Maisto tvarkymo procesas

Tess Tess 20235
2016-02-09 09:19 Tess
Gal kas kartais kur turite maisto tvarkymo taisykles? Konkrečiai reikia maisto prekes importuojančiai įmonei, kad gauti veterinarijos pažymėjimą. smile Manau tinka ir kokios kavinės ir panašiai pvz. smile
Ačiū. smile
agiedre agiedre 3007
2016-03-11 17:04 agiedre
Mergaitės... ir berniukai... ar dar galioja draudimas neštis savo tortus į kavines? ieškau nutarimo, įsakymo ar kažko panašaus...
Elvusia Elvusia 20010
2016-03-11 19:01 Elvusia
2012 ar 2013m. išleistas VMVT direktoriaus įsakymas. Tingiu ieškoti nuorodos.
Jis, kiek žinau, neatšauktas.
Priedo, maisto įstatymas reglamentuoja viešojo maitinimo įstaigos atsakomybę prieš klientą, esant ligos protrūkiui.
Taigi, atsinešei savo tortą, suviduriavo svečiai nuo jo, atsako įmonė, teikusi maitinimo paslaugas.
allana allana 1559
2016-03-30 16:17 allana
Laba diena,
norejau paklausti kaip turi buti patvirtintos recepturos restorane viesbutyje? kak pas jus tvirtina? kokia tvarka ?
astuleee astuleee 3430
2016-03-30 16:21 astuleee
Pas mus sudaro gamybos vadovė, o tvirtina direktorius.
allana allana 1559
2016-03-30 16:25 allana
supratau, o pas mus direktore atsisako tvirtinti, lepia tvirtinti vyr, finansininkui, bet man kazkaip keista. Nei as tu receptu pazystu, nei zinau kiek ten gramu reikia, nezinau ka ir atsakyti, kaip as galiu patvirtinti ?
astuleee astuleee 3430
1 2016-03-30 16:39 astuleee
Tikrai ne. Prie ko čia finansininkas. Na ,dar suprasčiau, koks komercijos direktorius ar vadybininkas, tačiau jau jiems direktorius turi būt suteikęs šią privilegiją pareiginėse.
allana allana 1559
2016-03-30 17:35 allana
Aciu labai, Astuleee
N
navarazz 1
2016-05-26 20:13 navarazz
Sveiki turiu problemele noriu pradeti prekyba is autoparduotuves rukytais mesos gaminiais gal kas turit sablonus GHPT ir maisto tvarkymo proceso aprasymo pavyzdzio buciau labai dekingas laukiu jusu atsakymo gal kas turit kokias nuorodas
R
ramele 1
2016-06-01 17:35 ramele
Sveiki, esu naujokė maisto tvarkyme, bet pažįstami prašo padėti, todėl tenka domėtis. Situacija tokia: naujai įsikūrusi įmonė nori atsivežti gėrimus iš ne ES šalies, jau turi sutartis dėl prekybos, bet neturi dar jokių dokumentų, t.y. maisto tvarkymo pažymėjimo. Pradėjau pildyti prašymą, bet žiūriu, kad ne viską suprantu. Ar maisto tvarkymo subjekto įregistravimas ir maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas yra tas pats procesas, ar du skirtingi? Jeigu įmonė neturi sandėlio, ar galima ją registruoti? Ar būtina turėti RVASVT, jeigu veikla susijusi tik su didmenine prekyba: gėrimų atvežimas ir pristatymas pardavėjui?
Ačiū smile smile
2016-07-13 16:19 sauleleeexxx
Sveiki, perskaičiau visą temą, tikrai labai daug sužinojau - ačiū visiems smile

Gal kas galėtumėt surašyti eiliškumą: į kokias įstaigas kreiptis norint atidaryti greitų užkandžių kioską (kebabinę)? Suprantu, kad pirmiausia kreiptis į maisto ir veterinarijos tarnybą, į kokias įstaigas dar būtina kreiptis ir kokiu eiliškumu (kad nesiuntinėtų pirmyn atgal)? smile smile
E
egle_egle 3
2016-08-16 15:13 egle_egle
Laba diena, Norejau pasiteirauti ar kulinarineje studijoje atsidarant konditeriniu gaminiu gamykla reikalingos geros higienos praktikos taisykles viesosioms istaigoms ar kepyklos? Pas mus bus kepama, galima atsiimti iskeptus tortus arba bus pristatomi i vieta specialiu transportu. Kavines nebus. Aciu .
O
Orintaaa 1
2016-10-11 22:28 Orintaaa
Sveiki, reikia pagalbos. Reikia parašyti įsakymą dėl GHT vadovui ir dar vieną įsakymą paskiriant atsakingą asmenį, kuris bus atsakingas už švarą virtuvėje. Ar yra koks nors šablonas ar tiesiog galima rašyti paprasto įsakymo forma?
holdingas holdingas 6996
2016-11-03 11:54 holdingas
Sveiki. Kokius žurnalus pagal GHPT pildo maisto prekių parduotuvė?
2016-11-04 13:29 lenacka1117
Sveiki,
Niekada neteko nieko bendro su maisto produktų prekyba turėti, o dabar vat vadovams prireikė kuo skubiau gauti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Radau informaciją ką ir kur reikia pateikti, bet užkliuvau ties šituo punktu: dokumentus, reglamentuojančius Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) principais pagrįstą savikontrolės sistemą, vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675 patvirtintos Lietuvos higienos normos HN 15: 2005 „Maisto higiena“ (Žin., 2005, Nr. 110-4023) nuostatomis (t.y. ties savikontrolės sistemos dokumentacija).
Įmonė ruošiasi užsiimti didmenine maisto produktų prekyba. Praktiškai mes tik atsivešime į Lietuvą, sutvarkysime importo procedūras ir nuvešime mūsų pirkėjui. Ką reikia tokiu atveju turėti mūsų įmonėje dėl savikontrolės sistemos?
allana allana 1559
2017-01-25 11:19 allana
Laba diena,
teikiam apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas,
maisto gamyba, (pusryciai, restoranas, banketai, konferencijos, seminarai)
suvartota maista nurasome trimis budais: automatiskai - priristi kai kurie patiekalai, ranka - pvz.duona ir pagal inventorizaciju rezultatus. O inv. rezultatai baisus didelis perteklius, didelis trukumas, persirusiavimas, kadangi per visa men. tik perkam, bet nieko nenurasom. Atsakingi paaiskinimu del trukumu ir pertekliaus neraso, kadangi ir taip viskas aisku. Parduota, bet nenurasyta, islyginta per inventorizacija. Inv.trukumas minus perteklius ir taip isvedam inv. rezultata.
Ar viskas cia gerai ?
Gal galima kaip nors lengviau, ta savikaina paskaiciuoti? Kaip skaiciuojate jus ?
Aciu.
2017-02-13 19:08 gretavalciukaite
Sveiki, esu maisto technologijos studentė ir reikia parašyti kursinį darbą. tai norėčiau paklausti gal buvo tekę susidurti su pieno pramone ir rašėte apie Laboratorinius savikontrolės planus????
2017-02-13 19:09 gretavalciukaite

gretavalciukaite rašė:
Sveiki, esu maisto technologijos studentė ir reikia parašyti kursinį darbą. tai norėčiau paklausti gal buvo tekę susidurti su pieno pramone ir rašėte apie Laboratorinius savikontrolės planus???? konkrečiau būtų į 3.5.1. Tyrimų planas įmonės laboratorijoje:
3.5.1.1. Žaliavų kontrolė;
3.5.1.2. Pusgaminio/gatavo produkto kontrolė;
3.5.1.3. Aplinkos, oro, vandens kontrolė.
3.5.2. Tyrimų planas išorės laboratorijose:
3.5.2.1. Žaliavų kontrolė;
3.5.2.2. Gatavo produkto kontrolė;
3.5.2.3. Aplinkos, oro, vandens kontrolė.



E
Erikas39 1
2017-03-08 15:15 Erikas39
Parduodu
Geros higienos praktikos taisyklės maisto produktų prekybos įmonėms 2009m. (nauja redakcija)
elektronini varianta skanuota PDF
rasykite email: erikas39@gmail.com

www.skelbiu.lt/skelbimai/geros-higienos-prakt...
dontcha dontcha 2731
2018-06-27 18:38 dontcha
Sveiki,
kur galima įsigyti knygą
Geros higienos praktikos taisyklės maisto produktų prekybos įmonėms ????? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui