Tax.lt narys zemenez

Z
Tax.lt narys nuo
2015-07-21
zemenez
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-06-29 23:39 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #1323482

Dėkoju, Finval, už pagiriamąjį žodį smile Smagu gauti pagyrimą iš senbuvių smile
2016-06-28 23:43 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #1323330
Sveiki,

Man tenka kartais susidurti su ūkininkų FA, tai norėčiau Jums, Vovere, padėti. Prisegtame faile rasite šiek tiek pataisytą FA. Pinigų srautų lentelė sueina smile
Pataisiau 2 vietose:
- pelno (nuostolio) lentelėje II eilutėje duomenys imami iš balanso
- pinigų srautų ataskaitoje nebuvo įrašytas kitų mokėtinų sumų (GPM) padidėjimas.

Dabar galite balanse įrašyti Žemės ūkio produkcijos vertę, ir tuomet automatiškai viskas persiskaičiuos.

Aš dar turiu keletą pastebėjimų dėl sudarytos FA:
- sudėjus medžiagų vertę (446) ir kitas gautinas sumas (94), aš gaunu lygiai tokią pačią sumą kaip ir skolos tiekėjams (540). Todėl intuityviai jaučiu, kad į medžiagų vertę buvo įrašyta atsargų vertė be PVM, į gautinas sumas pirkimo PVM. Jei ūkininkas PVM mokėtojas šioje vietoje padaryta viskas gerai. Bet pelno (nuostolių) ataskaitoje nurodyta, kad jis gavo 3070 pardavimo pajamų, lygiai tiek pat turėjo pinigų metų pabaigoje. O kur jo pardavimo PVM? Jeigu jis pardavimo PVM jau sumokėjo valstybei, tuomet viskas atordytų gerai. Pažiūrėkite savo kontretaus ūkininko pavyzdžiu.
- Pelno (nuostolių) ataskaitoje dabar stovi didesnis pelnas prieš apmokestinimą, reikėtų perskaičiuoti gyventojų pajamų mokestį. O ūkininkai kartais nemoka 5 proc. GPM? Aš nesu įsigilinusi šiuo klausimu.
- Balanso straipsniuose "Pasėliai" ir "Žemės ūkio produkcija" vertė turėtų atsirasti tik tuomet, kai į žemę įdedate sėklas, trąšas, chemikalus ir pan. T.y. pelno (nuotolių) ataskaitoje prie kintamų sąnaudų turėtų būti nurodyta xxx Eur. Kokia verte (normatyvine ar faktine) pasėliai ir žemės ūkio produkcija bus įvertinta balanse, čia jau kitas klausimas. Pagal Jūsų pateiktą pavyzdį ūkininkas nepatyrė jokių sąnaudų, bet stebuklingai įgijo pasėlius ir ž.ū. produkciją. Galbūt Jūsų atveju tikslingiau būtų šias sumas parodyti ūkininko pradžios balanse.

Tikiuosi mano pagalba bus Jums naudinga smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui