Tax.lt narys PVK

P
Tax.lt narys nuo
2013-02-04
PVK
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-10-10 10:42 PVM » PVM susigrazinimas perkant ne is PVM moketojo » #1185364
Tai va taip ir gaunasi... As perku preke su PVM, ja perparduodamas PVM įvertinu kaip savikaina ir permetu ji savo pirkejui, jau ne kaip PVM o dali prekes kainos. Gaunasi, kad PVM moketojui labiau verta preke pirkti is kito PVM moketojo negu is manes, nes tada jis susigrazina pvm. Teisingai suprantu?
2013-10-10 10:24 PVM » PVM susigrazinimas perkant ne is PVM moketojo » #1185358
Sveiki,
trumpas klausimelis. Esu FA vykdantis veikla pagal pazyma ir ne PVM moketojas, saskaitose PVM neisskiriu. Parduodu preke, pirkejas - UAB, PVM moketojas. Ar pirkejas gali susigrazinti PVM?

Aciu
2013-02-04 11:04 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #1128726
Sveiki,
ruosiuosi steigti individualia imone elektroninei prekybai. Pats busiu ir savininkas ir direktorius. Mokescius skaiciuosiu pagal faktiskai patirtas sanaudas. Esu dirbantis pagal DS. Kadagi sioje srityje esu zalias iskilo keletas klausimeliu:
1. Imones nuostatos. Reikia pasirinkti ar sudarysiu finansiniu ataskaitu rinkini. Kas tai?
2. Mokesciai. Ar yra kazkokiu papildomu mokesciu negu nurodyti sio puslapio individualiu imoniu mokesciu skaiciuokleje? Tarkim jeigu noresiu issiimti pelna ar issimoketi atlyginima (sau - savininkui)?
3. Ar per finansinius metus negavus pelno reikia moketi kokius mokesciu? Kaip suprantu PSD moketi tokiu atveju nereikes nes esu dirbantis pagal DS?
4. Ar sanaudu skaiciavimo buda reikia pasirinkti is anksto registruojant imone ar tik teikiant metine deklaracija? Ar ta buda galiu kasmet keisti atsizvelges i imones finansinius duomenis?

Turiu ir daugiau klausimu, bet kolkas labai Jusu neapkrausiu :)

Aciu

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui