Tax.lt narys Vobla

V
Tax.lt narys nuo
2016-08-16
Vobla
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-08-18 11:12 Bendra » Mažoji bendrija » #1327323
Tai va virbuh raso, kad geriausia MB narys sudaro panaudos sutarti, bet istatyme ir KJurate sako, kad yra draudimas sudaryt MB nariui su savo bendrija civ. sutartis, taip pat ir panaudos. Belieka laukti.

O dabar dar prisiminiau, automobilis yra uzregistruotas ne ant manes vieno, tai yra 3 savininkai (as, mama, sese). Gal galima tada taip padaryti, kad panaudos sutarti MB parasytu sakykim ne MB narys mama? Ar toks variantas galimas? :)
2016-08-17 13:49 Bendra » Mažoji bendrija » #1327183

virbuh rašė:
Tai taip, juk už panaudą pinigų nemokate, tai ar kas gali drausti, nemanau.
Čia Jūs matyt tik kaip MB narys ta mašina naudositės, ne kaip vadovas.

Dėkui virbuh už atsakymą, bet klausimų vis tiek yra.
Taip, teisingai, už panaudą MB pinigų nemoka, bet kodėl rašote, kad automobiliu naudosiuos kaip MB narys, bet ne vadovas? Iš šito Jūsų pasakymo galiu suprasti, kad panaudos sutartį turiu sudaryti kaip fizinis asmuo su pačiu savim kaip MB nariu?

Taip pat VMI radau dar tokį paaiškinimą/atsakymą:

Direktorius – MB narys dirba pagal paslaugų sutartį ir MB reikmėms naudoja
asmeninį automobilį, telefoną ir pan. Ar MB patirtos automobilio eksploatacijos, ryšių
(telefono) ir pan. sąnaudos priskiriamos MB leidžiamiems atskaitymams, kaip įprastinės jos
veiklai sąnaudos, ar priskiriamos prie paslaugų kainos?
Atsakymas
MB patirtos direktoriui – MB nariui priklausančio automobilio eksploatacijos, ryšių ir kitos
su vadovavimo paslaugų teikimu susijusios išlaidos leidžiamiems atskaitymams priskiriamos tuo atveju, jeigu šios išlaidos yra dalies paslaugų kainos apmokėjimas.


Kaip suprasti dalies paslaugų kainos apmokėjimas? T.y., kad sakykim aš siuvinėju virbalais megztinius ir su savo asmeniniu automobiliu nuvažiuoju nusipirkti daugiau siūlų, o vėliau pardavęs tuos megztinius traktuoju tai kaip susidariusias papildomas išlaidas, kurias įtraukiau į tų megztinių kainą? smile Painokai man šitą dalyką vistiek kažkaip suprasti.
Dėkui už atsakymus :)
2016-08-16 20:10 Bendra » Mažoji bendrija » #1327118
Sveiki. Iškilo man klausimas su automobilio panaudos sutartini, Esu MB narys, taip pat pagal civilinę sutartį ir vadovas.

Noriu man priklausantį automobilį naudoti darbo tikslais, bet dabar skaitau informaciją internete ir randu tokius dalykus:

Nuo 2015 05-28 įsigaliojo MBĮ 7 straipsnio 4 dalis, kurioje šalia nuostatos, kad mažosios bendrijos narys negali turėti darbo santykių su mažąja bendrija, papildomai nustatyta, jog mažosios bendrijos narys taip pat negali sudaryti su ja civilinių sutarčių dėl paslaugų mažajai bendrijai teikimo ar darbų atlikimo (kaip pavyzdys būtų- automobilio, patalpų nuomos, panaudos, paskolos tarp nario ir bendrijos sutartys ir pan.), išskyrus vadovaujantis šio įstatymo 22 straipsnio 2 dalimi su mažosios bendrijos vadovu sudaromą civilinę (vadovavimo paslaugų) sutartį.
Vadovaujantis aukščiau išdėstytu, visos išmokos Mažosios bendrijos nariams pagal naujai sudarytas ir iki 2015-05-28 sudarytas civilines sutartis bus apmokestinamos kaip su darbo santykiais gautos pajamas, t.y. GPM 15% plius papildomai 35,3% sodros įmokų.


Reikia suprasti, kad aš kaip vadovas negaliu dabar sudaryti automobilio panaudos sutartį kaip vadovas naudotis įmonės reikalams?

Taip pat VMI puslapyje randu šitą informaciją

Nuo 2015-05-28 pagal Mažųjų bendrijų (toliau – MB) įstatymo 7 straipsnio 4 dalies nuostatas MB narys negali sudaryti su MB civilinių sutarčių dėl paslaugų MB teikimo ar darbų atlikimo, išskyrus vadovaujantis MB įstatymo 22 straipsnio 2 dalimi su MB vadovu sudaromą civilinę (paslaugų) sutartį. Todėl MB nariams pagal civilines sutartis dėl paslaugų MB teikimo ar darbų atlikimo mokamas atlyginimas (išskyrus pagal civilinę (paslaugų) sutartį vadovui mokamą atlyginimą) bus priskiriamas neleidžiamiems atskaitymams (nes jis laikomas paskirstytu pelnu), išskyrus tą MB nario pajamų dalį, kuri bus deklaruojama mokestiniam laikotarpiui pasibaigus ir apmokestinama kaip su darbo santykiais ar jų esmę atitinkančiais santykiais susijusios pajamos.

Remiantis PMĮ 17 straipsnio nuostatomis, leidžiamais atskaitymais laikomos visos faktiškai patirtos įprastinės tokiai veiklai vieneto sąnaudos, būtinos vieneto pajamoms uždirbti ar vieneto ekonominei naudai gauti.

Jeigu ilgalaikis materialusis turtas yra būtinas MB pajamoms uždirbti ar ekonominei naudai gauti, tai tokio turto eksploatavimo išlaidos, pagrįstos juridinę galią turinčiais dokumentais (PMĮ 11 str. 4 d.) yra priskiriamos to laikotarpio, kuriuo jos patiriamos, leidžiamiems atskaitymams.

Įmonės patirtos sąnaudos, kai MB nario turtas naudojamas MB veikloje - Sutartis sudaryta po 2015-05-28 -
Eksploatacinės sąnaudos - Leidžiami atskaitymai
Nuoma arba panauda - Leidžiami tik jei priskirs ir deklaruos 02 pajamų rūšies kodu


Iš čia aš kaip suprantu, galima sudaryti panaudos sutartį ir naudotį darbo reikmėms automobilį. Taigi kaip yra iš tikro, nes nujaučiu, kad aš nelanai suprantu, kas čia pacituota ir galiu painiotis :) Bet kokiu atveju, dėkui už atsakymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui