Tax.lt narys inutia

I
Tax.lt narys nuo
2009-10-21
inutia
forume parašė 43 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-08 15:10 Darbo teisė » Atleidimas iš darbo (teisingas dokumentų iforminimas) » #912915

Elste rašė:
rašykite tiesiogiai asmeniui:
Vardukui Pavardukui
vykdančiam individualią veiklą

Prašymas
......


dekui :)
2011-02-08 10:54 Darbo teisė » Atleidimas iš darbo (teisingas dokumentų iforminimas) » #912680
Laba diena,
mano darbdavys turi individualia veikla, iseinu is darbo, kaip tureciau rasyti prasyma? reikia pazymejimo numeri irasyti, nereikia.. ar tiesiog vietoj UAB "Kazkas", irasyti individuali veikla, ir viskas? Klausimas menkas, bet padekit.. Aciu
2010-05-10 22:06 Darbo teisė » Darbo grafikas » #804491
As ne baldu parduotuveje dirbu, o maista pardavineju. Ir net i wc negaliu iseiti, viena karta net isvariau zmones, ir uzrakinau parduotuve, nes nebuvo imanoma fiziskai istverti. Apie pavalgyma darbo vietoje geriau nejuokinkite, visada eile yra, o as viena. Be to, is staliukai pastatyti, tai is indus plaunu, is produkcija pati pildau (palieku klientus laukiancius, ir kasa su pinigais, nors esu pasirasiusi materialines atsakomybes sutarti, kad esu atsakinga uz kasa). Kalbu su direktore ir geruoju, ir bloguoju, nemanau, kad taip gali testis. Jei man 3000 pavogs su kasa ryte, ar kada, juk as mokesiu.
2010-05-09 17:30 Darbo teisė » Darbo grafikas » #803818
Laba vakareli :)

ir vel trukdau. Pas mane grafike parasyta, kad pietu valanda iskaiciuota i darbo laika (vadinasi, man ji nepriklauso). As dirbu nuo 8 iki 19 val. Pries darba privaloma ateiti valanda pries, ir po darbo iseiti valanda po, kad viska pasidaryti. Tai kaip teisiskai imanoma per 12 val negaleti papietauti, ar nueiti i wc galu gale? Gal kas susidurete..

Ir dar: mano darbo sutartyje nera konkreciai irasyta darbo vieta. Dirbau parduotuveje, bet dabar reikia vazineti po turgus, i Rumsiskes, ir panasiai. Jei darbo vieta nenurodyta, tai gali mane sitaip varineti?

Aciu Jums labai. Geros darbo savaites :)
2010-05-06 13:59 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #802650
Sveiki, labai atsiprasau, jei ne i ta tema pataikiau. Tik norejau paklausti, ar UAB, ar Individuali veikla labiau apsimoka? Del atostogu, kad valstybe nors kiek moketu, del permokos per metus, ir panasiu dalyku. Samdomu darbuotoju nera.
2010-05-06 13:51 Darbo teisė » Darbo grafikas » #802643
gal tabelyje? pagal tai ir bus skaiciuojamas uzmokestis :) as pati ikliuvau i grafiku subtilybes, ir darbdaves pinkles. tai gal konkreciau patars jums senbuviai :)
2010-05-06 13:44 Darbo teisė » Darbo grafikas » #802632
Tai as, dirbdama be grafiko, kaip "iskvieciama pagalbininke", reikalavau nors grafiko, ir to nedave. Man yra 3 men bandomasis, ir darbdave tuo labai naudojasi, sako, bet kada mane gali atleisti. Man sioje vietoje patyleti galva nulenkus?
2010-05-05 18:41 Darbo teisė » Darbo grafikas » #802395
Sveiki,

ar yra tiksli data, iki kada turi buti patvirtinamas darbo grafikas? Kiek anksciau dirbau, tai 15d. jau budavo kito menesio grafikas patvirtintas. O dabar jau 5 sio menesio diena, ir darbo grafiko nezinau.
2009-10-22 22:50 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713099

Colop rašė: Teisingai... Protingai viską ir ramiai padarysite.
O vat kad žmona... rado kuo girtis... bet iš kitos pusės gerai - netiesiogiai įspėjo Jus apie tikrają įmonės padėtį... apie anksčiau padarytas klaidas... ir parodė , kad jie jų net nesprendžia.
Adresą žinote... bet ką Jūs nuvykusi rastumėte tai abejoju ar Jus pradžiugintų ar duotų kažkokios naudos. Esate protinga, niekur nieko nepasirašinėjot neskaičius - tad viskas bus labai gerai ir nieko čia blogo Jūs nepadarėte.
Yra ir kitiems daug panašių nutikimų.... tik kiti ir kitos apie tai labai stipriai tyli :) Gėdijasi matyt :)
[/quote]

Buvau nuvykusi - didelis šuo, gerai kad podukra įsileido. Apie jo pasirodymą net nenoriu kalbėti. Aš tik bijau prasitarti, kad nieko aš ten nedariau, nieko nesiunčiau. Kai paklaus ko nors, tai ir nežinosiu gal. Bet aš manau, sakysiu, man padėjo buvusi buhalterė, direktorius gilinosi į buhalteriją, nes būtent jis važiuodavo į sodrą, kai ką ruošdavo. O buvusi buhalterė labai smagiai nori nusiplauti, nes ir iš biržos gavo pinigėlių, ir iš jo už darbą. Vistik yra jos prisijungimai, o ne mano. Jei labai supyksiu, gal kažko ir pasieksiu smile
Na, man neesminga slėpti savo klaidas, nes neįkainojomos pamokos būna. Gaila, jei kvailai pasielgi. Maža kas, ne vagis esu, o tokie netikėtumai labai užgrūdina.
2009-10-22 22:33 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713094
Colop:

man net nagai niežti, nes žinau jo adresą. Bet reikia ramiai kapanotis. O žinote, kame absurdas? Ogi dėl to, kad man ta jo žmona gyrėsi, kad čia jau ne pirmas jų "verslas". Ir kad daug darbuotojų yra palikta be algų, su kitokiais nemalonumais, kad turi daug skolos tiek kreditoriams, tiek valstybei, bet vis tik leido atsidaryti naują parduotuvę. Va dėl to labai pikta. Gyvena sau, degraduoja, ir jam žmogiškumo principai - kaip šernui šokoladas rūpi.
2009-10-22 22:29 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713092

volgadon rašė: Nesnervink, nieko striošno ten nebus.


Bandau. Po truputį. Kvailystė įrodyta, dabar vaidinsiu protingą. Dėkui smile
2009-10-22 22:26 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713089
Colop, amanda22, ačiū. Atsiprašau, jei ne taip jus supratau. O kodėl man dabar siūlote susirasti darbą, kad ir mažiau apmokamą? Ar dėl to išvengčiau kažkokių nesusipratimų? smile
2009-10-22 22:21 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713084

amadina22 rašė: Gal dar parašys įmonės pavadinimą, tai tada tikrai jau viskas išaiškės smile


Kodėl nereikalaujate asmens kodo? smile
2009-10-22 22:15 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713082

Colop rašė: Loreta13...
ėjo ir " LEP direktorė" pareigas...


Aš prašiau tik pagalbos, bet ne pasityčiojimo. Tik tiek. Nelaikykite manęs kvaile, nors priėmiau Vieną neprotingą sprendimą. Linkiu likti Protingais. Ačiū.
2009-10-22 22:11 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713081

Colop rašė: Inutia :)
pasistenkite nueiti i virtuvę. užsikaisti 2 arbatinius vandens. ir užsiplikyti 15 puodukų arbatos šiltos. Prisėsti prie kompiuterio. nusiraminti. ir vienoje žinutėje viską labai išsamiai surašyti.
Nes dabar tai aš neesu pašaipus ar kažkoks niekšas... bet pritariu prosui... serialas gavosi tikrai ;) Santa barbara, 154 54-oji serija.
Suprantu, kad Jūs ne įmonės direktorė. Jūs nežinote vidinių duomenų apie įmonę.
Bet kaip mes Jums patarsime, jeigu net nežinome kas pas Jus direktorius.
Ir koks dabar Jūsų statusas įmonėje ? jeigu Jūs LDB, tai kada nutraukta Jūsų DS ?
Svarbiausia neskubėkite. kuo daugiau info pateiksite - tuo labiau Jums padėsime visi bendrom jėgom.


arbata pas mane garuoja nuo gryžimo iš sodros smile
taigi.bandysiu trumpai, viską išdėstyti.
kad serialas - pati jau suprantu, iš tikro, nuostabu, kiek žmonės turi kantrybės.
esmė:
įsidarbinau jauna ir laiminga tiesiog pardavėja, nes geriau mokėjo, negu pagal viešojo administravimo specialybę. Gavome minimumą (oficialiai). Viską tvarkė X moteris. Bet netrukus perdavė įgaliojimus savo vyrui, nes pradėjo auginti vaikutį. Jinai ten atvažiuodavo, daug ką tvarkydavo, nustatydavo procentus. Nesvarbu. Išėjo buhalterė, minėjau dėl ko. Buvo man perteiktos jos pareigos. Oficialiai. Na, ir aišku, mano parašiukai. Nieko rimto, kasos operacijos, algos, kaip ir sakiau. Nesitikėjo, kad gali kažkas keistis. Vadovų šeimoje kilo nesklandumų. Pradėjo vyras gerti. Vis atvažiuodavo, pasirašydavo, nes ten kur aš pasirašydavau, ir jo parašas būdavo. Žmona pasiėmė vaikus, ir išvažiavo dirbti į Londoną. Sakė, pavargo. Liko jis. Buvo viskas tvarkoje. Paskui naktimis pasiimdavo apyvartos pinigus, ir dingdavo. Vėl atsigaudavo. Parduotuvė dirbo visą naktį ir dieną. Bet oficialiai nebuvo tiek žmonių, kad sustatyti grafiką. Tik kelios moteriškės buvo dirbančios. Aš tik ketvirtadaliu etato. Jis pasiėmė sodrai skirtus pinigus. Aš, nors ir buvau vyr.finansininkės pareigose, dirbau naktį, pardavėja. Buvusi buhalterė viską tvarkė, siuntė ataskaitas. Kai mūsų direktorius visiškai nebepasirodė, neatvežė prekių, ji padarė atleidimus, ir visi išsiskirstėm. Bet oficialiai kaip ir aš tai padariau. Paskambino iš sodros - neatvežė direktorius originalų atleidimų į sodrą. Susisiekiau su jo podukra šiaip ne taip, gavau tuos dokumentus. Nuvežiau. Dabar manau ir prasidėjo visa pekla.. Lyg ir viskas.
2009-10-22 21:46 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713074
prosas;

labai tiksliai apibūdinai situaciją. Gaila, kad kvailė nukentės. Na, bet ką padarysi. Reikėjo verčiau nedirbti, nueiti pas būrėją, sužinoti, kad tas balvonas prasigers ir į viską spaujs, ir dingti. Tiki žmogus žmogumi, ir pamatai špygą. Ate naivumui, labas snobiškume.
2009-10-22 21:40 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713073
Petronelei:

kaip supratau iš šiandieninio apsilankymo pas sodrą, pagrindinė persona - moteriškė, buvusio direktoriaus žmona. Jis gavo laikinus įgaliojimus, kad galėtų pasirašinėti sąskaitas ir kitus dokumentus. Tas dokumentas, kad jis dabar direktorius o ne ta moteriškė, gulėjo visada pas mus seife darbe.
2009-10-22 21:26 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713070
Petronele;

ne, pas mus UAB. Vyras gavo įgaliojimą pasirašinėti, kol jo žmona, savininkė, augina vaiką. Pasirodo, tas įgaliojimas tik metams.
2009-10-22 21:18 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713066

Petronele rašė: O kaip gali direktoriui įgaliojimas baigtis? Kam jam iš vis reikalingas įgaliojimas pasirašinėt Sodros formas? smile


Petronele;

na, man sodroje pasake, kad buvo jam suteiktas įgaliojimas metams pavaduoti žmoną, o dabar tas laikas baigėsi, ir jo parašas nebegalioja. Ir galioja tik žmonos parašas. O daugiau aš nieko nežinau
2009-10-22 21:15 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713064
Bet kad sodra sako, kad tas mūsų direktorius nelabai ką ir gali padaryti, nes jo įgaliojimas baigėsi, nes tik metams jis suteiktas, kol jo žmona vaiką augina. O tai jeigu manęs klausinės, ką man sakyti - nes buvusi buhalterė liepia sakyti, kad aš viską dariau, visas pažymas siunčiau - o aš nieko nesiunčiau, tik ant tų kasos orderių ir pan. pasirašinėjau, kur minėjau. O ji siuntė iš el.pašto, bet kaip sodra sakė, kad viskas laiku atsiūsta, nieko lyg ir netrūksta. Sakė, jei ko klaus ir nežinosi, tiesiog sakyk "nežinau". Bet kaip gi aš galiu nežinoti, vyr.finansininke būdama. Iš karto viską supras. O tada manau ne pyragai bus. Va dėl to labai nerimauju
2009-10-22 21:07 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713060
kaip amandina22 ir rašė, taip ir buvo.. Darbas buvo šalia namų, aš su buhalterija nelabai draugauju, arba dirbi, arba ne. Na ir dirbau, butas nupirktas, pinigėlių tikrai reikia, o ir nesitikėjo, kad tokia baigtis įvyktų. Dabar, kai į viską pažiūriu kitomis akimis - tik aš kalta, kam taip sutikau, kodėl taip dariau. Pasąmonėje kirbėjo mintis, kad galiu įklimpti, taigi pasibaigiau buhalterių kursus iš savo lėšų, žiūrėjau, ant ko rašausi, nes norėjau išsaugoti pajamų šaltinį. Nieko blogo nedariau, daug dirbau, kaip už tokia algą gal ir per daug, bet tikrai nesitikėjau tokios atomazgos. Nežinojau, kad direktorius alkoholikas užsislėpęs, ar gal paslydo žmogus, o jo žmona, pagrindinė akcininkė ir savininkė, pabėgo į užsienį. Tai yra mano patirtis. Labai tikiuosi, kad man nepriskaičiuos kokių baudų, ar dar ko.
2009-10-22 20:34 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713053
Kritiką priėmiau, ačiū jei pataisote, aš matote čia naujokė, ir tikrai nusidėjau ne savo noru, tiesiog norisi Dirbti ir gauti pinigėlius.. O darbdaviai elgiasi labai negražiai. Ačiū, kad iš viso man padedate, nes be patarimų būčiau iš viso nuprotėjusi smile
2009-10-22 20:09 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713045
Atsiprašau smile daugiau necituosiu
2009-10-22 18:44 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713034

inutia rašė:

Tininga rašė:

inutia rašė:

Tininga rašė:

inutia rašė: Rugpjūčio mėn ši įmonė bankrutavo - direktorius dingo kaip į vandenį. Ta buhalterė paruošė atleidimus, išsiuntė sodrai el.paštu, visi iššiskirstėm.

Supratau, kad bankrutavo. smile
Ar mes ne apie tai?


Atsiprašau, neaiškiai ir netiksliai čia pasakiau - įmonė bankrutavo, nes direktorius visus pinigus iššvaistė, bet oficialiai bankroto nepaskelbė. Va taip buvo

O tai kas toliau darysis su įmone? Bus likviduojama? Kokiu pagrindu kiti darbuotojai atleisti?

nutraukti veiklos negalima, nes labai daug įsiskolinimų, o direktorius bankroto netvarko
2009-10-22 18:40 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713033

Tininga rašė:

inutia rašė:

Tininga rašė:

inutia rašė: Rugpjūčio mėn ši įmonė bankrutavo - direktorius dingo kaip į vandenį. Ta buhalterė paruošė atleidimus, išsiuntė sodrai el.paštu, visi iššiskirstėm.

Supratau, kad bankrutavo. smile
Ar mes ne apie tai?


Atsiprašau, neaiškiai ir netiksliai čia pasakiau - įmonė bankrutavo, nes direktorius visus pinigus iššvaistė, bet oficialiai bankroto nepaskelbė. Va taip buvo

O tai kas toliau darysis su įmone? Bus likviduojama? Kokiu pagrindu kiti darbuotojai atleisti?

pagrindas - jų pačių prašymu
2009-10-22 17:59 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713021

Tininga rašė:

inutia rašė: Rugpjūčio mėn ši įmonė bankrutavo - direktorius dingo kaip į vandenį. Ta buhalterė paruošė atleidimus, išsiuntė sodrai el.paštu, visi iššiskirstėm.

Supratau, kad bankrutavo. smile
Ar mes ne apie tai?


Atsiprašau, neaiškiai ir netiksliai čia pasakiau - įmonė bankrutavo, nes direktorius visus pinigus iššvaistė, bet oficialiai bankroto nepaskelbė. Va taip buvo
2009-10-22 17:52 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713017

Tininga rašė:

inutia rašė: Dar yra trys moteriškės neišdarbintos, jos vaiko priežiūros atostogose. Kaip bus su šiuo variantu? Kai vyko išdarbinimas, direktorius liepė jų neliesti. Bet gal ir negalima išdarbinti, kai augina vaiką?

Dėl įmonės bankroto galima atleisti. Ir pašalpos dėl to mokamos toliau.


Direktorius bankroto kelti nesiruošia, ar gali tai įvykti sodros iniciatyva?
2009-10-22 17:51 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713016

Elvusia rašė:
Na, nesinervinkit. Būna ir blogiau.
Reik manyt, niekur nepasirašėte, kad SUMOKĖJOTE mokesčius. Jei direktorius pasiimdavo, tai per avansines turėtų kaboti.
Miegokit ramiai. Niekas jūsų nepasodins. Juk neužsiiminėjote piktybiškai.
Sveikata yra svarbiau.


na, tikrai neturėtų būti tokių dokumentų, tik kad algos išmokėtos, ir kad pinigai perduoti direktoriui, kiekvienos dienos apyvarta ten būdavo. Jokių apmokėjimų sodrai ar kam kitam nepasirašiau lyg ir, tikrai būčiau atkreipusi dėmesį smile
Sveikata labai svarbu, bet tas laukimas mane žudo. Išsigąstu kiekvieno skambučio. Dabar geriausias draugas bus ramunėlių arbata smile
Dėkoju už informaciją, anksčiau ar vėliau, dar pas jus atbėgsiu pagalbos
2009-10-22 17:28 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713005
Dar yra trys moteriškės neišdarbintos, jos vaiko priežiūros atostogose. Kaip bus su šiuo variantu? Kai vyko išdarbinimas, direktorius liepė jų neliesti. Bet gal ir negalima išdarbinti, kai augina vaiką?
2009-10-22 17:26 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #713002

mariska rašė: Tikrai kabins ir smarkiai.
Bankrutuojančią įmonę tikrina po padidinimo stiklu. Tis už grafikus ir darbo organizavima atsakote ne Jūs, o direktorius, taip pat direktorius atsako už apskaitos organizavimą.
Bet nebijokite, Jumis tik gerai papurtis ir viskas, atsakomybės neturėtų grėsti smile


O va dabar baigėsi ramus miegas... Aš ir taip jautri, pakels balsą ir apsižliumbsiu. Vienu žodžiu prasideda laukimo periodas, kaip suprantu, taip?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui