Reikia patarimo del imones steigimo.

M
MrMuschi 2
2015-10-13 07:11 MrMuschi
Sveiki,

Esu LT pilietis, keleta metu oficialiai nebeguvenu lietuvoje, oficiali deklaruota gyv. vieta yra ne EU salyje. Noriu ikurti imone kurioje dirbciau individualiai ( darbas butu 100% online), taciau individualiems uzsakymams atlikti samdyciau laisvai samdomus darbuotojus ( freelancers) ir atsiskaitoma butu uz konkreciai atlikta darba. Mano klausimas butu: zinant mano situacija ( registruota gyvenama vieta ne EU) ir norima darbo 'pobudi' koki geriausia sprendima galetumete pasiulyti?

Buciau dekingas uz jusu nuomones.
artas71 artas71 12027
2 2015-10-13 08:41 artas71
Registruoti individualią veiklą. Optimalus sprendimas: mažai popierizmo, greit galima uždaryti.
Turėjau klientą -kinietis, gyvenantis Lenkijoje, trumpam atvyko į Lietuvą, anglų kalbos mokytojas ir vertėjas. Atidarė veiklą, kai ruošėsi išvykti kitur-uždarėm.
M
MrMuschi 2
2015-10-16 03:28 MrMuschi
Na situacija siek tiek kitokia. Paslagas noreciau teikti kaip imone ( turetu buti pavadinimas, o ne vardas pavarde). Kita problema, kaip minejau, seniai nebegyvenu LT, ir net ne EU, kaip tuomet butu su mokesciai, juk draudimo man kaip ir nereikia ( turiu privatu valstybeje kurioje gyvenu). Turmpai tariant: Paslaugos tiekejas butu "Pavadinimas" ( klientu paieska uzsimciau asmeniskai ir buciau vienintelis zmogus imoneje), darba atliktu laisvai sambomi darbuotojai kuriems mokeciau uz konkreciai atlikta darba. Pinigai eitu is kliento man is manes freelancer'iui. Kaip tokiu atveju butu skaiciuojami mokesciai.

Truputi pasimetes esu ka daryti reikia man norint pradeti veikla...
KJurate KJurate 6546
2015-10-16 09:26 KJurate
o kodėl norite mokesčius mokėti ne ten kur vykdote veiklą realiai? steikite įmonę, ten kur gyvenate.
bus paprasčiau administruoti. nes jei ir įsteigsite įmonę elektroniniu būdu, vistiek banko sąskaitas atidaryti reikia atvažiuoti gyvai į banką...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui