Tax.lt narys piktaVa

piktaVa
Tax.lt narys nuo
2011-12-13
piktaVa
forume parašė 32 žinučių

Naujausios žinutės:

2022-06-20 13:55 Bendra » Sodra » #1435652
Sveiki, gal kas esate susidūrę su tokia situacija. Įmonė sudarė sutartį su darbuotojų nuomos firma dėl darbuotojų užsieniečių. Konkrečiai įmonė tieisiogiai nesudarė jokių darbo sutarčių su tais užsieniečiais. Įdarbinimo firma aiškina, kad jie Sodrai pateiks kokią tai formą ir ta įmonė turi irgi pateikti. Nors pagal viską, teikia tik įdarbinimo firma, nes jie sudaro tiesiogiai sutartis su tais žmonėm. Ar čia vėl kokie pakeitimai ir naujovės? Gal kas galite pakomentuoti? Ačiū
2018-10-04 11:56 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1401166

Tininga rašė:

Dorota1 rašė:
tai asmeninė vadovo bauda, ne imonės
Na, baudos būna asmeninės ir ne visai smile

Įmonės lėšomis sumokėta bauda nelaikoma darbuotojo pajamomis, gautomis natūra, jei pažeidimas, už kurį yra paskirta bauda, yra susijęs su gyventojo atliekamomis darbo funkcijomis (pareigomis) (pvz., buhalteriui skirta bauda už aplaidų apskaitos tvarkymą). Administracinių teisės pažeidimų kodeksas nenumato galimybės bausti įmonės.
Kito asmens lėšomis sumokėta bauda už pažeidimą, nesusijusį su atliekamomis darbo funkcijomis (pareigomis), gauta asmeninė nauda pripažįstama pajamomis, gautomis natūra, pvz., bauda už kelių eismo taisyklių pažeidimą.



Ačiū, Tininga, tai tame ir esmė, kad praktiškai visos baudos yra skiriamos ne įmonei, o atsakingam asmeniui, tik spėk dėliot kam už ką smile
2018-10-04 11:53 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1401164

[/quote]
Tai kiek suprantu, tai Jūsų įmonė paradavinėja tuos akumuliatorius?
[/quote]
Tai koks pardavinėjimas, jeigu įmonė turi 5 auto ir po 5 metų nusprendė pakeist akumuliatorius, o senus pridavė tvarkančiai įmonei - supirkėjams, tai, mol. sutartyje nenurodytas kiekis kiek ateityje planuojama priduoti tų akumuliatorių, vnž. nėra prasmės gilintis, dėjo baudą ir viskas, nors realiai neaišku po kiek metų vėl bus keičiami akumuliatoriai, ne tame esmė, pavojingos atliekos, aktų pažeidimai ir t.t.
2018-10-01 14:14 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1400912
Sveiki, tikrino Aplinkos apsauga, vnž. užsikabino už priduotų akumuliatorių, kad pardavimo sutartyje nenurodyta kiek "numatoma priduoti, nesigilinant į tas nesąmones - išrašė direktoriui administracinę baudą - 115 Eurų. Šis sako apmokėti iš įmonės sąskaitos. Realiai tai susiję su įmonės veikla, bet galimas toks apmokėjimas ir ar galiu dėti į baudų ir delspinigių sąnaudas? Ačiū.
2018-07-12 16:03 Bendra » i.MAS išmaniosios mokesčių administravimo sitemos » #1396512
Sveiki visi, reikia pagalbos: iš LT įmonės pirkom "Mediena dvigubo pjovimo", tai jie išrašė sąskaitą su visais PVM ir prierašu "Pagal PVM įst. 96 str. 1 d. PVM mokėjimo prievolė perkant medieną atitenka pirkėjui. (Atvirkštinis apmokestinimas)" . Kaip būtų teisingai suvesti tą sąskaitą į ISAF? Iš anksto dėkinga už atsakymą.
2018-02-14 09:25 Bendra » Nekilnojamo turto mokestis » #1384385

virbuh rašė:

rašė: Pernai deklaruota visa bendra NT suma ir sumokėta visas mokestis. Jokių nuomos sutarčių nėra. Nes viso turto ir UAB savininkas yra tas pats asmuo.

Tokiu atveju tik vadovas žino ir jo klauskit. Kur sutartys, kas ten rašoma.


Ačiū virbun, bet vadovas nežino, nes kaip tokiose įmonėse būna, praktiškai jis vadovauja įmonei keletą metų, o buhalterė dirbo čia 25 metus (savininkas ja pasitikėjo, ir ji čia viską tvarkė), o kaip žinia vadovai tikrai nelabai domisi nei visokiom buhalterinėm apskaitom, nei juolabiau sutartimis ar pnš. Net nežinau nei į kurią pusę eiti ieškoti kažkokių sutarčių.
2018-02-14 08:26 Bendra » Nekilnojamo turto mokestis » #1384366

virbuh rašė:

piktaVa rašė:
Išrašą iš RC galima išimti ir elektroniniu būdu per jų sistemą, sumokėjus (3,20) iš karto suformuoja "Nekilnojamo turto mokestinės vertės išrašas". Bet prisijungė tai direktorius su el. parašu ir ten buvo iš karto "Mano turtas" (UAB vardu esantis NT), tai tam išraše viskas ir žemė, ir pastatai, o sistemose Regia ir Rc jeigu ieškot pagal kodą, tai man pvz. rodo tik žemės kainą, nes pastatai irgi įkainoti tam išraše. Aš tai iš viso susivėliau, nes perėmiau buhalteriją, o paklaust nėra ko, nes buhalterė (AtA), išsiėmiau pernai metų deklaraciją, tai pagal dabartinį išrašą sudėjus žemės ir pastatų vertę gaunasi didesnė vertė, nei pernai, , o dar geresnis variantas, kad visa žemė priklauso UAB vieninteliam akcininkui, o joje esantys pastatai 8 pastatai priklauso UAB, , o 2 savininkui, ir viskas surašyta į vieną krūvą.

Peržiūrėkit kokius pastatus ėmė pernai, skaitykit kokius pastatus kokie plotai pagal sutartį nuomoja. Procentaliai arba konkrečiai pagal pastatus pasiskaičiuokit kiek įmonė naudoja pastatų. Atskirkit sumas, pastatų, kurių įmonė nenaudoja, nenuomoja.(pagal plotus imkit)

Pernai deklaruota visa bendra NT suma ir sumokėta visas mokestis. Jokių nuomos sutarčių nėra. Nes viso turto ir UAB savininkas yra tas pats asmuo.
2018-02-12 16:42 Bendra » Nekilnojamo turto mokestis » #1384166
Išrašą iš RC galima išimti ir elektroniniu būdu per jų sistemą, sumokėjus (3,20) iš karto suformuoja "Nekilnojamo turto mokestinės vertės išrašas". Bet prisijungė tai direktorius su el. parašu ir ten buvo iš karto "Mano turtas" (UAB vardu esantis NT), tai tam išraše viskas ir žemė, ir pastatai, o sistemose Regia ir Rc jeigu ieškot pagal kodą, tai man pvz. rodo tik žemės kainą, nes pastatai irgi įkainoti tam išraše. Aš tai iš viso susivėliau, nes perėmiau buhalteriją, o paklaust nėra ko, nes buhalterė (AtA), išsiėmiau pernai metų deklaraciją, tai pagal dabartinį išrašą sudėjus žemės ir pastatų vertę gaunasi didesnė vertė, nei pernai, , o dar geresnis variantas, kad visa žemė priklauso UAB vieninteliam akcininkui, o joje esantys pastatai 8 pastatai priklauso UAB, , o 2 savininkui, ir viskas surašyta į vieną krūvą.
2017-07-03 08:33 Bendra » Darbo užmokestis » #1363052

Savana rašė:
Sveiki. Gal kas turit darbo užmokesčio skaičiavimą excel ir galėtu pasidalinti?

2017-03-15 11:50 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1352372

[/quote]
Buhalterė tikrai neteisi vienoje vietoje.
Važtaraščius išrašyti bet kokiu atveju privalote jau labai seniai, o teikti i.VAZ- nuo 2016m. spalio mėn. Ar reikia teikti konkrečiu atveju jūsų siuntoms - turėtų išsiaiškinti jūsų vadovas, galbūt padedamas buhalterės. Jūs - kaip darbuotojas - privalote vykdyti tiek buhalterės tiek įstaigos vadovo nurodymus.
[/quote]

Ačiū už atsakymą, bet mūsų septynių darbuotojų "kontoroj" buhalterė atlieka iš principo kontrolės funkciją, nes ruošiasi išeit į atsargą, bet "naujoves" puola aiškintis ir įgyvendinti pati ir jokių čia vadovavimų nepripažįsta, direktorius nuo visų šitų sistemų visiškai atsiribojęs. Nesam kažkokia stambi po 50 siuntų vežanti įmonė. Su VMI aiškintasi dar prieš pajungiant sistemą, kaip žinia, jie vis dar patys negali apsispręsti, nes būtent su kurjerių tarnybom ir yra klausimas, ar tai kažkokie vežėjai, ar "pašto" paslaugos. Vienu atveju reikia, kitu - ne. Tiesiog gal kas esat susidūrę su tokia situacija?
2017-03-15 10:32 Blevyzgos » Atsakymai "ant lėkštutės" » #1352351
Laba diena,

reikalas labai rimtas, nes pastovi konfliktų priežastis, esmė - važtaraščių išrašymas iMas sistemoje. Čia eismą reguliuoja buhalterė, bet ji ne visada būna, tai gal kas turit kokią idėją: iš mūsų įmonės siunčiame į labaratoriją vandenį tyrimams per kurjerius. Kaip ir jokių perki - parduodi operacijų čia nėra - sąskaitų niekas niekam nerašo, nes mėn. pasibaigus gaunam sąskaitas už suteiktas paslaugas. Tai buhalterė būtinai reikalauja, kad būtų išrašytas važtaraštis sitemoje, šiuo atveju tai dažnai pamirštama, o kurjeris to važtaraščio net neima. VMI atsakymai keikvieną kartą skirtingi, nes lyg ir patys neapsisprendžia ar čia reik, ar nereik. Buhalterė baisiausiai siunta, mol nesilakom įstatymų. smile smile Dėkinga už atsakymus.
2016-01-25 13:52 Bendra » Kaip skaičiuojama kompensacija už nepanaudotas atostogas išeinant išdarbo savo noru? » #1301723
Sveiki Žinovai, gal kas susidūrę su tokia situacija, nelabai randu info ir neišmąstau, kaip čia teisingai paskaičiuoti: Darbuotoja priimta 2011-06-15, už tuos metus jai priklausė 28 k.d. atostogų, 2012 išsituokė, vaiką augino viena, įstatymiškai priklausė 35 k.d., (iki 2014 - 10 - 24 dirbo puse etato už pusę MMA, po to perėjo pilnu etatu, DU - MMA), tai ji atostogavo: 2012 - 28 k.d., 2013 - 35 k.d, 2014 - 35 k.d., 2015 - 35 k.d. Išeina iš darbo savo noru 02-01, tai kaip jai suskaičiuoti kiek jai tų atostogų dienų priklauso. Vidurkis kaip ir aiškus, nes gauna MMA, tik kaip tas dienas apskaičiuoti. Būsiu dėkinga už pagalbą.
2015-01-12 13:44 Gyventojų pajamų mokestis » forma 573 » #1255144
Laba diena, gal kas bandėt pildyt tiesiai per sistemą? Aš visada pildžiau ir viskas buvo ok, dabar atsivertus antrą puslapį užlūžta ir nei pirmyn, nei atgal. Ar čia sistemoj kas nors neveikia ar mano kompas "nevarto" naujos versijos? Gal tada bandyt parsisiųsti ir po to bandyt ją priduot kitu būdu?
2014-07-04 15:30 Darbo teisė » Atleidimas iš darbo darbuotojo prašymu » #1231242

Tininga rašė:

piktaVa rašė:
Pagarba žinovams, labai reikia pagalbos, nes kuo daugiau skaitau tuo labiau nieko nesuprantu>
darbuotoja šiandien parašė prašymą atleisti ją iš darbo nuo pirmadienio - 07.07
bėda tame, kad ji vaiko priežiūros atostogose nuo 2010 vasario 17 d., per tą laiką pasigimdė dar vieną vaiką, tai atostogos prasitęsė iki 2015 m. gegužės 31 d.
Tai atleidimą jai suformuoti "Sodroje" pagal 127 str. 1 d. , o tai jei dar priklauso paskaičiuoti kažką (atostogas už tuos visus metus ar pnš.)?
Turite nutraukti jos VPA 9-SD, tada jau atleisti. Atostogų kompensacija priklauso už abejas nėštumo ir gimdymo atostogas, na, ir dar tai, kas galbūt buvo neišnaudota iki tol.



Nuoširdžiai dėkinga. Bandysiu skaičiuoti smile
2014-07-04 15:12 Darbo teisė » Atleidimas iš darbo darbuotojo prašymu » #1231239
Pagarba žinovams, labai reikia pagalbos, nes kuo daugiau skaitau tuo labiau nieko nesuprantu>
darbuotoja šiandien parašė prašymą atleisti ją iš darbo nuo pirmadienio - 07.07
bėda tame, kad ji vaiko priežiūros atostogose nuo 2010 vasario 17 d., per tą laiką pasigimdė dar vieną vaiką, tai atostogos prasitęsė iki 2015 m. gegužės 31 d.
Tai atleidimą jai suformuoti "Sodroje" pagal 127 str. 1 d. , o tai jei dar priklauso paskaičiuoti kažką (atostogas už tuos visus metus ar pnš.)?
2014-02-05 12:02 Gyventojų pajamų mokestis » GPM išskaičiavimas ir NPD taikymas » #1205394
Tai tada nuraminot, nuoširdus ačiū, nes vyr. buhalterė pastoviai kaišioja visokias "naujoves" po nosim ir aiškina, kad viskas blogai paskaičiuota. Dėkoju.
2014-02-05 11:51 Gyventojų pajamų mokestis » GPM išskaičiavimas ir NPD taikymas » #1205387
Laba diena,
kadangi atėjo laikas skaičiuoti DU už 2014 sausį, tai paskaičiau "naujoves" dėl GPM paskaičiavimo ir visai nebežinau kaip skaičiuoti. Konkrečiai domina būtent šis atvejis:
"8. NPD taikymo tikslais ligos, motinystės, motinystės (tėvystės) pašalpos (toliau – pašalpos) priskiriamos su darbo santykiais susijusioms pajamoms.
Gavus duomenis iš Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinio skyriaus (toliau– VSDFV teritorinis skyrius) apie išmokėtą ligos pašalpą, darbdaviui rekomenduojama taikytiną NPD ir pajamų mokestį perskaičiuoti (sudėjus atitinkamo mėnesio darbo užmokestį, visą ligos pašalpą), nes dėl pašalpos gavimo taikytinas NPD pasikeičia.[b][/b] VSDFV teritorinio skyriaus informacija apie pašalpas skelbiama Elektroninės draudėjų aptarnavimo sistemos portale. Pajamų mokesčio suma perskaičiuojama už tą mėnesį, už kurį darbuotojas gavo ir darbo užmokestį, ir pašalpą."
Tai dabar pvz. 1 darbuotojas turėjo nedarbingumą nuo 2013 gruodžio 27 iki 2014 sausio 9, darbuotoja turėjo ligonio slaugą nuo 2014-01-24 iki 02-04, tai bent "Sodra" nerodo jokių išmokų, kol kas, tai vadinasi, paskaičiuoju aš jiems kaip priklauso už sausio d.d., o tai kaip toliau? Laukiu "Sodros" suvestinės kiek paskaičiuota, kiek išskaičiuota ir tada vėl jiems perskaičiuoju NPD ir GPM. Tai kaip su išmokėjimu, deklaravimu?. Nieko nesuprantu. Gal kas daugiau supranta kas čia per nauja nesąmonė?
2013-12-18 15:51 Gyventojų pajamų mokestis » atostogos ir nedarbingumas » #1196367
Laba diena, reikia pagalbos:
darbuotojas pas mus dirba 1 val. per dieną, gruodžio 2 d. išėjo atostogų, turėjo būti iki gruodžio 16 d. viską paskaičiavom, išmokėjom, jis gruodžio 12 d. pasiėmė biuletenį. Tai čia kaip ir viskas aišku, skaičiuojam už 2 d.d., bet kvailiausia, kad vyr. buhalterė daug metų viską sutvarko taip, kad gruodžio mėn. praktiškai išmokamas DU už gruodį, pilnai uždaromi mokestiniai metai, tai kaip daryt dabar su tais išmokėtais pinigais, nes nedarbingumą jis sau toliau ramiai tęsia (šiai dienai) iki 12-20, jeigu dar prasitęs, viskas, pinigai nusikelia kaipo į kitus metus, nes jau jų neis užskaityt kaip už gruodžio mėn., jie gausis tik, kad išmokėti lapkritį, o tai priskaičiuoti jau gausis už sausį , vnž. susivėliau visiškai.
2013-04-02 15:12 Gyventojų pajamų mokestis » Dėl PNPD taikymo » #1144819
O tai , pvz. pas mus viena darbuotoja išsiskyrė, tai dabar, kad pritaikyti pilna PNPD tai ji turi parašyti prašymą ir dar pateikti kažkokius papildomus dokumentus, nes "Ištuokos liudijime" tai nėra nurodyta su kuo gyvena vaikai, tai čia kaip ir teismo sprendimo reikia? Gal kas nors tiksliau žinot? Dėkinga už atsakymą.
2012-04-04 09:45 Bendra » Nedarbingumo paskaičiavimas iš darbdavio lėšų » #1049040
Sveiki,

nutiko pas mus toks reikalas, dabar nežinau nuo ko pradėti taisyti:
darbuotojas sirgo nuo 01-05 iki 02-14, po to dirbo 2 d.d. - čia viskas gerai apskaičiuota ir priduota.
02.19 sekmadienį jis paskambino atsakingai darbuotojai, pasakė, kad patyrė "traumą buityje" ir , kad turi nedarbingumą.
Ta darbuotoja, nepasitikslino, paskaičiavo ir pridavė "Sodrai" suvestinę už vasarį, tam darbuotojui už 1 d.d., t.y. už 02-20. (tai jeigu nedarbingumas būtų nuo 02-19 tai viskas teisinga, tačiau needarbingumas išduotas ne 02-19, o 02-20, vadinasi priklausė paskaičiuoti už 02-20 ir 02-21)
Dabar ta darbuotoja taip pat serga, tai pavaduoju aš ir pamačiau, kad nepriduota dar nedarbingumas (to darbuotojo, kurio buvo buitinė trauma, nedarbingumas tęsėsi realiai nuo 02-20 iki 03-30), na vnž. pildant pranešimą "Sodrai" ten kur reikia nurodyti kiek ir už kurias 2 dienas moka darbdavys, tai ir pamačiau, kad ji paskaičiavus tik už vieną dieną.
Tai ką dabar daryti? Perskaičiuoti už vasarį tam darbuotojui pridedant apmokėjimą už tą 1 d. ir taisyti "Sodros" suvestinę ar kaip? smile
2012-01-12 16:06 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1019669

wirgina rašė:

Kas parašyta, tas ne mano išgalvota... susirenku parašiukus sąraše DEKLARUOTOS vietos... o kas man darbo kur jie gyvena... žmonės nesupranta ko aš noriu. Vakar vienas net juokėsi, kad jo vieta šalia žmonos. Kaip ji sutvarko taip ir gerai ... dar jei būtų kalba apie savivaldybę, kurioje dirba, gal būtų aiškiau ...



wirgina Jūs taip nesinervinkit: taip radom taip ir paliksim, net ir pačiuose kvailiausiuose įstatymuose yra šiokios tokios logikos: imkit deklaruotą vietą, nes šiais globalizacijos laikais žmogus vieną dieną dirba kaime, kitą Klaipėdoje, o trečia Pasvalyje, todėl ir GPM pririštas prie gyvenamosios, o ne prie darbo vietos. O kad darbuotojai nesupranta visokių administracijos rašliavų tai čia dažnas reiškinys - tiesiog taip reikia ir tiek smile
2012-01-12 10:58 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1019280
Savivaldybės kodas svarbus yra pačioms savivaldybėms smile , nes Savivaldybės savarankiškas pajamas sudaro gyventojų pajamų mokestis, kuris yra skaičiuojamas ir pervedamas į jos biudžetą.
Tai reiškia, jeigu žmogus oficialiai gyvena Vilniuje, o dirba Kaune, vistiek jo "uždirbtas" GPM keliaus į Vilniaus miesto biudžetą, o ne į Kauno, todėl (nors ir neprivaloma deklaruoti gyvenamosios vietos) beveik visi dirbantys žmonės yra ją deklaravę (tai ir dėl mokesčių, ir pašalpų, išmokų ir t.t.). Jeigu pastebėjote visos valdiškos įstaigos turi stebuklingą sakinį (kuris nori/ nenori priverčia "susideklaruoti" ar "prisiregistruoti") :
"Prašome kreiptis į atsakingą instituciją (Darbo birža, VMI, SODRA ir t.t.) pagal gyvenamąją vietą. (Gyvenamoji vieta realiai yra vieta, kurią ir esi deklaravęs)
Todėl nurodykit tos savivaldybės kodą,kuriai darbuotojas priklauso teoriškai smile
2012-01-11 16:26 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Ei tomukai » #1019103
Laba diena,
kadangi nesuprantu kai kurių funkcijų veikimo/ neveikimo ir nerandu paaiškinimų, todėl klausimas>
- kodėl įtraukus temą į favoritus užrašas pasikeičia į "Forumo tema įtraukta į favoritus", o paspaudus nuorodą "Favoritai" išmetamas vienas ir tas pats atsakymas "Jūsų ieškomo įrašo duomenų bazėje nėra" (tai kur jis yra? A? smile )
Ir apskritai nėra nei vienos mano pasižymėtos temos - tai koks čia reiškinys?
"Sekamos temos" man duoda lygiai tokį patį atsakymą, o, bet, tačiau pranešimai apie naujus atsakymus temoje atkeliauja į el. paštą.
Čia gal kokie apribojimai yra naujokams ar kaip, vnž. prašyčiau išsamaus paaiškinimo kodėl taip yra ir ar taip turi būti, ir jeigu galima - paprasčiau, nes nesu IT guru smile ir šiaip turiu šviesaus plauko galvą. smile
p.s. man ši funkcija labai reikalinga smile .
2012-01-06 15:36 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1017780

amadina22 rašė:
Tai matyt sumokėjo vienu kodu, o deklaravo kitu.

Čia tarkim viską suprantu, bet tada pagal suderinimo likučius (kadangi minusas = permoka) reiškia, kad įmoka padaryta teisingai, nes - yra būtent "GPM Gyventojo su darbo santykiais susijusių pajamų" eilutėje , o ties "nesusijusiomis" rodo skolą deklaruotos sumos dydžio smile Bet deklaracijoje tai viskas teisingai nurodyta, būtent kad nuo pajamų susijusių su darbo santykiais.
Vnž. sutvarkom deklaraciją pagal išmokų paskaičiavimo datas, o pirmadienį skambinsim į VMI.

Įdomu ar VMI tas likučių ataskaitas formuoja programa ar suvedinėjama rankiniu būdu? smile
Bet kuriuo atveju būsiu viena deklaracija protingesnė. Ačiu smile
2012-01-06 14:00 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1017712

amadina22 rašė:
[
Kaip deklaravo, taip ir VMI rodo. Deklaraciją pataisyti nėra problemų. O nuo kokių išmokų išskaičiuoti tie 1474 Lt?



Ačiū amadina22 už "proto šveisinimą".
Šiaip tai viskas normaliai su ta deklaracija (na išskyrus, kad riekia išsdalinti tą sumą tarp išskaičiuotų iki ir po 15 mėn. d.)
O išmokos įrašytos tvarkingai kaip visada: A dalis. Su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusios A klasės išmokos".
Ieškau logiško paaiškinimo. Nežinau kokiu principu veikia VMI sistema, bet gal, jeigu ten netiko skaičiaus įrašymas, tai gal automatiškai ir deklaruotas išmokas nurašė, kaip į nesusijusias su darbo santykiais?
Bet net viską ištaisius realiai vistiek nesueina galai. Sumų skirtumas (kai viskas pasidengia) gaunasi 42 LT.
Einu dabar susiskaičiuosiu bankinius pavedimus smile
2012-01-06 13:19 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1017686

amadina22 rašė:


1516 (minusas - permoka)
Permoka 12.31 d., kol dar buvo nepateikta GPM deklaracija už gruodį.

"2011 gruodį pridavėm 12 mėn. algas ir metinę A klasės deklaraciją." - Kaip galėjot gruodį "priduoti" metinę deklraciją? Net už gruodį deklaracijos negalėjot "priduoti" gruodį, ne tik kad metinės.

[/quote]

Nesiginčysiu - paradui vadovauja buhalterė, aš tik atlieku pagalbinę funkciją: sakė galima, jeigu algą už gruodį apskaičiavom gruodžio paskutinę d.d. t.y. 12-30 ir algas išmokėjo šiemet, tai ir ataskaitą pridavėm už 2011-12, o kai už visus mėnesius viskas suskaičiuota ir priduota, tuo pačiu ir metinę. Už gruodį mačiau jau priimta - metinė vis dar "kabo".
Bet man esmė tuose skaičiuose.

"GPM nuo gyventojo su darbo santykiais nesusijusių A klasės pajamų" suma - 1474 Lt sutampa su gruodžio mėn. deklaruota suma, bet čia kažkokia nesamonė, nes pajamos ir yra susiję su darbo santykiais.
Bet dabar gerai patyrinėjus situaciją, įtariu, kad klaida bus pačioj mėnesio deklaracijoj, nes reikėjo tą sumą įrašyti į FR0572 - 20 eilutę, kad išmokėta "PO mėnesio 15 d. iki paskutinės" smile
tai jeigu su šita suma aišku (teks taisyt deklaraciją), bet tada ta kita vistiek kažkokia iš debesų smile
2012-01-06 11:47 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1017658
Sveiki,
gal gerai suprantat mokesčių labirintus.
Situacija tokia, kad nebežinau nuo ko pradėti.
VNŽ. 2011 gruodį pridavėm 12 mėn. algas ir metinę A klasės deklaraciją.
Dabar gavom iš VMI likučių suderinimo aktą. Surašyta sumos tokios kur realiai, nerandu nei vienoj suvestinėj tokių skaičių. Iki tol viskas buvo tvarkingai priduodama ir apmokama.

Kadangi ataskaitas pridavėm 2011 m. tai buhalterė ir apmokėjo viską kas priklauso, kad neliktų likučių uodegų šiems metams. Ji dar skambino į VMI, ten pasakė, kad viskas gerai.

O man tuose likučiuose niekas "nesueina":

Pirma eilutė: "GPM nuo gyventojo su darbo santykiais susijusių A klasės pajamų" - 1516 (minusas - permoka)

O antra eilutė:
"GPM nuo gyventojo su darbo santykiais nesusijusių A klasės pajamų" +1474 (nepriemoka) (ką jie čia iš viso turi omenyje? Nėra pas mus tokių)

Čia gal kas pakonsultuosit nuo ko reikia pradėti "galų suvedimo" paieškas?

2012-01-04 15:41 Įvairūs » Darbo tvarkos taisyklės » #1016950
Ačiū, o ką daryt jeigu tokių priedų nėra? Visus išmesti iš darbo?Situacija ir yra nedėkinga, nes realiai darbuotojai žino, kad direktorius nelabai gali juos iš darbo atleisti tai tiesiog tuo ir piktnaudžiauja smile
2012-01-04 15:28 Įvairūs » Darbo tvarkos taisyklės » #1016939
Laba diena,

turiu "galvos skausmą":
Darbo tvarkos taisyklėse yra numatytos nuobaudos už drausmės pažeidimus: pastaba, papeikinas, atleidimas iš darbo.
Kadangi darbuotojai rūko kur nori (darbas toks - dirbtuvėse, persirengimo kambariuose - vnž. visi rūko, niekam netrukdo), į direktoriaus pastabas nereguoja niekaip, tai nutarta imtis papildomų priemonių: Direktoriaus įsakymas:
1. Remiantis „Bendros priešgaisrinės saugos instrukcijomis“: „Rūkyti galima tik tam tikslui skirtose specialiais ženklais pažymėtose ir tinkamai įrengtose vietose, kuriose yra nedegus indas nuorūkoms.“ ( Lietuvos higienos norma HN 122:2006 „Rūkymo patalpų (vietų) įmonėse ir organizacijose įrengimo ir eksploatavimo reikalavimai“ Patvirtinta LR sveikatos apsaugos ministro 2006 m. lapkričio 7 d. įsakymu Nr. V-908 ) ĮSAKAU nuo 2012 m. sausio 4 d. dėl šio punkto nesilaikymo taikyti papildomą drausminę nuobaudą – 50 Lt.

Reikia visus supažindinti "pasirašytinai" - kokiu principu tas "pasirašytinai"?
Kiekvienam įteikti įsakymo kopiją kur jis parašys "Susipažinau" ir uždės autografą? Ar prie įsakymo pridėti priedą : Su tokiu ir tokiu įsakymu supažindinti žemiau pasirašę darbuotojai (jų sąrašas) ir kiekvienas pasirašo?
Prašau padėti savo žiniomis ir nuoširdžiai dėkoju.
2011-12-27 11:41 PVM » Naujos sodros formos » #1014930
Hellp:

Pildau NP-SD 02.
Darbuotoja sirgo nuo 10-28 iki 12-23. Man į vieną lapą netelpa visi nedarbingumo pažymėjimai.
skaičiau tas pildymo įsakymą - arba aš nerandu, arba pražiopsojau. Randu tik: "22. Jeigu pildomi duomenys apie keletą apdraustųjų asmenų, pildomas Pranešimo dėl pašalpos skyrimo tęsinys NP-SD-T."

Pridėti antrą lapą? Kaip priedą ir vėl suvesti tuos pačius duomenis: vardas, pavardė, AK,. SD Nr. + tie netelpantys nedarbingum pažymėjimai? Nes pridėti duoda būtent tik tą NP-SD-T formą.
O kaip tada su datomis - rašyti visą vėl nuo - iki ar pažymėjimų. Vnž. visai nieko nesuprantu.
Padėkite labai prašau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui