Tax.lt narys lorkez

L
Tax.lt narys nuo
2012-11-09
lorkez
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-11-09 10:42 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1105112

Tininga rašė:
Priklausys ir nėštumo/gimdymo atostogos, ir vaiko priežiūros atostogos. Su darboviete - tos pačios procedūros, kaip ir su pirmu vaikučiu.
Pašalpos vidurkis bus paimtas pirmojo vaikučio.
Jei norite grįžti į darbą, kad gauti kažkiek pinigų, galite nutraukti vaiko priežiūros atostogas, ir pasiimti kasmetines arba dirbti. Atostoginius paskaičiuos pagal paskutinius dirbtus mėnesius (prieš dekretą).


ačiū už greitą atsakymą
2012-11-09 10:24 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1105092
Sveiki,

tikiuosi sulauksianti atsakymų į man rūpimus klausimus. Dabar esu vaiko priežiūros atostogose 3 m.(taip darbe prašymą parašiusi).Nors pašalpą gausiu dvejus metus. Mano vaikučiui sausį sueis 2 metai. Dabar vėl laukiuosi, tačiau į dekretines atostogas mane išleis tik kovo mėnesį.Tad gaunasi, kad du mėnesius būsiu be pašalpos. Bet dabar man iškilo klausimas, ar man priklausys nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpa(NGA) ir pagal ką ją man skaičiuos, jei aš į darbą negryšiu? Jei taip, tai kokius prašymus reikia rašyti darbe?Mat dabar tai aš vaiko priežiūros atostogose, o taip turėtų mane darbas išleisti į dekretines atostogas. o jeigu nepriklausys, tai kada aš pradėsiu gauti pašalpą už antro vaiko priežiūros atostogas?
Antras klausimas. jei sugalvočiau gryžti į darbą tiems keliems mėnesiams. Turiu mėnesį nepanaudotų kasmetinių atostogų. Ar aš jas galėčiau pasiimti iškart gryžus po vaiko priežiūros atostogų?Pagal ką tada man skaičiuotų atostoginius, jei mano atlyginimas yra pagal išdirbį be jokio minimumo? o jei aš gryžčiau į darbą ne sausį, o po mėnesio -t.y. vasarį, kai jau būčiau mėnėsį be pašalpos?kaip tada skaičiuotųsi atostoginiai?
Tikiuosi aiški mano situacija ir padėsite man susigaudyti.Ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui