Tax.lt narys ogis_ir_tarakonai

O
Tax.lt narys nuo
2016-10-24
ogis_ir_tarakonai
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-10-24 12:35 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #1335943

Tininga rašė:
O tai kam tada tas nedarbingumas jums? Tada reikėjo sakyt gydytojui, kad jo jums nereikia...


tai vat čia ir bėda, kad aš dirbu dviejuose darbuose ir antram darbe man yra būtina tokius dalykus pateikti. Dėl to ir gavosi nesusipratimas, kad dvi darbo vietos ir dvi skirtingos situacijos.
2016-10-24 12:22 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #1335937

Tininga rašė:
Taip, vadinasi jau pateikta Sodrai.
Na, jūs galite nedarbingumo metu dirbti: tada darbdavys formoje nurodys, jog dirbote ir nepraradote pajamų, o Sodra nemokės pašalpos. smile
[/quote]

Sounds like a good idea smile jeigu taip eina, reiškias taip ir reikės daryti. Ačiū už pagalbą smile
2016-10-24 12:10 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #1335933

Tininga rašė:

ogis_ir_tarakonai rašė:
Nu pas mane ant "Pranešimas apie išduotą nedarbingumo pažymėjimą" po apačia parašyta "pateikiamas darbdaviui". Tai aš šitą dokumentą ir turėjau galvoje.
Tai tik informacija, kurią galite tekti arba ne - kaip minėjau, visa esmė yra elektroninėje sistemoje. smile



Tai kaip supratau, jei jau aš turiu išrašą dėl nedarbingumo, tai reiškiasi ir elektroninėje sistemoje viskas yra daktaro pateikta sodrai; o jei yra ten, tai ir darbdaviai turi pateikti NP-SD? Ir šitoje vietoje kitų variantų kaip ir nėra?
Turbūt kvailoki čia tie mano klausimai, bet kad niekad neteko man sirgti, tai kaip sakant geriau išsiaiškinti vėliau, nei niekad smile
2016-10-24 11:52 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #1335928

Tininga rašė:

Kaip suprasti - pateikti darbdaviui nedarbingumo pažymą? Juk čia gydytojas perduoda į Sodros sistemą, ir visi darbdaviai mato nedarbingumą ir privalo Sodrai pateikti formą NP-SD.

[/quote]

Nu pas mane ant "Pranešimas apie išduotą nedarbingumo pažymėjimą" po apačia parašyta "pateikiamas darbdaviui". Tai aš šitą dokumentą ir turėjau galvoje.
2016-10-24 11:19 Bendra » Ligos pašalpa iš darbdavio 2d » #1335918
Sveiki,

man iškilo tokia problema: dirbu du darbus, pagrindinis (pilnas etatas) ir papildomas (kelios val per savaitę). Taip gavosi kad susirgau ir dabar situacija tokia: pagrindiniam mano darbdaviui nedarbingumo pažymos nereikia. Net ir kai paklausiau, kad gal geriau rašom kaip atostogas, paklausė o kam tau? tik pinigų prarasi. O tam darbdaviui, kur dirbu keletą val per savaitę būtina atnešti nedarbingumo pažymą.
Mano klausimas toks: ar neturėsiu aš vėliau problemų, jei vienoje darbo vietoje pateiksiu biuletenį, o kitur absoliučiai nieko? Kokie būtų jūsų patarimai, kaip pasielgti šioje situacijoje? gal aš čia be reikalo nerimauju?
Ačiū už pagalbą smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui