Tax.lt narys Stanley

S
Tax.lt narys nuo
2013-04-07
Stanley
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-04-07 22:27 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146083
Nu gerai, nemanau, kad aš nemoku dirbt. Atėjau į darbą kur buvo palikta liaudiškai tariant betvarkė, ir per kokius 3 mėnesius pakankamai viską perpratau, nemažai dalykų sutvarkiau. Išmokau savarankiškai reikalingus apskaitos standartus, apskaitos softą, kuriuos ankstesnius darbuotojus mokino visokiuose kursuose ir apmokymuose... Nelaikau savęs nei tinginiu, nei nemokančiu dirbt... Gal atvirkščiai labiau.
2013-04-07 21:05 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146074
Bet kokiu atveju, įdomu čia pabendraut. Žiūriu ir pliusų vienos kitom prisidėliojot. Gaila minuso man negalit uždėt, tai dar daugiau pasitenkinimo galėtumėt apturėt. :)))
2013-04-07 21:01 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146072

vovere rašė:
aš tai norėčiau kad po metų tas pats žmogus parašytų, kaip jam tada viskas atrodys

O ką tie metai pakeis? Mano požiūris jau n metų nesikeičia. Nebent tik stiprėja. :)
2013-04-07 21:00 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146071

mariska rašė:
Magiškų galių neturiu, bet skaitau žinutes ir susidarau savo vaizdą.
Sorry jei užgavau... smile viskas susilaikau nuo nuomonės smile smile

Kad nepateikiau aš čia jokios informacijos, pagal kurią galėtumėt tokį vaizdą susidaryt. Užgaut tai gal ir bandėte ponia Mariska , bet ne taip paprasta :D
2013-04-07 19:40 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146056
Byla, universitetas negali ir jokiu būdu neturi išmokint žmogų dirbti kažkokį konkretų darbą. Tai institucija, kuri turi žmogų išmokinti mąstyti, rinkti, sisteminti, apdoroti informaciją, priimti racionalius sprendimus. Jei univeras ruoštų konkrečiam darbui, studentas praėjus metam po baigimo galėtų drąsiai pasakyt, kad viską ką jį išmokino yra pasenę. Per daug greit viskas keičias.

Tačiau yra daug kitų problemų švietimo sistemoj, bet gal nekeisim temos.

Mariska, kaip aš apie jūsų jėgas nieko nežinau, taip jūs ir apie manąsias tikriausiai nieko. Nebent turit kažkokių magiškų galių. :), taip, kad geriau būtų susilaikyt nuo tokių teiginių kas mano jėgoms kas ne.
2013-04-07 18:58 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146050
Tikslų tikrai nemažinsiu ir niekam nepatariu mažint, nes tada nebus motyvacijos siekt, ir tikėtina, kad net ir mažų tikslų neišeis pasiekt. Dėl to sunkaus darbo tai sutinku, bet kaip galima sunkiai dirbt be motyvacijos (O motyvacijos nėra jei nėra aukštų tikslų)? O šiaip nėra blogai, kad tokios prieštaringos reakcijos sulaukiau, vadinas einu teisingu keliu (ne tuo kur visi eina).

Gal tuo pačiu ir jus paskatinau į pasaulį pažvelgt kiek kitu kampu... Nors vargiai čia. :)
2013-04-07 17:37 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146038
Nesistebiu dėl smulkių privatninkų. O jei geros vietos būtų neužimtos, tai aš čia irgi ko gero nebūčiau šiandien parašęs žinutės.
2013-04-07 16:51 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1146022

virbuh rašė:
Aš ir supratau, kad žmogus nori tik karjeros, nesvarbu kad turi gerą darbą, gal ir alga gera, bet vis vien blogai...
Manau taip pat, kad bent 3 metus padirbt paprastą darbelį ir jei yra noras mokytis pačiam. Niekas nedraudžia su vadovais tartis, bet mes juk ne vadovai nežinom ką jie galvojai....

Darbas gal ir geras, bet jis yra biudžetinėj įmonėj. Aš noriu pereiti į privačią. Darbas biudžetinėj įstaigoj yra nuobodus. Daug biurokratijos, daug raštų, ir mažai tikro, reikalingo, darbo. O kas svarbiausia, nėra nei pelno nei nuostolio (teoriškai yra, praktiškai ne). Darbas vien su skaičiais manęs nedomina, noriu matyt bendrą kompanijos vaizdą, duot pasiūlymus vieklos efektyvumo gerinimui, finansavimo šaltinių naudojimui, rizikos valdymui ir panašiai... Net jei ir pagal pareigas man tas nepriklausytų... Ir ne viskas pinigais matuojama.
2013-04-07 15:40 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1145999

virbuh rašė:
Viena įmonė sutiko remti studentus(būsimus jų darbuotojus) ir finansuodami ir apmokydami praktikų metu. Bet jau dabar pasakė, kad kitoms įmonėm mes specialistų neruošim. Už tai teks atidirbti 3 metus, o jei ne, tai teks sumokėti kas buvo investuota.
išvadai: nenori ruošti specialistų kitiems...

Visiškai teisingai, sutinku su tokiu požiūriu, aš irgi nerengčiau kitoms įmonėms specialistų. Bet galima viską daryt per kontraktus. Darbuotojas įsipareigoja dirbt 3 metus arba komensuoja darbdaviui patirtas išlaidas. Viskas kaip ir sakote. O, kad nereiktų darbuotojo įkalint, tokiu atveju jei jį iš tikro nori nupirkt kita įmonė, galima susitart, kad nauja įmonė persiviliodama darbuotoją padengia senos įmonės patirtas išlaidas mokinant. Arba dalį išlaidų, kurių darbuotojas dar neatidirbo. Įdiegus tokius kontraktus, manau, darbuotojų lygis tikrai kiltų, įmonės investuotų.
Nes jei nėra tokių saugiklių, tai situacija su mokymais tikrai yra Va bank.
2013-04-07 15:22 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1145995
Byla, nepykite, bet aš Jus toliau ignoruosiu, nes tik teršiate diskusiją.
2013-04-07 15:21 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1145994

virbuh rašė:
O kodėl grįžot į Lietuvą??? Be praktikos niekam nereikalingi esat...O kad įmonė investuotų į Jus ir vėliau pabėgtumėt, tai tik sužinoję tai nepriimtų...
Bet juk turit darbą, tai puiku. Nepatinka, ieškokit kito....

Daug priežasčių kodėl grųžau į Lietuvą, bet apie tai dabar nekalbėsime. Įmonei investuoti į mane (ir į Jūs) yra irgi daug argumentų: reputacija, specialistų aukštesnis lygis (jei Kazys pabėga, nereiškia, kad ir kiti bėga. O gal ir bėga dėl to, kad niekas į juos neinvestuoja?), galėtume suderėti dėl mažesnės algos investicijų varaintų (įmonė išloštų Sodrą, GPM, ir dar PVM susigrąžintų).
2013-04-07 15:14 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #1145990
Byla, iš mano išsilavinimo šnipštas gavosi nebent jūsų suvokimu. Mano suvokimas yra priešingas, tai viena iš geriausių investicijų, kurią žmogus gali padaryt iki 25 metų.
Dėl CFO ir CEO, tai geriausiai paaškins google. Čia yra industrijos standartas, kurį būtų privalu Jums žinoti dirbant apskaitos srity.

KJurate, sutinku su Jumis. Išties taip ir yra, pats kartais pagalvoju iš vadovų pozicijos... Elgčiaus lygiai taip pat. :) Bet visvien reikia kažką daryti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui