Tax.lt narys martynasm

M
Tax.lt narys nuo
2014-11-11
martynasm
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-11-11 18:32 Bendra » Individuali veikla (laisvoji profesija) ir pvm » #1247809
Dekui Luka uz ganetinai platu, aisku ir gera komentara.

Dar norejau pasitikslint keleta momentu,
vedant pajamu zurnala reiktu kazkaip atskirai skirstyt klientus? Tarkim uzsienio apmokestinami objektai, ir Lietuvos/uzsienio neapmokestinami objektai. Kaip suprantu, tada ta 155 tukst. suma per 12 paskutiniu menesiu bus susijusi tik su neapmokestinamais klientais ir skaiciuojasi atskirai nuo apmokestinamu(vykdanciu ekonomine veikla)?


Luka_Paciolis rašė:
Laba diena,

Kad tapti PVM mokėtoju pajamos turite viršyti 155 tūkst ne per metus (sausi - gruodis), o per paskutinius 12 mėnesių, (gyvatės principu).

Jūsų atveju, kai teikiate savo paslaugas užsienio apmokestinamiems asmenims (tai tokie asmenys kurie vykdo ekonominę veiklą tai gali būti tiek FA tiek JA, nebūtinai jie turi būti savo šalyse PVM mokėtojai), tai pagal PVMĮ 13 str.2 d. būtų ne PVM objektas Lietuvoje. Ir visos gautos iš tokių klientų pajamos neįsiskaičiuoja į 155 tūkst. Lt ribą.

Tuo tarpu jei teiksite paslaugas LT apmokestinamiems asmenis ar užsienio asmenims kurie nėra apmokestinami asmenys, tai gautos pajamos iš tokių asmenų jau įsiskaičiuotų į 155 tūks Lt ribą.

Plačiau paskaitykite PVMĮ komentaro 71 str. www.vmi.lt/cms/web/kmdb/1.14.9#Scroll_200
ten yra pateiktas labai aiškus pavyzdys.

2014-11-11 12:13 Bendra » Individuali veikla (laisvoji profesija) ir pvm » #1247732
Sveiki,
dirbu pagal individualia veikla su uzsienio klientais(europos sajungos), visi klientai yra PVM moketojai savo salyse.

Niekaip iki galo neishsiaiskinu keleta subtilybiu, taigi, klausimai tokie:

Apyvarta virsija 155000 per metus(visos saskaitos israsomos ne Lietuvos klientam), idomu ar tie 155 tukstanciai skaiciuojasi nepriklausomai kam israsineji saskaitas, ar cia yra tik pasiekus tokia apyvarta su Lietuvos klientais?
Vedu pajamu zurnala, nevedu islaidu zurnalo(nes islaidu praktiskai nera, dirbu intektini darba).
Skaiciuoju islaidas pagal fiksuota 30% tarifa. Taigi, GPM/sodra skaiciuoju nuo 70% pajamu.

Kiek bandziau klausti, vieni sako, kad pardavimas ES klientams skaitosi kaip eksportas del to netureciau tapti pvm moketoju. Kiti sako kad yra bendras "katilas" ir vis vien tapsiu pvm moketoju. Yra klientu Lietuvoje kurie noretu dirbti su manim, bet bijau kazka su jais pradeti butent del sito dalyko(PVM).

Kiti sako kad tapsiu PVM moketoju bet kuriuo atveju, tada tiesiog israsinet saskaitas su 0% PVM klientams(kurie yra PVM moketojai ES) ir pridet PVM prie saskaitos klientam kurie yra ne juridiniai?, bet kaip suprantu tada GPM/sodra skaiciuosis nuo ~100% pajamu, ir turesiu vesti detalu islaidu zurnala(o islaidos yra hmmmmm elektra? internetas?, zodziu, simbolines).

Gal kazkas yra susidures/dirbes su panasia situacija ir galetu pakomentuot?. Esu saziningas mokesciu moketojas, bet manau kad mokesciai turetu but adekvatus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui