Tax.lt narys Antanas26

A
Tax.lt narys nuo
2016-02-05
Antanas26
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-02-05 17:50 PVM » Pirkimas iš Vokietijos ir perpardavimas į JK » #1303969
Aš galbūt painiai parašiau savo pradinę žinutę. Pabandžiau ją kuo suprantamiau paredaguoti. Labai būčiau dėkingas, jei kas nors galėtų pakomentuoti. Jei ne, tada reikės pasinaudoti Jūratės patarimu ir bandyti rašyti užklausą į Mano VMI. Jei tik pavyks prisijungti, nes Lietuvoje negyvenu ir mokestinių reikalų ten neturiu.
2016-02-05 17:03 PVM » Pirkimas iš Vokietijos ir perpardavimas į JK » #1303966
Problema iškyla, kai norima prekes transportuoti tiesiogiai iš Vokietijos į JK. Kai yra siunčiama iš Vokietijos į Lietuvą ir iš Lietuvos į JK, tada viskas gerai.
2016-02-05 17:01 PVM » Pirkimas iš Vokietijos ir perpardavimas į JK » #1303965
Ačiū už greitą atsakymą. Tai taip, savaime suprantama. Dėl to klausimo nekyla. Bet Lietuva išvis nenori parduoti. Neva kažką reiškia aiškintis JK, arba parduoti PVM mokėtojui.

PS. Buhalterė ne mūsų. Aš rašau iš JK pusės.
2016-02-05 16:54 PVM » Pirkimas iš Vokietijos ir perpardavimas į JK » #1303963
Sveiki,

Turiu tokį klausimą. Esu JK pusėje, tad labai detaliai negaliu nupasakoti, su kokiom problemom susiduria Lietuvos įmonė bandydama perparduoti į JK, bet pabandysiu papasakoti, kiek jie mums aiškimo.

PVM mokėtoja Lietuvoje perka prekę iš PVM mokėtojo Vokietijoje ir perparduoda ne PVM mokėtojui JK. Viskas gerai, kai Vokietija pristato prekes į Lietuvą, o Lietuva išsiunčia į JK. Tuomet Lietuva perka iš Vokietijos su nuliniu PVM ir sumoka PVM Lietuvoje. Ir parduoda į JK su PVM. Viskas gerai.

Tačiau problema atsiranda, kai norima prekes pristatyti tiesiogiai iš Vokietijos į JK. Buhalteriui Lietuvoje iškyla problema. Neva sako, kad Lietuvos įmonė nebegali sumokėti PVMo Lietuvoje ir paduoti su PVMu į JK. Neva, PVM turi būti mokamas tik JK. Bet juk JK subjektas nėra PVM mokėtojas, tai kaip jam išrašyti sąskaitą be PVMo? Minėjo, kad paprasčiausias sprendimas būtų, jei pirkėjas JK būtų PVM mokėtojas (visos 3 šalys PVM mokėtojos), tada problemų nekyla ir tada Lietuva parduoda į JK su nuliniu PVM. Bet grįžtam prie to paties -- JK subjektas nėra PVM mokėtojas. Dar minėjo, kad problemą galbūt būtų galima išspręsti, jei Lietuvos įmonė užsiregistruotų kaip PVM mokėtoja pačioje JK, kas man atrodo nesąmoninga?

Ar kas nors galėtų pakomentuoti? Dėkoju.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui