Tax.lt narys vaidadiav

V
Tax.lt narys nuo
2014-10-23
vaidadiav
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-10-23 13:19 Įvairūs » Notaro konsultacijos » #1245880
Sveiki,
turiu klausimą dėl paveldėjimo dokumentų tvarkymo. Rugpjūčio viduryje mirė vyro tėtis. Liko mama vyras ir jo sesuo. Po laidotuvių vyras ir sesuo pasirašė pas notarą tėčio turto atsisakymo (tikslaus pavadinimo nežinau, sumokėjo po 50 lt.) dokumentus, kadangi sesuo gyvena užsienyje, o mes kitam mieste, kad nereiktų tvarkant dokumentus važinėti.
Šiandien mamai nuvažiavus pas notarą pabaigti dokumentų jis pasakė, kad turto atsisakymas yra negerai, nes tada automatiškai lieka vaikaičiams ir mamos mirties viskas lieka jiems. tokiu atveju turtu negalima disponuoti, kol jiems nesukaks po 18 metų. Pagal straipsnį CK5.11.1-2 ir CK5.13. Taigi dėl to reikią turtą perrašyti ant vieno iš vaikų, šiuo atveju ant mano vyro, ir tada jis pasirašo dovanojimą mamai (mama testamentą) ir tokiu atveju viskas lieka vaikams ir mamai mirus nebus jokių problemų.Aš nesuprantu kam yra reikalingas rašymas vyro vardu, tada turto dovanojimas????
Kai mirė mano tėtis, mes su broliu pasirašėme turto atsisakymą mamai. Ir notarė sakė, kad viskas tvarkoje. Taip pat senelio mirties atveju, mano mama su seserimis taip pat viską susitvarkė. o šiuo atveju notaras sako, kad taip yra negerai, kad po būna problemos.
Aš teisiniuose reikaluose tikrai nieko nesuprantu smile smile smile , bet man tai atrodo nelogiška. Gal Jūs galėtumėte paaiškinti plačiau. Labai laukiu atsakimo, nes dabar notaras skubina anytą, kad greičiau tvarkytu dokumentus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui