Mokesčiai Norvegijoje?

A
Aivarask 7
2011-12-10 15:01 Aivarask
artas71, kaip jus manot, jei Lietuvoje nusiperku baldus ir santechnika, turiu isigijimo saskaita faktura, susikraunu i sunkvezimi ir vezuosi i Norvegija, tai ant Norvegijos sienos turesiu moketi dar ir norvegiska 25% PVM? juk ji sumokejau Lietuvoje...ar tokiu atveju gal butinai Lietuvoje turiu iformint eksporta? o ant Norvegijos sienos tada gautusi importas...bet kaip tada tas forminimas is saves sau? paaiskinkit jei galit.
p.s. cia viskas kaip fizinis asmuo. ten nusipirkau - i cia vezuosi.
2012-01-04 11:12 Gintaras777
Kai perki preke Lietuvoje, turi prasyti kad israsytu saskaita be pvm ir deklaruoti isvezima. Norvegijoje Lietuvoje sumoketo pvm niekas negrazins. Ir abejoju ar kokia firmele LT tau parduos be pvm, nes jiems paskui labai daug darbo susigrazinant PVM. Bet rasti imanoma.
Jei deklaruosi eksporta-importa, tai atvaziavus prie norvegijos sienos turi susimoketi PVM 25% + muitines islaidos ir tik tada galesi kirsti siena.
Kaip privatus asmuo, jei gyveni Norvegijoje gali ivezti neapmokestintu MUITU prekiu iki 6000 kr.

Tikiuosi aiskiai paaiskinau :)
2012-01-05 18:25 Gintaras777

Aivarask rašė:
Sveiki visi. Saunu, kad radau idomu ir naudinga foruma. Jau 6m gyvenam ir dirbam Norge. Jei kam kils klausimu del mokesciu dirbant samdomu darbuotoju pas norvegus, visada prasom klausti. Turim sukaupe nemaza patirti.
Tuo tarpu norejau paprasyt pagalbos. Nusprendeme Norvegijoj pasistatyt nama. Jei statys LT imone, kiek suprantu, formins eksporta i Norge su 0% PVM. Klausimai:
1.Koks prekes pavadinimas israsomas invoice? koks prekes kodas?
2.Ar galima rasyti "Pilnai sukomplektuotas namas" ir krauti visas medziagas, iskaitant vidaus pilnai apdailai, baldus ir buitine technika? Ar cia jau butina detaliai vardinti viska deklaracijoje?
3.Aisku, kad mokesiu 25% PVM nuo invoice sumos, bet kaip su muitu? ar tikrai jo nebus? Logiskai - jei deklaracijoje irasytam prekes kodui importuojant i Norge muitas netaikomas, tada kaip ir nereikes, neziurint i tai kad "po tuo kodu" bus ivezama viskas nuo A iki Z?
4.Ar teoriskai galima susitarus "mazinti" kaina invoice, kad isvengti PVM nuo dideles sumos? gal kas susidure ar jie ten muitineje i tai gali kreipti demesi?
5.Statysim uz savo lesas, ar imanoma jei sutartume su statytojais uz darbus "atsiskaityti" Lietuvoje ir atskiros saskaitos uz montavima neisrasineti ir jokiu mokesciu nuo to nemoketi?
6.Kokiu dokumentu apie statybas (medziagu isigijimo, darbu atlikimo kaina ir t.t.) gali reikti po to pridavinejant ir pan? ar is viso ju reikia jei statysime be banko paslaugu?
7.Kokia to krovinio ismuitinimo tvarka man, kaip fiziniam asmeniui?zinau tik kad ant sienos reik moket ta PVM, bet kada ir kokiu budu? gal kas susidurete?
Is anksto labai dekoju uz patarimus smile


O pats esi jau leidima statyboms gaves is "kommune"? Nes LT imone to padaryti negali. Reikia kad kazkas stovetu kaip "ansvarsrett" visame statybu procese. Yra dar daug kitu niuansu, ziurek neapsigaukite su LT imonem. Jei reikia daugiau info skambink 96041640. Mano specilizacija siuo metu yra statybu leidimu isemimas Norvegijoje ir ju prieziura.

Atsakymai i tavo klausymus
1.Ant deklaracijos bus uzrasyta ka tu vezi, o prekes kodus zino muitines tarpininkai, jie suraso visus kodus.
2.Pvz. vezant skydini nama deklaracijoje yra irasoma "skydinio namo elementai", tai reiskia kad uz langus kurie jau yra imontuoti ir uz vata kuri jau yra sudeta i sienas tu gali nemoketi PVM norvegijoje. Pvz. Vezamas virtuves baldu komplektas. Muitines tarpininkui paduodi tik virtuvinio saskaita. Bet vezi sienines spintas vonios baldus ir t.t. Ir daug ivairiu kitu budu yra, jei idomu kaip sakiau pasiskambink man, pakonsultuosiu :)Mes jau ne viena nama esame atveze i Norvegija ir pardave ir pastate.
3.Statybinems prekems muito nera. Jei rasysite statybines medziagos, o ten bus pilna fura nuo A iki Z ir muitine tai matys - nepraslisi!
4. Jei LT imone sutinka, gali mazinti. Bet tokiu atveju jiems turesi moketi juodais kazkokia dali sumos. Bet mazinti reikia proto ribose. Juk neparasysi, kad visa fura prekiu verta tik 2000 euru.
5. Gali moketi Lietuvoje, bet montavimo darbus butinai irasyk isutarti. Nes paskui nebus atsakingu uz gal but atsirasianti broka ateityje. Bet vel, pasikartosiu dar karta. LT imone be NO firmos paraso nieko tau nepadarys, negausite "godjent-o" is "kommune-es".
6. Daug rasymo, skambinkite atsakysiu. Jei reikes galesiu atsiusti ir pavyzdziu kaip tvarkomi ir kokie dokumentai reikalingi.
7. Pirma issiaiskink per kokia muitine vaziuos krovinis. Kai gausi deklaracija is muitines tarpininko iskarto issiusk faksu i muitine. Jie paskaiciuos ir atsius tau atgal faksu arba e-pastu ( p.s. e-pastu labai nepasitikek, geriau pasiieskok fakso) saskaita faktura, ten bus nurodyta i kokia saskaita ir kiek reikia sumoketi. Butinai pasidaryk kopija apmokejimo ir issiusk atgal i muitine. Nes jei bus iseigines dienos, muitine gali nespeti gauti pinigu. Kol jie ju nematys, krovinio per siena nepraleis. Todel reikia siusti apmokejimo patvirtinima, taip yra paprasciausia ir isvengsi nesusipratymu.
A
Aivarask 7
2012-01-14 17:01 Aivarask
Aciu, Gintarai. Tikrai labai aiskus ir issamus atsakymai. Butent tai, ko man ir reikejo. Kur kas aiskiau dabar viskas. Dabar skaiciuojames samatas kiek viskas kainuos ir tada spresime kada galime pradeti statybas. Kai turesime atsakymus i siuos esminius klausimus, butinai susisieksiu ir kalbesime. Iki smile
Aradija Aradija 10365
2012-01-18 17:43 Aradija
Sveiki,
Jei dabar mes ne PVM moketojai Lietuvoje, teiksim paslaugas Norvegijos PVM mokėtojui tai be PVM bus tik iki 50 000 norvegijos kronu? smile bet gi čia labai mažai? o jau viršijus privaloma registruotis PVM mokėtoju Norvegijoje? ir kas jau yra įsiregisravę kaip ten ta registracija vyksta? smile ar įmanoma pačiam ten registruotis ir deklaruoti, ar jau būtinai samdyti norvegų buhalteri? smile O ir ar tai PVM registracijai nebus privaloma ir kokį filiala ten įkurti? smile galvos skausmas ta Norvegija smile
meksika meksika 350
2012-02-08 12:27 meksika
Sveiki, turiu klausimą.
Fizinis asmuo yra įdarbintas Norvegijoje, ten įkurtoje firmoje. Visus mokesčius susijusius su darbo užmokesčiu gaunamu Norvegijoje sumoka ten.
Dabar tas pats asmuo įsidarbina dar ir lietuviškame UAB'e. Kaip bus su mokesčiais? Kiek aš suprantu, jei tai yra lietuviškas UAB, tai visi mokesčiai mokami Lietuvoje.
Ar yra koks nors apribojimas darbui dviejose valstybėse?
Labai ačiū jei atsakysite.
M
mamaamam 60
2012-03-09 01:41 mamaamam
Labas vakaras . Gal kas atsakys į mano klausimą . Lietuvos įmone siunčia darbuotojus į komandiruotę Norvegijoje, taip pat yra mokesčių mokėtoja Lietuvoje . Ar esamą darbuotoją reikia registruoti UDI Norvegijoje. Ačiū už atsakymą.
smalsuole smalsuole 2861
2013-02-08 22:56 smalsuole
Mirus tema smile
Esam PVM mokėtojai, norim pirkt iš LT tiekėjų ir parduot NO fiziniams ir juridiniams asmenims prekes, bei suteikti jiem paslaugas. Komandiruosim darbuotoją į NO iki 183 dienų per metus. Ar teisingai supratau, kad NO mokėsim tik PVM mokestį, kai pasieksim 50000 NOK ir viskas? Daugiau nereikės mokėti jokių? smile
Aradija Aradija 10365
1 2013-02-14 11:44 Aradija
A1 pažyma nepamirškit išsiimti tam komandiruotam darbuotojui smile
smalsuole smalsuole 2861
2013-02-20 13:20 smalsuole
Dar paklausiu. Situacija:
LT įmonėj - direktorius, o NO - LT įmonės direktorius turi atsidaręs vieno asmens įmonę (panašiai kaip patentas) tarkim įmonė A.
Norime padaryti, jog LT įmonė parduotų prekes įmonei A, o įmonė A, suteiktų dar papildomas paslaugas pirkėjui,susijusias su ta preke. Įmonė A, kontaktuos su pirkėju tiesiogiai, t.y. mes neteiksim pirkėjui tų paslaugų.
A galima taip? smile
smalsuole smalsuole 2861
2013-02-22 07:55 smalsuole
smile
D
dionas 2
2013-02-22 08:40 dionas
Labas vakaras . Gal kas atsakys į mano klausimą . Lietuvos įmone siunčia darbuotojus į komandiruotę Norvegijoje, taip pat yra mokesčių mokėtoja Lietuvoje . Ar esamą darbuotoją reikia registruoti UDI Norvegijoje. Ačiū už atsakymą.
A1 pažyma nepamirškit išsiimti tam komandiruotam darbuotoju

Ir man labai idomu nuo ko pradieti darbuotojas dirba pagal komandiruoti uzseneje , Gavom A1 pazyma -Sodra mokam Lietuvoje .GPM taip pat . Uz atliktus darbus uzseneje PVM 0 tarifas Ar taip
B
birzelis 101
2013-04-08 17:40 birzelis
Įmonė Lietuvos PVM mokėtoja teikia konsultavimo paslaugas, susijusias su nekilnojamuoju turtu, Norvegijos įmonei PVM mokėtojai. Ar atsiranda mokestinių prievolių Lietuvos įmonei Norvegijoje?
Ačiū
C
compiuter 139
2013-04-17 13:26 compiuter
Skaičiau skaičiau...bet reikia praktiškų patarimų.
Esame UAB pilnai dirbanti ir norinti komandiruoti kelis darbininkus ne ilgiau kaip 183 d. į Norvegiją.
1.Ar gavus E-101 formą visi mokesčiai mokami Lietuvoje?
2.Dėl PVM. Kol kas nulinis PVM. Tuos 50000 NOK , kurie yra virš 21000 lt viršysime jau antrą mėn.
3.Kol kas pagrindinis klausimas - kokia forma toliau vykdyti veiklą? NUF? įregistruoti kaip atskirą individualią įmonę? Na apie AS dar negalvojam. Įmonės veikla - pavojinga darbų saugos požiūriu.
Gal kas nors turintis patirties atsilieps.Būčiau labai dėkinga.
C
compiuter 139
2013-04-18 09:15 compiuter

compiuter rašė:
Skaičiau skaičiau...bet reikia praktiškų patarimų.
Esame UAB pilnai dirbanti ir norinti komandiruoti kelis darbininkus ne ilgiau kaip 183 d. į Norvegiją.
1.Ar gavus E-101 formą visi mokesčiai mokami Lietuvoje?
2.Dėl PVM. Kol kas nulinis PVM. Tuos 50000 NOK , kurie yra virš 21000 lt viršysime jau antrą mėn.
3.Kol kas pagrindinis klausimas - kokia forma toliau vykdyti veiklą? NUF? įregistruoti kaip atskirą individualią įmonę? Na apie AS dar negalvojam. Įmonės veikla - pavojinga darbų saugos požiūriu.
Gal kas nors turintis patirties atsilieps.Būčiau labai dėkinga.

Ūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū smile smile
wirgina wirgina 5887
2013-04-25 08:27 wirgina
Gal kas turite patirties smile Reikalas paprastas, bet Norvegija man naujiena .
I.V. pagal pažymą. Ne PVM mokėtojas. Perka prekes Norvegijoje ir prekiaus Lietuvoje.
Kokie mokestukai įvežant prekes ? Ar nėra būdų jokių nemokėti ? smile
wirgina wirgina 5887
2013-04-25 11:40 wirgina 2013-04-25 14-42

wirgina rašė:
Gal kas turite patirties smile Reikalas paprastas, bet Norvegija man naujiena .
I.V. pagal pažymą. Ne PVM mokėtojas. Perka prekes Norvegijoje ir prekiaus Lietuvoje.
Kokie mokestukai įvežant prekes ? Ar nėra būdų jokių nemokėti ? smile



Dirbantys pagal individualios veiklos pažymas juk nėra JA... gal jiems yra kokių nuolaidų ? smile
Suprantu, kad apeinate neprotingus klausimus... bet aš viliuosi smile
Aradija Aradija 10365
2013-04-25 14:05 Aradija
Kaip tai jie nėra FA? jie kaip tik ir yra FA
wirgina wirgina 5887
2013-04-25 14:43 wirgina

Aradija rašė:
Kaip tai jie nėra FA? jie kaip tik ir yra FA

Pasitaisiau ... smile ale vistiek niekas nekomentuoja smile
Aradija Aradija 10365
1 2013-04-25 15:51 Aradija
Mažai kas žino, o tie kas žino - be pinigų nekonsultuoja smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui