Tax.lt narys Atsigaves

A
Tax.lt narys nuo
2013-09-14
Atsigaves
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-06-07 00:47 Bendra » Individuali veikla pagal pazyma » #1275566

ramikk rašė:
Esminis pakeitimas – tokie gyventojai nebegali išrašyti prekių (paslaugų) pirkimo ir pardavimo kvitų.


o kas išrašoma? gal galima nuorodą į tuos pakeitimus. Ačiū
2015-06-07 00:41 Bendra » Individuali veikla pagal pazyma » #1275565
Sveiki,

Klausimėlis ir man, norėčiau pasitikslinti. Kokie mokami mokesčiai Sodrai esant vaiko priežiūros atostogose ir vykdant individualią veiklą pagal pažymą? Ar yra kokios lengvatos VSD ir PSD? Kažkaip ten minėjo kad žmogus yra apdraustas (nereikia mokėti PSD) kol vaikui sukaks 9 metai atrodo. Gal ką stipriai nušneku? Dar čia iš sveikatos draudimo įstatymo ištrauka, bet nelabai irgi suprantu. Visgi 6 proc išskaičiuoja iš pašalpos?
(17 straipsnis. Privalomojo sveikatos draudimo įmokos. 8. Asmenys, gaunantys Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme nurodytas iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų mokamas pašalpas, nuo kurių Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nustatyta tvarka turi būti išskaičiuotas gyventojų pajamų mokestis, nuo šių pajamų moka 6 procentų dydžio privalomojo sveikatos draudimo įmokas.)

Kitas klausimas, jei vykdomos 2 individualios veiklos pagal pažymą, mokant mokesčius VMI, pajamos ir išlaidos sumojamos?
2013-09-16 22:36 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1180626

Loreta13 rašė:

Beje, jei BŪSITE PVM mokėtojas, kitiems Europos Sąjungos pirkėjams PVM MOKĖTOJAMS galėsite parduot su "0" PVM.



Idomu. Jeigu as parduodu tarkim savo gamybos daiktus ar kazka pirkto Lietuvoje (PVM susigrazinau) EU pirkejams, apribojumu nera jokiu?
2013-09-15 22:40 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1180388

Loreta13 rašė:
Yra riba, kai PVM mokėtoju registruotis privaloma:

rašė: įsigyja prekes ir visų įsigytų prekių vertė (neįskaitant PVM, sumokėto ar mokėtino ES valstybėje, iš kurios prekės buvo atgabentos) einamaisiais kalendoriniais metais yra didesnė kaip 35 000 Lt.
mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10001...
Na, o visos išlaidos kurias jūs patirsite dėl prekių pardavimo bus jūsų sąnaudos, t.y. galėsite jas atimt iš pajamų skaičiuodami savo GPM, jei esate įregistravęs individualią veiklą.


Jeigu teisingai supratau, jei prekiu suma be PVM mazesne už 35000 lt. apsimoka nesiregistruotis Lietuvoje PVM moketoju o gauti prekes su pardavejo PVM?
dar prie progos klausimas ne i tema, o jeigu as Lietuvoje uzsiregistravau PVM moketoju bet pagal ribas galeciau ir nesiregistruotis, ar privalesiu moketi PVM?, cia klausiu del to jei tarkim kazkurioje salije PVM didesnis negu LT. Jauciu kad kvepia kriminalu smile
2013-09-15 00:27 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1180268
Sveiki,

turiu ir as klausima. Ketinu pirkti prekes is tiekejo UK. Prekiu kaina nurodyta be VAT (cia kaip suprantu PVM, sorry kaimas). Bandziau pasiaiskinti kiek tas VAT pas juos kainuoja ir gavau atsakyma: yra 2 variantai, arba atsiunciu jiems registruoto Lietuvoje VAT moketojo nr. ir apmokestina mane LT, arba apmokestina pagal UK, o tai yra 20%. Tai dabar klausimas, jeigu as ketinu parduoti tas prekes kaip pvz ebay.co.uk ten yra toks mokestis 15% susidedantis is galutines kainos,(preke+ipakavimas+siuntimas), tai man ji reikia moketi jei jau tiekejui sumoketa? Ir kaip su PVM jeigu as Lietuvoje ketinu tas prekes pardavineti.
p.s. jei biski nusisnekejau lb nekritikuokit, pirmokas smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui