Savikontrolės sistema, vidinis auditas

Elvusia Elvusia 20010
2015-09-01 07:36 Elvusia

Plane numatoma kokiu dažnumu bus vykdomas vidinis auditas. Kas jį vykdys. Kas atsakingas ir t.t.
Klausimynas skirtas patikrinti, ar visos priemonės pagal planą įgyvendinamos.

2015-09-02 17:52 matasmatas
Sveiki,kaip reikiaparasyti isakyma del savikontroles? Ar mazai uzkandinei reikia siusti gamini i atestuota labaratorija tyrimui? aciu
2016-12-13 13:57 MeduteMeda

Elvusia rašė:
Ai, dar klausimas iškilo: jūsų įmonėje maisto tvarkymas vykdomas pagal Geros higienos praktikos taisykles ar sudarinėjat RVSVTA lenteles ?

Laba, zinau kad tai sena tema, bet ar galetumet paaiskinti kaip atlikti vidaus audita. Dirbu uzkandineje vadybininke ir nesenai pas mus lankesi veterinarija ir liepe pasidaryti vidaus audita. Imones vadovas vidaus audita liepe sutvarkyti man, o net neisivaizduoju kaip ji atlikti, neskiek esu dirbusi niekada nesu su tuo susidurusi.
Gal galit padeti ir paaiskinti konkreciaika daryti, kad jis butu padarytas?
Girele Girele 9676
1 2016-12-13 14:23 Girele 2016-12-13 15-00
Principas turėtų būti toks:
1. Kokia įmonės veiklos dalis audituojama - pas jus, jei to pareikalavo "veterinarija", turėtų būti audituojama jų kuruojama sritis.
2. Reikia išanalizuoti, kokie įstatymai ir poįstatyminiai aktai bei kiti normatyviai ir lokaliniai aktai reglamentuoja šią jūsų veiklos sritį.
3. Kokius reikalavimus kelia šie aktai - kas privalo būti įmonėje (tvarkos, žurnalai, įsakymai ir pan.) ir kokie veiksmai turi būti atliekami įmonėje (valymas, dezinfekavimas, saugojimas, ženklinimas, svėrimas ir kt.)
4. Prasideda audito eiga - turite surašyti patikrinimo aktą: ko reikia, kas faktiškai yra, ko nėra, kokios rekomendacijos ateičiai (pagal kiekvieną reikalavimą).
..............
Rezultate - jeigu jūs tai padarysite pati, vadinasi jūs žinosite daugiau už įmonės vadovą ir kitus atsakingus asmenis.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui