Tax.lt narys birdy

B
Tax.lt narys nuo
2008-12-28
birdy
forume parašė 251 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-03-07 18:59 Įvairūs » Lito devalvavimas » #629633

dakli rašė:

poniax rašė: As esu pasiemus kompiuteri issimoketinai, tai bijau kad teks uz ji daugiau moket, nei moku db... smile o mama yra padejus i banka pinigu, ir manes klausia ar verta keisti litus i eurus, kad isvengti devavalvavimo? nes patariau kad verta keista.. kaip jus manot?


Kad apsidraust, verta keist iš litų į eurus smile


tik beda tokia, kad jei bankas bankrutuos jus atgausite litus per 3 menesius, nepriklausomai kokia valiuta laikete savo saskaitoje. toks indeliu draudimo istatymas. o kas per tuos 3 menesius nutiks... beje cia optimistinis variantas, nes realiai draudimo fonde yra apie 1 mlrd. litu, o indeliu visuose bankuose 25 mlrd. taigi jei jusu pinigai medicinos banke, gal ir atgausite per 3 menesius... o jei kokiam ukb ar snore tai...
2009-02-13 14:03 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619797

Elvusia rašė: "Yra du krizės sprendimo scenarijai: vienas fantastinis ir vienas realistinis.
Realistinis - tai kad atskris ateiviai ir mus išgelbės, o fantastinis - kad konservatoriai ims ir ją išspręs"


cia siap rusu toks finansu analitikas pasake smile juokingai jis kartais ka nors suskelia. o siap pramogai

http://www.artc-alisa.ru/news/1344/
http://www.sterligoff.ru/news/item/45
2009-02-13 13:31 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619780

algisas rašė:

birdy rašė:
Tiesiog matau gerus mokytojus: naujas meras + ligitas kernagis + kreivys ir tokiu dar aplink viesu asmenu pilna..


Mokykis :). Aš už tave balsuosiu. :)
Aš visai nenoriu būt meru nei seimo nariu ir nemokėt mokesčių :).


kad nea aciu man Mergeliu salu saule labiau patinka smile beje ir ramus miegas... arba kitaip as i graba nei litu, nei euru, nei zemiu, nei... na viso sito meslo nesusidesiu. grabas mazokas smile i tema... www.lrt.lt/news.php?strid=2838146&id=5133104
2009-02-13 13:23 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619773

algisas rašė: Birdy, nepyk bet...
Tai ką rašai apie 1, 2 ir 4 skamba biški wishfull thining.
3. yra lygūs ir lygesni... (G.Orwell, "Gyvulių ūkis"). O jei jau imt iš mero pavyzdį, tai iki galo. Nemokėk mokesčių IR eik į politiką.

Ir šiaip seime debilumas yra gana paplitęs reiškinys, ko nepasakyčiau apie VMĮ.


nepykstu nepykstu smile as kaip ir sakiau uzlenkiu biski i krastutinuma/absurdiskuma. bet lietuvoje gi dar ne tokiu apsurdu yra ir nieko. visi sveiki visi gyvi. na kad ir ta pati Lubio istorija su ofsorais pirkau/pardaviau ir nusukau 12 mln. su VMI susitargavojau del 4. kuo ne biznis? tiesiog matau gerus mokytojus: naujas meras + ligitas kernagis + kreivys ir tokiu dar aplink viesu asmenu pilna. tai cia net ieskoti VMI nereikia, imi ir triosini.
2009-02-13 13:01 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619753

tomukas rašė:

artas71 rašė:

algisas rašė: Artai, išregistravai... ir... ?
Įregistravai pogrindinę veiklą ? :)


Poparketinę... smile Jeigu rimtai -laukiu. Kada baigsis..........(sunku net ivardinti, kas tai, nes įstatymų leidybą to nepavadinčiau) Seime. Kai kas pristabdyta.


Artas įsiregistravo pas tuos, kur mokesčiai mažesni smile




10 balu smile
2009-02-13 12:50 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619740

artas71 rašė:

birdy rašė:
1.atsrologines prognozes skiriasi nuo finansu analitiku ar verslo konsultantu? smile
2.gal tau patarimu tokiu reikia pries spaudziant buy klavisa...
3.kai turim toki vilniaus mera, kazkaip pradedi galvoti, o kaip cia taip jis gali, o kiti negali.
4. webo atveju nugis kuo VEKS'as ne puikus pvz smile ka ten jie peza apie tokia kaina?


1.Niekuo.
2.Reikia. Bet jais turbūt nesivadovausiu (nežiūrint į klaikų 2008 VP prekybos rezą)
3.Seimas jau kitas.Nors mero ir premjero partijos tos pačios.
4.Ha... ims kainą, kurią pateikė ir lygino tarkim TV3, alfa.lt ar dar keli komerciniai subjektai.

P.s: individualią veiklą išregistravau 2008.12.31


1.taigi perki po astrologine prognoze kas ryta. nebrangiai periodiskai... dabar galvoju tik geriau zodziu ar rastu. perki menesine ir metine prognoze. na zinai marsas ir jupiteris, kazkur ten pasisuko jaucio metais
2.na va poreikis pagristas. protingumo kriterijus praeina. o vadovautis... na taves gi neklausk ar pasivadovavus prekybos rezas pagerejo. krize gi. rinka kalta. putinas. rusai. sorosas. busas. na apibendrinus aplinka.
3.na reiktu ir kreivio nepamirsti. jis gi autorius kazkokiu idomybiu. ryskiai budamas direktoriumi ir valdybos pirmininku rase verslo planus savo kontoroms po darbo.
4.na... o jie tai ka pateike yra rinkos kaina? tai tik nuomones arba atrodymai. o veks'as pirko rinkoje. kol veks'o sutarties prokurorai/teismas neuztrumpino tai rinkos kaina.
2009-02-13 12:31 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619713

artas71 rašė:

birdy rašė: "mums atrodo" nera argumentas. dekite ant stalo oficialia, patvirtinta ir audituota sios dienos rinkos kainu analize. pirk peliu galandinimo paslauga su is marso atgabentu smeliu smile arba koki "unikalu" kosmini workflow... nesuvokiamama rezultatui... na is serijos gerto hofo sviesu sou matysis net kosmose


Gerbiamas birby. Jūs klystate. Esmė: ne VMI turi "dėti ant stalo", o tikrinamasis.
buvo diskusija:
tax.lt/postt4529.html
Ten yra nuorodos į oficialius dokus.
Pagal kuriuos "dėti ant stao" teks jums.


nekreipk demesio smile uzlankstau cia iki krastutinumu, bet tai nekeicia fakto, kad gali "keistu" paslaugu prisipirkti is verslo liudininku. na tarkim kuo atsrologines prognozes skiriasi nuo finansu analitiku ar verslo konsultantu? smile gal tau patarimu tokiu reikia pries spaudziant buy klavisa...

kai turim toki vilniaus mera, kazkaip pradedi galvoti, o kaip cia taip jis gali, o kiti negali. o webo atveju nugis kuo VEKS'as ne puikus pvz smile ka ten jie peza apie tokia kaina?
2009-02-13 12:16 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619705

artas71 rašė:

birdy rašė: .... noriu pasakyti, kad lietuvoje jei teisiskai popieriai tvarkingi nelabai kas uz siknos paiimti gali, nors tai akivaizdus mokesciu vengimas. ir visi tai supranta, bet beda, kad nera prie ko prisikabinti. negi dabar pradesi sapalioti apie kazkokia paslaugu rinkos verte, kai VEKS "perka" web puslapi uz 800 tukstanciu, kai reali kaina maks. 30 tustanteliu. taip kad galandi peilius kokiu is marso parveztu smeliu ir turi mokestine 1% nasta.


Deja, noriu nuliūdinti, paima, ir dar kaip. Netgi už trijų vietų iš karto. Tik gerbiamas birdy, pažiūrėkite, kieno tai sąnaudos VEKS atvejų - VŠĮ, ir dar valstybinė. Iš dotacijinių pinigų. Jeigu tokį tinklapį už tokią kainą nupirktų komercinė organizcija, jai į sąnaudas (leidžiamus atskaitymus) niekas neleistų tiek dėti. O pajamų gavėjui nebaisu - mokesčiai sumokėti, PVM paskaičuiuotas. VMI prie PADIDINTŲ pajamų nekimba...


tai kaip cia mes turime toki vilniaus mera? ar tokiu kaip jis neima? o gal valstybinei dotacinei VSI rinkos kainu nera? cia vel gi mano galva lietuvoje emimas/neemimas priklauso arba nuo pazinciu arba nuo tavo teisininku sugebejimu. o tas "neleidimas" tiek tureti leidziamu atskaitymu remiasi kuo? is serijos mums atrodo? tai cia nesibaigianti diskusija apie sukurto unikalaus pasauliniame kontekste kokio puslapio ekonomini pagristuma ir bla bla bla. menas, ivaizdis, brandas ir visas kitas nepaciupinejamas meslas. suprantu kai importo atveju yra prekiu nomenklatura pagal kuria nustatinejamas importuojamu prekiu kainu pagristumas. "mums atrodo" nera argumentas. dekite ant stalo oficialia, patvirtinta ir audituota sios dienos rinkos kainu analize. pirk peliu galandinimo paslauga su is marso atgabentu smeliu smile arba koki "unikalu" kosmini workflow... nesuvokiamama rezultatui... na is serijos gerto hofo sviesu sou matysis net kosmose. arba kitaip rinkos kaina egzistuoja jei yra rinka... o jei tavo paprasta paslaugele tampa "nepaparasta" ir rinkoje tokios nerasta, tai ir rinkos kainos su ziburiu nerasi smile cia man iskyla valdovu rumu baldeliu vaizdiniai... buvo grineviciutes laida apie tai smile
2009-02-13 11:31 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619663
pvz., pusė darbo dienos, galite vėliau didinti ar mažinti, kiek tik reikia

galite ir 0.1 etato dirbti :) gal jus super wow efektyvi ir dirbate pvz. per diena 15 minuciu. o jusu vienos minutes kaina koks 100 lt smile tik nepamirskite nurodyti UAB'o darbo laiko: 9:00 – 9:15. smile
2009-02-13 11:20 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619650

luddite rašė:

birdy rašė:
cia zinai is serijos gi tu budamas savininku gali pasiimti verslo liudijima ir tavo imone (juridinis asmuo) is taves (fizinio asmens) nupirks paslaugeliu uz 99900 lt.

na ne visomis veiklomis užsiimant gali teikti paslaugas juridiniams asmenims.
pvz. projektavimas su patentu galėtum tiekti tik fiziniams asmenims.


nas suprantama gerb. vilniaus meras ne statybu patenta turejo :) na jis gal peilius galando, ar isverte koki popieriuka. esmes tai jau nebekeicia... noriu pasakyti, kad lietuvoje jei teisiskai popieriai tvarkingi nelabai kas uz siknos paiimti gali, nors tai akivaizdus mokesciu vengimas. ir visi tai supranta, bet beda, kad nera prie ko prisikabinti. negi dabar pradesi sapalioti apie kazkokia paslaugu rinkos verte, kai VEKS "perka" web puslapi uz 800 tukstanciu, kai reali kaina maks. 30 tustanteliu. taip kad galandi peilius kokiu is marso parveztu smeliu ir turi mokestine 1% nasta.
2009-02-13 10:07 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619600

algisas rašė:

Grem rašė: Antradieni sustabdau indiv. veikla. Tikrai beprasmiska toliau ja testi, jei neturi pakankamai sanaudu i leidziamus atskaitymus.


Grem, stabdai apskritai bet kokią veiklą.
Ar keiti forma, pvz. tampi UAB ?


forma keicia turbut i pogrindi smile
2009-02-13 00:37 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619534

savininkas rašė:

Skomante rašė:
Todėl ir man svarbus darosi čia iškeltas klausimas, ar neišeitų bent dalies tokios veiklos "permesti" prie IDV, kurios mokesčiai atrodo vis delto pakenciamiau.

Paziurejus, ka daro naujasis Vilniaus meras konservatorius, matom gera pavyzdi: kabinam VISKA ant IDV su patentu. Ir jokiu sentimentu. Imone lieka tik fakturu israsinetojas - pvm sumoketojas, jei tai, pvz., paslaugos ir tenka nuolat moketi pvm, nes nera ka atskaityti.
O jei atsiranda dar ir ka atskaityti - isvis puiku smile


cia zinai is serijos gi tu budamas savininku gali pasiimti verslo liudijima ir tavo imone (juridinis asmuo) is taves (fizinio asmens) nupirks paslaugeliu uz 99900 lt. na kad pvm prievoliu neatsirastu. susitvarkai teisiskai viska, kad nebutu kableliu ne ten kur nereikia ir pabandykit jus ka nors padaryti. smile nagi visada gali besti pirstu i vilniaus mera. zinai tokioje salyje nenustebciau kad jo UAB (kuriame jis direktorius 0.25 etato) nusipirko tokiu paslaugeliui is jo paties. cia lietuva.
2009-02-12 15:54 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619391

tomukas rašė: Dabar seimas svarsto Sodros įstatymo pakeitimus smile
A.Sysas sako - kas pirmas (advokatai) atėjo į seimą tas ir išsikovojo geriausias sąlygas smile


o kas antras ir su kalasnikovu gal ir issikovoti gali? nu bet pyz***c argumentas: kas pirmas atbego, tas ir gavo. smile
2009-02-12 13:30 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619243
tipo jei nemokesi avansu ir iki 2010 spalio 1d. motina ar tevu patapsi... tipo esi nedraustas? smile ir kokia ismokos baze? :)
2009-02-12 10:58 Įvairūs » Pasveikinkime naująjį Vilniaus merą Vilių Navicką » #619066

savininkas rašė: Taip iseina, kad EuroConstructus direktorius alga gauna.... su patentu smile smile
Tai cia kokia apmokestinimo forma?
As dar tokios negirdejau smile
Gal reiks kreiptis konsultacijos...
1% tarifas labai domina smile smile smile


jau isgirdai. belieka suzinoti HOW? ir susidomejima paversti realybe.

bet zinai tu gi nestatai nelegaliu namu vilniaus prestiziniame rajone. ir tuose namuose neapsigyvena pagrindinis VSD bosas. cia gal toks tarifas tik isrinktuju tarpe galioja.

p.s. visai pamirsau prideti cia gal yra kur nors lietuvoje koks plotelis kaimanu salu teritorijos. ten gi is viso tarifas 0%. tik kokio velnio tada deklaracija lietuvoje priduota? neponiatno neponiatno odnako
2009-02-12 10:54 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619059
[quote="luddite"][quote="negalibuti"]

luddite rašė:
su telefonu mistika, sakė reiktų imti išklotines ir iš jų rinkti tel nr kur skambinta IDV rekalais, sakė kad tą jie labai tikrins, bet juk čia absurdas, aš pvz. daugiau telefą naudoju duomenų persiuntimui nei skambučiams.


kazko as nesuprantu sito zaparo? naudoji 100% ir nesiparini. jei vmi prisikabins isitrauksi ezi is kisenes ir pasakysi va mano asmeniniams tikslams pritaikytas telefonas. o gal jie pareikalaus isklotiniu ir prades skambinti visais numeriai klausdami o kokiu tikslu jums pilietis pavardenis skambino liepos 2 d. 2007 metu 16 valanda 12 minute? mokinkities po velniu is naujojo vilniaus mero ir nesiparinkite smile smile
2009-02-12 10:35 Įvairūs » Pasveikinkime naująjį Vilniaus merą Vilių Navicką » #619038

Rainis rašė: Joo... čia tai mokesčiai. Net 1 proc nuo pajamų.
Mielai sutinku tiek mokėti.


tai kokia beda? prasom verslo liudininku pasirankioti stoties rajone, jie ten mielai sutiks pagelbeti. na dabar gal jau bus mokesciai kokie 2% priklauso gi kiek drasos turi. jei turi daug daug ir padorumo mazai mazai...
2009-02-12 10:29 Įvairūs » Pasveikinkime naująjį Vilniaus merą Vilių Navicką » #619032
na ka jau cia gi reikia vargsiukui...

2008 metų pradžioje kilo skandalas dėl vieno realiausių Vilniaus miesto tarybos opozicijos pretendentų į mero postą Viliaus Navicko statybų Paribio gatvėje Žvėryne. Konservatorius Vilius Navickas buvo minimas kaip nenusišalinęs ir supainiojęs viešuosius ir privačius interesus svarstant detalųjį planą Žvėryne, o jo vadovaujama bendrovė “Euro-Construct” buvo kaltinama statanti kotedžus, kuriems neišduoti leidimai. Dalis leidimų dėl Paribio gatvės statybų išduoti iki kilusio skandalo:

www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=-839385656
www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=-353767205
www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=-1455155072

o dalis jau po:
www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=-925295130
www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=1920660468
www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/24/?ID=1151907487

Vilius Navickas dėl paviešintų faktų buvo sustabdęs narystę konservatorių frakcijoje.

Šioje vietoje reiktų įvardinti, jog bendrovėje „Euro-Construct“ teisininku dirbo Vilniaus miesto Tarybos narys, konservatorius Vidas Urbonavičius. Kai paaiškėjo, jog informaciją apie statybas be leidimų „nutekino“ būtent jis, Vilniaus miesto konservatorių frakcija suskilo į tris dalis. Tai viena priežasčių, kodėl opozicija tik garsiai grūmoja miesto valdžiai apie jos nuvertimą, tačiau veiksmų nesiima.

p.s. o kas gi apsigyveno tame zveryne paribio gatveje? kas atspes? smile
2009-02-12 10:16 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #619015

tomukas rašė:

mpiktas rašė: Na ne 2k, o 10% nuo 6k 2009 metais, ir 20% nuo 6k 2010 metais. Ir čia maksimalios. Jeigu neuždirbi 6k, tai moki 10% nuo to kiek uždirbi. Jeigu tokią tvarką paliktų amžinai, tai aš būčiau patenkintas. Nes tas 10% prie mažesnių pajamų būtų mažesnis nei 300 Lt, kuriuos reikėdavo atsegti Sodrai.


tai tą valdžia ir nori padaryti, kad liktum patenkintas smile Reik žiūrėt ilgalaikėj perspektyvoj, o ten nesimato nei lubų nei mažesnio tarifo. Absrudas.

Atsilikusioj šaly mokesčiai turi būti mažensi nei išsivysčiusioje, nes kitaip visi bėga iš ten. O dabar jeigu UK 20% pajamų mokestis + 8% soc. draudimui, dar 30k litų apkritai neapmokestinamų. Tai jau daug palankiau nei palankiausias šių metų LT variantas smile


tai cia senai aisku kad reikia begti. pas mus stazas kiek? 15 metu. norvegijoje 5 metai. o siap tai speciau musu "elitas" gaves tik 300k rinkeju pasitikejima, jau galvoja, kad gali isdarineti ka tik nori... cia beveik ne i tema bet turetu patikti. speju kubilius su semeta is wasingtonskio gavo nurodymus ka ir kaip... laukiam TVF mergaiciu ir vyriuku geguzes menesi. http://rutube.ru/tracks/1394458.html?v=40d6f5d033e6d98f1058a2fba9f783f3
2009-02-12 00:19 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618874

savininkas rašė: Del autoriniu ir pirkimu is patentininku uz xx kilolitu tai viskas aisku - bus kaip sakoma "karo stovis", tai ir elgsimes kaip kare, o ne kaip gyvenime... smile
Bet yra ir kiti aspektai.
Vienas - tai normalaus gyvenimo pojutis, kai gali dirbant uzdirbti ir nebuti profesionaliu aferistu smile
Kitas - del valstybes potencialo. Man rodos, sovietu laikai parode, kad zmones gali labai ilgai slepti nepasitenkinima, susitaikyti su ivairiom negerovem, bet atejus tam tikram luzio taskui tas susitaikymas tampa tiesiog psichologiskai nebeimanomas.
Bijau, kad tas luzio taskas ateina. Kas is to bus - neaisku. Bet galiu pasakyti, kad po daugelio metu pirma karta norisi nueiti prie Seimo. Ir pasakyti yra ka smile


del to pojucio tai pasaulis kaip zinia uab lietuva nesibaigia... yra tokiu saliu kaip kanada ar australija ar naujoji zelandija, kur tokiu bezpredelu niekada nebus. nes tokie prancuzai jau butu visa seima nunese su pamatais... taigi pasaulis didelis ir rinktis yra is ko... www.mercer.com/qualityofliving?siteLanguage=100
aisku gerai butu is ne is pirmo desimtuko pagal kaina... www.mercer.com/costofliving

as asmeniskai nebetikiu, kad cia bus kitaip. taigi emigracija, o poto, kad ir tvanas smile beje cia reiktu pamineti, kad siandien valdzioje surinke tik 300 tukstanciu balsu pilieciai. tikras daugumos balsas. fui
2009-02-11 20:06 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618798
beje o kam is viso parintis? na apkabini visu draugus verslo liudijimais ir sedi sau minuse. nu jei ukio ministras gali, naujas vilniaus meras gali, seimo narys ligitas gali tai kodel kiti negali? smile atsakau GALI tik arba bijo arba yra padorus.

racas.lt/naujasis-vilniaus-meras-direkt...
racas.lt/dainius-kreivys-pasirenges-vad...
www.vrk.lt/rinkimai/400_lt/Kandidatai/Kan...

o belieka kiekvienai idv. imonelei pasidaryti bet koki web puslapi ir pakabinti kiek sirdis geidzia ant jo autoriaus :) po velniu gi VEKS gali susikurti psl uz 0.8 limono. o kuo savininkas prastesnis? www.nemalk.lt/dbankauskaite-vs-ebajoriniene-...

tai koks ten % bus? naujojo mero ir ligutuko atveju tai mokestine nasta yra apie 1%. isvadas manau pasidarysite. svarbu gi kad popieriukai butu tvarkingi. www.balsas.lt/video/237461/paskutine-instanc...
2009-02-11 19:48 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618785
2. Kas vienija - taip reikalinga asociacija, kaip čia toliau vyksta diskusija - gal partija. Potencialas ( arba poreikis) mano nuomone yra, maksimumas bus kai skaičiuosim 2009 rezultus. Jei grubiai - reikalingas lyderis.

as tai deja, bet nebematau prasmes ir realiai nebetikiu sitos valstybes potencialu. praeje penkeri metai buvo kritiniai, o praleisti besidraskant del postu ir posteliu. prisiminkim paksa kai nuverte lozugai buvo kokie? o vis dar dugno nera ir nera. ir nebus, kol busime arciau afrikos nei skandavijos. taip, kad net ir smulku versla teisiskai galima perkelti uz juru mariu. ir net nesudetingais ir net su suvokiamais mokesciais. apibendrinus as nenoreciau, kad mano vaikai su pasauliu susipazintu cia. kredito limitas baigesi.
2009-02-11 17:47 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618733

vpp rašė: Jau rytoj Seimas skubos tvarka svarstys Sodros įstatymo pakeitimus ir greičiausiai viską priims, kas numatyta. Taigi, mes čia be reikalo fantazuojame ir galvojame, kad mus kažkas išgirs ir pradės keisti sistemą. Viskas bus taip, kaip sugalvojo mūsų valdžia.


na tai isgirs kai prades visi lysti i seseli. bus taip kaip su degalais. as tai apskritai manau, kad cia viskas tokiomis sakemis ant vadens... latvijoje BVP prognoze -12%. pas mus -3.5% minusa sugeneruos vien IAE uzdarymas. taip kad jie ten gali ka nori svarstyti ir priimti/atsaukti... mokesciu mokejimas yra geranoriskas veiksmas smile
2009-02-11 17:22 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618714

savininkas rašė:

birdy rašė: isivaizduok indv. imoniu savininku partija smile jei seimo nari isrinkti gali 3-4 tukstanciai, tai ziurek seimo kedziu galim nugriebti koki 40-50 smile jei visi savininkai tik uz savininku partija balsuotu. o kas nebalsuotu? :)

Reikia pasiulyti Zuokui smile
Arba einam visi kiek yra pas Kubiliu i priemima smile
Tuo paciu metu smile
Pakalbesim-pasibedavosim smile smile smile


o kam tas zuokas reikalingas? kiek ten pas ji toje partijoje nariu? kokie 3 tukstanciai? kiek savininku yra? :)
2009-02-11 17:01 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618702

vpp rašė: Seimui reikia kažką jau dabar spręsti, ar atidėti pataisų priėmimą ir pradėti kurti naują sistemą, ar kažką jau dabar priimti. Pirmuoju atveju IĮ turėtų nežinia kiek laiko dirbti neapibrėžtumo sąlygomis. Galbūt geriau būtų jau dabar tam tikrų lengvatų pasiekti, žinoma, ne laikinų, kaip dabar vyriausybė siūlo, o jau paskui siekti pertvarkyti visą sistemą.


del sito as nesutiksiu. nieko nera pastoviau uz laikina. paziurek kazkur esu imetes 2002 metu straipsni apie indv. imoniu apmokestinima. kiek metu praejo? arba dabar arba po 10 metu? mano galva yra pakankamai laiko, kad butu parengta ilgalaike mikro verslo strategija iki liepos 1 d. ir su nauju istatymu paketu isigaliotu. logiska butu si pusmeti pasiliki su galiojusia iki siol tvarka. velgi priminsiu, kad sitie pasikeitimai niekaip neitakoja biudzeto surinkimo dabar. o dabar yra kritinis laikas, kai reikia pinigu cia ir dabar, nes bus bakrotas.

p.s. beje tu tiki sitos vyriausybes ir seimo ilgaamziskumu? cia kad tikejimo pamazetu ;)
vz.lt/default2.aspx?ArticleId=bcb0eb...
2009-02-11 16:48 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618693
o dar ir kitas klausimas įdomus - koks lieka individualios įmonės statusas, jei jos savininkas išeina vaiko priežiūros atostogų, pvz. 2 metams, neturi jokių samdomų darbuotojų - tai lyg ir veiklos sustabdymas gautųsi.

nu bet optimizmo kiek. sustabdyti negalima. teisinis statusas yra: veikianti, likviduojama, likviduota. negi nezinai, kad savininkai neserga ir neatostogauja, tik va beda vaikus gimdo kartais smile
2009-02-11 16:42 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618690

vpp rašė:

birdy rašė:
as tai ziuriu bendresne ir "ilgesne" prasme. mano galva privaloma tvarka reikia numatyti, kad savinkai butu idarbinti savo imonese kaip pareigunai. taip tiek sodra tiek psd butu aiskia issprendziamas klausimas. o jau imone ir jos vienintelis akcininkas-savininka santykiautu kaip siandien UAB'uose.

cia apskritai logikos klausimas yra. kodel fizinio asmens pajamos UAB ismokejus dividendus nera apmokestinama socialiniu draudimu? o indv. imoniu vienintelio savininko pajamos (dividendai) amokestinimos. cia bus aisku grojama pasaka, kad indv. imone ir savininkas turi darbiniu santykiu bla bla...

Tas ir yra, kad reikia patį apmokestinimo principą keisti. O jei skubotas Zuoko pasiūlymas praeitų, tai būtų dar blogiau.


tai va va kad reikia keisti principa, o ne ziureti i % ir galvoti pyp pyp. bet gi principu keitimas yra ne 2 eiluciu naktinis pakeitimas. apskritai visa mikro verslo samprata reikia is pagrindu keisti. kas per nesamone jei vieno zmogaus imonele stovi saliai VP marketu ar MN. o jis stovi visomis prasmenis. vel gi pasikartosiu reikia jaunu iniciatyviu zmoniu ir asociacijos. isivaizduok indv. imoniu savininku partija smile jei seimo nari isrinkti gali 3-4 tukstanciai, tai ziurek seimo kedziu galim nugriebti koki 40-50 smile jei visi savininkai tik uz savininku partija balsuotu. o kas nebalsuotu? :)
2009-02-11 16:31 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618684

janta rašė:

birdy rašė: apibendrinus cia reikia gero teisininko kuri padarytu sita valstybe per visus galus.

Kaip tas turi atrodyti - pas mus ko gero nėra tokio daikto kaip Vardenis Pavardenis prieš Lietuvos Respubliką. Advokatai žadėjo - "riaušininkus" už dyką gins - turi nuoskaudą. Jei turi nuoskaudą ir dar pinigų pridėti ...
Kiek galėtų kainuotų panaši paslauga " .................. prieš LR ?
Aš pasiruošęs paremti.
Lyrinis nukrypimas - mano sūnus turi IĮ, du metai veiklos, Mano buvo patarimai mokesčių. teisės klausimais. O patarimai mokesčių "etikos" (ta prasme, kad mokesčius reikia mokėti ) nuėjo šuniui ant uodegos.
Ir kita įmonė bus gal Airijoje, gal Norvegijoje, gal UK, gal .... , bet ne LR .
Jaunimas dabar gana mobilus - čia apie tai kas mobilesnis darbas ar kapitalas.
Tai mano nuomone dar vienas reformos aspektas ir ilgalaikis.


na teisininkai atstovauja kazka. gali tai buti vienas savininkas. gali buti desimt. detaliu tikrai nezinau, bet tokia galimybe gintis yra iteisinta musu konstitucijoje. kiek kainuotu... kazkada esu mates, kad paciu paciu geriausiu audito kompaniju lietuvoje isvada kainuoja apie 7-10 tukstanciu. beto manau, kad yra ir tokiu zmoniu kaip Cilinskas, kurie gal but padetu ir be jokio atlygio. vel gi mes griztame i pradini klausima: o kas vienija indv. imones? ta moteriskaite tai turgininku draugele, o daugiau kaip ir nera. isivaizduok yra asociacija kuri vienyja 80 tukstanciu imoniu. sumoketu kiekvienas savininkas po 10 lt... tai cia tokiu teisininku nupirkti galima, geriausiu is geriausiu.

apie lyrini nukrypima... etikos? etika baigiasi kai gauni slapiu skuduru per galva. o kitaip viso sito bezpredelo pavadinti negalima. yra luzio taskas, kai privalu pradeti zvalgytis aplink ir ieskoti palankesniu mokestine prasme saliu. o ju yra smile luzio taskas mano galva yra 10-15% skirtumas.
2009-02-11 15:24 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618651
(paaiškinimai gauti iš aukštų finmino pareigūnų).

„Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme išbraukus IĮ savininko rezultatą iš 12 straipsnio reikėtų tik džiaugtis, nes IĮ savininkų išsiimamas pelnas savo vartojimui bus apmokestinamas 15 procentų GPM tarifu, o ne 20 procentų, kaip UABo dividendai,o 4000 litų minimumas tokių pajamų apskritai neapmokestinami GPM - tai yra tam tikra “premija už neribotą atsakomybę”. Jeigu VMI neva “negali paaiškinti”, kas prie ko, tai bus leipta ir greitai galės tą padaryti. Kas nėra “techninė diskusija” — tai šitų žmonių (IĮ savininkų) ir individualios veiklos Sodra - tokie dariniai kaip individuali įmonė, kuri neatsiejama nuo savininko, ar asmuo-individuali veikla, kuri neatsiejama nuo asmens, po paskutinių pakeitimų Sodra apmokestinama nuo metinio rezultato (tarifas nepėščias - 28,3 procento). Bėda čia yra tame, kad tokiuose dariniuose jų rezultatas apima 2 elementus: žmogaus menamą darbo užmokestį, kurio jis neapskaito (nes juk pats savęs nesamdysi) ir nuo kurio mokėti Sodrą būtų padoru, ir pelno elementą, mokėti Sodrą nuo kurio nelabai padoru (nes įmonių dividendai juk Sodra nėra apmokestinami). Sąžininga būtų dekomponuoti rezultatą į darbo užmokesčio ir pelno elementą ir apmokestinti Sodra tik pirmąjį, nes tik tomis pajamomis jis palyginamas su samdomu darbuotoju. Tačiau gudrieji lietuviai žinoma teigs, kad gautose bendrose pajamose darbo elementas yra “mizeris”, o likę - pelnas :( todėl bus trukt už vadžių ir vėl iš pradžių)."

“GPM ir į sąnaudas įmonei netraukiami - tai gyventojo mokestinė prievolė. Kaip ir akcininko mokesčiai nemažina įmonės pelno mokesčio. Tačiau socialinio draudimo įmokos už IĮ savininką įtraukiamos į įmonės sąnaudas ir būtų gerai, kad sodra nesiimtų aiškinti to, ko neišmano, t.y. pelno mokesčio įstatymo”.

www.mokumokescius.lt/

p.s. toks jausmas, kad sodra is viso nei GPM nei PM neismano ir kuriasi pati sau kokias tik nori taisykles. kas per valstybe cia...
2009-02-11 15:16 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618647

savininkas rašė: Turbut reiktu akcentuoti 2 dalykus:
1. Imone neturi moketi uz fizini asmeni, asmuo - uz imone. Tai du skirtingi subjektai.

2. Tarifai. Jei isimamas is imones apmokestintas pelnas yra dividendai, tai ir turi buti apmokestinamas kaip dividendai. Jei tai tas pat kaip darbo uzmokestis (cia politinis klausimas), tai OK - bet tada visiems be isimties, net ir LEO

Aisku, niekas dividendu neapmokestins 28% Sodros smile
Todel logiska butu nustatyti protinga Sodros "minimuma" (sakykim, nuo minimalaus DU), o visa kita palikti spresti kiekvienam atskirai: nori - moki, nori - ne.
Pasideklaruoji, kad mokesi Sodrai siais metais nuo, sakykim, 1000lt - ir kas menesi pervedineji.

Visi kiti uzdirbti is imones ar IDV pinigeliai apmokestinami kaip dividendai.


1. Tai ir yra 2 skirtingi subjektai. LVAT tai aiskiau nei aiskiai pasake.

2. va va tai cia jau antras zingsnis. irodykit, kad ismoketas juridinio asmens pelnas po apmokestinimo yra akcininko/savininko darbo uzmokestis? dabar man kartais atrodo, kad GPM negalioja indv. savininkams, o sodra kuriasi savo "taisykles" kokias tik nori. na is serijos imones pelnas = savininko pajamos (GPM aiskiau nei aiskiai parasyta kas yra fizinio asmens pajamos ir kada jos tampa pajamomis). arba kaip cia taip sodra sugalvoja, kad ismoketas (paskirstytas) pelnas yra amokestinamas soc. draudimu. tai jei jau visiem tai viesiem ir LEO ir TEO ir MN. tik ups maza bedele tie akcininkai yra kiti juridiniai asmenys :) sakau toks jausmelis kad savininkas nera fizinis asmuo LT. na jis lyg yra lyg nera.

apibendrinus cia reikia gero teisininko kuri padarytu sita valstybe per visus galus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui