Tax.lt narys dodos

D
Tax.lt narys nuo
2014-11-09
dodos
forume parašė 23 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-03-11 22:51 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264754

virbuh rašė:
Rašot kad įstatymus gerai mokat skaityti. Tai ar nesupratot kad Jums tereikia pateikti dokumentą apie Jūsų draustumą užsienyje? Jei to nenorit, tai Jūsų teisė rinktis. Arba mokat skolas, arba čia net nerašinėkit, jei nieko niekam nenorit pateikinėti. Kam pyktį išlieti. Būkit geresnis ir kiti Jums bus geri.

Tai ir prasau jusu pacituoti istatyma, kuriame butu nurodyta koki, kam ir kada dokumenta privalau pateikti. Ar pirma skolu pripaisom, o po metu apie reikalavimus informuojame? As kreipiausi i SODRA atsiradus vieno menesio skolai ir paprasiau paaiskinti kodel ta skola atsirado. Jokio paaiskinimo negavau, dokumentu pateikti neprase. Atsakymas buvo "cia ne skola, pasibaigus ketvirciui perziuresim ir panaikinsim". Dabar skola jau 400 euru ir auga, o as vis dar nezinau uz ka ji, nors dar 2 kartus kreipiausi ir klausiau. Ar visi emigrave pilieciai kazkokius popiergalius dar privalo pateikineti, kad ju nebepersekiotu?
2015-03-11 00:11 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264684

virbuh rašė:
Jei tikrai labai aktualu: Nuo 2014.09.01 savininkai laikomi dirbančiais, jei veikla nesustabdyta. Atleisti gali kitur dirbančius, jei pateiksit iš užsienio apie draustumą dokumentus:
br.mfa.lt/br/lt/konsuline-informacija/ki...

Aciu. O cia kaip suprasti ta nuo 2014.09.01 savininkai laikomi dirbanciais? Tai iki tos dienos jie buvo laikomi nedirbanciais? Cia kas pradejo juos laikyti dirbanciais? Kur apie tai paskelbta buvo? As kiek susivokiu darbo rezultatas yra pajamos, gero darbo pelnas. Tai kaip galima laikyti kazka dirbanti, jei pajamu 0 litu? Jusu pateiktoje nuorodoje kaip tik ir rasoma apie pajamas:
"Lietuvoje nuolat negyvenantiems asmenims PSD įmokas Lietuvoje reikia mokėti tik tuo atveju, jeigu:
jie dirba arba vykdo savarankišką veiklą Lietuvos Respublikoje (pavyzdžiui, gauna darbo užmokestį, vykdo žemės ūkio ar kitą individualią veiklą, yra individualios įmonės savininkai ir panašiai). Šiuo atveju PSD įmokos mokamos nuo uždirbamų pajamų"

TLK va stai ka sako smile
"Individualios įmonės už individualių įmonių savininkus, ūkinės bendrijos už ūkinių bendrijų tikruosius narius ir mažosios bendrijos už mažųjų bendrijų narius moka 9 procentų dydžio privalomojo sveikatos draudimo (toliau – PSD) įmokas nuo sumos, nuo kurios skaičiuojamos jų socialinio draudimo įmokos. Atnaujinta: 2014.12.23".
2015-03-10 15:30 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264635

Tininga rašė:
Atrodo, kad pats čia kliedite, vietoje to, kad išsiaiškintumėte, kas priklauso, kas nepriklauso, ir kokie tos "bl...Lietuvos" įstatymai.
Emigrantai, atsiprašant smile smile smile Ko čia išvis ateinat plūstis? Gal kad geranoriški forumo dalyviai jums problemas, kurių pats prisidarot, išspręstų?


Tai jus nekreipkite demsio i tokiu kliedesius. Ar kas jusu praso? As jokiu problemu neprisidariau ir juolab neprasau forumo dalyviu jas ispresti. Tai, kad PSD istatymas yra kliedesys faktas. O gal jus manote, kad praeities draudimas yra ne kliedesys? smile smile
2015-03-10 15:25 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264632

virbuh rašė:
Atleisti esate tik į priekį nuo teikimo deklaracijų.
VSD ir PSD įstatymai pasikaitymui.

Tai jus manote, kad VMI nusprestu sustabdyti imones veikla, jei praeities deklaracijos butu nepateiktos? smile smile smile As skaityti moku ir PSD istatyme aiskiai parasytas, kad draudziami visi nuolatiniai LR gyventojai. Bet as tai nesu nuolatinis LR gyventojas. Prasau jusu pacituoti istatymus, kurie mane nenuolatini LR gyventoja ipareigotu LR apsidrausti PSD ir apsidraudus gauti gydymo paslaugas. Is anksto dekoju.
2015-03-10 11:35 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264567

virbuh rašė:
Toks įstatymas.Jei įmonė veikia, o žmogus neišsiregistravęs iš Lietuvos tai ir s
Nesvarbu kad veiklos nevykdot, bet įmonė egzistuoja, dar ir deklaracijas nepamirškit VMI pateikti, nes gausit baudas. JUms jau senai reikėjo uždaryti tą įmonę ir nebūtų jokių problemų. Toks yra įstatymas. Įstatymų Nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.
Sėkmės

Tai jei jau toks gudrus/i pacituokite tuos istatymus. Ka man reikejo ir ko nereikejo gal as kaip nors pats nuspresiu. VMI sprendimu imones atleista nuo deklaraciju teikimo, apie kokias jus cia baudas kliedite?
2015-03-09 23:47 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264484

virbuh rašė:
Toks įstatymas.Jei įmonė veikia, o žmogus neišsiregistravęs iš Lietuvos tai ir skolos eina, dar ir delspinigiai kapsi. Greičiau uždarykit įmonę ir išsiregistruokit.

Tai kad as issiregistraves ir nesu nuolatinis LR gyventojas. Imone oficialiai veiklos nevykdo ir tai yra deklaravusi VMI. Tai koks cia dar istatymas ir kokios skolos?
2015-03-09 21:44 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264469

Petronele rašė:
"Savininkai" iš tikrųjų yra "kitokie emigrantai" nei paprasti mirtingieji, bet neturiu variantų kodėl ta skola auga ir dar dubliuojasi. Paprastai su inspektoriais galima viską išsiaiškinti, bet jei ir tai sudėtinga, bandyk siųsti oficialų raštą į Sodrą, prašymą panaikinti įsiskolinimą ar pan. Jie juk dar ir inkasinį gali išstatyti ar antstoliams paduoti, tada dar sudėtingiau viskas pasidarys.

Jie gali viska. Tame ir problema. Valdziazmogiai. Kitokie emigrantai negali buti, yra vienok lygybes principas ar jau vieni pilieciai yra lygesni uz kitus? Inspektore man taip nieko ir nepaaiskino, pasake, kad valdzia kazka sprendzia. Labai informatyvu. Skola auga, valdzia sprendzia. Bl*** Lietuva! Tada nuspres ir as gausiu praeities sveikatos draudima. Afigenai! Mano ribotos smegenys nesuvokia, kaip galima reikalauti draudimines imokos uz praeiti. Zmogus nedraustas, ivykus draudiminiam ivykiui visas islaidas padengia savo lesomis. Bet cia jau ne SODROS reikalas kam, kur ir uz ka as susimokesiu. Juoba, kad net sumokejus tokias "skolas" ir pateikus gydymo saskaita is uzsienio niekas nesiteiks tu islaidu padengti. Gi buvau nedraustas. Bet skola yra!
2015-03-09 18:18 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264453

Petronele rašė:
Tikrai keistokai skaičiuoja... Na, už 2014 dar galiu suprasti tą PSD skolą - veikla nesustabdyta. Bet 2015 kodėl PSD kaupiasi tai jau visai neaišku. Jei jau skaičiuoja, tai ir VSD turėtų priskaičiuoti :)))))) O gal nesi deklaravęs išvykimo iš Lietuvos?

Tai iki 2014 rudens skolu gi nebuvo, tai kaip gali uz visus metus dar priskaiciuoti, plius uz paskutini ketvirti prideti. Isvykimas deklaruotas istatymu nustatyta tvarka.
2015-03-08 22:50 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264292
Kazi ar VSD, veikiau cia tai 2014 metų mokestinio laikotarpio metinė PSD įmoka – 1089 Lt (90Lt x 9mėn.+93Lt x 3mėn.). Koks genijus gali sugalvoti praeities draudima? Skola uz draudima, kurio neturejau? Tik fizikas.
2015-03-08 20:27 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264280

Jolieja rašė:
Ar 2010 metais informavote VMI raštiškai, kad stabdote veiklą ir dėl deklaracijų neteikimo? Pateikus prašymą dėl deklaracijų neteikimo, VMI yra svarstoma ~ 10 darbo dienų. VMI viršininkas rašo nutartį dėl veiklos sustabdymo, po to jau persiduodamos ir Sodrai žinios. Ir to užtenka kad nemokėti mokesčių Sodrai. Tačiau iki tos dienos, kada yra įsakymas VMI viršininko, reikia askaičiuoti Sodrai ir sumokėti. Jei neinformavote, tai todėl ir skaičiuoja.


Imones veikla oficialiai sustabdyta nuo 2015 metu. Jus manau maisote PSD su VSD. PSD moka tik nuolatiniai LR gyventojai ir yra apdrausti, t.y. gali pasinaudoti sveikatos prieziuros istaigu paslaugomis. As nei teoriskai, nei faktiskai tokiomis paslaugomis negaliu pasinaudoti, nes esu neapraustas PSD ir mano kunelio nera Lietuvos Respublikoje. Tik oficialiai veiklos nevykdanti imone turi augancia PSD skola. Praejo 7 metai nuo vieno tokio genijaus ir jo partijos naktiniu kliedesiu ir vis dar zmogiskai vieno istatymo sutvarkyti negali. Zmogus aisku sudo vietoje, valdziazmogiai valdo.
2015-03-08 20:13 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264277

seimosdziaugsmas rašė:
Nereikia prasyti, kad panaikintu, nes tikriausiai ji jusu prase pristatyti pazyma, kad esat draustas PSD kitoje salyje? Zinoma, nelogiskas tas momentas, kai tau reikia kazka pristatineti ir kad tu turi draustis PSD, bet tokie istatymai ir darbuotojos turi vykdyti kas nurodyta.
Uzdarykite savo imone ir visos problemos pasibaiks :)
Nes ta PSD labai idomiai supranta istatymu leidejai.

Niekas manes nieko neprase. Ir pagaliau, kodel as kazkokiam valdziazmogiui uzsigeidus kazka turiu pristatineti? Ne SODROS reikalas nei kur as gyvenu, nei esu ar nesu apsidraudes savo sveikata. Mano sveikata, mano privatus reikalas. Tai dabar visi emigrantai pristatineja kitu valstybiu kazkokias pazymas, nes motule sodra baisiai rupinasi musu sveikata? Kubilistaninis kliedesys. Gal galima butu suzinoti kokiu pagrindu SODRA leidzia sau tokia savivale? Ar veiklos nevykdancios imones savininkas emigrantas yra kazkoks "kitoks" emigrantas nei tiesiog isvykes fizinis asmuo?
2015-03-06 22:18 Bendra » Individualios įmonės savininko įmokos Sodrai » #1264228
Prasau patarkite del SODROS ir PSD. Esu indvidualios imones savininkas, nenuolatinis LR gyventojas, imone nuo 2015 metu deklaravo veiklos nevykdyma, nors faktiskai jokia veikla nebuvo vykdoma nuo 2010 metu. Nors esu nenuolatinis LR gyventojas, taciau SODRA skaiciuoja PSD skola. Kelis kartus prasiau imones inspektores panaikinti "isiskolinimus", taciau jokio oficialaus paaiskinimo kokiu pagrindu jie tai daro negavau, skola nepanaikinta. Skola vis auga kas menesi, o sausio menesi padidejo net tukstanciu litu. Kur galeciau kreiptis, kad si Lietuvos Respublikos valdziazmogiu savivale pasibaigtu? O gal siaip kas turi kokiu ideju, kur tokios savivales saknys?

nuo 2015-03-03 iki dabar turi 427.41 € (1475.76 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2015-02-03 turėjo 400.41 € (1382.54 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2015-01-26 turėjo 373.41 € (1289.31 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2015-01-06 turėjo 80.80 € (278.99 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2014-12-02 turėjo 53.87 € (186.00 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2014-11-03 turėjo 26.93 € (93.00 Lt) socialinio draudimo skolą
nuo 2014-10-27 socialinio draudimo įsiskolinimų neturėjo
2014-12-12 17:06 Bendra » Mažoji bendrija » #1251378
[quote=Luka_Paciolis]Kur norite įsidarbinti: savo IĮ ar kitoje įmonėje?
Jei savo IĮ tai jūs negalite pats su savimi sudaryti DS, jei kitoje įmonėje įsidarbinsite pagal DS tai geras sprendimas. Tuomet nieko papildomai nereikia primokėti, nepriklausomai kokio dydžo gausite atlygį pagal DS.[/quote]

kitame uab'e. tai cia geroka landa gaunasi, nes pvz. PSD sumokeciau 1.8 vs 27 eur, jei tik 0.1 etato ir buciau apdraustas. belieka laukti, kol atsiras pataisa, kad kitur pagal DS turi uzdirbti bent MMA arba skirtumeli primoketi metu gale.
2014-12-12 17:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1251376

vipaulius rašė:
Niekur nerandu info ar kas nors keičiasi nuo 2015m. jei MB narys (ir vadovas) yra nenuolatinis LT gyventojas. Mokamas tik atlyginimas pagal civilinę sutartį. Tokiu atveju GPM nemokamas (Lietuvoje), šitas jau aišku. Sodros įmokos logiškai irgi neturėtų būt mokamos, bet logikos neužtenka, ieškau raidės. Viskas pagal raidę. Gal kas išaiškintų ar prievolė PSD VSD įmokoms atsiranda nuo 2015m., jei vienintelis MB narys yra vadovas, nenuolatinis LT gyventojas ir išmokos yra tik pagal civ sutartį? Dėkavojam už patarimus.

PSD moka tik nuolatiniai LR gyventojai. taip parasyta istatyme. o va kaip bus su VSD? gal radote ka nors?
2014-12-12 15:15 Bendra » Mažoji bendrija » #1251339
patarkite. jei esu indvidualios imones savininkas ar galiu isidarbinti 0.1 etato ir nemoketi VSD ir PSD nuo sausio 1d? tarkim atlyginimas 30 euru ant popieriaus, mokesciai butu tokie:
Sodra. Sveikatos draudimas 6% 1.8 eur
Sodra. Pensijų ir soc. draudimas 3% 0.9 eur
Sodra 30.98% 9.29 eur
Įmokos į garantinį fondą 0.2% 0.06 eur

ar pasibaigus metams nereiktu "damoketi" kokio PSD ar VSD skirtumo, kuris butu paskaiciuotas nuo MMA? PSD atveju savininko imoka 27 eur (93lt) per menesi, o cia butu tik 1.8 eur ir esi draustas asmuo? o pasibaigus metams jokiu skolu?
2014-12-10 14:58 Bendra » Mažoji bendrija » #1251042

smilem rašė:
Man rodos visiems MB ir II savininkams kuriems tai papildomas darbas reiktu tiesiog issideklaruoti is lietuvos ir tuomet nei PSD nei VSD nemokesite.

del PSD issiregistravimas padetu, nes moka tik nuolatiniai LR gyventojai. VSD vis vien reiktu moketi. o gal as klystu?
2014-12-10 01:12 Bendra » Mažoji bendrija » #1250916
mate valdziazmogiai grabe ta peticija. biudzetai patvirtinti, atosatogos prasidejo.
2014-12-09 13:19 Bendra » Veiklos sustabdymas » #1250852
ar galima pateikti indvidualios imones veiklos stabdymo prasyma VMI internetu?
2014-12-09 12:44 Bendra » Mažoji bendrija » #1250844
durniu laivas nusprende...

vz.lt/article/2014/12/9/nenorima-pra...

patarkite ar oficialiai sustabdzius indvidualios imones veikla (faktiskai imone neveikia jau apie 5 metus) nereiktu sodros imoku moketi?
2014-12-04 15:54 Bendra » Mažoji bendrija » #1250436
Pradedantiesiems verslininkams kitąmet – laidotuvių maršas

www.alfa.lt/straipsnis/1327103/pradedantie...
2014-12-04 15:52 Bendra » Mažoji bendrija » #1250435
AMEN smile Info is Kreivio fb:

Panašu, kad valdančioji dauguma, vedama socialdemokratų, jau užsakė laidotuvių maršą Mažosioms bendrijoms. Šiandien kartu Remigijumi Šimašiumi ir mažųjų bendrijų kūrėjais surengėme spaudos konferenciją apie šių įmonių likimą.
Mūsų pastangos neįvesti MB papildomų mokesčių valdančiųjų yra blokujamos manipuliuojant procedūromis. Įstatymo pataisos privalo būti patvirtintos iki biudžeto priėmimo, tačiau jų svarstymas nukeltas į dieną, kuomet biudžetas jau bus priimtas ir nieko pakeisti nebus galima.
Socialinių reikalų ir darbo ministerija iš įmonių apmokestinimo papildomai į Sodros biudžetą planuoja surinkti 72 mln. litų. Sodra iš tiesų gaus tik rankovę nuo liemenės, nes dauguma šių įmonių paprasčiausiai užsidarys, kadangi, pavyzdžiui penkiems studentams, sukūrusiems inovatyvų stratuolį, kiekvienais metais reikės susimokėti 20 000 lt Sodrai.
Žmonės, gebantys kurti, statyti, teikti paslaugas, kurios reikalingos mūsų šaliai yra nereikalingi. Dabartinei valdžiai reikalingi tik išlaikytiniai, kuriuos, manipuliuojant išmokomis, galima paprotintinti balsuoti už dosnią paramą skirstančią ranką.
Dar keletas dienų yra, mes rankų nenuleidžiame, tačiau reikalinga visų tam neabejingų žmonių pagalba.
Dalinkimės ir naudojame hashtag ‪#‎šalin_rankas_nuo_mažųjų_bendrijų
2014-11-10 23:03 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #1247691
Rasarockina, tai puiku, kad jus su tevuku tokie pareigingi ir turite kur ta makulatura laikyti. prosto saunuoliai!

aha savivaldybes archyvo specialiste irodys tycini sunaikinima ir dar nubaus smile as klausiu kas realiai gi bus jei dokumentai tiesiog bus dinge nezinia kur ir nezinia kokiom aplinkybem?
2014-11-09 23:57 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #1247540
Sveiki, prasau patarkite. Indviduali imone ikurta 2000 metais, nuo 2009 metu faktiskai jokios veiklos nebevykdo (2009 dar buvo kelios ukines operacijos, pajamu nebuvo), samdomu darbuotoju niekada neturejo. Jei dar bus atidetas Sodros apmokestinimas, imone nebus likviduojama.

Visi imones dokumentai iki 2005 metu jau sunaikinti. Greitai isvykstu gyventi i uzsieni ir neturiu kur deti 2005-2009 metu dokumentu. Noreciau visus 2005-2009 dokumentus sunaikinti, nes tampytis tokias siuskles tiesiog nera vietos lagaminuose. Ar yra numatyta kazkokia atsakomybe, jei likvidavimo atveju nepriduodami dokumentai i archyva? Is viso kokia prasme kazkur ten pridavineti 10 metu senumo siuksles, jei mokestine senatis tik 5 metai? Taigi kas gresia, jei sumesiu visa 2005-2009 makulatura i zidini?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui