reikia kazkokio isakymo kad isleidzia nestumo gimdymo atostogoms tai ir subalamutino pasakiau buhalteriai ta tik akis varto smile bet dabar kaip pati isiskaiciau kaip suprantu tas isakymas reikalingas kai jau eini vaiko auginimo atostogoms,o ne i dekreta?
ir dar norejau pasitikslinti jeigu iseinu vaiko auginimo atostogoms lapkricio 3d tai man paskaiciuos pinigelius uz vaika is s.m. II ketvircio juk taip?ir vaiko gimimo data tame nefiguruoja ar ne?(nes vaikas numatytas dar liepso pabaigoje),nes jeigu pagal vaiko gimima o jis gims II ketvirtyje tai imtu I ketvirti.Na zodziu man taip viskas buvo aisku o dabar kuo toliau i miska tuo daugiau medziu smile
2008-06-26 13:05 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #534782
as iseinu nuo liepos 1d i dekreta tai kaip surpantu ir isskaiciau sodros puslapyje jeigu iseini nestumo ir gimdymo atostogu pirma menesio diena tai kazkokios pazymos apie nesti nebereikia,tai as i sodra turiu eiti su prasymu uzpildytu biuleteniu....KA DAR NESTIS? Musu buhaltere dirba tik trecia savaite zalia totali vista nieko jinai nezino,tai kokie popieriai dar reikalingi?
2008-06-24 13:30 Darbo teisė » apie dekreta » #534102
tai dabar jus paaiskinkit sitoki dalyka,i dekreta iseinu Liepos pirma diena i sodra turiu pristatyti darbdavio uzpildyta biuleteni ir kazkoki isakyma is darbovietes,ar galiu keliauti tik su biuleteniu i sodra?
cituoju kas rasoma sodros puslapyje
reikalinga:
4.Darbdavio pažyma apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį asmeniui priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą bei išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą. Jeigu moteris nėštumo ir gimdymo atostogų išeina pirmą mėnesio dieną, tokios pažymos nereikia.

tai cia tas isakymas isleisti nestumo atostogu ar rasosi kazkoks kitas?

ir dar...
i kuri sodros skyriu man keliauti,nes imone registruota vilniuje as gyvenu kaune,galiu nesti arba i vilniu arba i kauna,ta prasme kur man patogiau,ar reikia nesti i ta sodros skyriu kuriame meiste gyvenu.
2008-06-09 08:49 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #529650
LABUKAS
sakykit nugirdau cia darbe toki ganda o musu buhaltere tik trauko peciais nors atrodo ne pirma is darbo patapau nescia,bet paskutine kuria i dekreta isleido buvo pries 2 metus nors buhaltere ta pati nieko jinai nezino.Tai atseit gandas toks,kad jeigu pasivelini dekreta(iseisiu liepos 1d) tai uz dekretines ir pinigeliu priskaiciuoja maziau(ims siu metu I ketvirti jeigu gerai surpantu).Man nestumo bus 35sav tai negi puse dekreto taip ir nubrauks? smile smile smile

ir dar norejau suzinoti,jeigu atlyginimas stabilus,pagal ta pateikta formule pasiskaiciavau savo motinystes atostogas(prasides lapkricio 3d) tik man neaisku tuos pinigelius moka tiek kiek ant popieriaus gauni,ar vis delto atskaito mokescius?
2008-05-24 11:01 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #525285

Tininga rašė:

eldorada rašė: taip cia vaiko prieziuros kur iseinama metams,dviems arba trejiems.I dekreta man liepos 1d tai zinau jog paskaiciuos uz s.m. I ketvirti.Bet va galvoju kad neperskaiciuotu tik nuo kitu metu tu vaiko prieziuros atostogu pinigeliu nes dabr mano alga labai gera smile smile smile o va jeigu jau priskaiicuotu dar ir I ketvirti butu nelabai kas smile

Nėra pagrindo keisti skaičiavimo: tavo vaiko priežiūros atostogos prasideda dar šiais metais, tad skaičiavimui bus taikomos dabar galiojančios nuostatos. Pašalpos apskaičiuojamos vieną kartą. Netgi įsidarbinus kitoje įmonėje, o vėliau joje pasiėmus vaiko priežiūros atostogas, pašalpos iš naujo neskiria.


aciu uz atsakyma...Dabar ramu smile
2008-05-21 14:37 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #524225

Tininga rašė:

eldorada rašė: sveiki,as motinystes atsotogu iseinu s.m. 11.03 o nuo 2009-01-01 nauja tvarka skaiciuos ne pagal ketvircius o pagal pusmecius uzdirbtu pinigeliu,tai man dabar lapkriti paskaiciuos uz II ketvirti balandi,geguze,birzeli, o nuo kitu metu man liks tie patys paskaiciavinmai ar perskaiciuos pagal nauja tvarka? smile aciu uz atsakymus

Motinystės - tai čia vaiko priežiūros?
Šiaip jau, manau, liks tie patys paskaičiavimai.


taip cia vaiko prieziuros kur iseinama metams,dviems arba trejiems.I dekreta man liepos 1d tai zinau jog paskaiciuos uz s.m. I ketvirti.Bet va galvoju kad neperskaiciuotu tik nuo kitu metu tu vaiko prieziuros atostogu pinigeliu nes dabr mano alga labai gera smile smile smile o va jeigu jau priskaiicuotu dar ir I ketvirti butu nelabai kas smile
2008-05-21 10:35 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #524032
sveiki,as motinystes atsotogu iseinu s.m. 11.03 o nuo 2009-01-01 nauja tvarka skaiciuos ne pagal ketvircius o pagal pusmecius uzdirbtu pinigeliu,tai man dabar lapkriti paskaiciuos uz II ketvirti balandi,geguze,birzeli, o nuo kitu metu man liks tie patys paskaiciavinmai ar perskaiciuos pagal nauja tvarka? smile aciu uz atsakymus
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui