Tax.lt narys gvaida

G
Tax.lt narys nuo
2011-01-20
gvaida
forume parašė 18 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-01-30 15:57 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #1127299
Laba diena, tureciau grizti i darba po vaiko prieziuros atostogu (kai sueis 2 metukai), taciau jau zinau, kad nera kur grizti ir zada atleisti su kompensacijomis. Kas gali padeti susigaudyti su ismokomis butent kai griztama is po vaiko prieziuros. Tos kurios piklauso pagal darbo staza, zinau, bet kazka girdejau, kad darbdavys dar turetu prie ju pripliusuoti 4 men. kompensacija kaip ispejimo laikotarpi. Be to, dar girdejau, kad galima reikalauti iseitines uz 12 men., tipo kol vaikui sueis 3 metai. Ar tikrai taip yra ir kokiais straipsniais remiantis?
2011-03-18 11:00 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #928554
[quote=Tininga]

gvaida rašė: Arba dar variantas (kuriuo aš ir naudosiuos) - eilinės atostogos arba neapmokamos atostogos (jei turi vaiką iki 14 m. pagal
Ne, neapmokamos priklauso ne pagal , o pagal DK smile
Tačiau jos yra nedraudiminis laikotarpis, iškart priduodamas Sodrai. Tai vat tik tiek... Na, sveikatos draudimas tada nenutrūksta, tad už medikų paslaugas turbūt mokėti nereikės.

o sveikatos draudimas tikrai nenutrūksta?
2011-03-18 10:46 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #928546
aciu uz atsakyma smile tai jo as taip ir supratau kad jei persalsi ar pan tai gausi paprasta biuleteni, o jei kas su nestumu susije, tai isus i dekretines nori tu ar nenori smile

zodziu reikia tiketis kad viskas bus ok smile nepabandes nesuzinosi smile[/quote]

Arba dar variantas (kuriuo aš ir naudosiuos) - eilinės atostogos arba neapmokamos atostogos (jei turi vaiką iki 14 m. pagal priklauso 14 k.d. neapmokamų atostogų ir būni socialiai draustas). Tai va, jei kas su nestumu ir pvz. atsiguli į ligonine ar pan., gali neimti NGA, o nauodotis atostogomis, žinoma, jei jų turi :)
2011-03-18 09:27 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #928487

Tininga rašė:

Sky660 rašė: Sveiki,

tai ji prigasdino, kad atseit kad jei kas jokio kito biliutyenio gauti negalesiu ir jei persalsiu tai man gales buti isduotas tik dekretiniu biliutenis.
Skambinau i sodra tai jie sake kad kadangi esu drausta ir dirbu tai jei tarkim persalciau, tai man butu isduotas normalus biliutenis del ligos. Taip pat patvirtino kad jei po 30 sav tarkim del auksto spaudimo pakliuciaui i ligonine ir pan, tai man atomatiskai isduotu ne koki kita bet dekretiniu biliuteni.
gal turit info ar tikrai taip yra?

Is anksto dėkoju uz atsakymą smile

Nemanau, kad taip būtų galima. Tai yra visiškai skirtingi dalykai. Nėštumas yra ne liga! Ir tokiu atveju išduodamas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas. O dėl ligos išduodamas nedarbingumo pažymėjimas ir tai visai kas kita. Taigi, dabar jau ir Sodra, ir ministerija pripažino, kad NG atostogos yra teisė, o ar ja naudotis, ar ne - sprendžia pati moteris. Tad tikrai tikiu, jog dėl aukšto kraujospūdžio neturėtų jums išduoti NG pažymėjimo. Sodra kartais ir vėjų pašneka... Be to, argi ji gali atsakyti už gydytoją?


O man ginekologė tą patį sakė, kad negalės išduoti paprsato biliotenio, jei tuo metu priklauso NGA. Šeimos gydytoja kaip suprantu gali, jei peršalsiu ar pan....
2011-02-14 12:32 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #915314
Pagaliau išaiškino, super, galėsim be širdies skausmo atsisakyti gimdymo atostogų:

www.delfi.lt/news/daily/lithuania/norinciom...
2011-02-14 12:31 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #915313
Pagaliau išaiškino, super, galėsim be širdies skausmo atsisakyti gimdymo atostogų:

www.delfi.lt/news/daily/lithuania/norinciom...
2011-02-07 14:13 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #912324

vovere rašė: sodra"turi" taip sakyti. nieko aiškiau deja ir nebus. jūs pas savo gydytoją pasiteiraukite dėl viso to

mano gydytoja sako, jog neprivalo rasyti po gimdymo, jei atsisakau... bet juk ne ji israsines, o gimdymo namuose nezinosi ant kokios pataikysi.... kazkaip baisu ir neramu... tiek stresu reikia aptureti ir rizikuoti del daugiau pinigeliu... ech...
o gal gal zinai kaip su tom neapmokamom atostogom, kiek ju gali imti? ir kas butu jei pagimdytum budama neapmokamose (ar busi socialiai drausta), ar nelieps susimoketi dar uz gimdyma ir pan....?
2011-02-07 13:43 Gyventojų pajamų mokestis » dekreto skaiciavimas nuo liepos 1 d. » #912287
[quote="Tininga"]

KatiaLe rašė: Tačiau jau yra specialistų, aiškinančių, jog gydytojas vis tiek privalo po gimdymo išduoti nėštumo ir gimdymo pažymėjimą 56 (arba 70) k.d. T smile


o tai yra jau kokių aiškumų??? kokie čia specialistai aiškina, ar nėra naujų paaiškinimų po straipsnio delfyje?
2011-02-01 14:34 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #910045
Gal kas galit pasakyt ar duoti kokia nuoroda:
as planuoju neimti nestumo, gimdymo atostogu... turiu prisikaupus 2 men. eiliniu atostogu, jas isnaudosiu, po to dar liks 2-3 sav. iki gimdymo, biliotenio gydytoja sake negales rasyti, planuoju imti neapmokamas atostogas, kas bus, jei as pagimdysiu budama neapmokamose atostogose, ar busiu socialiai drausta? ir kiek as ju galiu imti, pagal istatyma galeciau pasinaudoti 14 d. (auginu vaika iki 18 m.), o daugiau ar galiu, jei darbdavys sutinka? prisikaiciau visokiu straipsniu kaip reikejo per neapmokamas atostogas papuolusiems zmonems i ligonine susimoketi uz paslaugas ir pan.
Kitas klausimas: gal as galiu imti ta laikotarpi bilioteni vaiko prieziurai? Man biliotenio negali israsyti, bet jeigu serga vaikas, manau kad gali, ar as teisi?
Padekit susigaudyti istatymu labirintuose :)
2011-01-28 12:42 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #908467

dominuke rašė: Gal galite patarti kada apsimoka imti kasmetines atostogas vasario ar kovo menesi pries dekreta, kad isiskaiciuotu atostoginiai. Dekretas numatomas 2011.04.16. Aciuka.


vasario, nes kovas nesiskaiciuos, jei i dekreta balandi.
2011-01-28 09:19 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #908291

Tininga rašė:

vovere rašė: tai juk jei nesinaudoji nėštumo ir gimdymo atostogomis tada dirbi iki gimdymo
Bet čia svarsto tik apie tą dalį, kuri yra po gimdymo.
O būna juk, kad moteris ir pagimdo anksčiau.
Kita vertus - juk gali net ir pas gydytoją per visą nėštumą neit. Kas privers būtinai išeiti į tas n/g atostogas ??? Gali ir pagimdyt namie. Ir kas tada? Netenki teisės į VPA? Nesąmonė. Manau, kad negali čia būti tos prievartos. Juk ne tokia didelė tų mamyčių masė bus - juk tai trumpas laikotarpis.

As tai irgi taip tikiuosi, kad niekas nieko nekeis, pakalbes ir praeis... juk realiai papuola tik tos kurios gimdys geguze-birzei, negi del 2 men. keis istatyma ar pan.... o jei nekeis tik siaip lieps imti 56 d., juk cia neteiseta, tai tikrai atsiras tokiu, kad i teisma paduoti... ko siais laikais del pinigu nepadarysi... as jauciu rizikuosiu, nes turiu 2 men. eiliniu atostogu, tai atsisakysiu tu 128 d. ir eisiu siaip atsotogaut... bus kaip bus... jei laimesiu, zenkliai islosiu :) jei ne, tai ka, reikes eilini karta "padekoti" musu sumaniai "zmogu gerbianciai" valstybei.....
2011-01-28 08:39 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #908271

vovere rašė:

Tininga rašė:

gvaida rašė: www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nauja-mot...

Ka galite pakomentuoti? ...aišsku, kad niekas neaisšku....

Būtent... Jei specialistai gūžčioja pečiais, ką gi mes galėtume pakomentuoti? smile
Gal pasirodžius šiam straipsniui pagaliau bus aiškiai pasakyta: nėštumo ir gimdymo atostogos yra teisė ar neišvengiama būtinybė.

kažkodėl įtariu kad bus neišvengiama būtinybė smile
dėl sveikatos ir t.t. smile


bet juk kai buni gimdymo atostogose ar VPA juk niekas nesikeicia, vistiek buni namie, priziuri vaikeli ir pan., i darba juk neini, tai prie ko cia sveikata?
zodziu jei ka suzinosit naujo, praneskit siam forume, kad ko nepraziopsotumem, juk po menesiuko turetu prasideti tas vajus :)
2011-01-26 12:29 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #907389

Bageeriki rašė:

gvaida rašė: as suprantu taip, kad jeigu moteris neturi tam tikro stazo, ji yra isleidziama i nestumo ir gimdymo atostogas, bet pasalpos negauna, tada tipo po gimdymo gali iskarto pretenduoti i vaiko prieziuros pasalpa.


na bet ar tada ne tas pats ar ji po gimdymo gauna pasalpa uz motinystes atostogas ar iskart eina i motinystes (tevystes) atostogas? As kaip suprantu abiai atvejais pasalpos dydis skaiciujamas taip pat, tik motinystes atostogos apmokamos 100% o motinystes tevystes 70% (nuo 07.01)?


iš tikrųjų tai taip, jei neturėjai stazo nestumo ir gimdymo atostogoms, tai aisku jo neturesi ir vaiko prieziuros atostogoms (VPA).... bet ne, jei neturi stazo, VPA moka kazkokia ten socialine pasalpa kelis litus..... tai gal cia del to taip raso....
2011-01-26 11:48 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #907339
as suprantu taip, kad jeigu moteris neturi tam tikro stazo, ji yra isleidziama i nestumo ir gimdymo atostogas, bet pasalpos negauna, tada tipo po gimdymo gali iskarto pretenduoti i vaiko prieziuros pasalpa.
2011-01-26 10:43 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #907291
Tikėkimės.... kad jie išsiaiškins ir įstaymiškai pagrįs savo teiginius, o ne šiaip pasakys, kad reikia imti 56 d. po gimdymo ir viskas.....
galėtų ir leisti pasinaudoti šia įstatymo spraga, nes čia juk nebus pastovus reiškinys, čia galioja tik toks kurios gimdys geguze-birzeli.... negi del 2 men. keis istatyma....
2011-01-26 10:21 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #907282
www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nauja-mot...

Ka galite pakomentuoti? ...aišsku, kad niekas neaisšku....
2011-01-20 15:26 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #904843

vovere rašė: 1. tiesiog gydytojai pasakote kad nesinaudosite nėštumo ir gimdymo atostogomis. tačiau ir po gimdymo reikės tą patį pasakyti, nes gydytoja gali išrašyti nėštumo ir gimdymo atostogų nedarbingumą 56 k.d. po gimdymo. čia viska snuo gydytojo priklauso, nes gali sodra pasakyti gydytojams, tiksliau rekomenduoti gal, kad rašote visoms pagimdžiusioms nedarbingumus 56 k.d. kad jos visos pakliūtų į naująją tvarką. čia visaip gali atsitikti, bet reikia tikėtis kad taip nebus, nes tai dabar yra masinis reiškinys. ir turėkite omenyje ka iki gimdymo reikės tokiu atveju dirbti.


nu geras... o jeigu neimsiu gimdymo atostogu ir pagimdzius paaiskes, kad privaloma imti 56 d. po gimdymo, tai 2 men. pasalpos nuplauks... o pagal dabar galiojanciu istatymus kazin ar sodra gali liepti imti tas 56 d.? cia taip jau viesai kalbama, ar cia tik jusu nuomone?
p.s. ar galite atsakyti i mano 5 klausima del darbo dienu skaiciavimo....
2011-01-20 13:34 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl motinystės pašalpos apskaičiavimo » #904658
Pirma karta suzinojau, kad galima atsisakyti nestumo ir gimdymo atostogu... geras, kaip gerai, kad cia uzsukau, nes as labai pergyvenu, akd nepapulsiu i 90/75% ismokas, nes gimdymo data 2011-06-10.
Klauimai:
1. O kokiu budu as galiu ju atsisakyti, cia reikia kazkur sodroj rasyt koki prasyma, ar tiesiog gydytoja gimdymo atostogu neisleidzia ir tiek?
2. As turiu apie 60 d. eiliniu atostogu, pvz. as jas isnaudosiu iki numatytos gimdymo datos - 2011-06-10, bet vaikas gimtu veliau (pernesiojimas ar pan.), tai ka tada nuo 06-10 d. reiketu arba grizt i darba, arba daktare koki bilioteni turetu rasyt, ane? O kas butu jei pagimdyciau budama biliotenyje arba eiliniu atostogu metu? Ar galeciau iskarto imti VPA ar reiketu laukti kol pasibaigs?
3. Ar gerai supratau, jeigu neimu gimdymo atostogu vienkartine pasalpa 260 Lt., o ne 1430 Lt.?
4. Ir dar pasitikslinu: jei neimu gimdymo atostogu, pagimdau 2011-06 mėn., tai pasalpa skaiciuosis uz laikotarpi: 2010.05.01 - 2011.04.30. Ar taip? Jeigu taip, tai realiai visa geguzi ir birzeli kol pagimdysiu galiu but bilioteni ir finansiskai nenukentesiu....
5. Ir dar klausimas, jusu skaiciuoklej kur rasos darbo dienos: ar ieina sventines dienos, pvz. kovo11, vasario 16 ir t.t. ar ne?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui