Tax.lt narys krafas

K
Tax.lt narys nuo
2012-10-17
krafas
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-02-27 12:08 Bendra » Mažoji bendrija » #1210386

Labas2 rašė:
Nelabai spratau prie ko cia IV ir vadovavimas pagal cviline sutarti.... Bet laukiam jusu komentaro ryt.


Versli Lietuva atsakymas:

Gyventojo – mažosios bendrijos vadovo, gaunamos pajamos pagal civilinę paslaugų sutartį būtų priskiriamos A klasės pajamoms. Tai reiškia, kad mokestinė prievolė išskaičiuoti, sumokėti ir deklaruoti gyventojų pajamų mokestį nuo mažosios bendrijos vadovui išmokamų pajamų tenka mažajai bendrijai. Pažymėtina, kad nuo pajamų pagal civilinę paslaugų sutartį, nereikia mokėti „Sodros“ įmokų. Tačiau, jeigu gyventojas – mažosios bendrijos vadovas, nebus draustas jokioje kitoje kategorijoje, jam reikės savarankiškai draustis privalomuoju sveikatos draudimu, kas mėnesį mokant 90 litus.
Atkreiptinas dėmesys, kad situacija pasikeistų, jeigu minėtas gyventojas vadovavimo paslaugas teiktų, pavyzdžiui, kelioms mažosioms bendrijoms. Tokiu atveju, esant visiems individualios veiklos požymiams (savarankiškumas, tęstinumas, ekonominės naudos siekimas), gyventojas turėtų registruoti individualią veiklą pagal pažymą. Šiuo atveju, gyventojo individualios veiklos pajamos būtų priskiriamos B klasei. Vadinasi, gyventojų pajamų mokestį nuo šių pajamų turėtų apskaičiuoti, sumokėti į biudžetą ir deklaruoti iki kitų metų gegužės 1 dienos pats gyventojas.
2014-02-20 09:40 Bendra » Mažoji bendrija » #1208962
Šnekėjau su Versli Lietuva, tai jie dar 100% negalėjo atsakyti ar fizinis asmuo neturėdamas IV gali vadovauti pagal civilinę sutartį, nes VMI ir VDI gali ižvelgti darbo santykius.

VMI sako, kad viskas gerai, tiesiog vadovo atlyginimo išlaidos bus priskiriamos A klasei ir GPM už vadovą mokės MB.

Dar pasitikslinau VDI, tai jie irgi nemato jokių darbo santykiu, tad kaip ir viskas gerai (aišku, negalioja tai, jeigu vadovaujama būtų kelioms MB).

Rytoj pažadėjo pranešti Versli Lietuva savo versiją ir bus matyt.
2014-02-20 09:17 Bendra » Mažoji bendrija » #1208954

Labas2 rašė:
Registruojant MB buvo keli variantai istatu. Jei registravot be MB vadovo (vadovas narys) teks paskeitima daryti.


Registruojant vadovu paskirtas buvo MB narys. Dėl pakeitimų viskas tvarkoje, jų bet kokiu atveju bus, tačiau klausimas kyla dėl darbo santykiu buvimo nebuvimo ir kaip į tai žiūrės VMI ir sodra.
2014-02-20 09:08 Bendra » Mažoji bendrija » #1208951
Sveiki,

Gal kas susidurėte su situacija, kai MB vadovu reikia paskirti ne MB narį (tačiau nuolatinis LT gyventojas). Ar tokiu atveju užtenka civilinės paslaugų sutarties ar reikia forminti darbo santykius?

MB įstatyme 22 str. 1 dalyje parašyta, kad "Mažosios bendrijos vadovu gali būti mažosios bendrijos narys.", bet tai tikriausiai nereiškia, kad gali būti TIK MB narys.
MB įstatyme 22 str. 2 dalyje parašyta, kad "Su mažosios bendrijos vadovu sudaroma civilinė (paslaugų) sutartis."

Ką manote?
2012-11-08 16:42 Bendra » Mažoji bendrija » #1104875
Aš pasamdžiau buhalterę. Taip paprasčiau, nei pačiam lįst į tą tamsų mišką. Ūkio ministerijoj skelbiama, kad palengvėjo buhalterinė apskaita, tačiau, bent jau aš jokio palengvėjimo ten nematau. Bet spec. žinių, to daryti tiesiog neapsimokės, nes kol viską išsiaiškinsi bus daugiau žalos nei naudos, nes per tą laiką uždirbti galima daugiau :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui