Tax.lt narys Buhalterija8

B
Tax.lt narys nuo
2015-03-24
Buhalterija8
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-05-16 12:28 Bendra » Atostogų rezervas » #1318591
Atostogauti žmogus gali tiek kiek jam priklauso, bet kaip suprantu kaupimai skaičiuojami atleidimo atvejui.
2016-05-16 12:09 Bendra » Atostogų rezervas » #1318584
auditors.lt/atostogu-kaupiniai/

Nepanaudotų atostogų kaupinių skaičiavimui naudojami dydžiai.

[1] Sukauptos nepanaudotos atostogos, k.d. Tai pagal LR Darbo kodeksą, o ne pagal pelno mokesčio ar VAS rekomendacijas paskaičiuotas nepanaudotų atostogų kalendorinių dienų dydis. Reikia nepamiršti, kad pagal LR Darbo kodekso 177 str. 2d. nuo 2015m. gruodžio 1d. skaičiuojamas atidėjinys, kuris yra dėl 3-jų paskutinių darbo metų:

„Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas išmokama nutraukiant darbo sutartį neatsižvelgiant į jos terminą. Kompensacijos dydis nustatomas pagal nepanaudotų kasmetinių atostogų, tenkančių tam darbo laikotarpiui, darbo dienų skaičių. Jeigu darbuotojui kasmetinės atostogos nebuvo suteiktos daugiau kaip už vienerius darbo metus, kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas, bet ne daugiau kaip už trejų darbo metų nepanaudotas kasmetines atostogas, jei darbuotojas faktiškai galėjo jomis pasinaudoti ir kolektyvinėje sutartyje nenustatyta kitaip.“

Gali būti, kad jūsų įmonė turi palankesnius susitarimus su darbuotojais, pagal kuriuos šis nutarimas negalioja, tokiu atveju, sukauptų nepanaudotų atostogų kalendorinės dienos bus skaičiuojamos pagal įmonės vidaus susitarimą su darbuotojais.

Jei nepanaudotos atostogos yra už ilgesnį nei 3 metų laikotarpį ir įmonė neturi jokių susitarimų su darbuotojais, numatančių didesnį nepanaudotų atostogų skaičių, nepanaudotų atostogų k. dienų skaičius neturėtų viršyti trijų darbo metų atostogų k.dienų skaičiaus.
2015-07-28 11:17 Bendra » Atostogų rezervas » #1281121
Sveiki,
norėjau paklausti kaip panaikinti atostogų rezervą 4 klasėje, jei uždaroma mažoji bendrija, darbuotojai perkeliami dirbti pas MB narį, kuris vykdys individualią veiklą pagal pažymą ir su darbuotojais pasirašė susitarimą, kad sukauptas atostogas galės išnaudot dirbdami ten (kompensacijos nemokės) ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui