Tax.lt narys Lead

L
Tax.lt narys nuo
2010-01-14
Lead
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-07-28 15:21 PVM » 0 PVM nauda pekant is kitos valstybes » #1325528
Laba diena,

Noreciau paklausti kokia nauda yra perkant is kitos valstybes su 0 PVM Tarifu. Ir aplamai ar yra nauda ar minusas?

Nes jei gerai suprantu, jei perku lietuvoje uz 1 eura + 0.21 PVM, o parduodu uz 1.10 +0.23 PVM, tai as tik skirtuma sumoku t.y. 2 ct?

O jei perku is uzsienio, moku 1 eura, sekancio menesio 25 diena PVM + 0.21 ir jei parduodu 1.1 + 0.23 PVM, tai as sumoku visa skirtuma 23 ct.? nes 21 ct. sumoku kitai valstybei is kurios pirkau, ir 2 ct musu valstybei

Ar kazka ne taip as suprantu? Jei kas supranta nauda pirkimo is uzsienio paaiskinkite man.
2011-05-15 18:01 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #950534

vovere rašė: kaip ir taip. tik jūs pasidomėkite sodroje ar jums rieks pažymas apie DU pristatinėti kas mėnesį ar ne. anksčiau reikėdavao, nors ir kas mėnesį teikiame SAM


Dekui,

Pabandysiu pasitikslinti Sodroje, nors valdiskose istaigose dazniausiai niekas nieko nezino, tik retkarciais tikrai nusimanancius zmones gali rasti, todel pirmiausia cia pirmine informacija susirenku :)
2011-05-15 12:15 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #950509

vovere rašė:

Lead rašė: Turiu toki klausima.
Siuo metu esu motinystes atostogose ir pasiule viena imone pas juos ateiti dirbti, bet as nezinau ar tame darbe man pavyks isitvirtinti..., todel kyla klausimas ar as galiu dirbti naujoje darboveteje ir pasilikti senoje motinystes atostogose, nes jei nepatiktu ar dar kazkas su nauju darbu nepavyktu nenoriu seno prarasti...
Taigi ar galima viename darbe buti motinystes atostogose, o kitame dirbti ir jei taip ka reikia daryti su sodra, rasyti kokius nors prasymus kad nemoketu motinystes pasalpos?

galima šitaip daryti, jokių prašymų sodrai nereikia rašyti, sodra pati matys kad turite draudžiamųjų pajamų ir jei jos didesnės nei pašalpa tada pašalps nebemokės o jei bus mažesnės tuomet pašalpą mokės.


Tai kaip supratau viskas bus pagal "nutylejima", as dirbu, gaunu pajamas, Sodra mato, kad gaunu pajamas ir nustoja moketi pasalpa, tuo paciu jei naujame darbe man kazkas netiko, as pagal "nutilejima" vel nebegaunu pajamu ir Sodra automatiskai pradeda moketi pasalpa?
2011-05-14 22:41 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #950463
Turiu toki klausima.
Siuo metu esu motinystes atostogose ir pasiule viena imone pas juos ateiti dirbti, bet as nezinau ar tame darbe man pavyks isitvirtinti..., todel kyla klausimas ar as galiu dirbti naujoje darboveteje ir pasilikti senoje motinystes atostogose, nes jei nepatiktu ar dar kazkas su nauju darbu nepavyktu nenoriu seno prarasti...
Taigi ar galima viename darbe buti motinystes atostogose, o kitame dirbti ir jei taip ka reikia daryti su sodra, rasyti kokius nors prasymus kad nemoketu motinystes pasalpos?
2010-01-15 11:04 Darbo teisė » Del sventiniu dienu ir valandinio uzdarbio » #743974
o del slankiojo darbo grafiko, tai pas mus nera darbas 12 val. dirbi laisva paskui vakarine ir vel laisva, paskui naktine.
As galiu tris, dvi, penkias ir t.t. dienas dirbt rytais arba vakarais arba nuo pietu pradeti, arba pirmadini nuo 6 val. ryto, antradieni nuo 10, treciadieni nuo 15 val. ketvirtadienis laisvas, penktadienis nuo 9 dirbti, sestadienis laisvas sekmadieni nakti dirbti, todel mano kiekvienos savaites darbo grafikas yra vis kitoks, o ne taip kaip masterfood, ar statoil, ar kitose imonese kur tik pamaininis darbas...
2010-01-15 10:58 Darbo teisė » Del sventiniu dienu ir valandinio uzdarbio » #743968
Dėkui pabandysiu paskaityti, ta straipsni, ir bandysiu pasikalbeti su darbdaviu, jei pateiks dar idomybiu tai dar kreipsiuos pagalbos.

Dėkui
2010-01-15 10:48 Darbo teisė » Del sventiniu dienu ir valandinio uzdarbio » #743961
Nustatoma darbo dienos (pamainos, darbo savaitės) trukmė: pagal Darbdavio patvirtintus slankiuosius pamainų darbo grafikus ( 5 (penkios) darbo dienos per savaitę po 8 (aštuonias) darbo valandas per darbo dieną).
2010-01-15 10:35 Darbo teisė » Del sventiniu dienu ir valandinio uzdarbio » #743942
bet jei pas mane yra valandinis užmokestis, pagal pamainų darbo grafikus, kodel man suteikia dar viena papildoma laisva diena - uz sventine diena, bet kokiu ar dirbau ar nedirbau, nes kiek zinau jei pas tave yra pamaininis, arba slenkantis grafikas, jei tau iskrenta dirbti moka dvigubai, jei iskrenta laisva tai laisva ir tuo turetu viskas baigtis., O cia tau dar viena papildoma laisva diena duoda.

O yra tas pats ir su fiksuotu, kadangi viena diena daugiau laisvu duoda tai irgi pvz. gruodi paraso, kad darbo dienu dirbta 21, paskaiciuoja valandas ir maziau sumoka.
Nes matot kai yra darbas,pagal pamainų darbo grafikus,tai yra kad tas zmogus dirba kazkiek ir naktiniu valandų ir sventiniu, tai ta fisuota alga vistiek nera tokia stabili. Nors sutartyje parasyta tarkim 2000 ant popieriaus. bet isejo i menesi takim 10 valandu naktiniu plius ir alga gauna 2050 tarkim.

Todel svarbiausias klausimas del papildomos iseigines, kuri yra suteikiama tau nors ir turejai iseigine diena tuo metu. Nes pasikartosiu kiek zinau kai buna pamaininis darbas neturetu niekas i tai ziureti, koks grafikas, toks grafikas...
2010-01-14 20:28 Darbo teisė » Del sventiniu dienu ir valandinio uzdarbio » #743717
Sveiki,

Nezinau ar teisingai suformulavau tema, bet man iskilo tokia problema.

Mano darbo sutartyje yra nurodomas valandinis darbo uzmokestis.
Kad nustatoma darbo dienos trukme: pagal Darbdavio patvirtintus pamainų darbo grafikus (5 darbo dienos per savaite, po 8 valandas).

O problema yra iskilusi su sventinemis dienomis, kitaip sakant su ju skyrimu ir apmokejimu.

PVZ. gruodis turi viena valstybinę svente, man per ja iskrito pagal grafika nedirbti, bet darbdavys vistiek man suteike papildoma laisva darbo diena, nes as turiu tureti tiek laisvu dienu tame menesyje ir automatiskai as ta menesi gaunu mazesne alga.

Kai dirbdavau kitur ir gaudavau fiksuota alga, todel kad budavo ta menesi papildoma valstybines sventes deka iseigine, man algos nesumazindavo 1/22, nes kiek suprantu darbavys uz ja privalo sumoketi, o kai dabar pagal grafika nedirbu, man automatikai suteikia dar viena iseigine, o kadangi valandinis atliginimas, tai ir algos maziau gaunu...

ar gali man kasnors paaiskinti ar cia nedaroma kazkokia nesamonė...

nes pas kaikurios darbuotojus, sutartyje nurodomas nevalandinis atlyginis, o tarkim 2000 litu per menesi, o viskas kitas kaip ir pasmane <Kad nustatoma darbo dienos trukme: pagal Darbdavio patvirtintus pamainų darbo grafikus (5 darbo dienos per savaite, po 8 valandas).>, bet ir jiems uz valstybine suteikta laisvas dienas is algos iskaiciuojama, t.y. kad algos gauna kazkur 1/22 maziau.

Ar nera cia kazkokios aferos?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui