Tax.lt narys gvozde

G
Tax.lt narys nuo
2010-11-30
gvozde
forume parašė 161 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-09-28 21:21 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #991163

Finval rašė:

Aš vis dėlto mažinčiau pasėlių įvertinimą.



Aciu smile
2011-09-28 20:09 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #991144
Sveiki kolegos,
Mano ukininkas pernai gruodzio menesi apdraude rapsu paselius ir irasa dariau toki:
D623 (turto draudimas)
K27 (pinigai)
Uzdarant metu gale saskaitas, 623 saskaitos likutis nukeliavo i 34

Siais metais issalus paseliams jis gavo ismoka is draudimo. Kaip fiksuotumete sita irasa? Jei kredituociau 623, tai likutis butu minusinis... Pasimeciau.
2011-06-14 21:52 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #960740

smalsuole rašė:
Nuo sąskaitos nusiskaičiuoja ūkininko gyvybės draudimo įmokos, ar galiu traukt į išėmimus asmeninėm?


Taip smile
2011-06-06 16:44 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #958175

Mardzy rašė:

kimara rašė: Sveiki, patarkit kaip nurašyti kritusi veršelį ir kokių dokumentų patvirtinimui reikia. ačiū

Kad galima būtų nurašyti į sanaudas, reikalinga veterinaro pažyma.


Gali buti, nesigincysiu smile Matot, man atveza dokumentus be pazymu ir vaztarasciu, viska fiksuoju is saskaitu, is VIC ziniarasciu smile
2011-06-06 12:49 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #957996

kimara rašė: Sveiki, patarkit kaip nurašyti kritusi veršelį ir kokių dokumentų patvirtinimui reikia. ačiū


Visos gaisenos turi buti utilizuotos tuo uzsiimancios imones, kuri israso saskaita ir tai ir bus jums reikalingas dokumentas. Bent jau pas mus ukininkai utilizuoja UAB "Rietavo veterinarine sanitarija".
Krites prieauglis nurasomas i 619 saskaita, o karves i 64 kitas netipines veiklos islaidas saskaita.
2011-06-03 16:22 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #957657

mariupana rašė: Sveiki, kaip matau ūkininkų apskaita turi savo specifiką, tai norėjau paklausti profesionalų: UAB nuomoja mechanizmus iš ūkininko(turi ūkio kodą) , mėn.pabaigoje surašomas aktas. Ar ūkininkas turi išrašyti sąskaitą(matau kad ne PVM mokėtojas)? O jei nerašo sąskaitos, tai gal reikia išskaityti GPM 15 proc.


Manau geriausia israsyti saskaita, tai maziau popierizmo ir vargo :)
Taip, jei ukininkas ne PVM moketojas, tai saskaita israsoma be PVM, o jus i sanaudas trauksite visa suma neisskyre PVM.
2011-06-03 16:15 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #957655

Mardzy rašė: Pas ūkininką nebuvo apskaitytos bičių šeimos. Kaip viską teisingai sutvarkyti? Susirašyti buh.pažymą, įsivertinti normatyvinėm kainom, metų pradžiai atlikti inventorizaciją - reikia ar ne? Šeimos ne pirktos, sugauti spiečiai, paskui paties žmogaus dauginti. Aviliai irgi seni arba paties gaminti, jokių gaminimo medžiagų pirkimo dokumentų nėra. Galėčiau jų "nematyti", bet nori dalyvauti NMA programoje bitininkams, tad reikia... smile Jei sausio pirmai įvesiu į likučius D, tai ir ta suma turės padidėti savininko įnašas?


Tai taip, surasykit buh.pazyma isivertine tas biciu seimas normatyvinemis, jos buhalterijoje stoves pas jus, bet nusidevejimas (jei toks skaiciuojamas tokioj ukio veikloj) nebus skaiciuojamas, nes nera isigijimo dokumentu. Avilius uzdeklaruokit prie formoje FR0457, taciau nuline verte, tuomet galesite remonto medziagas nurasyti, jei remontuos tuos avilius ar kitokias medziagas pirks.
Debetuosit atitinkamas 2 klases saskaitas, o kredituosit ukininko inasus arba kapitala.
2011-06-01 22:17 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #957087

Mardzy rašė: Pas ūkininką nebuvo apskaitytos bičių šeimos. Kaip viską teisingai sutvarkyti? Susirašyti buh.pažymą, įsivertinti normatyvinėm kainom, metų pradžiai atlikti inventorizaciją - reikia ar ne? Šeimos ne pirktos, sugauti spiečiai, paskui paties žmogaus dauginti. Aviliai irgi seni arba paties gaminti, jokių gaminimo medžiagų pirkimo dokumentų nėra. Galėčiau jų "nematyti", bet nori dalyvauti NMA programoje bitininkams, tad reikia... smile Jei sausio pirmai įvesiu į likučius D, tai ir ta suma turės padidėti savininko įnašas?


O cia apskaita nuo kada dvejybine tvarkoma?
2011-05-31 15:55 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #956483

pele-pelyte rašė:

gvozde rašė: Na itariu ukio veikloje motociklai nelabai naudojami... Jis matyt nori PVM uz ji susigrazinti. Pagal istatyma negalima traukti tokio pirkinio i ukio apskaita. Cia jo asmeninis pirkinys.
o gal gali? juk į laukus daug smagiau vasaros metu važiuoti motociklu nei automobiliu smile


Na taip, apziureti laukus su mocu gal ir smagiau, tik prisikabinus pluga arti, tai kazin ar jam labai patogu bus smile smile Cia aisku as juoko forma parasiau smile
Na o jei rimtai, pai bent jau mano nuomone mokesciai jam kazin ar leistu toki dalyka smile
2011-05-31 09:27 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #956176

Fortunata rašė: Aciu gvozde, kadangi mano tvarkomas ukis stambus...skaiciuoju kas menesi, tad pasimeciau, bet manau nesuklysiu, jei ta menesi neskirsiu tu 10 proc. naujiems verseliams. Be to, ukininkas kas menesi vis savoms reikmems pasiima po verseli ar du, tad jei savikaina skaiciuociau kas ketvirti, butu sunku nustatyti ju verte. O gal koks kitas variantas yra ? Zodziu kuo daugiau dirbi, tuo daugiau klausimu kyla....



Ka as galiu pasakyti apie tuos variantus... Cia kuryba zinokite smile Tik aisku ta kuryba yra isprausta i istatymo ir logikos remus smile Oho, o tas ukininkas zino, kad nuo tu suvalgytu verseliu jam ir PVM reikes moketi? smile
2011-05-31 09:23 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #956174

pele-pelyte rašė: Labas rytas. Atnešė man ūkininkas PVM s/f už pirktą motociklą. Sąskaitoje nenurodytas nei ūkininko PVM kodas, nei ūkio ident. k.. Pažymėtas tik asmens kodas. Ar galima tokią sąskaitą traukti prie ūkininko išlaidų?


Na itariu ukio veikloje motociklai nelabai naudojami... Jis matyt nori PVM uz ji susigrazinti. Pagal istatyma negalima traukti tokio pirkinio i ukio apskaita. Cia jo asmeninis pirkinys.
2011-05-30 17:03 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #956073

Fortunata rašė: Gal kas pasakytu, jei tarkim viena menesi nebuvo gimusiu verseliu, ar reikia ta menesi 10 proc. karviu sanaudu suma kaupti ir ja paskirstyti sekanti menesi gimusiems verseliams ??? Susipainiojau visiskai :(


Na as pagal ankstesnius metus issivedziau vieno verselio pajamavimo savikaina. Apskaita tvarkau ketvirciais, tai ta 10 proc nuskaiciuoju nuo ketvircio karviu islaidu, nes kas menesi mazesniam ukyje nelabai iseina ir isitenka i ta 10 procentu. Kartais buna, kad nuskaitau ir 2, ir 5 ir 8 procentus. Svarbu nevisryti 10 proc.
2011-05-27 09:34 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #955253

vilnema rašė:
Pradėjau vesti dvejybine nuo 2011-01-01 d. tai likučius užsipajamavau normatyvinėmis kainomis,nes kitaip neišeina,nes nežinau faktinės kainos.
Per 2011 m.kaupiu visas išlaidas : kuras, mėšlas iškratytas, sėkla,trąšos išbarstytos, atsarginės .Likučius 2011-12-31 d. išvesiu faktine kaina.
O kaip paskirstote gyvulininkystei ir augalininkystei tas išlaidas ?
PVZ. gyvulininkystė yra 10 karvių
augalininkystė;
10 ha apsėta javais
10 ha pievų

Kuras naudojamas ir augalininkystei ir gyvulininkystei.
Kaip būtų paskirstyti papraščiau tas išlaidas?


Apie savikainos skaiciavima gyvuliams siame forume esu prirasiusi laaaaaaaaaabai daug. Skaiciau, kad buhaltere dirbate 20 metu, tai perskaiciusi mano aprasymus turetumete lengvai perprasti smile Rasiau kazkur apie 30-ta sio forumo puslapi. Jei turesite laiko ir noro, paskaitinekite smile
O kura as nurasineju paga tai, kiek man suraso ukininkas. Jis suraso kiek ir prie kokiu darbu per menesi buvo to kuro sunaudota. Lygiai taip pat man jis suraso ant saskaitu kam pirktos medziagos bivo sunaudotos smile
2011-05-26 15:20 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Debetas" » #955083
Sveiki.
Kaip debeto programoje suformuoti avansine apyskaita?
2011-05-25 10:42 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #954250

vilnema rašė:
dar turiu klausimą:
Jeigu ūkininkas rudeniniui arimui priskiria tokias išlaidas:
degalai
trašos (jeigu jas barstė)
dedame technikos nusidėvėjimą
o kaip su darbo užmokesčiu ? jis sau nesimoka jokio darbo užmokesčio,nes dar kitur dirba ir jam tai pakanka.
Tai išeina,kad faktinė kaina rudeninio arimo labai maža smile
Suprantu tuos kurie turi labai daug žemės tai jie viska sakičiuoja,o čia apie 20 ha žemės ir tie po plotelį išmėtyti, labai gaug pievų yra.....

Sunaudojus javus sėjai nuo jo reikia priskaičiuoti PVM 21 proc., o taip pat ir sušėrus šieną gyvuliams,..... na savo ūkio reikmėms sunaudojus produkciją . Ar teisingai darau skaičiuodama PVM?


Rudeniniam arimui trasu niekas nebarsto, nebent mesla. Nusidevejimo irgi negalima priskirti, nes tuo metu nebuvo vedama dvejybine apskaita. Darbo sanaudu irgi negali priskirti, nes samdomu kaip supratau neturi. Rudeninio arimo savikaina gali susideti tik is degalu, meslo trasu (bent jau mano visi 7 ukininkai pirktom trasom netresia) na ir atsargini daliu, jei yra pirkta.
Paseliu sudetis ta pati, tik dar galima priskaiciuota pirktas trasas (nes yra ka tersti) ir pirkta sekla. Savos seklos traukti negalima, nes jos savikaina yra nezinoma.
Taip, faktines kainos yra mazos, bet turekit omenyje, kad per siuos metus ta savikaina isaugs, nes i ta arima bus sejama, bus tersiama, bus purskiama chemikalais, bus nuimamas derlius na ir metu gale sudejusi visas islaidasgausite normalia savikaina. Lygiai tas pats ir su zieminiais paseliaias.
PVM skaiciuojama TIK nuo tos produkcijos, kuria suvalge ukininkas ir jo seima smile
2011-05-24 17:02 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #953992
[quote="vilnema"][quote="Mardzy"]

vilnema rašė: jeigu nebuvo iki šiol skaičiuojamos išlaidos...


Statydama pradini balansa produkcija visada vertinu normatyvine. Sis klausimas buvo iskeltas pas mus per VMI seminara, tai jie ir sake, kad vertinti normatyvine, jei neimanoma ivertinti faktine.
Paselius ir rudenini arima vertinu apskaiciuodama kiek ir kokia kaina buvo sunaudota degalu ir trasu ir aisku turi buti sias islaidas pagrindziantys dokumentai.
2011-05-20 16:37 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #952683

raimonsita rašė:
kompensacija gauta uz konsultavimo tarnybos teiktas buhalterines paslaugas


Jei uz buhalterines paslaugas, tai ta kompensacija dedate i ta sanaudu saskaita, i kuria buvo nurasytos paslaugos. Tokiu budu bus mazinama sanaudos uz buhalterine apskaita.
2011-05-19 09:53 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #951767

Fortunata rašė: Aciu gvozde uz atsakyma :)


Prasom smile
2011-05-19 09:50 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #951765

Mardzy rašė:

gvozde rašė: O uz kokias paslaugas gavote kompensacija? Cia ka turite omenyje? Ilgalaikio turto isigijima ar ismokas uz paselius, piena, skerdiena? Nelabai aiski situacija. Uz ka gauti pinigai?

Jei išmokos gautos už pieną ar skerdieną, pildant GPM jomis mažinti sąnaudas ar ne? smile


Jokiais budais. Paskaitykite atidziai dotaciju ir subsidiju . Sios jusu isvardintos ismokos rodomos 52 saskaitoje ir keliauja i pelno (nuostoliu) ataskaita, taciau skaiciuojant apmokestinamasias pajams ir GPM, sios ismokos neturi jokios itakos. Ukio veiklos rezultatas ir apmokestinamos GPM pajamos yra du skirtingi dalykai.
O jei gauta parama pagal projekta ar verslo plana ilgalaikiui turtui isigyti, tai sitos ismokos registruojamos 35 saskaitoj ir keliauja i balansa, tik jos beja dar ir devisi is mazina nusidevejimo sanaudas.
2011-05-18 18:09 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #951623

raimonsita rašė:
dekui uz atsakymus, nepykstu del pasiskaitymu :-0 tiesiog informacijos tiek daug ir ne viska speji perskaityt, zinoma turedama laiko pasiskaitinesiu.
domejausi apie visas tas korepondencijas, bet visgi neviskas aisku kaip pradedanciajam, jei i projekta neitraukta ir kompensacija gauta uz praeitai metais suteiktas paslaugas ar nera kokiu praejusiu laiku sanaudos, kurias butu galima sumazinti, dideja tai pinigai banke. prie kokiu tada sanaudu -pastoviu - priskirti?


O uz kokias paslaugas gavote kompensacija? Cia ka turite omenyje? Ilgalaikio turto isigijima ar ismokas uz paselius, piena, skerdiena? Nelabai aiski situacija. Uz ka gauti pinigai?
2011-05-18 18:06 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #951621

CoIop rašė:

Fortunata rašė: Sveiki, gal kas gali pasakyti, ar sumoketas GPM pagal metine deklaracija (deklaravus ukininkei pajamas) traukiamas i leidziamus atskaitymus ir jei taip, tai i kuri laikotarpi? Deklaruotos pajamos uz 2010 metus, o sumoketa 2011-03 menesi.
Aciu.
smile

šioje temoje diskutuokite.


GPM i sanaudas netraukiamas. Daromas toks irasas:
D 34 arba 30 (jei rezultata perkelete is 34 i 30)
K pinigai arba skola valstybei
Sis irasas gali buti ir 2011 metais, jusu atveju 2011-03 menesi.
2011-05-10 09:13 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #948356
Labas rytas,

Na va, kaip ir zadejau, ikeliu Rinkoje parduotos produkcijos ziniarascio blanka smile Geros dienos smile
2011-05-09 22:45 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #948329

Girele rašė:

ttomaa9 rašė: Sveiki, noriu paklausti kokius apskaitos dokumentus reikia pildyti parduodant produkciją turguje ir iš namų. Parduodame obuolius. Negi kiekvienam žmogeliui saskaitas reikia išrašinėti?

mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...
Parduodant turguje, jei gyventojas neprašo sąskaitos - surašote laisvos formos dokumentą.


Jei tik neuzmirsiu, ryt ikelsiu Rinkoje parduotos produkcijos ziniarasti, nes mano 2 ukininkai turguje ir is namu bulves pardavineja smile Ikelciau dabar, bet ne prie savo kompiuterio esu smile ,
2011-05-09 22:42 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #948327

raimonsita rašė: sveiki,

esu zalia zalia apskaitos tvarkyme, bet gyvenimas vercia... ir matau ne as tokia vienintele, todel sorry jei ikyresiu klausimais. jei kartosiuosi imeskite nuoroda apie atsakymus.
dabar noriu paklausti kaip registruoti kompensacija uz konsultavimo paslaugas pagal "Naudojimasis konsultavimo paslaugomis" ar cia irgi prie dotaciju eina? kaip tada debeta ir kredita surasyt? Dekui uz atsakymus


Jei ta konsultacija yra itraukta i projekta, tada devisi kaip nematerialus turtas ir sanaudos yra kompensuojamos, o jei ne, tai nurasykit is karto i sanaudas sanaudos. Apie tai, kas ir kada rasoma i Debeta ir Kredita, pastudijuokite apskaitos pagrinduose ir verslo apskaitos standartuose () bei rekomendacijas ukininku apskaitai, tikrai rasite atsakymus i dauguma klausimu, net ir tokiu, kurie dar tik iskils darbi eigoje smile
Dar taip pat ne pro sali butu jei perskaitytumete visa tema. Tik tikiuosi nesupyksite uz si pasiulyma, nes buvo cia tokiu, kurie labai jau supyko, kai pasiuliau paskaitineti tema, nes neturejo tam laiko smile O cia mes esame apie daug ka rase ir patare ir informacijos taip pat yra nemazai ir naudingos smile
2011-04-28 21:20 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #944860
Sveiki:)
Invega mūsų įmonei kompensuoja dalį palūkanų sumokėtų už paskolą. kaip tai turėčiau rodyti balanse. Ar reikia rodyti ir pajamas ir sąnaudas, ar tik sąnaudas, mažint palūkanų sąnaudas? Ačiū.[/quote]

Taip, kredituojat palukanu sanaudas, t.y. jas mazinat.
2011-04-27 22:37 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #944486

Kipsike rašė: Sveiki

Noriu paklaust ką darote su tokiom išlaidom, kurie matosi banko išraše, bet jokių dokumentų nėra jiems patvirtinti? Na pavyzdžiui mokama už technikinę apžiūrą technikos, daromi pašarų tyrimai, viskas mokama VMI, bet nėra jokio dokumento. Traukiat normaliai į sąnaudas ar ne?


Taip, traukti normaliai. Tikrinimo atveju banko israsas ir yra tas dokumentas, kuris paliudys patirtas islaidas.
2011-04-15 11:31 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #940470

Mardzy rašė:

pele-pelyte, ūkininkai nėra pelno mokesčio mokėtojai. Jie moka GPM nuo apmokestinamųjų pajamų, gautų iš žemės ūkio veiklos, atėmus patirtas išlaidas. 2010 m. - 10 proc., 2011 m. ir vėliau - 15 proc. Ūkininkai bei jų partneriai, kurių EDV ne didesnis kaip 14 EDV, GPM mokėti nereikia.
Dėl PN ataskaitos - parašykite į PM savo el.pašto adresą, atsiųsiu.


Neklaidinkite zmoniu!!! Uz 2010 metus ukininkams, virsijantiems 14 EDV,yra paliktas 5 proc GPM.
2011-04-12 17:45 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #939313

MagneTic rašė:

Nu kad man tai ne taip jau ir paprastai atrodo, nes niekad ju nepildziau....


Cia formume buvau idejusi instrukcijas apie PS netiesioginiu budu pildyma. Pabandykite paieskoti, ten gana issamiai aprasyta kiekvienas punktas smile Gal pades suprasti pildymo principa ir pavyks uzpildyti smile
2011-04-12 17:40 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #939311

Kanarele rašė:

gvozde rašė: Sveiki,
Prasau pagalbos.
Jei as sudarau su ukininku darbo sutarti ir dirbu buhaltere namuose kelias valandas per menesi, ar jam reikia tu visu privalomu ceremoniju su darbu sauga ir t.t.? Jokiu samdomu
jis niekada neturejo ir neturi.


Gvozde, ar išsiaiškinote tada ką nors? Kaip įsidarbinote? Pas mane analogiška situacija ir nežinau kai ją sutvarkyti smile

Sveika,

Taip, issiaiskinau. Deja, reikia tam ukininkui tureti darbu saugos pazymejima, kuri gauna lankydamas kursus, o tie kursai kainuoja apie 500 Lt berods...
2011-04-10 12:49 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #938436

MagneTic rašė: aciu, ir dar vienas klausimelis :) kaip registruojamos "tiesiogines ismokos gautos uz paselius". ka rasome i kredita 5 kl? o sios pajamos kazkaip apmokestinamos? yra kazkoks nustatytas pelno mokestis ukininkams?
Taip pat man nelabai aisku kaip registruoti gautus pinigus "Susietos nacionalines tiesiogines ismokos"? Kas tai yra?
Bei kaip uzregistruoti "Ismokas gautas ukininkaujantiems vietovese su kliutimis, iskyrus kalnuotas vietoves". Neaisku man ar cia kaip pelnas ar 35 sask.
Kazkaip sudetingai man su tuo ukininku sekasi :(


52 saskaitoj registruojam dotacijas, susijusias su pajamomis, o i 35 saskaita registruojam dotacijas, kompensuojancias IT isigijima. Aiskiau apie dotacijas, ju apmokestinima ir neapmokestinima bei amortizacija paskaitinekita 21 "Dotacijos ir subsidijos". Ten viskas labai ir smulkiai aiskiai aprasyta apie ju reiksme ir apskaita.
Apskritai visu pirma patarciau issianalizuti 'us, ten rasite jums reikiamos informacijos, net ir tokios, apie kuria dar jums neiskilo klausimu smile
Sekmes smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui