Tax.lt narys VIcious

V
Tax.lt narys nuo
2013-06-28
VIcious
forume parašė 47 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-08-20 18:20 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1237226
Ir dar tiesa nuo nauju metu patarciau pradeti teikti SAV 4 formas, tai yra deklaruoti pajamas sodrai kas menesi.
2014-08-20 18:18 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1237224
Reiktu cia viska tiesiog pasiskaiciuot. Kol kas reikiamo stazo neturite. Jis skaiciuosis nuo IV pajamu. Reiktu tikslaii nusistatyti data kada iseinate i dekreta ir pasiskaiciuot kiek pajamu turite parodyti iki to laiko. Beje atkreipkite demesi kad iV pamokestinamos tik puse pajamu, tai ir stazui skaiciuojasi tik puse.
2014-07-17 18:33 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1232836
Gal yra kas susidure. Turiu gaut motinustes pasalpa (isejus nestumo gimdymo atostogu). Kadangi toliau vykdau IDV tai man ja reikes grazinti. Idomu kada, ar kitais metais, pateikus pajamu deklaracija, ar kas menesi pateikus SAV forma.
2014-05-16 15:08 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1223756
Sita dalyka tai as zinau, bet kadangi man ir taip priklauso tik minimali pasalpa, tai man jos reikia tik apsidraudimui, jei kas nutiktu ir negaleciau dirbt, kad nemirciau is bado :D. Realiai suvokiu, kad jei gerai seksis pasalpa galiu uzmirst.

Kitas dalykas, ne vien piniguose esmė, nenoreciau nutraukt individualios veiklos, nes nenoriu po to viska is naujo pradet, geriau jau turesiu 0 pelna, bet bent "degima" palaikysiu, kad po to nereiktu po ddekreto vėl viską daryt nuo 0.
2014-05-16 14:58 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1223752

vovere rašė:
per NGA iš vis dirbti negalima o per VPA tai jau kita sklausimas


Paskambinau į sodra, tai kaip ir galvojau sakė, kad galiu toliau uzsiimt ind veikla tiek per gimdymo, tiek per vaiko auginimo atostogas. Aišku tai įtakoja pašalpos dydį
2014-05-16 14:52 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1223749

Tininga rašė:

rituker rašė:
Jie ne tik pacitavo istatyma, bet ir paaiskino...nenorejau visko kelti. Paaiskinimas buvo konkreciai mano atvejui ir kai kas butu neaktualu :)

Beje, atsakyma is sodros gavau sekancia diena :)
O tai kam jūs čia tada tas citatas be paaiškinimo dedate? smile



Aš ir Jų klausiau e-mailu irgi gavau tokius pat atsakymus, bet vis tiek išlieka klaustuku. "teisę gauti iš Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų mokamą motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo laikotarpį turi moterys, kurios yra apdraustos Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jas mokamos socialinio draudimo įmokos" . Ką reiškia mokamos soc. draudimo įmokos. Tarkim aš gal gaunu pajamas karta per tris mėnesius kokia 10 000Lt, sumoku kas priklauso, bet tarkim negausiu nieko paskutini mėnesį, kas tada. Paskui vėl sako, sumokėk kiek nors paskutinį mėnesį, nors ir nieko negausi, o tai kaip tada su VMI, neprisikabins, kad neatitinka realybės tai ką sodrai deklaruoju. Toliau sako, nes jei sumokėsi paskutinį mėnesį, tai geriau eik į dekretą iki 15, nes iki tada priima sav. formas ir apdoroja. Sito is vis nesupratau, kas kaip ir kodel. Paskui sako ir is vis geriausia butu, kad nuo pradzios menesio i dekreta eitum. Karocia, tai taip iseina, dar priklausytu, kuria diena i dekreta iseinu, ar as drausta busiu ju sistemoj ar ne. Tai jau po sito spjoviau i viska.
2014-05-14 23:07 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1223438
Tiesa pasisakysiu pries tai buvusia tema. Visgi nerizikavau ir isidarbinau pagal darbo sutarti pries gimdymo atostogas, nes man nuejus i sodra kad patikrintu staza, kas priklauso ir t.t. pareiske, kad is vis galiu nieko ir negauti. Stazo uztenka viskas ok, bet sako nezinom, ka mum kompas ismes, ar rodys kad drausta ar nerodys, gal bandykit nuo pradzios menesio eit i dekreta, nu zodziu pievas sneket pradejo, tai nerizikavau bandyt. smile Sugaišau labai daug laiko bandydama viską išsiaiškint, bet vis tiek liko daugiau klaustukų nei atsakymų.
2014-05-14 22:54 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1223437
O kodel turetu but negalima? Mano nuomone tai tikrai galima
2014-02-25 20:34 Apskaita & Auditas » Pinigų ar kaupimo apskaitos principas? » #1210092
Noriu paklaust del individualios veiklos pagal pazyma. Pernai liepa pradejau vykdyti individualia veikla. Tarkim uzregistravus individualia veikla as tik po savaites ar dvieju uzregistravau ilgalaiki turta, tai koki principa 2013 turejau taikyti kaupimo ar pinigu. Nes skaiciau, kad kaupimo principas pradedamas taikyti nuo sekancio mokestinio laikotarpio uzregistravus ilgalaiki turta. Tai va nesuprantu, ar cia skaitos kad nuo pradziu naudoju IT ir kaupimo principa ar pradzioj naudojau pinigu priskyriau ilgalaiki ir tik nuo siu metu galiu kaupimo naudot. Labai aktualu, nes daug minuso pernai turejau.
2014-02-07 17:36 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1206082
Na ok del sito nesigincysiu, bet individuali veikla tai ne darbo santykiai, cia nei tave kas atleidzia, nei baigiasi darbo sutartis.
2014-02-06 12:13 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1205674
Tai jei pasibaigia terminuota darbo sutartis arba jei atleidzia del bankroto. Nera pasakyta apie savanoriska isejima.
2014-02-06 11:06 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1205657
Bet ar tikrai teise i pasalpa islieka jei nedirbi? Man sodroj sake, kad butinai turi but soc. drausta. Gal tada jei birzoj turi stovet? Negaliu pakomentuot nes nezinau.
2014-02-05 19:50 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1205555
Nu, manau cia tikrai skirtingi dalykai. Juk veikla tai pats nutrauki. O atleisti nesciaja nestumo metu is vis neteiseta. Cia manau visiskai nesulyginami dalykai, be to net nesu girdejus apie toki dalyka kaip Jus sakote, tai negaliu pakomentuoti.
2014-02-05 18:57 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1205550

vovere rašė:

VIcious rašė:
Beja skaiciau senesnes zinutes. Nenutraukite IV iki dekreo, nes busite nebedraustos, nieko negausite smile

iš kur žinote? buvo reali situacija, būtų įdomu sužinoti


Tiesiog as liepa iseinu i dekreta, tai domiuos.

Tai logiskai pagalvokit, motinystes ismokas gauna TIK socialiai draustos moterys. Jei jus nutrauksite veikla iki dekreto ir neturite kito darbo, tai automatiskai tapsite nedrausta ir nieko negausite. (Citata: Motinystės pašalpa skiriama, jeigu: ...asmuo yra apdraustas ligos ir motinystės socialiniu draudimu*...; )

Tos sodros konsultantės is vis mikcioja ir nieko nesupranta ir nežino apie IV, man is vis sake kad sustabdyciau veikla, nors sustabdyti veikla gali TIK keliu tam tikru prifesiju atstovai ir VYRAI tėvystės atostogų metu (taip, butent diskriminacija :( kazkodėl ). Kiti asmenys veiklą gali tik nutraukti.

Individualios veiklos galima is vis nenutraukti, bet tokiu atveju jei taip planuojate daryti, reikia kas menesi deklaruoti pajamas, kad paskui neisskirstytu visiems metams. Kaip tai vyksta dar nezinau, sis menesis bus pirmas, kai bandysiu tai padaryti. Ta pati konsultante kurios pirmi zodziai buvo nutraukti veikla, paskui jau trelino, kad kiek uzdirbsiu is IV tiek issiskaiciuos is pasalpos. Tai sakau, vis del to galima nenutraukti, sako taip galima. Tai va, jei norite toliau dirbti motinystes atostogu metu tai taip pat reikia kas menesi deklaruoti pajamas, ie kiek gaunate, tiek issiskaiciuoja is motinystes pasalpos.

Zodziu padariau isvada kad reikia apklausti kuo daugiau konsultantu ir vest statistika kokiu atsakymu daugiau :D. Kitaip cia neimanoma. Dar turiu sesis menesius skambinet ir lankytis pas juos, gal per ta laika susizinos ka nors.

Gana daug jau issiaikinau, bet dar daugiau klaustuku stovi. Ka paklausiu e-mailu, tai atsako visiskai dviprasmiskai kad neina nieko suprasti. Zodziu zaismas, citatos tos pacios is ju psl.

Tikrai žinau, kad daug moterų verčiasi individualia veikla, būtų šaunu jei kas pasidalintų savo patirtim. Nes žiūriu nėštukės tai klausinėjasi, o po to pačios pamiršta savo patirtim pasidalinti ir pagelbėti kitoms.
2014-02-05 18:33 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1205545

sfinksas27 rašė:

sfinksas27 rašė:
Sveiki. O sakykit gal kas yra susidure su tokia situacija arba bent zino kaip pasielgti teisingiau - zmona yra pilnai dirbanti pagal darbo sutarti ir turi IV pagal pazyma. Iseiti vaiko auginimo atostogu planuojama 2014m. geguzes men.
2014-ais metais bus deklaruojamos Ind, veiklos pajamos uz 2013metus ir kaip supratau reik nutraukt Ind.veikla, kad uz 2014m. nebutu jokiu pajamu.
Tai klausimas, prie motinystes apskaiciuojamu pasalpu, dirbant pagal darbo sutarti, prisipliuosuos ir uz gautas pajamas uz Ind.veikla? Ar tokiu atveju yra koks nors Ind.veiklos pajamu minimumas?


Gal dar galėtumėt patikslinti kada geriau uždaryti IV: prieš išeinant į dekretines ar jau išėjus? Nes čia kažkaip skaitau dviprasmiškus atsakymus.

ačiū,


Kadangi Jūsų žmona kaip supratau dirba ir kitur tai gali kada nori nutraukt, nes ji ar taip ar taip drausta bus.
2014-02-01 16:07 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1204530
Beja skaiciau senesnes zinutes. Nenutraukite IV iki dekreo, nes busite nebedraustos, nieko negausite smile
2014-02-01 15:59 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1204529

Saraaa rašė:
Sveiki,

Jeigu dirbant pagal individualia veikla kas menesi tvarkingai gaunu 2400 pajamu i saskaita, sumoku mokescius nuo 50 proc. sumos tai yra nuo 1200 Lt Sodrai, tai paemus vieneriu metu motinystes atostogas ir gausiu kazkur 1200 Lt motinystes ismoku?


Tai va ir man sitas klausimas aktualus. Nes juk apmokestinamos pajamos tai 2400. Sodroj man i si klaisima neatsake. smile
2014-02-01 15:57 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla ir motinystės pašalpos » #1204528
Man tai juokinga kad tiek moteru nezinanciu kaip elgtis, o nuejus i sodra visi guscioja peciais, tipo pirma kart toks atvejis. Buvau sodroj, tai man nieko taip ir nepaaiskino, nezinau kam jos ten skirtos :(. Tarkim nezinojo kokios pajamos bus skaiciuojamos, visos ar 50% nuo pajamu. Sakau kokias pajamas Jūs imat, atsakymas: Tokias, kokias kompiuteris parodo. I visus mano klausimus konsultantes atsakymas buvo : nezinau. Net nezinojo ar nestumo atostogos i staza isiskaiciuoja.

Kadangi as mokesiu VSD isankstiniu budu , tai isejus i dekreta veiklos nenutrauksiu, tik vykdysiu tiek kiek pajegsiu. Aisku del to mazes pasalpa.

1. Kas mokate VSD isankstiniu budu (kas menesi) tai mokate tik VSD, ar butina ir PSD ir pajamu mokesti is karto moket? Kaip is vis tai daroma?
2. Jei kai kuriais mėnesiais neturiu pajamų, tai nieko deklaruot nereik?
3. Ar galima išlaidas imt 30%? Ar galima kas mėnesį daryt skirtingai priklausomai nuo situacijos?
4. Jei kai kuriais mėnesiais neturiu pajamu ir nesumoku VSD vis tiek skaitos kad esu drausta?
5. Gal turite minciu, kaip ir su kuo galima butu pasikonsultuot siais klausimais, kad zmones atsakytu uz savo zodzius ir rimtai pakonsultuotu. I e-mail klausimus net neatsako, toks jausmas kad bijo rasytiniu budu kazka konsultuot.
2013-07-11 19:49 Bendra » PSD » #1167104
Sveiki, gal galit pagelbeti, kaip apskaiciuoti sio menesio PSD. Iki penktos dienos dirbau darba. Po to uzsiimu IV. Kiek man PSD reikia si menesi sumoketi?
2013-07-09 20:11 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166410
Ai tiesa, o ir idarbint galima kodel gi ne, juk daug zmoniu ir dirba ir turi dar IV. Tik IV sau o darbas sau. Zodziu ir idarbint galima zmogu ir bendradarbiavimo sutarti pasirasyti, kaip patogiau.
2013-07-09 20:09 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166408
Galima ne idarbint o bendradarbiavimo sutarti pasirasyti juk.
2013-07-08 22:15 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166221
Dabar jau nebeatidaro man jusu nuorodos, Bet pagal www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_..., turi būti asmens kodas.
2013-07-08 20:26 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166203
Tai is sitos nuorodos PVM sask. faktura gali buti ir be asmens kodo ir tada galioja? Nesuprantu.
2013-07-08 19:23 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166201
Aisku, tai jei man israse PNM sask. faktura be paraso tai galeciau traukt i leidziamus atsiskaitymus, bet nenurode mano asmens kodo, tai kaip suprantu negaliu :(?
2013-07-08 16:38 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1166188
Kas zinot. Kai uzsakinejami kazkokie daiktai internetu, ar uztenka nepasirasytos pdf formato saskaitos fakturos su rekvizitais ar ne?
2013-07-02 18:27 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1165237
Na taip ziuresiu kaip labiau apsimokes, dar tik pradzia, tai si pusmeti tiketina, kad nebus daug pajamu. Aciu uz pagalba
2013-07-02 16:55 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1165217

KJurate rašė:

VIcious rašė:
Bet cia duota pirkimo islaidoms, o ne eksploatacijai.

o kur esminis skirtumas? juk eksploatacines medžiagas pirksite, o ne gaminsitės? viskas, kas turi įsigijimo dokumentus ir yra būtini pajamoms uždirbti- leidžiami atskaitymai, išlaidos reikalingos veiklai: vykimas į kitą vietovę- komandiruotpinigiai, nes vadovas - dvigubo dydžio...
Nepatingėkite ir nueikite į VMI seminarą, per 2 val. tikrai daug kas susidėlios į savas vietas... bent jau terminai bus aiškūs.


Na as tai matau skirtuma, nes ten procentai IT nusidevejimo skaiciavimui. Man atrodo kad siuo metu seminaru nevyksta. Eksploatacija tai yra remontas, kuras. Su kuru tai kaip jau ir aisku, nes jis skaiciuojamas vedant kelioniu lapa. Esme tame kad tas IV IT naudojamas ne tik IV bet ir asmeninems reikmems. Ir visur raso, kad reikia pasirinkt procenta pagal realia situacija, tas pats ir su telefonu, kompu. Konsultante man vakar pasake kad kalbant telefonu reik irgi vest apskaita smile , kaip su kelioniu lapais, bet tai cia apsurdas. Galvojau gal yra kokie normatyvai, tarkim pagal profesija, kiek procentu telefono, kompiuterio, automobilio islaidu gali priskirti :D. Tai kaip suprantu jei tai nenurodyta, tai gali kad ir 95% priskirti, t. y. tiek kaip tau atrodo
2013-07-02 15:24 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1165165
Tai tada tikrai apsimoka saskaitas rinkt ir vsus leidziamus atsiskaitymus skaiciuoti
2013-07-02 15:20 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1165163

upss rašė:
Dar kartą atidžiau pažiūrėkite ar tikrai skaičiuoja smile


Supratau dabar gerai pagalvojus :)
2013-07-02 14:57 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1165158
[quote=upss]

Dainisv rašė:

VMI
(Pajamos-30%) x15% (Sodrai priskaičiuoti mokesčiai neatimami)




Bet VMI raso kad PSD ir VSD priskiriami leidziamiesiems atsiskaitymams. Ir cia puslapio skaiciuokle skaiciuoja atemus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui