Maisto tvarkymo procesas

V
Vida22 34
2014-07-08 08:22 Vida22

Gandrine rašė:

Vida22 rašė:
Padekite prasau kas nors, su greitai gendanciu maisto produktu priemimo zurnalo pildymu.
Ten raso, kad pildomas tik tuo atveju, kai pazeista pakuote ir t t
Tai tik tokiu atveju ir pildyti? Ar reikia pildyti visus isigytus produktus i ta zurnala?
Buciau labai dekinga visiems uz patarimus.

Mums sake pildyti tik pvz.kaip mesos produktai,pieno produktai,faktiskai tai,kas laikoma saldytuve


o as del sito pasiaiskinau musu veterinarijoje, atsake taip - jeigu dirbate pagal naujas geros hig taisykles, tai si zurnala pildyti tik tada kai pazeista pakuote gavus maisto prekes ir t t...
V
Vida22 34
2014-07-21 23:33 Vida22
Sveiki visi,

Noriu paklausti, ar imones , kurios negamina maisto, o tik prekiauja sakykime kava ir nealkoholiniais gerimais, irgi privalo tureti maisto tvarkymo pazymejima?

Busiu dekinga uz atsakymus ir apatrimus.
G
giedre22 1
2014-08-08 11:53 giedre22
SVEIKI, planuoju atsidaryti uzkandine ant ratu esu jauna neturiu jokios patirties ir niekada neesu susidurus gal kas pagelbes, turiu klausimeliu pvz vistiena galiu laikyti tame paciame saldiklyje su bulvytem fri ? koldunais? o sutartis del siukliu isvezimo reik pasirasyt? (netoli bus konteineris) gal kas koki pvz del maisto tvarkymosi aprasymo galetu atsiust? smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-08-08 12:27 Elvusia
Vištiena, kaip suprantu, termiškai apdorota jau?
Iš esmės, galima. Šie produktai turės būti atskirti. Nesiliesti. Ir tai turės būti parašyta juodu ant balto.Galima laikyti. Viename šaldiklyje.
Sutarties reik. Jei konteineris jūsų, vadinasi, sutartis yra.
Jei ne jūsų, tai įsigysite.

A
Aguona123 3
2014-08-24 17:21 Aguona123
Laba diena, Elvusia,
labai naudingi jūsų patarimai ir pavyzdžai šioje temoje. Ar galėtumėte pasidalinti svarstyklių, mėsmalės priežiūros taisyklėmis? Pas mus taip pat bus ta pati specifika, kad ta pačia įranga naudosimės, todėl reikia kažkaip apsirašyti dezinfekciją. Nežinau, kas ten turi būti nurodoma.
Iš anksto dėkoju!


Elvusia rašė:
O kas neaišku su pienu, vaisiais ir kiaušiniais?

Įmetu tokį pavyzduką:
MAISTO TVARKYMO PROCESO APRAŠYMAS

Maisto tvarkymas vykdomas vadovaujantis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Įmonės padalinyje dirbs 2 darbuotojos.
Patiekalai gaminami pagal įmonės savininkės patvirtintas patiekalų receptūras.
Ketinama gaminti šaltus užkandžius, salotas, mišraines, sriubas, karštus mėsos ir žuvies patiekalus. Taip pat patiekalus iš varškės ir miltų.
Viso yra patvirtintos:
15 pavadinimų gėrimų ir kepinių receptūros
28 pavadinimų mėsos ir žuvies karštų patiekalų receptūros
61 pavadinimo miltų, varškės ir bulvių karštų patiekalų receptūros
47 pavadinimų salotų, mišrainių ir padažų receptūros
20 pavadinimų sriubų receptūros.
Maisto produktus įmonei tiekia BĮ UAB „Sanitex“, UAB „Riamona“, AB „Žemaitijos pienas“.
Įmonės padalinyje bakalėjos prekės laikomos birių produktų patalpoje.
Produktai, kuriems reikalinga -18*C iki +6*C temperatūra, laikomi šaldymo įrenginiuose.
Daržovės laikomos daržovėms skirtoje patalpoje.
Pirminis daržovių valymas atliekamas daržovių patalpoje. Daržovių patalpos priežiūros taisyklės yra šioje patalpoje.
Žalia mėsa ir žuvis laikoma atskirai nuo gatavos produkcijos.
Pusgaminiai sveriami tomis pačiomis svarstyklėmis, todėl po pusgaminių svėrimo svarstyklės turi būti dezinfekuojamos. Svarstyklių priežiūros taisyklės yra prie svarstyklių.
Žalia mėsa ir žuvis tvarkoma prie atskiro stalo, naudojant inventorių, skirtą žaliai mėsai ir žuviai. Yra atskira plautuvė žaliai mėsai ir jai skirtiems indams plauti.
Žalia mėsa, žuvis, virta mėsa ir virtos daržovės smulkinamos ta pačia elektrine mėsmale.
Elektrinės mėsmalės priežiūros taisyklės yra prie įrenginio.
Gamybinis inventorius plaunamas indų plovykloje. Tuo metu valgymui skirti indai neplaunami.
Lėkštės, stalo įrankiai, stiklinės ir puodeliai po panaudojimo per langelį patenka į indų plovyklą.
Išplauti indai ir įrankiai iš indų plovyklos išnešami į patiekalų atleidimo patalpą.
Atliekas išveža UAB „Tvarka“. Komunalinių atliekų išvežimo sutartis Nr. O-1310.
Kenkėjų kontrolę ir naikinimo darbus atlieka UAB „kenkėjai“. Sutartis Nr.1391.


čia užsivedimui ant kelio.




Elvusia Elvusia 19998
2014-08-24 17:32 Elvusia
Na tai ir parašykite:
po kiekvienos technologinės operacijos dezinfekuojama tokiu tai dezinfektantu.
A
Aguona123 3
2014-08-24 17:38 Aguona123
Tiesiog tokio sąkinio ir užteks? Kaip suprantu reikia apiforminti tokią kiekvieną instrukciją atskirai ant lapo, su vadovo patvirtinimu?
Elvusia Elvusia 19998
2014-08-24 17:43 Elvusia
Kažkur kabinate patalpų ir įrenginių priežiūros tvarką. Ji turi būti patvirtinta vadovo parašu (įsakymas irgi)
Tai va ten ir parašykite ties tais įrenginiais.
Vienus dezinfekuojate kartą per dieną, ar kartą per savaitę ir pagal poreikį.
O ties naudojamais tiek žaliai, tiek termiškai apdorotai produkcijai, prašykite: po kiekvienos technologinės operacijos arba pagal poreikį.
Kaip jums ten patogiau.
A
Aguona123 3
2014-08-24 17:46 Aguona123
Supratau, ačiū labai už patarimą:)
Elvusia Elvusia 19998
2014-09-06 12:56 Elvusia
Neužverskite, prašau privačiomis žinutėmis su klausimais, į kuriuos šioje temoje yra labai detalūs atsakymai.
Na, tiesiog, taupykim savo ir kitų laiką :)
Ačiū :)
2014-09-20 19:19 Skanumelis
Sveiki, atsidarome kavinuke, pridaveme dokumentus ir VETliepe atvykti pas juos. Ar cia jau visiskai prastai paruosti doc, kad net neatvaziuos i patalpas pasiziureti smile ar mes tikrintoja pasiimsime? Nauja tvarka?
holdingas holdingas 6996
2014-10-07 12:29 holdingas
Sveiki. Kaimo parduotuvė sudarė sutartį su mokykla dėl maisto prekių tiekimo maitinant moksleivius. Iki parduotuvės prekes pristato prekių tiekėjai. Ar reikalingas spec. transportas prekes pristatyti nuo parduotuvės iki mokyklos? Tai būtų duona, grietinė, mėsa ir pan.
Elvusia Elvusia 19998
2014-10-07 12:37 Elvusia
Buvau parašius nesąmonę. ištryniau.
Kažkada jau kalbėjomės apie kažką panašaus, holdingai :)
Iš esmės, reikia. Bet žinau, kad nešioja maišeliais iš parduotuvės ir nieko..

Arba, reikia labai gerai apsirašyti tokį produktų pristatymą maisto ruošėjui.
Nes, jei protrūkis - beliks poteriauti :)
holdingas holdingas 6996
2014-10-07 12:43 holdingas
Maistas iš parduotuvės tiekiamas į mokyklą tiesiog sukrovus į savininkės automobilį ir tiek.
Ir tuo yra nepatenkinti moksleivių tėvai. Mane klausia, ar taip galima. O ką aš žinau? smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-10-07 13:09 Elvusia
Galima, jei užtikrinama produktų sauga ir gabenimo temperatūra.
Turi būti surašyta tos transporto priemonės (bagažinės, ko gero) priežiūros tvarka: valymo, dezinfekavimo dažnumas bei kaip gabenami maisto produktai ir žaliavos kuriems laikyti ir transportuoti reikalinga atitinkama temperatūra.
Žinom,a jei ji susiverčia duoną ir mėsą į vieną krūvą - nagus kapot jai reikia :)
holdingas holdingas 6996
2014-10-07 13:12 holdingas
O kaip užtikrinsi gabenimo temperatūrą lengvojo automobilio priekinėje sėdynėje?
Elvusia Elvusia 19998
2014-10-07 13:18 Elvusia
Dėti produktus į šaltkrepšius, jei kiekiai nedideli.
Arba įsigyti automobilį su vėsinimo įranga.
Elvusia Elvusia 19998
2014-10-07 13:20 Elvusia
Priekinėje sėdynėje?
Niekas neleis vežti produktų priekinėje sėdynėje. Jau vien dėl to, kad neįmanoma tos sėdynės prižiūrėti pagal higienos reikalavimus.
Teisingai piktinasi tėvai, kaip matau.
holdingas holdingas 6996
2014-10-07 13:22 holdingas
Ačiū, taip ir perduosiu. smile
Elvusia Elvusia 19998
2014-10-07 13:27 Elvusia
Tai dar perduok jai, kad susirinktų žaislus ir eitų gatvių šluoti, jei nesupranta elementarių dalykų.
Ji atsakinga už vaikams patiekiamo maisto saugą ir nežino tvarkos.
Matau tokius: sumeta kiaušinius, mėsą, duoną į vieną terbą ir keliauja vaikų maitinti.
Paskui niekaip nesupranta, kaip vaikai suviduriuoja.
Nevalos ir tiek.

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui