Tax.lt narys Inserz

I
Tax.lt narys nuo
2014-03-27
Inserz
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-10-31 12:04 Programinė įranga » Word galimybės » #1292078
Padekit!!

Kaip is word perkelti i jpg? Ta prasme i worda ikeliau foto, kad ant jos uzrasyti tam tinkama uzrasa ir nezinau kaip dabar perkelti i jpg formata.
2015-05-06 12:51 Bendra » Pasiaiškinimas VMI » #1271839
Prasau pagelbekit!
Gavome toki laiska is VMI :
alstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM), įgyvendindama jai pavestas funkcijas, siekia suteikti mokesčių mokėtojams visą pagalbą, reikalingą mokestinėms prievolėms vykdyti, o kontrolės veiksmus taikyti tik nustačius galimo mokesčių vengimo požymius.
VMI prie FM šiais metais vykdo tikslinį projektą „Nuostolinga įmonė“ (toliau – projektas), kurio tikslas – identifikuoti nuostolingai dirbančius mokesčių mokėtojus, kurie galbūt vengia vykdyti mokestines prievoles nepagrįstai didindami sąnaudas ar mažindami pajamas, ir atlikti šių mokesčių mokėtojų tikslinius stebėsenos ar kontrolės veiksmus. Išnagrinėjus nuostolingai veiklą vykdančių įmonių 2009–2013 metų veiklos duomenis, įvertinant bendrąsias pajamas ir sąnaudas, apmokestinamąjį pelną (nuostolius) ir kt., atrinktos įmonės, kurios 2009–2013 m. mokestinėje atskaitomybėje deklaravo veiklos nuostolius bei 2012–2013 m. metinės finansinės atskaitomybės dokumentų rinkiniuose deklaravo neigiamą nuosavą kapitalą.
Pažymėtina, kad Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymas (toliau - ABĮ) numato, jog akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių nuosavas kapitalas turi būti ne mažesnis kaip ½ tos akcinės bendrovės ar uždarosios akcinės bendrovės įstatinio kapitalo. ABĮ 38 straipsnis įpareigoja Bendrovės valdybą (jeigu valdyba nesudaroma – bendrovės vadovą) ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo dienos, kurią sužinojo ar turėjo sužinoti apie susidariusią padėtį, sušaukti visuotinį akcininkų susirinkimą, kuris turi svarstyti klausimus dėl sprendimų susidariusiai padėčiai išspręsti klausimą.
Atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, jog Administracinių teisės pažeidimų (toliau – ATPK) kodeksas nustato vadovų ar įmonių valdybos narių atsakomybę už priemonių spręsti įmonių įstatinio kapitalo sumažinimo klausimo nesiėmimą (ATPK 17223 straipsnis) bei vadovų atsakomybę už kreditorių teisių pažeidimą (ATPK 506 straipsnis).
Siekiant tiksliau įvertinti Bendrovės situaciją dėl nuostolio susidarymo priežasčių, kurios lėmė neigiamo nuosavo kapitalo suformavimą bei dėl pelno/nuostolio apskaičiavimo teisingumo ir priimti pagrįstus sprendimus dėl mokesčių administravimo priemonių taikymo tikslingumo, vadovaujantis Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo 33 straipsnio 1 punktu, prašome Jūsų pateikti informaciją apie Bendrovės neigiamo nuosavo kapitalo susidarymo priežastis, t.y. paaiškinti nuostolingos veiklos susidarymo priežastis, įvardijant reikšmingiausiai kiekvienais metais įmonės veiklos rezultatus veikusias konkrečias pajamų ir sąnaudų rūšis.
Informaciją prašome pateikti Vilniaus AVMI elektroniniu pašto adresu: vilniaus.apskr.rastai@vmi.lt, per 20 kalendorinių dienų po laiško gavimo.

Reikia pasiaiskinti, tik neisivaizduoju kai.
Nuostolis jau nuo 2009m. :((
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui