Pilnas etatas -> ketvirtis etato

B
BK 30
2003-09-03 00:32 BK
Situacija: siuo metu dirbu darbovieteje pilnu etatu truputi daugiau kaip metus. Iseinu i kita darba pilnu etatu, taciau senojoje dar lieku ketvircio etato antraeilese pareigose. Taip pat tuo paciu metu vedu paskaitas, kuriu apmokejimo budas - uz valandu skaiciu (valandininkas). Ar cia niekur nebus jokio istatyminiu problemu?

Noreciau kad naujasis darbdavys nezinotu apie tai kad vis dar dirbu senojoje darbovieteje ketvirciu etato. Naujasis direktorius tikrai neziures i darbo knygele, o buhalteres jam tikrai nepasakys jei nebus kokiu nors teisiniu nesklandumu.

Be to idomu kaip bus su atostogom? Atostogu senojoje darbovieteje per metus turejau tik 1 savaite. Ar uz jas bus ismokama kompensacija, nes atlyginimas ketvirciu etato labai sumazeja ir tada pati kompensacija labai sumazetu. Atostogu eiti nesiruosiu.
Loreta Loreta 28574
2003-09-03 00:54 Loreta
Dėl atostogų senojoje darbovietėje. Niekas kompensacijos nemokės, ji mokama tik atsiskaitanti iš darbo ir ne daugiau kaip už paskutinius 3 metus. Taip kad gali rinktis - atostogauti, ar laukti iki 3 metų, o tada eiti iš darbo ir pasiimti kompensaciją (jei iki to laiko nepasikeis koks atostogų įstatymas).

Dėl naujosios darbovietės. Nežinau, ar pavyks išsisukti, kad naujasis darbdavys nesužinotų apie kitas darbovietes, kadangi pagal naujus reikalavimus reikia į kiekvieną darbovietę pristatyti iš kitų darboviečių pažymas apie dirbamą jose valandų skaičių ( viso per dieną žmogus negali dirbti daugiau kaip 12 val.). Apie tai plačiau gali pasiskaityti mūsų diskutuotoje temoje:

tax.lt/postx1768-0-0.html&sid=72148b1...

Dėl paskaitų konkrečiai atsakyti negaliu. Ar turi tam leidimą - kokią registruotą individualią veiklą?
B
BK 30
2003-09-03 07:34 BK
Suprantu, taciau kyla klausimas: pagal kuri atlyginima bus skaiciuojama kompensacija: pagal senaji ar pagal naujaji?? Ar istatyme yra kazkaip reglamentuojama, kad pvz. neisnaudotos atostogos uz pirmus metus skaiciuojamos pagal pirmuju metu atlyginima, o kitu metu atostogos - pagal antraji??

Antrojoje darbovieteje bus dirbama tik sestadieniais, manau kad buhalterija gales parasyti pazyma, kad vidutiniskai dirbu 2 val per diena, o destymo taip pat nesusidarys vidutiniskai per diena daugiau kaip 2 val (realiai bus dirbama viena pilna diena), taciau realiai destymo valandu skaicius kas pusmeti kinta. Nejaugi kas pusmeti reikes tas pazymas nesioti??

Licencijos destymo veiklai nereikia - tai kolegija.
nieko_sau nieko_sau 3857
2003-09-03 08:29 nieko_sau
Kompensacija už nepanaudotas atostogas skaičiuojama išsivedus vidutinį dienos atlyginimą iš paskutinių 3 mėnesių, einančių prieš atleidimo mėnesį.
R
Rasida 2977
2003-09-03 09:03 Rasida
Jei darbas kelias dienas per savaitę po kelias valandas, kaip skaičiuojate DU už nepilną mėnesį: išvedate to mėnesio vidurkį pagal buvusį darbo grafiką, ar kaip nors kitaip? Ir nedirbtas dienas žymite kaip poilsio?
A
Algirdas 334
2003-09-03 11:23 Algirdas
Skaičiuojant kompensaciją už nepanaudotas atostogas, jeigu darbo laiko trukmė per pastaruosius 12 mėnesių keitėsi, vidutinis atlyginimas skaičiuojamas kitaip (tą numato vid.darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarka): imamas įmonės darbo laiko grafikas per paskut.12 mėn. ir darbuotojo darbo laikas(ne faktiškai dirbtas, bet pagal grafiką) per tą patį laikotarpį ir išvedamas koeficientas, iš kurio reikia padauginti apskaičiuotą vid. darbo užmokestį.
IrenaR IrenaR 2858
2003-09-03 11:27 IrenaR
Pasiūlymas : atsiskaityti iš darbo, pasiimti atostogų kompensaciją, ir sudaryti naują darbo sutartį 1/4 etato. Aišku, jei nėra kokių nors problemų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui