Kulinariniai receptai

Loreta Loreta 28574
2009-02-15 18:41 Loreta
Ar kai bet ką kepat folijoje, pilat bent kiek vandenėlio į skardą?
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 19:02 Elvusia
Aš pilu.
A
allina 1201
2009-02-15 19:19 allina
pilu
Loreta Loreta 28574
2009-02-15 19:20 Loreta
Nu ir aš pilu. Tik šiaip pagalvojau - kam jis, jei produktas folijoje? Tie garai jo nepasiekia.
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 19:22 Elvusia
Ką aš žinau, vistiek vanduo garuoja, gal ne taip džiūsta.
Na ir nedega skarda, gal :)
L
Loreta13 30842
2009-02-15 19:23 Loreta13 2011-09-11 06-10

Loreta rašė: Nu ir aš pilu. Tik šiaip pagalvojau - kam jis, jei produktas folijoje? Tie garai jo nepasiekia.
Skardos apsaugai :))
Loreta Loreta 28574
2009-02-15 19:29 Loreta
tokiais atvejais galima imti paprastą skardą, kurios nereikia saugoti. Pvz., kai orkaitėje verdu troškinukus moliniuose indeliuose, imu prastą skardą, sudedu ant jos tuos indelius, o vandenuko nepilu.
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 19:30 Elvusia
Nu tai kai molinukuose kepu kugelį, vandens irgi nepilu.
Bet, jei kepu kokį mėsgalį folijoje - pilu.

Bliamba, priminei gerą patiekalą. Molinukai jau baigia apkerpėt :) Reiks pravėdint :)
Loreta Loreta 28574
2009-02-15 19:40 Loreta
Elvusia, va ir aš neseniai juos atradau - matai, kaip kartais pravartu pasitvarkyti seniai netvarkytuose objektuose smile
O tu man kugelį priminei. Reikės prakepti.
O troškinukus darau gana aštrius, išsižioję mano namiškiai paskui pusę dienos vaikšto smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 19:46 Elvusia
Molinukuose dar labai skanu žuvies užkepėlę pasigaminti.
Dedu žuvies, morkų, svogūno, marinuoto agurko, prieskonių. Ant viršaus barstau fermentinio sūrio ir klestelnu majonezo.
Pradžioj kepu uždengtus, paskui pradengiu.
Laiko ir temperatūros neklauskit :)
Viską darau "iš akies" :)

O kepdama kugelį indeliuose, būtinai dedu mėsos. Dažniausiai apkeptą vištos kulšelę mestelnu.
Loreta Loreta 28574
2009-02-15 19:51 Loreta
man kugelis skaniausia su virta kiaulės koja. Vištiena sausoka. Bet čia skonio reikalas.
Dar plovo pasiilgau. Juk galima irgi molinukuose?
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 19:58 Elvusia
Plovą esu kartą dariusi. Tik mėsytę jau apkepintą dėjau.
Taigi viską galima.
Matai, kugelis su kiaulės koja tikrai skanu. Bet mano šeima nevalgytų. O kai darau su vištiena, tarkę gerokai užplikau pienu. Darau skystoką, tai nebūna sausas pats kugeliukas ir ta vištiena pamirksta.
Esu valgiusi kugelį su stirniena. Draugė vaišino. Skanu, bet kažkaip vien tai, kad stirniena, man jau nepatiko. Nors, jei būčiau nežinojus, būtų buvę geriau :)
L
Loreta13 30842
2009-02-15 20:28 Loreta13 2011-09-11 06-10

Elvusia rašė: kai darau su vištiena, tarkę gerokai užplikau pienu. Darau skystoką, tai nebūna sausas pats kugeliukas ir ta vištiena pamirksta.
Moku iškept skanius bulvinius blynus.
O štai su plokštainiu nesiseka :))
Ką darote, kad jis būtų purus, drėgnas, bet iškepęs.smile
Ar nusunkiate visai ar kažkiek vandenį smile
Ar plikote verdančiu pienu smile
Ar daug dedate spirgučių bei svogūnų smile
Gal dar yra kokių paslapčių smile
Temperatūra, laikas ar skardos forma...
Loreta Loreta 28574
2009-02-15 20:33 Loreta
Papasakok apie tuos skanius bulvinius blynus.
A
allina 1201
2009-02-15 20:40 allina 2011-09-11 06-10

Loreta13 rašė:

Elvusia rašė: kai darau su vištiena, tarkę gerokai užplikau pienu. Darau skystoką, tai nebūna sausas pats kugeliukas ir ta vištiena pamirksta.
Moku iškept skanius bulvinius blynus.
O štai su plokštainiu nesiseka :))
Ką darote, kad jis būtų purus, drėgnas, bet iškepęs.smile
Ar nusunkiate visai ar kažkiek vandenį smile
Ar plikote verdančiu pienu smile
Ar daug dedate spirgučių bei svogūnų smile
Gal dar yra kokių paslapčių smile
Temperatūra, laikas ar skardos forma...

vistienos sparnelius itrinu su prieskoniais(cesnakas,druska,pipirai,druska)
pakepinu su svogunais
sudedu ant paprastos ikaitintos skardos
tarke uzplikinu virintu pienu
tarke skysta
pries ipilan piena imusu kiausinius,bet juos suplaku inde,tada supilu
idedu i tarke sauksta grietines
viska gerai ismaisau
ir uzpilu ant sparneliu....
kepu apie 1.5 val. 180 laipsniu...
bet mano orkaite elektrine(nezinau ar turi reiksmes,bet pasakau.)
skanu....
aisku delv skonio niekas nesigincina...
L
Loreta13 30842
2009-02-15 20:44 Loreta13 2011-09-11 06-10

Loreta rašė: Papasakok apie tuos skanius bulvinius blynus.
Kas kam skanu :))
Man patinka nedideli, storoki su traškia plutele, o viduje minkšti.
Ir valgyt iškart, kol traška plutelė.

Vandenį visiškai nusunkiu.
Krakmolą sudedu atgal.
Plikau verdančiu pienu iki skystokos masės.
Dedu kiaušinių.
Kepu negailėdama aliejaus - turi beveik virt.
Viskas:))
L
Loreta13 30842
2009-02-15 20:53 Loreta13 2011-09-11 06-10

allina rašė: tarke uzplikinu virintu pienu
O ar nusunkiate vandenį ar ant visko dar pilate pieną smile
Elvusia Elvusia 19998
2009-02-15 20:55 Elvusia 2011-09-11 06-10

Loreta13 rašė:
O štai su plokštainiu nesiseka :))
Ką darote, kad jis būtų purus, drėgnas, bet iškepęs.smile

Kažkada jau rašiau :)
Nusunkiu šiek tiek tarkę.
Užvirinu pieną (gal dvigubai daugiau, nei sunkos) ir supilu į tą verdantį pieną krakmolą, kuris liko nusunkus tarkę.
Padarau tokį pieno kisielių.
Užplikau tarkę.
Kartais spirgučių nededu (vaikai nemėgsta). Tai įpilu šiek tiek aliejaus.
Riebalas duoda purumo.
Skardos forma reikšmės neturi. Tik, jei kepu moliniuose dubenėliuose, pieno pilu daugiau.
Būna, kad daru viską taip pat, o kugelis nepavyksta. Susmenga ir tiek.
Net nežinau, nuo ko tai priklauso.
Kiaušinių nededu.
H
Heida 717
2009-02-15 20:57 Heida
Nezinau kas turi itakos kugeliui.
Be abejo nusunkiame vandenuka ir plikome ir
kepimui naudoju sena skarda , jai 30 metu .
Bet kaime krosnyje keptas kugelis skanesnis ir gilioje skardoje
keptas ir iskepa, kaip tu sakai purus.
Kiausiniu nededu.
Sako kad reikia stikline pieno ir stikline grietines ideti.
Tess Tess 20234
2009-02-15 21:01 Tess 2011-09-11 06-10

Loreta rašė: Ar kai bet ką kepat folijoje, pilat bent kiek vandenėlio į skardą?

Aš nepilu. smile
Gal čia nuo pačios skardos priklauso. smile
Pas mani tefloninė.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui