Tax.lt narys ellly

E
Tax.lt narys nuo
2015-08-28
ellly
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-08-28 14:29 Bendra » Mažoji bendrija » #1284649

1.Kaip su vadovu civ paslaugų sutartis reikalinga. Tokios pajamos nėra GPM objektas.
''Lietuvos vienetai nenuolatiniams Lietuvos gyventojams išmokėtas išmokas, kurios nėra laikomos pajamų mokesčo objektu, tačiau pagal GPMĮ 22 str. priskiriamos A klasei, turi deklaruoti metinėje A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio, deklaracijos FR0573 formoje ir jos priede FR0573U.''
2.Jei išmokėsite kaip MB nariui pelną tai taip pat A klasės pajamos, GPM įmonė išskaitys ir mokės, teikiama kas mėnforma Fr0572:
Mažosios bendrijos nario (nenuolatinio Lietuvos gyventojo) iš šios bendrijos gautos pajamos (tiek pajamos iš paskirstytojo pelno, tiek pajamos, kurios laikomos su darbo santykiais susijusiomis pajamomis) pagal GPMĮ 22 str. 2 dalies nuostatas priskiriamos A klasės pajamoms, t. y. pajamoms, nuo kurių mažoji bendrija privalo apskaičiuoti, išskaičiuoti ir GPMĮ nustatyta tvarka sumokėti į biudžetą pajamų mokestį.''


[/quote]

Ačių už atsakymą. Tai kaip supratau kiekvieną mėnesį nebūtina mokėti atlyginimo? Tik tada, kai sumokamas atlyginimas, tada ir apskaičiuojamas GPM, VSD ir PSD?
2015-08-28 09:48 Bendra » Mažoji bendrija » #1284557
Laba diena, esu visiška naujokė šioje srityje. smile Kuo daugiau skaitau, tuo daugiau susipainiojau. Gal galėtumėte pagelbėti. Ne LR pilietis, kol kas neturintis pastovaus gyvenimo leidimo Lietuvoje, sukūrė MB, jis yra vienintelis narys ir vadovas. Ar reikia pasirašyti civilinę paslaugų sutartį, ar reikia mokėti kas mėnesį atlyginimą ir visus priklausančiu mokesčius. O gal ne LR piliečiams kitokie reikalavimai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui