Tax.lt narys Emmma

E
Tax.lt narys nuo
2010-07-27
Emmma
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-07-27 19:49 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #834965
Pagarba visoms ir visiems,

nuo liepos 1 d. įsigaliojusi nauja tvarka ne tik mums, mamoms, sukėlė daug rūpesčių ir neaiškumų, bet ir "Sodros" infocentras dar ne viską gali patys paaiškinti.

Man taip pat keblu susigaudyti visose naujovėse, todėl noriu teirautis:

- nėštumo ir gimdymo atostogas pradedu rugpjūčio 6 d., ar nėštumo ir gimdymo pašalpai skaičiuoti bus imamas 2009 m. liepos 01 - 2010 m. birželio 31 laikotarpis?

- nėštumo ir gimdymo atostogos apytikriai baigsis gruodžio viduryje, ar motinystės pašalpa bus skaičiuojama išvedant vidurkį (90 proc.) pagal kompensuojamas
pajamas 2009 m. lapkričio 1 d. iki - 2010 spalio 30 d. laikotarpiu?

- mano darbo užmokestį sudaro "sodrinė" alga ir kiekvieną mėnesį gaunamas autorinis atlyginimas. Apskaičiuojant nėštumo ir gimdymo pašalpą bei motinystės pašalpą nuo "sodrinės" algos yra atskirai imama aukščiau minėtų laikotarpių gauta alga "į rankas" ir dalijama iš 12?

- kaip skaičiuojamos pašalpos nuo autorinio atlyginimo? ar į "kompensuojamas pajamas" taip pat įskaičiuojama 100 proc. gautų pinigų "į rankas" pagal autorines sutartis? "Sodros" infocentras sakė, kad nuo liepos 1 d. pasikeitė tvarka.

- ar "Sodra" pagal autorines gautą atlyginimą įskaičiuoja pagal jų išmokėjimo datą ar pagal pasirašyto autorinės sutarties akto datą?

Būčiau labai dėkinga, jei kas galėtų man padėti atsakant į šiuos klausimus.
:)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui