Tax.lt narys vandenini

V
Tax.lt narys nuo
2004-11-29
vandenini
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-06-09 23:10 Programinė įranga » Apskaitos programų klasifikacija » #179972
Sveiki.
Netyčia pasiskaičiau gerb. Oleg mintis ir iš jų nejučia kilo maniškės.
Stipriai lazdomis nedaužykite, tai tiesiog mano 2 centai.
(šiuo savo atsakymu tikrai nenoriu reklamuoti Navision/ peikti kitas programas, tiesiog noriu išreikšti šiek tiek kitokią nuomonę, kad gerb. buhalteriai turėtų apie ką pamąstyti :) )


Oleg rašė:
Būtent. Protai, kurie diegia lietuviams Navision nėra šios programos kūrėjai.


Nemanau jog šis teiginys yra visiškai teisingas. Sutinku, jog Navision branduolys, t.y. DB ir vartotojo sąsajos variklis nebuvo kurtas Lietuvoje, tačiau tai, ką mato galutinis vartotojas, buvo perprogramuota Lietuvos vartotojų reikmėms ir išversta į lietuvių kalbą mūsų šalyje. Kiekviena Navision diegimais užsiimanti įmonė turi savus programuotojus, kurie yra iki kauliuku išnarstę visą DB struktūrą ir lengvai ją keičia.
Beje, prašyčiau nesupykti, tačiau jei mano įtarimai yra teisingi, gerb. Oleg yra susijęs su programa, kurios branduolys taipogi nebuvo kuriamas Lietuvoje. Dar daugiau, papildomi tos programos moduliai irgi kartais kuriami ne mūsų gimtinėje. Labai labai atsiprašau, jeigu suklydau ir neteisingai supratau.


Oleg rašė:
Beje, proto pareigos buvo Navision diegiančios bendrovės direktorius. Ne konsultantas, ne projektų vadovas, o direktorius. T.y. protų protas.
Tai yra tik vienas pavyzdys. Tik vienas straipsnis. O jie visi yra tokie pat.
Va tokie protai ir diegia Navisioną Lietuvoje.


Nelabai supratau sakinį "O jie visi yra tokie pat". Jūs norite pasakyti, kad visi Lietuvoje Navision diegimais užsiimačių bendrovių vadovai yra vienodi, ar kad straipsniai vienodi? Jei straipsniai - prašyčiau daugiau nuorodų į kitus, jei vadovai - visiškai nesutinku. Vieni turi daugiau kompetencijos, kiti mažiau. Nieko čia nepadarysi, visokių yra, visokių reikia.


Oleg rašė:
Dėl to, kad Navision dabar yra pigus:
Jus pamirštate, kad į šią kainą įeina TIK tam tikri moduliai;
Jus pamirštate, kad tai yra TIK vienos darbo vietos kaina;
Jus pamirštate, kad Navision yra sudėtinga naudojimui sistema, ir kad į diegimo kainą reikia įtraukti diegimo, apmokymo, konsultavimo, programavimo ir kt. darbus.


Šioje vietoje noriu pacituoti Jūsų žodžius kitame laiškelyje:


Oleg rašė:
Kita problema - sistema buvo projektuojama siekiant maksimalaus lankstumo. Diegimo metu ja reikia adaptuoti (ne perprogramuoti, o adaptuoti) prie konkrecios imones poreikiu. Tai yra islaidos.
<čia iškirpta>
Vat ir iseina, kad norint idiegti sistema taip, kad klientas butu patenkintas, mums reikia atlikti tam tikra kieki darbu. Atlikti visa tai nemokamai mes negalime. Todel sistemos diegimo projektas negali buti pigesnis uz tam tikra suma.


Manau lygiai taip pat negali būti nemokamai diegiamas ir Navision.


Tęskime....


Oleg rašė:
Beje, Navisiono funkcionalumas, įeinantis į šį pasiūlymą beveik nieko nesiskiria nuo vidutinės lietuviškos buhalterinės apskaitos sistemos. Jei ne – nurodykite skirtumus.


Jei ne paslaptis, apie kurį pasiūlymą kalbama?
Aš manau, jog kiekvienai įmonei rašomas atskiras pasiūlymas.

Dar viena Jūsų mintis kitame laiškelyje...


Oleg rašė:
Teiginis apie fantastyne gamyba Navisione mazu maziausia neprofisionalus. Gal buhalterija vesti gamybos imoneje Navisiono pagalba ir gaerai, bet padoraus gamybos valdymo Navisione nera. Tiketi man nereikia, galima ju dokumentacija paskaityti, ji yra viesai prieinama internete.


Nepamirškime, jog Navision yra VVS, kuri negali būti vienoda visoms įmonėms. Kaip kiekvienas mūsų esame skirtingi, taip ir kiekviena įmonė skiriasi nuo kitų, joje vykstantys procesai yra skirtingi. Mano asmeninė nuomonė yra ta, kad bandantys kurti universalią VVS tiesiog kovoja su vėjo malūnais. Juk tai, ne teksto redaktorius!
Kaip gamyba kiekvienoje įmonėje skiriasi, taip skiriasi ir jos valdymas.
Nematau prasmės pirkti VVS ir naudoti kažkurį vieningą gamybos modulį. Jis turi būti pritaikytas būtent Jums, kitaip tik pinigus veltui išmesite.
Beje, gerb. Oleg, jei galite, parašykite nuorodą į viešai prieinamą Navision dokumentaciją internete, būtų smagu pasiskaityti.

Pabaigai...

Gerb. Oleg bando nušviesti Navision kaip nelietuvių sukurtą, neprofesionalių darbuotojų diegiamą ir visiškai netinkantį darbui produktą. Iš tiesų, produktas yra tikrai tinkamas darbui, tiesiog jį perkant reikia tiksliai nubrėžti programos darbo tikslus, bei žinoti, jog biegnas moka du kartus. Taip, Navision yra brangus, to nepaneigsi. Kiekvienas papildomas modulis programuojamas brangiai, tačiau tokia yra JUMS pritaikyto sprendimo kaina, nieko čia nepadarysi. Pabandykite įsivaizduoti, kiek kainuotų MS Windows versija, pritaikyta būtent Jums ar Jūsų įmonei...
Dėl diegėjų neprofesionalumo. Kiek teko su jais susidurti, tai tikrai savo darbą išmanantys žmonės, klaidų programose pasitaiko itin retai, o ir pati Navision platforma iš tiesų labai mažai trūkumų teturi. (šioje vietoje šneku kaip programuotojas)
Beje, kažkas minėjo, kad viena darbo vieta kainuoja 7000, kodėl man galvoje 5000 sukasi, nežinau :)


Didelis dėkui skaičiusiems ir nemėtantiems lazdų į mane...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui