Tax.lt narys DonnyDarko

D
Tax.lt narys nuo
2015-09-27
DonnyDarko
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-03-28 13:23 Bendra » Mazosios bendrijos mokesciai pradedantiems » #1412019
Sveiki,

Norėčiau tik pasitikslinti ar gerai mąstau. Noriu paleisti keletą e-komercijos projektų, todėl svarstau kaip geriausiai tai įforminti legaliai. Peržiūrėjau čia esančią informaciją: www.enterpriselithuania.com/naujienos/ka-rinktis-mb-ar-uab/ Pagrindinės pajamos kolkas iš darbo pagal sutartį, tad šios pajamos iš mažosios bendrijos būtų tik papildomos. Pradžioje aš tik vienas dalyvis. Darbuotojų nebūtų. Kaip finansiškai geriau šiuo atveju? Tapti įmonės direktoriumi (ir darbuotoju) ar tiesiog išsimokėti pelną per dividendus?


1 variantas

Pati veiklos pradžia, todėl pelno mokestis lengvatins ir PVM nereikią mokėti, nes apyvarta nuo kurios reikėtų mokėti PVM nepasiekta. Aš kaip vienintelis narys nemokėsiu sau atlyginimo, todėl VSD ir PSD nereikės mokėti? PSD už mane sumokės darbdavys. Taip pat nesu tikras ar MB reikės mokėti įmokas į garantinį fondą.


MB valdymo organas - narių susirinkimas
5% pelno mokestis
0% PVM
VSD 0%
PSD 0%
GPM 0%
Dividendai 15%
Įmokos į garantinį fondą 0%?


2 variantas

Pati veiklos pradžia, todėl pelno mokestis lengvatins ir PVM nereikią mokėti, nes apyvarta nuo kurios reikėtų mokėti PVM nepasiekta. Aš kaip darbuotojas - direktorius, todėl mokamas VSD ir GPM. PSD už mane sumokės darbdavys. Taip pat nesu tikras ar MB reikės mokėti įmokas į garantinį fondą.

Šiuo atveju kadangi tai nėra pagrindinės pajamos turbūt galiu užforminti, jog dirbu po valandą į savaitę ir dėl šitos priežasties mokėti mažesnį VSD ir GPM. Taip?


MB valdymo organas - direktorius
5% pelno mokestis
0% PVM
VSD 32.8%
PSD 0%
GPM 15%
Dividendai 0%
Įmokos į garantinį fondą 0%?


Kuris variantas jūsų akimis geresnis?

Ačiū už patarimus.
2015-10-27 16:29 Bendra » Imones akcijos. Padekite suprasti. » #1291652
Sveiki,

7. Bendrovės įstatinis kapitalas – ( ) eurų (-ai; -as; -o).
(skaičius) (skaičius žodžiais)
8. Akcijos nominali vertė – ( ) eurų (-ai; -as; -o).
(skaičius) (skaičius žodžiais)
9. Akcijos emisijos kaina – ( ) eurų (-ai; -as; -o).
(skaičius) (skaičius žodžiais)
10. Akcijų skaičius – ( ) vienetų (-ai).


Kaip pasiskaiciuoja 8|9|10 kai istatinis kapitalas standartinis (minimalus leistinas UAB'ui). Jei zinote koki resursa kur apie tai galeciau daugiau pasiskaityti - buciau dekingas.

Aciu
2015-10-18 22:59 Bendra » Kaip praktikoje is tiesu veikia dividendai? » #1290445

KJurate rašė:
oi Artai, ne tą rankytę paspaudžiau smile pritariu tavo mintims.
o paklausėjui reiktų pasidomėti iš esmės :) verslu


Jurate, aciu uz nuomone! As tikrai zinau, kad neturiu ziniu cia, nes niekada ir neturejau savo verslo. Tiesa sakant bandau pats nagrinetis ir imoniu istatyma ir civilinio kodekso komentaru knygas bandau pasistudijuoti savarankiskai, taciau tos knygos nesakau, kad nesuprantamos, bet jei neturi praktinio pagrindo yra sunku isivaizduoti kaip tai veikia, todel nezinau kaip tai geriausia padaryti. Jurate, kaip siulytum pasidometi verslu? Ar yra tavo nuomone kazkokia labai teisinga literatura arba galbut gali pasidalinti teisingomis nuorodomis kur tikrai galeciau pastudijuoti labiau ar tiesiog mesti knygas - bandyti kurti versla, daryti savo klaidas ir taip mokytis?

Aciu!
2015-10-18 19:20 Bendra » Kaip praktikoje is tiesu veikia dividendai? » #1290439
Tai kaip supratau pagal Arto nuorodas dividendai yra grynai del isoriniu investuotoju ir niekada arba retai apie imonius founderius.
2015-10-17 21:43 Bendra » Kaip praktikoje is tiesu veikia dividendai? » #1290429
Sveiki,

Kas turite patirties su situom butu smagu jei pasidalintumete savo patirtimi. Tarkime trys asmenys ikuria kompanija, t.y. jie visi patampa imones akcininkais, todel jie turi teise, kiek pamenu, vienakart metuose gauti dividendus. Nuo dividendu dar mokami mokesciai. Taciau tie trys zmones negali pragyventi tik su ismoka vienakart metuose, todel dar privalo registruoti toje imoneje save kaip darbuotojus ir moketi nuo to visus priklausancius mokescius PSD, VSD, GPM ir t.t. o tie dividendai iseitu vos ne kaip bonusas metu gale?

Visgi tie dividendai man labiau panasu i bonusa jei yra isoriniu investuotoju, pvz; as nusiperku kokios nors kompanijos akciju, bet realiai joje jokios veiklos nevykdau ir metuose karta gaunu ismoka dividendais.

Pasidalinkite savo patirtimi, kad eitu suvokti kaip cia viskas veikia labiau praktikoje. Aciu!
2015-10-11 18:33 Bendra » Ar esate girdeje atveju kur imoniu savininkai butu buve nubausti del uzregistruoto anglisko imones pavadinimo? » #1289714
Daug kur matau tokius ispejimus:

"iregistravus pavadinima, vadovas gali buti baudžiamas Valstybines kalbos inspekcijos už lietuviu kalbos taisykliu nesilaikyma"

Pats galvoju apie IT veikla, kur galimi klientai daugiau bus uz Lietuvos ribu, tad kaip yra siuo atveju jeigu registru centre tiesiog uzregistruociau "radform solutions" ar kazka panasaus ir uzsienietisko? Kazkaip nelogiska atrodo, kad siais laikais isvis tokie dalykai baudziami yra. Gal zinote atveju kada verslininkai butu nukenteje turedami angliska prekes zenklo pavadinima?

Aciu uz nuomones!
2015-10-03 16:02 Bendra » Del akcininku ribotos atsakomybes (UAB) bankroto atveju » #1289019

Niemand rašė:
Akcininkai ir paskutinis vadovas atsako solidariai už bankroto administravimo padengimą jei tam nepakanka įmonės turto. Tai viena iš išimčių "ribotai atsakomybei".


Ar gerai suprantu, kad tas atsako "solidariai", tai reiskia, jog atsako nuosavu turtu?
2015-10-03 14:19 Bendra » Del akcininku ribotos atsakomybes (UAB) bankroto atveju » #1289017
Sveiki,

Cia matau easystart.lt/lt/kategorijos/imoniu-teise/im... tokias eilutes kada kalba eina apie supaprastinta bankrota:

"Šiais atvejais administravimo išlaidas (ne daugiau kaip 10 000 Lt) padengia teismui pareiškimą pateikęs asmuo (-enys), kurie vėliau jas išsiieško iš JA vadovo ar akcininko (-ų)."

Taip iseina jei as iskeliu bankroto byla imonei ir jie neturi uz tos bylos administravima lesu, tai uz tai as turiu/galiu sumoketi? Bet kaip man paskui atgauti ta suma jei UAB'o akcininku atsakomybe ribota ir jie neatsakys savo turtu. Ar esat girdeje atveju, kad UAB'o savininkai vis tiek galiausiai atsake savo turtu teisme?
2015-09-27 16:36 Apskaita & Auditas » Kaip vyksta nauju imoniu pardavimai? » #1288104
Jurate, padek suprasti ta momenta kai istatinis yra, bet pinigu nebera. T.y. as sukuriu imone, sumoku visus mokescius reikalingus ikurti imonei, tada pervedu 2500 EUR i imones saskaita, galiausiai tuos pinigus teisetai issiimu (kaip tai jie padaro teisiskai? ) ir tokia imone parduodu, taip?


KJurate rašė:
Viskas su įsteigtomis įmonėmis yra gerai! Jose yra tas įstatinis, tik pinigų nebėra!
Mokate už steigimo išlaidas ir paslaugą! Sutaupote laiką ir nervus!
Jei veiklai reikalinga licenzija, kuriai reikalingas įmonės stažas- puiki išeitis! Arba paskolą , kurią naujam verslui neduoda!
Tik teisingai perimkite dokumentus! Bei duomenis!

2015-09-27 15:26 Apskaita & Auditas » Kaip vyksta nauju imoniu pardavimai? » #1288098
Bet imonei isteigti reikia minimum 2500 EUR istatinio kapitalo, kuris turi atsidurti imones saskaitoje, taip :)
2015-09-27 14:47 Apskaita & Auditas » Kaip vyksta nauju imoniu pardavimai? » #1288094
Sveiki,

Pastebejau, jog yra imoniu (daznai teikiancios buhalterines paslaugas), kurios parduoda imones, pvz; audita.lt/kuriantiems-nauja-versla/imoni...

Kaip suprantu, pagal istatymus kaip ir priklauso visoms imonems tureti pradini kapitala. Tai mano klausimas kaip sios imones isteigia nauja kompanija be istatinio kapitalo?

Turejau minti, kad jos kazkaip perleidzia imones, kurios turejo buti likviduotos, taciau savo pateiktoje nuorodoje matau, kad imones nevykde jokios veiklos, tad kaip jie tai padaro ir ar yra kokiu aiskiu minusu perkant imone tokiu budu?

Dekui!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui