Plepalynas

Byla Byla 12118
2015-07-16 12:14 Byla
Paplepėkime.
Ar dirbant, t.y. gaunant pajamas vien tik iš darbo užmokesčio, ir vien tik taupant, įmanoma išbristi iš skurdo?
smile
Linuske Linuske 1794
1 2015-07-16 12:40 Linuske
Paplepėkim.
Turtingas ne tas, kuris daug turi. Turtingas tas, kuriam užtenka to, ką jis turi.
Kas vienam skurdas, kitam gali atrodyti prabanga ir atvirkščiai. smile
Byla Byla 12118
2015-07-16 12:49 Byla 2015-07-16 13-30
Na aš šįkart kitoje plotmėje. Materialiojoje. smile
Gita1 Gita1 8371
2015-07-16 14:39 Gita1
O tai kas jums Byla yra skurdas? valgot tik kartą į dieną ir tai košę.. ir tai ne visada? Neturit pinigų pavalgyt kavinėj?.. Ir materialioj plotmėj kiekvienam skurdas kitoks..
Byla Byla 12118
4 2015-07-16 15:08 Byla 2015-07-16 15-13
Skurdas, tai kai tą ką uždirbi, praleidi mokesčiams ir būtiniausioms prekėms. Taupai pilvo ir kultūros bei atostogų sąskaita. Negali net pagalvoti, kad gali tekti išsikraustyti vėl ir vėl iš nuomojamo būsto. O apie nuosavo būsto įsigijimą tegali tik pasvajoti.
Ar tai normalu kai dirbantis žmogus taip gyvena. smile
Tai ir kyla klausimas, ypač klausantis bankininkų patarimų, kad reikia taupyti. Ką dar taupyti?
Dar pamiršau sveikatą. Pavyzdžiui: žmogus neteko dantų ir nežinia kiek laiko jis be jų vaikščios, nes naujų neįperka. smile
V
virbuh 8107
3 2015-07-16 15:13 virbuh
Prisijungiu paplepėti . Ar yra skurdas, kai butas apstatytas, kieme mašina, visa šeima turi telefonus, kompiuterius su internetu, virtuvėje visa buitinė technika: šaldikliai, automatinės skalbyklės, mikrobangės, orkaitės, virduliai, virtuviniai kombainai kiti elektriniai prietaisai? Kai visko tiek turiu, tai mano poreikiai yra labai dideli: drabužius plaunu ne ūkišku muilu, viską elektriniais prietaisai gaminu, už elektrą labai daug moku, už telefonus internetus visų daug moku, dantis tvarkausi ne poliklinikoje(nemokamai), bet klinikoje ir. t.t. Gaunu virš minimumo ir sakau kad tikras skurdas, nes turiu paėmusi paskolą.
Kitas ne viską, labai mažą dalį ką išvardinau turi, bet nesako kad yra skurdas. Jis knisasi darže, miške uogauja, grybauja, jei yra sąlygos gyvulį laiko. Yra sotus, autobusu į miestą nuvyksta ir neverkia. Kuriam sunkiau išbristi iš taip vadinamo skurdo? Vieno poreikiai maži, kito dideli. Bet kai poreikiai bet kokiu atveju būna neproporcingai dideli ir paskolų paimta daug, tada tik iš algos išgyventi neįmanoma. Bet būna žmonių kuriems tiesiog sekasi, jie moka suktis, gal ir kitų sąskaita. Ne kiekvienas galime būti ekonomistu, kuris viską apskaičiuoja iki smulkmenų ar ''verslinyku''.
Gita1 Gita1 8371
7 2015-07-16 15:19 Gita1
Na man skurdas, tai kai šiandien nevalgai, kad galėtum pavalgyt rytoj, kai gyveni name/bute užkaltais langais ir pan. Gyvenu nuo algos iki algos, jokių santaupų.. paskutiniu metu jokių pramogų, bet nebadauju, esu apsirengusi, turiu kur gyventi, esu sveika (sąlyginai) ir pan. Reiškia gyvenu daug geriau nei dauguma kitų, tuo ir reikia džiaugtis, o jei galvot, kad kitas turi namą, auto, laksto po užsienius.. maitinasi kavinėse, o aš taip negaliu vajė kaip man blogai, tai nukvakt galima..
amadina22 amadina22 19757
1 2015-07-16 15:39 amadina22
Man labai įstrigo, kai rodė Zambiją. Žmonės gyvena visiškai tuščiose patalpose, neturi jokio baldo, miega visi ant grindų, valgymui perka ne butelį aliejaus, o dangtelį nuo butelio aliejaus, neįsivaizdavau kad taip gali būti. Ta aliejų pila i kažkokią košę, be nieko, be mėsos, be jokių priedų ir visi valgo.
Kai pagalvojau kiek nereikalingų daiktų esu per gyvenimą prisipirkusi, kiek visa laiką zyziu kad mesiu svorį, kiek kur esu nuvažiavusi, aplankiusi, kiek vaikas mano aplankė su manim ir be manęs, tai nežinau ar galima skustis. Nors laikau save vargše, neturiu nei gražaus namo, nei daug ko, ką norėčiau turėti. Vienur vienoks skurdas, kitur kitoks.
urtele urtele 13511
1 2015-07-16 15:41 urtele

Gita1 rašė:
Reiškia gyvenu daug geriau nei dauguma kitų, tuo ir reikia džiaugtis,

Bet tada nebelieka vietos siekiamybei, jeigu lygiuotis į tuos, kurie turi mažai, kuriems nesiseka, kurie serga, kuriems visko trūksta. ir.t.t Man tai patinka žiūrėt į tuos, kuriems žiauriai sekasi, jie nevagia, netempia iš gimdytojų, deda visas pastangas ir rezultatas juos puošia. Sutinku, kad iki 40-ies neuždirbus milijono, galima arklius ir pristabdyt . smile
Gita1 Gita1 8371
2015-07-16 15:50 Gita1
Tai siekt visad reikia, bet nebūtina siekiant sėdėt ir verkt, kad skurde gyveni..kad jau baisiai man blogai..
Dorota1 Dorota1 13533
1 2015-07-16 15:56 Dorota1

Byla rašė:
Na aš šįkart kitoje plotmėje. Materialiojoje. smile


o man skurdas tai, kad nėr iš ko taupyti, taip uždirbu gerai, einukur noriu valgau ką noriu, į kainas nežiūriu parduotuvei, bet va kad dar liktų ir po metų kokiam autui pvz sutaupyti ar dar kam tai nebelieka:)

manau apie toki skurdą kalba Byla
Gita1 Gita1 8371
1 2015-07-16 16:10 Gita1
pagal mane, tai čia ne skurdas.. čia išlaidavimas.. uždirbtumėt šimtu eurų daugiau (sakykim po tiek taupyt norėtumėt), tai nusipirktumėt kažką ir vis vien netaupytumėt.. jums gal tada išeitis pirkimas išsimokėtinai..
Byla Byla 12118
2015-07-16 16:16 Byla
Skurdo kontekstas Lietuvoje
Motinėlė Vikipedia:
Lietuvoje skurdo lygis apskaičiuojamas remiantis santykine skurdo riba, nustatoma kaip 60 proc. vidutinių ekvivalentinių vartojimo išlaidų. Valstybės nustatomas statistinis rodiklis, apskaičiuojamas kaip vieno asmens piniginių pajamų suma, kuri turėtų garantuoti minimalų socialiai priimtiną poreikių patenkinimo lygį, atitinkantį organizmo maisto poreikius pagal fiziologines normas, taip pat minimalius drabužių, avalynės, baldų, ūkinių, sanitarijos ir higienos reikmenų, buto, komunalinių, buitinių, transporto, ryšių, kultūros ir švietimo paslaugų poreikius. Skurdo rizikos lygis 2012 m. šalyje siekė 18,6 procento, praneša Lietuvos Statistikos departamentas, remdamasis pajamų ir gyvenimo sąlygų tyrimo duomenimis. Palyginti su 2011 m., jis sumažėjo 0,6. Naujausiais statistikos departamento duomenimis, skurdo rizikos riba 2012 m. buvo 749 litai per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui ir 1 572 litai – šeimai, susidedančiai iš dviejų suaugusių asmenų ir dviejų vaikų iki 14 metų amžiaus.[1]
U
upss 1600
2 2015-07-16 16:22 upss
Byla , oj koks gražus Jūsų žinučių skaičius smile
Byla Byla 12118
1 2015-07-16 16:31 Byla

Dorota1 rašė:

Byla rašė:
Na aš šįkart kitoje plotmėje. Materialiojoje. smile


o man skurdas tai, kad nėr iš ko taupyti, taip uždirbu gerai, einukur noriu valgau ką noriu, į kainas nežiūriu parduotuvei, bet va kad dar liktų ir po metų kokiam autui pvz sutaupyti ar dar kam tai nebelieka:)

manau apie toki skurdą kalba Byla

Iš dalies aš apie tai. Kai nėra iš ko taupyti. O gal tik taip atrodo. Gal reikia geriau apsižiūrėti aplink save? Tik man nerūpi jokie auto. Niekada aš jo neturėjau, neturiu ir tuo džiaugiuosi. Neteršiu oro išmetamosiomis dujomis, nereikia man jo išlaikyti. Vieni pliusai. smile
Prieš porą savaičių mirė žmogus išėjęs į darbą. Ir nutiko taip, kad nebuvo nei kam nei už ką jo laidoti. Žinoma galima sakyti kad pats dėl to kaltas. Kad šeima gyveno girtaudami. Bet... Dukra su mano vyresniąja vienmetės. Išvažiavusi uždarbiauti kažkur Anglijos salose. Sakiau vaikams kad nereikia jokių atsisveikinimo ceremonijų organizuoti. Kad tik paimti iš morgo ir palaidoti.... Bet manęs nepaklausė. Nes tos merginos darbdavys vos sužinojęs kad mirė josios tėvas, nupirko jai bilietą į LT ir liepė keliauti. Taigi, jos draugai ėmėsi organizuoti laidotuves. Tie žmonės jau visų pamiršti ir nurašyti. Iš jo pusės lyg ir gyvų jau nieko nelikę, o iš jos pusės niekas su jais nebendrauja. Ji gi jau tapusi mažu vaiku. Nemąstančiu, bijančiu žmonių, susigūžusiu ir laukiančiu tik ar kas duos išgerti. Žodžiu, visų vaikų, merginos draugų ir jų tėvų dėka, buvo tas žmogus pašarvotas ir gražiai palaidotas. Tiesiog susimetėme visi, kas karstą nupirko, kas rūbus, kas giesminykams ir t.t. sumokėjome. Žliumbiau pasikūkčiodama žiūrėdama į tą vargę merginą dar bandančią paguosti savo mamą. Nes niekas prie tos moters net nepriėjo.... Iš čia ir kilo man tos mintys apie skurdą. Nes toji moteris dabar nebeturi nieko. Jai leidžia gyventi tik tol kol nusiims daržą kažkur kaime, kur gyveno su vyru. Nes tas dar ir gerdamas sugebėjo kokią kapeiką uždirbti. O iš jos jau likęs tik šešėlis. Tai va, norėtųsi susitaupyti bent tokiems nenumatytiems ir neišvengiamiems atvejams. Kad bent išeidamas netaptum niekam našta.
Ir dar man kilo klausimas: narkomanams yra kažkokia pagalba, o kaip su alkoholikais? Gal ir juos įmanoma kažkuriam laikui kažkur patalpinti? Bet jei žmogus nėra socialiai draustas, nemokamas sveikatos draudimas, tai jo niekas ir nepriims niekur. Va čia tai skurdas. smile
V
virbuh 8107
1 2015-07-16 17:05 virbuh
Byla. Skurdas, kartu apsileidimas kai šeimoje nė vienas nedirba, nenori nei mokytis nei dirbti ir neapgalvotai perka ne pagal savo kišenę( iš paskolų). Alkoholikų niekas nepriima, jei jie patys nepripažįsta ir nesutinka gydytis, o nesutinka praktiškai nė vienas. Visi skaito kad nėra alkoholikai. Be soc draudimo nėra ir kalbų. Daug panašių pavyzdžių, nei pamokyti tokių eina, nei ką jiems pasiūlyti. Kažkas rašė, kad skurdas kai valgai kruopas smile tai pats sveikiausias produktas. Maistui išleidžiu mažai, kasdien ryte prie mėsos verdu vis skirtingas kruopas, kartais bulves(nėra skanu, bet sveika ir pigu). Beveik Viską gaminu (Užsiauginu)pati todėl išlaidos tikrai mažos. Saldainių neperku. Saldumynų negaminu, bet perku tik per gimtadienius ar šventes. Susitaupau, vien todėl, kad viską auginu pati, poreikiai nėra mano dideli. smile Pramogų neturiu, taupau, nes turiu tikslą smile
mariska mariska 8625
5 2015-07-16 17:16 mariska

Byla rašė:
Ir dar man kilo klausimas: narkomanams yra kažkokia pagalba, o kaip su alkoholikais? Gal ir juos įmanoma kažkuriam laikui kažkur patalpinti? Bet jei žmogus nėra socialiai draustas, nemokamas sveikatos draudimas, tai jo niekas ir nepriims niekur. Va čia tai skurdas. smile



Byla, palikite ramybėje tą moterį. Jinai pasirinko tokį gyvenimą. Uždarysite tarp keturių sienų - pabėgs pro langą. Dar kėdę išsineš, kad už ką svaigalų būtų nusipirkti. Jei pati pagalbos neieško, tai niekas jai ir nepadės.
Geriau tai mergaitei reikia padėti, kuri kabinasi į gyvenimą. Žaviuosi jūsų bendruomene, kad padėjo palaidoti jos tėvą. Tai labai didelė pagalba, tai mergaitei.
Byla Byla 12118
2 2015-07-16 18:06 Byla 2015-07-16 18-11
Padedu aš tai mergaitei nuo pat tos dienos kai ją sutikau pirmą kartą. Tai buvo prieš 25,5 metus. Mes buvome kaimynai. Kartu gyvenome bendrabutyje. Dėvėdavo mano merginos išaugtus rūbus, nakvodavo pas mus. Kartais turėdavau tėvams nupirkti butelį kad leistų mergaitei pas mus ramiai išsimiegoti ir pavalgyti. Dabar, spalį tai merginai bus 26. Jai visada mūsų namų durys atviros. Tik dėl mergaitės ir suku galvą dėl jos mamos. Nes tai mergaitei mama dabar ir yra didžiausias rūpestis. Kur ją padėti-apgyvendinti. Nes visiems aišku kad ji ieškos aplink save panašių į save, ir jų labai greitai atsiras. smile
O žavėtis reikia tik mūsų vaikais. Aš tai sena bambeklė, tik konsultavau telefonu, kur bėgti pirma o kur paskui. O jie viską darė. Mes patys nustebę ir laimingi kad jie tokie bendruomeniški. Visi suaugę, visi išsilavinę, kas mediciną baigęs, kas dizainą, kas leidybą. Ir neišsilakstė. Laikosi vieni kitų.
urtele urtele 13511
2 2015-07-16 20:38 urtele 2015-07-16 22-53

Byla rašė:
Kartais turėdavau tėvams nupirkti butelį kad leistų mergaitei pas mus ramiai išsimiegoti

Butelis- geriausias derybininkas. Ne visai į temą. Mūsų įmonė atlieka renovacijos darbus ir tenka "brautis' į butus atlikti tam tikrus darbus gyventojams. Didžiausia problema įeiti į butą, kur gyvena girtuokliai. Jie neturi laiko, jie labai skuba, jiems paskui reikės ilgai tvarkytis smile . Žodžių didžiausia bėda. Buvo priimtas meistriukų sprendimas- nuperka bambalį alaus, pasodina savininką ir jis patenkintas sėdi ir niekur nebeskuba....Kviečia ateiti ir kitą dieną smile .
Samajana Samajana 6091
1 2015-07-17 08:50 Samajana

urtele rašė: Butelis- geriausias derybininkas.

Ale reikia jo kartais, reikia...
Ne tik derybininkas, bet ir antidepresanto iki šiol geresnio už jį nėra išrasta.
Tik gerti reikia normaliai...Iš vieno stikliuko ir vienas kitam bent po keletą žodžių pasakant. Nepatinka iš vieno...vadinasi ne ta kompanija smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui