Tax.lt narys Anatolij

A
Tax.lt narys nuo
2008-12-06
Anatolij
forume parašė 22 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-07-01 18:54 Programinė įranga » FFDATA kurimas iš apskaitos programos » #1278289
Teisingai sakote, su XSD nesuvaliduosi tokiu dalyku, bet yra galimybe su regex bandyti tai padaryti, bet cia kaip workaround'as butu.
2015-06-27 00:15 Programinė įranga » FFDATA kurimas iš apskaitos programos » #1277786
Manau kad reiketu ismesti visus simbolius isskirus tuos kurie reikalingi :) toks butu geriausias budas. Visas imanomas kabutes keisti paprastomis kadutemis, ismesti visus simbolius isskisrus tuos kurie reikalingi, ka pagal FR0671/2 specifikacija jie leidzia (kazkada buvau rades tas specifikacijas, nepamenu kokio detalumo jos buvo). Ir tikriausiai reiketu UTF8 koduote naudoti, jei specifikacija leidzia. Is tikruju gera tema aptarti tokius dalykus, nes kartais tokiu nesamoniu priraso end (dump) useriai :)

Keista kad nera validacijos irankio tokiai ataskaitai (nes tai yra XML), butu kokia nors XSD Schema ir visi validuotu duomenys pries tai kaip pateikti vartotojui ataskaita.

Tikiuosi atsiradus SAF-T visos sios problemos bus issprestos. Nereikes daugelio tokiu ataskaitu, viskas bus vienoje vietoje. Reiketu kad ataskaitu specifikacijos butu atviros, VMI ir kiti kam jos teikiamos duotu ne tik specifikacija, bet ir validacijos priemone, kaip tai pvz daro "esma" http://www.esma.europa.eu/content/AIFM-reporting-XSD-schema-and-samples. Tikiuosi pas mus irgi viskas bus sutvarkyta viena diena :)
2015-06-25 22:05 Programinė įranga » FFDATA kurimas iš apskaitos programos » #1277669
Kiek prisimenu tokie simboliai turi buti "ekranuojami", geriausia butu visu klientu pavadinimus apvalyti nuo netinkamu simboliu pries tokias operacijas. Iš kokios programos buvo daromas eksportas?
2010-06-10 10:53 Programinė įranga » Outlook, The Bat!, Opera, Mozilla Thunderbird bei kitos pašto programos » #816856

grazeake rašė: kazin ar gali btu susije tai kad pries tai dariau programos PRAGMA duomenu atstyma?


Mazai tiketina. Tiketina kad suluzo .PST failas kuriame saugomi visi el. laiskai, arba kokie nors kiti nustatymu faila, reiketu nedelsiant ir nezaidziant nukopijuoti kur nors ta .PST faila ir paskui ji atstatyti i naujai sudiegra Outlook (arba ismesti lauk ta MS produkta kuris luzineja ir naudotis atviro kodo analogais).
2010-06-10 10:48 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #816851

ecvaldas rašė: Mūsų įmonę prižiūri įmonė "Plugas". Šaunūs vaikinukai, dirba sklandžiai ir greitai ir tikrai ne 1000 Lt mokam :)
Jų svetainė www.plugasirkompas.lt , jei reiks parašykite žinutę atsiųsiu tel. numerį.


Tiesiogine reklama, geriau uzsisakyk pora baneriu kur nors.
2010-05-26 14:10 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #810677

holis rašė:

judaskinas rašė: pastaruoju metu daznokai, nes kompiuteriai jau ne nauji smile

kompiuterio tvarkingumas priklauso nuo vartotojo ir nuo jį prižiūrinčio žmogaus, o ne nuo senumo ;)


Pabandykim perskenuot sena kompa su kokiais 128-256MB RAM ir kokiu 1,6Ghz procesorium virusams, kai HDD uzkimstas slamstu ir neujesni kompa su 2-4GB RAM su naujesniu procesorium - plyginkit laika (tas laikas skaiciuojamas i darbo laika).

Arba kokiu 5GB pasto dezute is suluzusio MS Outlook Express i Mozilla Thunderbird su tais paciais palyginimais.

Naujesnis kompas atliks darba greiciau, todel meistras sedes maziau laiko, ir maziau pinigu sumokesite.

Paprasta matematika
2010-05-26 14:05 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #810662
Buna atvieju kai prasedesi ir 5-ias valandas ir tik tada sutvarkai, kai virusu prisigaudo ar mailas lužta koks nors. Darbas darbui nelygus.
2010-05-26 13:42 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #810636
Tai skaiciuokite mazdaug po 100Lt už atvykima kažkur.
2010-05-26 13:39 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #810631
Viskas priklauso kokie tie kompiuteriai ir kokie priežiura. Kaip dažnai Jus kviečiate specialistus.
2010-03-27 09:40 Programinė įranga » OpenOffice.org Calc » #783531
Edit: Man pavyko redaguot ta dokumenta. Tiesiog reikejo irankiu paneleje paspausti Edit File mygtuka, kuris atrakino dokumenta redagavimui.

Manau kad viskas del to kad MS neatskleidi savo dokumento formato ir kai dokumentas buvo apsaugotas slaptazodziu tai OpenOffice nemokes jo issaugot taip kad jis budu atidarytas (kaip priklauso) atgal MS Office pakete. Tai ko gero geras pavizdys kur kyla problema formatu derinime.

Dar gali buti kad MS Office programoje Options -> Security reikia nuimti varnele nuo Read Only punkto po slaptazodzio ivedimo laukelio, tas gal but pades (pats neturiu galimybe MS Office, nes neturiu licencijos), pabandykit.

Kai dokumentu apivarta imones viduje yra vienos programos pagrindu, tai jokiu problemu nera, bet kai daroma heterogenine sistema kurioje egzistuoja keli dokumentu gaminimo irankiai kartais ju sukurti dokuemntai negali but pilnai panauduoti kitoje progoramoje. Del to reikia pilnai migruot is vieno paketo i kita kaip padare IBM (didziule kompanija su labai dideliu dokumentu skaicium) ir nebus jokio problemu, bei taupot liesas.

Kol kas nesu susidures su kokia nors uzduotim kurios iveikti su OopenOffice nepavyko taip kaip pavyktu su MS Office. Bet teko taisyt dokumentus pagamintus MS Office programoje, kurie buvo labai dideles apimties is nieko (taip, failas is keliu lapu Excel formatu uzimdavo 20MB).
2010-03-27 09:18 Programinė įranga » PDF formatas » #783520
[quote:045c206757]pas mane word 2003 ir tai ne visas ir jo galimybes moku išnaudoti[/quote]

MS Office 2003 tai ko gero geriausias office is MS kuris tik buvo isleistas. Bet jei nesunku, tai pabandykite OpenOffice.org, nenusivilsite jei bandysite ji ne tuos 10min kaip visi daro o pora dienu, jei isigysite knyga (jei tokios reikia kad ismokti ne bandymu ir klaidu metodu).
2010-03-27 09:15 Programinė įranga » OpenOffice.org Calc » #783519

Dezi rašė:
Turiu pasidariusi skaičiavimo lentelę su Exel, kurioje suskaičiuoja kaskart įvedus naujus duomenis rezultatą ir tai atvaizduoja diagramoje. Lentelė užrakinta su slaptažodžiu. Su slaptažodžiu openoffice ją atidaro, bet toliau skaičiuoti ir įvesti duomenų neleidžia. Leidžia tik peržiūrėti įvestus.


Gal galite ta faila patalpinti kur nors ir duoti nuoroda i ji, paziureciau ir pbandyciau padet.

[quote:4c5cde7069]Nedirbu su ta programa, bet esu matęs ir šiek tiek naudojęs, kai tenka konsultuoti kolegas, o jie tokią programą turi.
Nesu su ja gerai susipažinęs, bet man visiškai nepatiko. Gal gerai išmokus ir nieko, bet pereinant nuo Microsoft produkto tai įspūdis nekoks.[/quote]

Skonio reikalas, pas mane darbe 6 metus zmones naudojo MS Office, bet kai prireike atnaujinti programine iranga (dirbom su MS Office 2000 ir XP), tai tie ofisai tapo jau nebeaktualus ir reikejo rinktis kazka naujo, o kai suzinojau kainas nauju Office, tai man noras leisti tiek pinigu tiesiog atsoko. Todel buvo padarytas sprendimas nauduoti OpenOffice.org. Aisku yra su juo siokiu tokiu triuku, bet nieko, visi priprato ir dirba. Esme ta pati - duokumentu paruosimas spausdinimui bei siuntinejimas pastu (o kai PDF kuri galimybe yra jame nuo senu laiku, tai tas dar geriau kai dokumenta siunti pastu perziurai).
2010-03-26 22:13 Programinė įranga » PDF formatas » #783488
[quote:5aeda29c6f]Pasinaudojau jūsų patarimu, perdariau word į pdf ,viskas gaunasi puikiai, ačiū edwardas icon_smile.gif[/quote]

O jei naudotumete OpenOffice.org Writer (šeip esu mates kaip MS Office 2007 irgi moka PDF sukurti be jokiu papildomu irankiu) programa, tai ten iskarto yra galimybe i PDF formata saugot. Kai kartais reikia tiesiog iš kokios nors kitos programos PDF sukurti kas naudoju CutePDF, irgi maža programike kuri idiegia PDF Printer i kuri spausdinant išsaugo i PDF formata.
2010-03-26 22:05 Programinė įranga » OpenOffice.org Calc » #783485
Noriu pradeti nauja diskusiju tema OpenOffice.org Calc.

Kadangi tai labai galingas programu rinkinys (kaip MS Office), apie kuri daugelis tiesiog nezino smile, todel manau kad reiketu tokios diskusijos ir gali buti kad kazkas atras sau nauju galimybiu smile, ir išsisuks nuo programu pirkimo, kurias tiesiog kartais net nereikia pirkti (taip aš manau kad neverta pirkti ta kam yra gera alternativa).

Todėl melieji skatinu visus parsisiusti ir sudiegti OpenOffice.org programa ir ja nauduotis, o kas neaišku, tai galite drasiai klausti čia.

[quote:deb29c5824]Iš Wikipedijos

OpenOffice.org yra laisvas (atvirojo kodo) biuro programų paketas. „.org“ dalis atsirado, nes ji sieja programą su jos interneto svetaine, be to, yra daug programų su žodžiais „open“ ir „office“ pavadinimuose, todėl taip tikėtasi išvengti problemų dėl prekinio ženklo naudojimo. Sutrumpintai dažniausiai vadinama OOo.
[/quote]
2010-03-26 21:56 Programinė įranga » Outlook, The Bat!, Opera, Mozilla Thunderbird bei kitos pašto programos » #783483

edwardas rašė: Gal kas išbandė Windows Live Mail?


Po MS Outlook Express tiesiog nesinori ziureti i visokias MS dovanas kaip Live Mail ir panasiai. Visu pirma del to kad MS savo Outlook Express (toliau OE) sukonstravo taip kad jei folderyje (t.y. *.dbx failas) persipildo, o persipildymo ryba - 2GB, tai Jusu OE pradede labai stipriai gribauti, jei tai Sent Items, tai tada laiskas tarsi neisisiuncia, bet adresatas ji gauna, jei Inbox tai laiskai negaunami ir programa labai ramiai gali uz Jus padaryt dideli darba - istrinti kruva laisku (taip taip, turejau atvieji kai zmogus prarado Inbox uz 6 metus).

Todel noriu patarti nauduotis Mozilla Thunderbird pasto progrma. Tai kogero yra geriausia programa su kuria teko susidurti. Ji nemokoma, o galimybiu turi per akis. Man ji 100 kartu geresne uz Outlook (tas kuris nekastruotas OE). Jei truksta kalendoriaus - Lighting Plugin viska sutaiso ir padaro kalendoriuka su priminimais.

Mano megstamu programu rinkinukas (visos nemokamos ir laisvai platinamos):

OpenOffice.org 3.2
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
7-Zip
2010-03-26 21:45 Programinė įranga » Outlook, The Bat!, Opera, Mozilla Thunderbird bei kitos pašto programos » #783479
[quote:f218bf1dce]bet gavėjas ji gauna ne kaip prikabinta failiuka,o tekste visko ten prirasineta,pvz[/quote]

Tai gali buti del to kad gavejo el. pasto programa skaito ta faila bendrai su laisku manydama kad tai laisko dalis (kaip HTML, bet ten yra grinas XML ir jis ji israso tenais).

Todel jei norite siusti failu pastu kad jie butu 100% pristatyti ir "parodyti kaip Jus juos norite parodyt" darykite ZIP archivus ir siuskite (puikiai tinka tam 7Zip programa, ji nemokoma ir labai patogi, tai kaip analogas WinRAR visu pamiegtam, bet tas mokomas yra).[/quote]
2010-03-24 23:27 Programinė įranga » del kompiuteriu prieziuros » #782067
Patariu neapsiimti diegti programine iranga kokiu nors garsiu gamintoju (MS, ....), nes neturi tinkamu sertifikatu, o kai esi nesertifikuotas specialistas tai ir už tai gali gaut velniu iš inspekcijos.

Jei nori diegti programine iranga, tai patariu diegti Linux, FreeBSD, ir kitas *nix tipo operacines sistemas kurios yra nemokamos. Jei nori diegti mokama programine iranga, tai tada jau visa rizika ant tavo pečiu.

Pirma, tokius kaip tu tikrina inspekcijos paprasta duodant kompiuteri kad kazka idiegtum, paskui suraso akta apie idiegta programine iranga (iki to jie gali uzfiksuoti viska, t.y. gali duot tau tuscia laptopa kad sudiegtum pagal ju uzsakyma) ir busi sulaikytas, tuo laiku jie gali gauti leidima kratai tavo bute (ar kitoj vietoj kur esi registruotas, patarimas neturet nieko namie, jei kazka nenori kad rastu, bet jei nores ir toliau eis ieskot) ir vel surasys viska ka aptikos, plius konfiskuos viska ka rado (taip jie turi tokia teise ir be paaiskinimu, visus CD, DVD, HDD, kompus, Flash...)

Jei neturi noro prasidet su tokiais žaidimais - žaisk pagal taisykles, siulyk nusipirkti programine iranga, ja diek, bet irasinek i čekiuka ne instaliavima o profilaktinius darbus kad butum ramus.
2008-12-07 15:00 Programinė įranga » FR0671 FR0672 pildymas is Excelinio failo » #587654
Kam reikia, galiu padeti su tuo.
tax.lt/postt14726.html
2008-12-07 01:18 Programinė įranga » del programines irangos » #587615
Manau turetumete isvardinti visus Jusus imones poreikius Jusu norimai programai. Zinau viena imone kurioje uzsiima logistika bei mediena, tai jie naudoja Pragma, bet kiek viena imone turi savo specifikas. O paprasciaubtarint, jei jau reikia kazko labai isskirtinio, kur butu visu pervezimu zurnalas, uzsakymu registras, ir t.t tai jau tada verta skambinti i tas atstovybes kompaniju / programu kur butu suteikta papildoma informacija ir prie Jusu porekiu butu derinamas atskiras sprendimas.
2008-12-06 17:02 Programinė įranga » Excel (VLOOKUP(MAX)) reikalinga pagalba » #587579
Nezinau tiksliai kokia reiksme grazins tokia funkcija, bet manau kad tai bus array ir jo pirmas elementas ir bus rezultatu. Seip tokiems skaiciavimams rasyciau macrosa, kuris grazintu sarasiuka. Tokios mano mintys. Nesu kol kas labai didelis specialistas Excal/Calc, bet jau ne zalias :)
2008-12-06 13:55 Programinė įranga » Excel (VLOOKUP(MAX)) reikalinga pagalba » #587540
Pabandyk panaudoti va tokia formule
=LOOKUP(MAX(B5:B9);B5:B9;A5:A9)
arba taip jei noresi tampyt formule
=LOOKUP(MAX($B$5:$B$9);$B$5:$B$9;$A$5:$A$9)
manau viskas veiks, nes as naudoju OpenOffice ir pas mane suveike.
Tiesiog man atrodo VLOOKUP veikia kai SEARCH INDEX yra pirmoje pozicijoje.
2008-12-06 11:13 Programinė įranga » FFDATA kurimas iš apskaitos programos » #587516
Sveiki,

Esu naujokas TAX svetaineje, bet atejau čia ne šeip. Atejau kad sužinotumete jog imanoma sukurti Abbyy FormFiller ataskaitas ir be jo, t.y. jei Jusu programa duoda exportuoti duomenys (Excel, TXT, CVS,....) arba palaiko SQL sintakse, tai galima vienu akimirksniu sukurti reikiamos formos ataskaita VMI (arba kitom instancijom) FFDATA formatu.

Ko tam reikia? Aišku reikia noro, reikia kad tai apsimoketu (jei turite virs 100 saskaitu takturu per menesi, ir pav. reikia pildyti 672 ataskaita tai žinote kaip ilgai tai uztrunka), na ir jau kaip supratote - pinigu.

Rašau programas atitinkančias Jusu poreikius kuriant ataskaitas FFDATA formatu. Kainos sutartines, individualus problemu sprendimas.

Paskutine sukurta programa: is Office/2 (Hansa financials) exportuojamos bylos (kurioje nera PVM moketojo kodo, o tik imones kodas, bet viska imanoma padaryti) sukurti FR0672 ataskaita FFDATA formatu, su 10 000 saskaitu - programa susitvarke per 5 sekundes.

Manau tokio pobudžio programine iranga tikrai pravers imonem su didele menesine saskaitu fakturu apimtimi.

(nebauskite už reklama, aš tiesiog noriu padeti, na ir aisku uzsidirbti papildomai)
Lauksiu atsakymu i PM arba i temos atsakymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui