Tax.lt narys rankinis

R
Tax.lt narys nuo
2009-02-12
rankinis
forume parašė 106 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-02-19 22:03 Bendra » Gyvybės kaupiamasis draudimas ir Sodros įmokos » #1208942

Rainis rašė:

jorja rašė:
Sveiki,
perskaičiau temą, bet neradau atsakymo į man rūpimą klausimą.
Sudaryta kaupiam. gyv. draudimo sutartis virš 10 m.(sutartyje yra ir traumų rizika).
Draudėjas - darbuotojas
naudos gavėjas - darbuotojas, mirties atveju - darbtuotojo sutuoktinė
Mokėtojas - įmonė.
metinės įmokos neviršija - 25 proc. algos.
radau kolegės susitarimą tarp įmonės ir darbuotojo, surašysim.
pagal šiuos kriterijus mokama įmoka yra leidžiami atskaitymai?
Bet poliso man turėti nereikia buhalterijoje, užtenka kopijos? smile
ir tuomet kaip registruoti apskaitoje.
Padarau pavedimą ir tuomet fiksuoju:
D 4487 gyvybes dr. kompanija
K bankas
priskiriu sąnaudoms per buh. pažymą:
D sąnaudos
K 4487 gyv. draudimo komp.
ir taip kiekvieną men., kiek darbuotjas pas mus dirbs?
gal galėtumėt peržvelgti mano samprotavimą? smile



Tai kad pagal tokį jūsų situacijos aprašymą aš suprantu, kad darbuotojas (o ne įmonė) pats sudarė gyvybės draudimo sutartį, o dabar darbuotojas tik prašo įmokas išskaityti iš jo atlyginimo.
Juk ne įmonė apdraudė darbuotoją?
Jei apdraudė įmonė darbuotojo naudai, tai jūsų korespondencijos ir samprotavimai teisingi.
Bet jei darbuotojas apsidraudė pats, tai tiesiog išskaičiuokite iš jo atlyginimo ir perveskite draudimo bendrovei. Jokių sąnaudų tada neatsiranda.


Sveiki,
Kodėl reikia išskaičiuoti iš atlyginimo, jei darbdavys sutinka mokėti gyvybės draudimo įmokas?
Remiantis GPMĮ 17 str. 1 d. 14 punktu Registracijos Nr. KD-7634 2012-04-25
Neatsižvelgiant į tai, kas sudarė sutartį su draudimo bendrove (gyventojas ar darbdavys), pagal GPMĮ 17 str. 1 d. 14 punkto nuostatas pajamų mokesčiu neapmokestinamos darbuotojo naudai darbdavio mokamos gyvybės draudimo įmokos pagal gyvybės draudimo sutartį:
- kai draudimo sutarties terminas ne trumpesnis kaip 10 metų,
- arba kai draudimo išmoka išmokama apdraustajam sulaukus pensinio amžiaus pagal Profesinių pensijų kaupimo įstatymo nuostatas,
- kai įmokų suma neviršija 25 procentų per mokestinį laikotarpį darbuotojui apskaičiuotų su darbo santykiais susijusių pajamų.

mic.vmi.lt/documentspublic.do?&id=1000007...
2014-02-04 20:07 PVM » Naujos sodros formos » #1205294
Sveiki,
Pildant 14 Sd apie profesijas man padėjo pdf versija Lietuvos projesijų klasifikatorius kai pasižiūri 6 ženklų profesijos kodą ir susitrumpini iki 4
2011-03-21 10:17 Įvairūs » Maisto gamybos apskaita » #929182

Rainis rašė:

rankinis rašė: Sveiki,
Jei norima namuose kepti tortus, registruojama veikla pagal pažymą, veiklos kodas pagal EVRK 10.71 Duonos gamyba; šviežių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba.
Ir kepi sau į sveikatą. Ar reikia būtinai turėti patalpas ir ten jau kažkokių kitų tvarkų papildomų susijusių su maisto gamyba laikytis?

O Visuomenės sveikatos centras ką veiks? Juk tikriausiai visokių reikalavimų maisto gamybai jie turi sugalvoję? ten švara, higiena, kepėjo sveikatos pažyma... nemanau kad viskas taip paprasta...


Na o kas žino iš tiesų. Sugalvojo moterytė kepti tortus savo ir juos parduoti. Tai namų veiklos požymis, apimtys gi matyt nebus kaži kokios, gal tai savęs realizavimo forma kartu su noru šiek tiek užsidirbti. Internete yra skelbimų kepu tortą kreipkitės telefonas, tai jie kepa nelegaliai matyt ar kaip? O jei legaliai, tai kokia ta tvarka?
2011-03-21 08:47 Įvairūs » Maisto gamybos apskaita » #929118
Sveiki,
Jei norima namuose kepti tortus, registruojama veikla pagal pažymą, veiklos kodas pagal EVRK 10.71 Duonos gamyba; šviežių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba.
Ir kepi sau į sveikatą. Ar reikia būtinai turėti patalpas ir ten jau kažkokių kitų tvarkų papildomų susijusių su maisto gamyba laikytis?
2011-03-09 20:48 Programinė įranga » Agnum » #925196
radau tą formulę kaip excelyje įsivesti ir viską čia šitame forume:
tax.lt/postx9895-0-0.html
2011-03-09 20:04 Programinė įranga » Agnum » #925183
[quote=edwardas]Gal dėl to ,kad niekas neprašo suprogramuoti ir nėra numeracijos.
Dabar, kiek atsimenu ,nebeliko draudimo duoti

Taigi kiekviena programa nėra tobula. Prisitaikai tiesiog. Aš pamenu kad prašiau Agnumistų, kad tabelyje Agnum įvestų nors vieną dar spalvą tabelio žymėjimui, nes ten jei pridedi ligą, darbo, poilsio, atostogų dienas tai nelieka spalvos tarkim šventės dienai, bet ką gi dirbau taip kaip yra.
2011-03-09 19:45 Programinė įranga » Agnum » #925172

edwardas rašė:

rankinis rašė:

edwardas rašė: Kaip suprantu Agnume nėra automatinio Kasos pajamų kvitų numeravimo? smile
Reikia pastoviai pačiam atsiminti koks buvo paskutinis Nr?


Yra. Instrumentai - Parametrai - Dokumentai - Numeracija - dešinėje pusėje Dokumentų numeeracijos nustatymas - atsidarius pasirinkti Norimą dokumentą Kasos pajamų Orderis ir jam suteikti seriją ir numerį.


Blogai paklausiau smile Kalba ėjo apie Pinigų priėmimo kvitus.Nerandu aš ten numeracijos smile


Ten ir nėra tos numeracijos iš tiesų. Šiaip jau jei jau spausdinti iš programos tai kam ten per tuos PPK pinigus pajamuoti, jei galima tiesiai į kasą pajamuoti. Aš tai prispausdindavau vadybininkams kvitų sunumeruotų ir jie pildydavo, ir tada vedi į programą jau išrašytą dokumentą kuriame numerį matai. Dar va visai neseniai čia tax puslapyje radau tą kvitą "tingintiems" rašyti kaip išsireikšta buvo, tai pridedu, tik dar nesuradau kaip ten tą sumą iš skaičių paversti žodžiais, nes linkas neveikia reikia kažkokią matyt formulę naujai aprašyti.
2011-03-09 08:19 Programinė įranga » Agnum » #924791

edwardas rašė: Jei aš teisingai suprantu smile uždarius pajamų-sąnaudų sąskaitas, Pelno (Nuostolių) ataskaitoje nieko nematysime?(nuliai).Aplamai kažkaip keistai atrodo šita ataskaita.
III. BENDRASIS PELNAS 54759
(NUOSTOLIS) -54759 Čia kaip suprasti smile jei yra pelnas ,kam dar rašo grafoje nuostolis?


Teisingai, norint tą ataskaitą iš programos gauti reikia anuliuoti pajamų sąnaudų sąskaitų uždarymą (po to vėl jį pakartosit) arba ją suformuoti prieš uždarant sąskaitas. O (NUOSTOLIS) rašo, nes juk čia šablonas, juk bet koks tarkim excelio šablonas pelno nuostolio ataskaitoje irgi yra PELNAS (NUOSTOLIAI) .
2011-03-09 08:16 Programinė įranga » Agnum » #924785

spidere rašė: Sveiki. padekite susitvarkyti su delspinigiais.
Norime savo nemokiems pirkejams israsyt faktura delspinigiams pagal sutarti.
Skambinau Valerijai, tai greit nupasakojo, ka spejau "sugauti" ta "sugavau" ir greit pokalbis pasibaige.
Tai va ka suzinojau. Reikia Klientu kortelej nurodyti delspinigiu suma. Po to operacijose paskaiciuoti. Pasirinkti data kuria skaiciuojame. Bet zinot as ten nesuprantu koki laikotarpi rasyti, kad ir ka pasirinkciau neteisingai pradelstu dienu skaiciu paskaiciuoja.Automatiskai delspinigiu suma bloga. O toliau Valerij ikele pvm fakturos spausdinimo forma kurioje apacioje nurodyta delspinigiu eilute. Bet man iskyla klausimas, jei klientas neperka prekiu, kaip jam israsyti saskaita delpinigiams smile
Papasakokite kaip tvarkotes siuo klausimu. Dekui.


Susidurti su delspinigių skaičiavimu neteko, bet pirkėjo kortelėje gal negerai aprašėte ko reikia, ten yra galimybė nurodyti delspinigių procentą, taip pat būtina manau nurodyti apmokėjimo terminus pirkėjo ir yra dar matau maksimalus pradelsimo apmokėjimo terminas, tad ten su terminais žiūrėkite įvedus kas gaunasi.
2011-03-09 08:00 Programinė įranga » Agnum » #924773

spidere rašė: Laba diena, esu naujoke, todel is kart atsiprasau jei kazkur ne ten ir ne taip ka parasysiu.Tikiuosi priimsit i savo agnumieciu buri ir karts nuo karto padesit man :)
Turiu klausima. Pirkom prekes pernai is lenku EUR. Tu prekiu nepardavem. Siemt lenkai toms prekems israse kreditine. Kaip man dabar viska susivest i agnuma?


Operacijos - Grąžinimas tiekėjui. Įsivedate valiutą, jei turite modulį valiutinį programoje. Susivedat grąžinamas prekes. Pasidarot grąžinimui buhalterinį šabloną buhalteriniam pravedimui. Tai iš klausimo neaišku ar tas prekes grąžinote, nes jei taip tai darote kaip parašiau.
O gal jums tik išrašė kreditinę nuolaidos sumai ir prekės liko, tik tarkim mažesne suma? Tada skolos sumažėjimą tiekėjui įsivedate per pardavimą įsivedę tarkim prekę Nuolaida tiekėjui pagal kreditinę , atliekate buhalterinį pravedimą, o prekių perkainavime persikainojate prekes pagal sumažintas sumas.
Nebijokite eksperimentuoti, nes galimi ir kiti variantai tokios operacijos, tačiau visada pasižiūrėkite ar gavote tai ko norite, t.y. ar prekės kainą sandėlyje sumažėjo, ar ataskaitose gerai užfiksuotas skolos tiekėjui sumažėjimas, ar matosi buhalterinis pravedimas dėl PVM ir pan.
2011-03-09 07:49 Programinė įranga » Agnum » #924768

edwardas rašė: Kaip suprantu Agnume nėra automatinio Kasos pajamų kvitų numeravimo? smile
Reikia pastoviai pačiam atsiminti koks buvo paskutinis Nr?


Yra. Instrumentai - Parametrai - Dokumentai - Numeracija - dešinėje pusėje Dokumentų numeeracijos nustatymas - atsidarius pasirinkti Norimą dokumentą Kasos pajamų Orderis ir jam suteikti seriją ir numerį.
2010-11-25 17:11 Gyventojų pajamų mokestis » Anstoliai apsiriko » #881910

vovere rašė: o teismas pagal kokį dokumentą priteisė? turėjo gauti kažkokią pažymą apie DU?


Nu, kad aš tai nežinau, tiesiog bandau patarti tai darbuotojai ir kadangi jokio popieriaus nemačiau, tai nepasakysiu.
Ačiū visiems, esmė aiški, Rolanda teisi sakydama, kad reikia susisiekti su įmone, bet, manau, neprivaloma, ypač jei piktumu išsiskirta. Anstoliai mano nuomone turėjo be mokesčių pervesti, bet aš jau jų darbo specifikos nežinau ir todėl klausiau kokia tvarka. Na, suprantama tiek, kad anstoliai atliko savo darbą, darbuotojas patenkintas, o ar įmonė deklaruos tą išmoką pasimatys kitais metais gyventojo deklaracijoje.
Ačiū.
2010-11-25 15:23 Darbo teisė » ieškinys dėl nemokamų atlyginimų » #881843
Rašau klausimą truputį kitaip, apie tą patį iš esmės, tik kitoje rastoje temoje (antstoliai apsiriko buvo paklausta)
Ar turėsite kaip pakomentuoti.
Kokia yra tvarka neišmokėto darbo užmokesčio gavimo, darbuotojas išėjo iš darbo, alga nesumokėta, kreiptasi per advokatus į teismą, suma priteista Brutto, t.y. su mokesčiais.
Kokią sumą gaus darbuotojas (išieškoma per anstolius suma) Brutto ar Netto?
2010-11-25 15:09 Gyventojų pajamų mokestis » Anstoliai apsiriko » #881830

vovere rašė: aš vietoj įmonės prašyčiau, kad grąžintų kiek per daug nusirašė.
o pagal kokį dokumentą antstoliai nurašė?


pirmame paklausime jau rašyta, teismo nutartis ar sprendimas, žodžiu pagal teismo priteistą dokumentą, jame irašyta sumą su mokesčiais, o beje klausimas ne ką įmonei daryti, o ar darbuotojui gavusiam pinigus sukti galvą,
aš tik patariu, žinoma, kad nepriklausanti suma džiaugsmo neatneš, aš tai patarčiau laukti kol įmonė pati paprašys tų mokesčių sumų, metus laiko juk nesumokėjo priklausančio atlyginimo, kuris ir taip vėlavo dar pusmetį (taigi beveik pusantrų metų...)
O ką patarsit kiti?
Gal antstoliams grąžinti, kad galva neskaudėtų?
2010-11-25 14:47 Gyventojų pajamų mokestis » Anstoliai apsiriko » #881808
Tai nelabai ir aiškūs pasisakymai. 2010 metais lapkričio mėn. suma gauta, 2009 metais išeita iš darbo ir priskaitymai, įmonėje, Sodroje yra 2009 metais. Bendrovėje juk kabo kaip skola darbuotojui, o antsoliams ją nusirašius, ji sumažėja ir mano nuomone, bendrovės reikalas deklaruoti apie išmokėjimą? Tuo pačiu ir GPM jie mokės. O jei susipras, kad ne ta sumą antstoliai nusirašė, tai turėtų jie prašyti ją grąžinti.
Ar taip?
Ar darbuotojui sukti galvą vis tik dėl gautų mokesčių?
2010-11-25 14:15 Gyventojų pajamų mokestis » Anstoliai apsiriko » #881774
Sveiki,
Perskaičius temą, norėčiau pasitikslinti, gal kas žinote.

Darbuotojui išėjus iš darbo, darbdavys neišmokėjo darbo užmokesčio ir kitų su juo susijusių sumų (Sodrai deklrauota buvo). Darbuotojas kreipėsi į antstolius, antstoliai teismo sprendimu nusirašė iš įmonės sumą, kuri buvo nurodyta teismo sprendime , t.y. Brutto su GPM, Sodra, mokesčiais. Tą sumą visą pervedė darbuotojui (buvusiam).
Taigi darbuotojas gavo per daug , sumą su mokesčiais.
Kas buvo neteisus -
1. anstolis, nusirašęs iš įmonės visą sumą?
2. anstolis, pervedęs darbuotojui visą sumą su mokesčiais?

Ir gal ne taip svarbu kas teisus ar neteisus, bet kaip elgtis darbuotojui su ta mokesčių suma? GPM atsiranda mokėtinas tada, kai gaunami pinigai. Sodra ir kaip ir jau sumokėti.
Ar laukti, kol pati įmonė susisgribs, ar antsoliams grąžinti, ar pačiam darbuotojui sumokėti GPM?
2010-11-12 21:10 PVM » Kreditinės sąskaitos PVM 0 tarifo taikymui išrašymas » #876767

Loreta rašė: Ir - sąskaita neanuliuota, nors gal reikėjo taip ir padaryti. Sąskaita buvo išrašyta ne tai ES įmonei, kuriai reikėjo. Tiksliau, ta, kuriai išrašyta, neatliko paslaugos. Todėl davėm kreditinę.


Manau tikslinti tikrai nereikia, ištrauka iš FR0564 pildymo taisyklių:
"13, 14 ir 18 laukeliuose įrašomos sumos gali būti teigiamos arba neigiamos, t. y. su minuso ženklu. Neigiamos sumos šiuose laukeliuose gali būti tada, kai pagal išrašytus kreditinius ar debetinius dokumentus sumažinta praėjusiais laikotarpiais patiektų prekių ir/ar suteiktų paslaugų apmokestinamoji vertė (su minuso ženklu) yra didesnė už ataskaitinį laikotarpį patiektų prekių ir/ar suteiktų paslaugų apmokestinamąją vertę.
Šiuose laukeliuose įrašomos sumos gali būti lygios 0, kai pagal išrašytus kreditinius ar debetinius dokumentus sumažinta praėjusiais laikotarpiais patiektų prekių ir/ar suteiktų paslaugų apmokestinamoji vertė (su minuso ženklu) yra lygi ataskaitiniame laikotarpyje patiektų prekių apmokestinamajai vertei.
2010-11-04 19:38 Programinė įranga » Agnum » #873505

Agita rašė: Kadangi programa jums nurašo likutine kaina, skaičius ir, jei reikia, buhalterines sąskaitas pasikoreguokite per buhalterinį įrašą, Agnum labai nesunku prie pirminio dokumento šį dalyką pakoreguoti.


Ačiū,rankini,
Tai vakar taip ir padariau,tik vat vis dar abejonių kyla ar gerai.Bandžiau 2 variantais,tai sąskaitos suvaikšto vienodai,tai pasilikau prie (2) kol kas,gal dar reik kitoje temoje pasiklaust.
1 variantas apie kurį rašiau(nėjo schemos pasidaryti)
2 var.programoje padariau:
Nurašymą- D621-K1230-910,74
Buhalterinis įr.-D1237-K1230-400,18

Ką Jūs manote,ar teisingai padariau?Ačiū[/quote]
Taip, viskas gerai. Jus tik iskaidet sumas, siaip programoje galejote schema padaryti D 621 (ar 623) K 123 savikaina (būtu tik viena savikainos suma), o jau po to papildyti ir perdaryti per buhalterinio įrašo koregavimą
D 621 nuostolis
D 1237 nusidėvėjimas
K 1230 visa įsigijimo savikaina
Šiap pas jus vis tiek įrašas teisingas. Pelno mokesčių deklaracijoje tai bus neleidžiami atskaitymai kiek pamenu.
daugiau apie vagystes
tax.lt/postx1447-0-300.html
2010-11-04 08:43 Programinė įranga » Agnum » #873058
Gal padėtumėte,nurašymuose,pasidaryti schemą,niekaip jau neina?Ačiū labai.[/quote]

Kadangi programa jums nurašo likutine kaina, skaičius ir, jei reikia, buhalterines sąskaitas pasikoreguokite per buhalterinį įrašą, Agnum labai nesunku prie pirminio dokumento šį dalyką pakoreguoti.
2010-10-21 09:51 Blevyzgos » Žalos atlyginimo sutartis » #867444

Alearunas rašė: Sveiki,

Norėjau paklausti, gal kas nors turite žalos atlyginimo sutarties pavyzdį? Mums užliejo butą ir kaltas yra namo administratorius. Jis iš esmės kaltę pripažįsta ir sutinka atlyginti nuostolius, bet žinau, kad jų žodžiu pasitikėt tikrai negalima (dėl ankstesnių įvykių), todėl norėčiau tai įtvirtinti sutartimi.

Dėkui iš anksto.


Nežinau ar tiks, yra tokie pavyzdukai.
2010-10-20 14:25 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #867067
niu tai be passwordo bandžiau smile
2010-10-20 14:20 PVM » PVM nuo gauto avanso » #867058

angelka rašė:

Rainis rašė:

angelka rašė:

Apskaitoje registruojami tik ūkiniai įvykiai. Jei PVM sąskaita išrašyta daliai realiai atliktų darbų, ar patiektų prekių, už kuriuos paimtas avansas, apskaitoje registruosite pajamas, mokėtiną pvm ir pirkėjo skolą. Jei PVM sąskaita išrašoma tik tam, kad pagal PVM įstatymą priskaičiuotume PVM už gautą avansą, registruojame tik PVM priskaičiavimą. Jūsų minėti www.casalgrandepadana.com/index.cfm/1,271,0,0,html/Kitchensliktų neregistruoti.

Bet tą priskaičiuotą PVM reikia sumokėti. O pagal klausėjos korespondencijas ji registruoja ir gautiną, ir mokėtiną PVM, ir tokiu būdu jo realiai nemoka. Ir pagal jūsų atsakymą tai 84,03 Lt išvis niekur neatsiranda.
Kaip paaiškinti?
Aš manau, kad tai visai rimtas ir realus "ūkinis įvykis", kada nuo avanso priskaičiuojamas PVM.

Na gal čia klausėja netiksliai įvardijo 2 klasės sąskaitą. Paprastai užvedama nauja sąskaita 2 kl. Sumokėtas PVM nuo avanso ar panašiai. Kada išrašoma sąskaita už darbus, ši sąskaitėlė sudengiama su priskaičiuotu mokėtinu PVM.


Saskaitos teisingos:
D 2... Biudžeto skola įmonei
K 4... Mokėtinas PVM
Ta suma 84,03 nėra registruojama. PVM deklaracijos tikslinamos avanso gavimo data.
2010-10-20 13:48 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #867037
Ačiū. Pasikeičiau smile
2010-10-20 13:25 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #866992
Sveiki,
Kodel neleidžia pasikeisti elektroninio pašto adreso vartotojo informacijoje? Tai yra pakeitus jį, spaudžiu išsiųsti, bet lieka vis tiek senas, beje jau negaliojantis. Ar to padaryti negalima?
2010-10-20 13:08 Programinė įranga » Agnum » #866968

Byla rašė: Gal kas galite patarti: kaip Agnume iš "Pirkėjų skolų" teisingai iškelti į "Abejotinas skolas" pirkėjų įsiskolinimus. Kad išliktų ir dokumentų kuriais ta skola fiksuota, duomenys. Ar tai išvis įmanoma Agnume padaryti ?
Anksčiau esu tai dariusi susikurdama atskirą abejotinų skolų sandėlį, bet nelieka dokumentų pagal kuriuos ta skola atsiradusi. smile


Per Buhalterinio Žurnalo Įrašą.
2010-03-24 15:25 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2009 metus » #781871
[quote=jurate_kr]

rankinis rašė:
O mano dar buvo įrašyta į A7 (GPM suma, kuri parodyta pirmame deklaracijos lape 22 langelyje). Tai išskaičiuota suma GPM turėjo būti parodyta 19 langelyje. Ar taip?


Išskaičiuota GPM suma A7 0 Lt. GPM bendra suma 19 arba 20 lang ir dar plius 27 arba 28 langelis išskaičiuota

Supratau, taisysim. Ačiu.
2010-03-24 15:01 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2009 metus » #781842
[quote=jurate_kr]

rankinis rašė: Kaip teisingai tada turėjo būti suma už 2 nedarbingumo dienas užpildyta FR0572 mėnesinėje dekl?
Ačiū.

A6 Priskaičiuota nedarbingumo už 2 d. suma ir A18 išskaičiuota

O mano dar buvo įrašyta į A7 (GPM suma, kuri parodyta pirmame deklaracijos lape 22 langelyje). Tai išskaičiuota suma GPM turėjo būti parodyta 19 langelyje. Ar taip?
2010-03-24 14:43 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2009 metus » #781822

jurate_kr rašė:

rankinis rašė:

Pildant metinę FR0573 ši nedarbingumo už 2 d. suma nebuvo įrašyta, nes buvo užpildyta mėnesinės FR0572 priede atskira eilute.


Tai čia viskas taip ir turėjo būti, dar pažiūrėkit gal ne visi duomenys iš pažymos perkelti į preliminarią deklaraciją


Pažymoje šios sumos už nedarbingumą nėra. Kaip teisingai tada turėjo būti suma už 2 nedarbingumo dienas užpildyta FR0572 mėnesinėje dekl?
Ačiū.
2010-03-24 14:31 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #781805

vierka rašė:

Nemeja rašė:

Rolf rašė:

Nemeja rašė:
o 2 ligos dienas kokioj deklaracijoj deklaruojam?

FR0572

tai cia i 18 langeli irasyti bendra priskaityta suma (liga+atlyginimai)?
ar reikia prieda fr0752a(1) pildyti?o jei ten pildyt,tai i kuriuos langelius rasyt? smile

Bendrą sumą reikia rašyt į 18 langelį smile


O 2009 metais pildant FR0572 irgi reikėjo traukti į 18 langelį, ar išskirti priede?
2010-03-24 14:29 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2009 metus » #781799

jurate_kr rašė:

rankinis rašė: Sveiki,
Ar preliminariose deklaracijoje jums matosi išskirtos sumos atskira eilute už 2 nedarbingumo dienas iš darbdavio lėšų mokėtos 2009 m?

Matosi atrodo lyg ir kodas kitas 03, šiandien pildžiau, bet ne sau


Pildant metinę FR0573 ši nedarbingumo už 2 d. suma nebuvo įrašyta, nes buvo užpildyta mėnesinės FR0572 priede atskira eilute. Tai kas pildyta negerai, FR0572??? ar reikėjo papildomai užpildyti FR0573 šią sumą? Ar teisingai spėju, kad klaida galėjo būti, jog FR0572 19 langelyje (Bendra GPM suma) išskaičiuota GPM suma nuo 2 ned. dien. paš. sumos nebuvo pridėta (ji įtraukta į 22 langelį)?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui