Tax.lt narys dariussc

D
Tax.lt narys nuo
2015-09-09
dariussc
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-09-11 08:12 Bendra » Bendradarbiavimo sutarties mokesčiai » #1286099
Ačiū už pagalbą :)
2015-09-09 12:08 Bendra » Bendradarbiavimo sutarties mokesčiai » #1285938
Šiuo atveju būtų individualios įmonės ir individualios veiklos savininkai.
Punktai pagal sutartį skambėtų maždaug taip:
1. Bendra su Užsakovu sutarta suma sudaro .................. Eur (.......................... eurų).
2. Šios Sutarties priedu Šalys susitaria, kad Įmonė ir Partneris Pagal Įmonės pasirašytą Sutartį su Užsakovu gauna pajamų atitinkamai tokia tvarka:
2.1. Įmonei tenkanti dalis pajamų nuo pasirašytos Sutarties su Užsakovu sudaro ............ Eur (......................... eurų);
2.2. Partneriui tenkanti dalis pajamų nuo pasirašytos Sutarties su Užsakovu sudaro .......... Eur (........................... eurų).
3. Šalys įsipareigoja susimokėti LR mokesčius nuo gautų pajamų atskirai.

Tik galvoju kaip tai reikia parodyti mokesčiams. Pvz. įmonė A pateikia sąskaitą užsakovui ir gauna pajamas. Tada įmonė B pateikia savo sąskaitą įmonei A ir iš jos gauna dalį savo pajamų. Tada abi šalys pagal savo dalis apmoka mokesčius? Ar nebus taip, kad mokesčių inspekcija po to pradės kabinėtis prie įmonės A, kad va turėjai sumokėti mokesčius nuo nuo savo pateiktos sąskaitos užsakovui? Tai čia va tie punktai būtų tarsi apsidraudimas prieš mokesčių inspekciją, kad nėra gauta tiek pajamų, kiek sudarytoje pagrindinėje sutartyje su užsakovu. Tik nežinia kaip šitas dalykas teisiškai galioja.
2015-09-09 11:09 Bendra » Bendradarbiavimo sutarties mokesčiai » #1285912
Laba diena,
Norėjau pasiteirauti ar pasirašius bendradarbiavimo sutartį šalys gali joje nusimatyti punktą, kad gautas pajamas dalinsis proporcingai ir mokesčius už gautas pajamas mokės atskirai? Ar tai teisiškai galimas variantas ir ar nebus laikoma kokiu nors pažeidimu mokant mokesčius?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui