Kiek uždirba buhalteris?

aiwita aiwita 6134
2015-12-03 16:29 aiwita
Kartais vadovai tiesiai šviesiai pasako-galim tam skirti konkrečią sumą.
KJurate KJurate 6551
3 2015-12-03 16:34 KJurate 2015-12-06 10-47
o gal geriau, ne laukti kol skirs, o pačiai nusistatyti ir garsiai pasakyti nuo kokios sumos imčiausi, arba kiek imu už valandą... o jei atsiras papildomų darbų, kurių nieks nemanė būsiančių- reiks peržiūrėti sandorį.
negi, kai darote remontą, iš anksto žinote kiek mokėsite už darbus? bet eigoje nutinka visokių papildomų išlaidų... ar dėl to remonto netęsiate?
tai tik paslauga ir šalys derasi dėl jos turinio ir kainos.
aiwita aiwita 6134
4 2015-12-03 16:48 aiwita
Suprantat, būna taip, kad vadovai daugiau planuoja skirti, negu tu nori paprašyti smile
Reikia žinoti kokia būtų mažiausia suma už kurią imčiausi darbo, bet aš visada klausiu kiek jie planuoja tam skirti. Vieną kartą buvau maloniai nustebinta, nes pasakė daugiau, nei buvau numačiusi. Aš, aišku, sutikau. Nesakiau, kad būčiau ir už mažiau dirbusi smile Pasakiau, kad panašiai apie tokią sumą ir galvojau
Tess Tess 20235
2 2015-12-03 17:30 Tess
Kiek teko susidurti paskutiniu metu, tai visiems 30 Eur kaip tik. smile
J
Jotjot 850
9 1 2015-12-03 23:02 Jotjot
Pasidalinsiu savo patirtimi.
Kiekviena įmonė man yra savita, su savo specifika, todėl žiūriu į kiekvieną individualiai. Kaip taisyklė, kai imiesi darbo, tai nežinai kiek paimti už jį. Tokiais atvejais visada sakau taip klientui: padirbsiu kokius du-tris mėnesius ir pasakysiu kiek tas darbas vertas. Tuos kelis mėnesius dirbu už darbdavio pasiūlytą atlygį, bet, žinoma, proto ribose nurodytą atlygį, kurį įvertinu iš patirties kiek jis galėtų kainuoti. Galit pasikliauti nuojauta, jei neturit supratimo kiek, savigarba pakuždės smile . Jei darbdavys irgi nežino (pvz. naujai įkurta įmonė), tada nustatau minimalią kainą pagal darbuotojų skaičių (30€ už darbuotoją) plius niuansai dėl IT, kasa, EKA, sąskaitų kiekiai. Darbdaviai, aišku, pasiklausinėja kitų darbdavių ar buhalterių, ir maždaug, kaip taisyklė, atlygį numažina.
Imuosi darbo. Fiksuoju savo dirbtas darbo valandas su konkrečia įmone. Visokius nukrypimus nuo normalaus darbo laiko (konsultavimasis dėl kažkokios specifinės problemos VMI, Sodros ir t.t., ar kavos atsigėrimai su darbdaviu ir pasikalbėjimai nefiksuojami). Žodžiu, eliminuoju visokius nukrypimus nuo normalių darbo sąlygų, sąžiningai fiksuoju tik ūkines operacijas ir ūkinius įvykius kaip parašyta Buhalterinės apskaitos įstatyme smile Po kelių tokių mėnesių darbo suskaičiuoju vidutiniškai kiek valandų suvalgo konkreti įmonė per mėnesį. Ateina momentas kai reikia pasakyti savo atlygį. Kiek kainuoja buhalterio darbo valanda? Šitoj vietoj vadovaujuosi statistikos departamento info: vidutinis darbo valandos brutto atlygis finansų sektoriuje - apie 8 €. Na o kiek gaunasi netto į rankas pasiskaičiuokite.
P.S. Ne visais atvejais darbdaviai sutinka mokėti tiek kiek pasakau. Tada bandau keisti darbo organizavimą perdalijant kažkokius darbus nuo savo pečių ant darbdavio. Kartais tenka ir užsispirti - irgi padeda, klientas paburba ir nusileidžia. Visada dirbu su keletas įmonių, jei kokia "varna nuo mieto, tai kita į vietą". smile
9 2015-12-04 08:23 Voveruska01
Visa tai tinka, jei vadovas supranta, kodėl jam reikalingas buhalteris. Pažįstu tokių, kuriems jokie tokie paskaičiavimai įspūdžio nedaro. "Ką čia skaičiuoji, moku tiek ir tiek ir baigta" - niekada negirdėjot tokio ar panašaus atsakymo? Nes dažnas vadovas samdo buhalterį, kad jis padarytų darbą, ir neketina gilintis, kaip ir per kiek laiko jis tą darbą padaro. Vadovui svarbu rezultatas - mokesčiai suskaičiuoti, balansai padaryti, o visos virtuvės jis ir neturi žinot.
Čia iš asmeninio pavyzdžio kalbu smile Pvz. kai bandžiau argumentuotai paaiškint, kodėl nuo sausio pakėliau kainą, numojo ranka ir pasirašė. Nes tingi gilintis. Svarbiausia suma proto ribose. O kitas atsisijojo, nes akivaizdu, kad kaina pasirodė per didelė. O iš mano pusės - kaina pilnai atitiko jo veiklos pobūdį, ir tikiu, kad surado kažką pigesnio smile
J
Jotjot 850
4 1 2015-12-04 12:40 Jotjot

rašė: Pažįstu tokių, kuriems jokie tokie paskaičiavimai įspūdžio nedaro

Po kelių mėnesių darbo pateikiu savo kainą. Darbo laiko paskaičiavimų klientams neaiškinu, pasakau savo kainą ir viskas. Klientas nenori mokėti, nedirbu (aišku galima truputį, simboliškai ir nusileisti). O jei darbdavys sako:

rašė: moku tiek ir tiek ir baigta
, tai teisingai sakot, lai ieško kažką pigesnio. Yra pradedančių buhalterių, kurie imsis ir už pigiau. Tai normalu. Ir visgi, manau, sutiksite, kad patyręs buhalteris turi daugiau ką papasakoti verslininkui iš praktikos apie apskaitą, mokesčius ir verslą nei "žalias". Užtenka pasižiūrėti į savo karjeros, darbo pradžią smile Ir nesutikau nei vieno darbdavio, kuris neklaustų patarimo, nesikalbėtų su buhalteriu, kad ir bendrom ekonominėm temom, Todėl darbdavys po kelių mėnesių pamatys skirtumą.
L
Lliucija 674
2 2015-12-04 19:32 Lliucija
Buhalteris įtariu ne šeimos narys. Va ir visa logika.
L
Lina819 34
1 2015-12-09 09:30 Lina819
Na aš atsisėdau pakankamai žalia į buhalterės vietą, bet baigusi tos srities mokslus ir su tam tikru supratimu. Pokalbio metu, manau, daviau suprasti, kad už ačiū nedirbsiu, nesvarbu, kad daug ko teks išmokti bet vis vien... Dar tuo labiau, kai paskutinės darbovietės atlyginimas buvo tikrai geras, bet tai nebuvo tas darbas, kurį norėčiau dirbti. :) Į rankas gaunu daugiau MMA ir po naujų metų turėtų dar šiek tiek kilstelti. :)
1 2016-01-08 09:15 ViskasViename

aiwita rašė:

naivuole rašė:
... Kai buvau pokalbyje dėl darbo tai vadovas pabrėžė, kad yra kas dirba ir už mažiau ir patenkinti yra. .... bet būna, kad ir nevisus darbus iki galo padaro už tokį mažą atlyginimą.

Aš pažįstu ne vieną puikią buhalterę, kuri pabaigusi tik kursus. Bet patinka tas darbas, domisi, skaito, stengiasi, kelia klausimus, randa atsakymus ir dirba puikiai. Ir tikrai ne už minimumą. Jau esu rašiusi, kad VMI patikrino vieną tokią ir ji net pagyrimą gavo. Kita įkūrė buhalterinės apskaitos įmonę.
Bet žinau vieną, kuri pabaigusi du aukštuosius ir dirba mažiau negu už minimumą. Kur kas mažiau. Naktimis dirba, nes dienos maža. Per kelias įmones susirenka minimumą. O tikrų tikriausia miestietė. Tik va su saviverte, kaip man atrodo, yra labai prastai.
Kai vadovai neturi žalio supratimo apie buhalteriją, tai ir būna kuriozai. Nori labai pigiai ir visada atsiranda kas dirba. Tik jie net supratimo neturi kokio lygio kartais būna jų buhalterija.
Kartais skaitant klausimus čia taxe siaubas apima. Bet jie bent klausia ir dauguma tikrai susivoks situacijoje. O būna, kad žmogus neturi žalio supratimo ir net neateina mintis, kad reikia domėtis. Sėdi sau darbo vietoje, protingai galva linkčioja, ir nesuvokia kas vyksta. Padaro kaip susirodo tuo metu, vėliau negali suprasti kodėl taip darė. Kovo mėnesį išsiaiškina, kad NPD pasikeitė nuo sausio 1d., o kaskart pasiėmus banko išrašą stebisi, kad jis kažkoks nesąmoningas-vienos sumos su minusais, kitos be. Niekaip nesupranta, kodėl VMI nuo sąskaitos nuskaičiuoja pinigus, vos tik jie "įkrenta" į sąskaitą (neateina į galvą, kad PVM nesumokėtas).
O vadovas džiaugiasi, kad turi gerą buhalterę. Gerą, nes dirba už minimumą, nekelia klausimų, be to, buvęs darbdavys užgarantavo, kad labai gera buhalterė (o prieš tai ji dirbo buhalterijoje, kur buvo daug buhalterių ir ji turėjo vieną funkciją, kurią atliko turbūt gerai, nes dirbo ne vienus metus). Beje, jos išsilavinimas irgi aukštasis smile


Merginos, malonu jūsų raštų paskaityti.
Kaip visur, taip ir tarp buhalterių visokių tipų/-ių yra.
Ko gero, mums daugumai reiktų su saviverte padirbėti ir dažniau tuos atlyginimų niuansus aptarti, nes tikrai yra žmonių (tiek buhalterių tiek ir darbdavių tarpe) visiškai nenumanančių apie buhalterinių paslaugų kainas.
O jei kalbėti konkrečiai apie darbdavius, kol gerai jie nenusvyla, nesuvokia kam buhalteris reikalingas, galvoja, kad tik LR valdžiai reikalingas, bet ne darbdaviui (na tai čia žmogaus mentalitetas). Nekalbu apie visus, be abejo, yra pakankamai protingų darbdavių, suvokiančių ko norėti iš buhalterio.
smile Taigi juk ir buhalteris atsirenka su kuo dirbti...

Ar ne?

Sėkmingų darbingų Metų, Buhalteriai (ir ne tik smile ), bei savitarpio supratimo su darbdaviais! smile



2016-01-08 09:31 ViskasViename

Voverele333 rašė:

Ačiū visiems už nuomones.... Jei tik kas užsimena apie atlyginimų kėlimą, tai direktoriui kažkokia TABU tema, net nežinau kodėl, tuoj visokių argumentų prigalvoja, kodėl negali kelti...
O kas su apskaita susiję, tai mane pirmiausiai priėmė kaip apskaitininke pirminiams dokumentams, atsargoms skaičiuoti su ta mintim, kad jei susidorosiu, galėsiu perrimti visą buhalteriją iš apskaitos įmonės. Kadangi viską sugebėjau padaryti, perrimti, ir tikrai manau, kad sekasi su buhalterija gerai (nes jau apturėjau ir du auditus, ir didelį VMI patikrinimą, kurie jokių priekaištų nerado). Tik tas, kad darbo krūvis tai padėk Dieve dabar, viską sužiūrėti nuo A iki Z., ir toliau viskas tik plečiasi ir didėja...
Pats bjauriausias dalykas kai jautiesi esąs vertas daugiau, bet tavo darbo praktiškai niekas nepastebi[u][/u], o tu vis tiek turi įrodinėti, kodėl tau reikia algą kelti[i][/i][u][/u]... smile
smile

Mieloji, Voverele333,
labai gerai kad iškėlei šią Problemą!
Kažkada dirbau panašioj (ne tokioj, bet panašioj įmonėje), todėl galiu konkrečiai ir atsakingai rašyti.
Taigi, jūsų atlyginimas akivaizdžiai vos ne dvigubai per mažas. Kaip ir buvo pasiūlyta anksčiau, reiktų papildomų 400 prašyti, plius pagalbinio buhalterio bent pusdieniui ar kelias dienas per savaitę (0,5 etato).
Aš pati prašyčiau pagalbinio visai dienai ir + 200 pridėti man.
sudėčiau puse darbų pagalbiniui, o pati dirbčiau kaip normalus žmogus.

Toks, manau, normalus požiūris į darbą
(jūsų žinutę paskaičius, susidaro įspūdis, kad lažą einate, brangioji, aš rimtai, labai rimtai.)

Tiesa, tai kaip dabar jūsų ši situacija, pasikeitė? smile
1 2016-01-08 09:51 ViskasViename

Dorota1 rašė:

33dance rašė:
200 į rankas, tik dalis "vokelyje"

prašyčiau mokėti viską oficialiai, kam Jums to reikia, kodėl jus turte aukotis dėl verslininko?

ateijo laikai kaip vmi ėmėsi pajamų ir išlaidų analizės. kaip tik šiandien kalbėjaus su vienu pažystamų, kadangi tik iš vmi išėjo pokalbį buvo, pristatė dokumentus nuo 2012 metų ir dabar turi ieškoti pagrindžiančių dokumentų, nes vmi paskaičiavo, kad jiems per metus reikia tiek ir tiek pinigų išlaidom, o jie išleidžia daugiau nei uždirba.
o paprastas gyventojas nieko nesiskiriantys nuo kitų,,, aišku čia ne į temą, bet pagalvokit, kam po to kažkam įrodynėti ,

Merginos ir vaikinai smile O nuo šių metų tai jau ypač aktualu.
Aš irgi taip va galvoju - kodėl mes, buhalteriai, turime dirbti kažkaip neaiškiom aplinkybėm dėl kitų gerovės!?
ar čia ne mūsų pačių problema, kad už save "nepastovime"? Kodėl kaltinam darbdavius? Tegul ieško toliau "kvailų", o kai praeis keli metai ir pridirbs jiems klaidų pakankamai, kai nei vieno galo neberas... tada ir jie pradės mąstyti - ne vieną tokį sutikau. Tokie pasimokę darbdaviai iškart sutinka normalų atlyginimą mokėti.
Tai tegul mokosi!!!
Tegul patys sau seminarus vedasi!!!!
Tegul po to savo problemas patys ir sprendžiasi už "ačiū" smile smile smile

Dėkoju už dėmesį! Buvo labai malonu išsisakyti į temą ir būti išgirstai! Ačiū smile
Gita1 Gita1 8357
2016-01-08 09:58 Gita1
Kad pastovėti reikia bent jau numanyti koks yra minimalus valandinis įkainis buhalteriui.. Apie pilną uždarbį nekabu.. kiekiai darbo skirtingi, bet juk nesvarbu ar avansinę pildau ar banko įrašus suvedinėju ar darbo užmokestį skaičiuoju.. dirbu valandą laiko.. kiek man už tai turi mokėti, kad nesiskaitytų, kad negražiai darau buhalterių atžvilgiu, kad nemušu kainos ir pan. :)
aiwita aiwita 6134
2016-01-08 10:26 aiwita

Gita1 rašė:
Kad pastovėti reikia bent jau numanyti koks yra minimalus valandinis įkainis buhalteriui.. Apie pilną uždarbį nekabu.. kiekiai darbo skirtingi, bet juk nesvarbu ar avansinę pildau ar banko įrašus suvedinėju ar darbo užmokestį skaičiuoju.. dirbu valandą laiko.. kiek man už tai turi mokėti, kad nesiskaitytų, kad negražiai darau buhalterių atžvilgiu, kad nemušu kainos ir pan. :)

Labai teisingai suformuluotas klausimas
Byla Byla 12119
1 2016-01-08 10:28 Byla 2016-01-08 10-50
Į metų pabaigą, užsivertusi darbais, ir aš leidau sau svajoti. "Jau nuo naujų tai mažiau kaip už MMA nedirbsiu nei vienam!". O paskui, nusileidau ant žemės ir supratau, kad jei aš nedirbsiu, tai kita/kitas dirbs. O aš neturėsiu nei to mažo bet saujoj, ir ganysiu briedį lankoj. Taigi, mentalitetas mentalitetu, o valgyti ir vaiką pamaitinti bei išleisti į mokyklą norisi.
Kol nebus buhalteriai vieningi, tol ir dirbsime už mažas ar labai mažas kapeikas. O vieningais lietuviai vargu ar kada taps.
Ir buhalterių stygiaus rinkoje juk nėra. Ne taip kaip kokių aukštos kvalifikacijos suvirintojų ar statybininkų.
Tabeliss Tabeliss 1522
1 2016-01-08 10:56 Tabeliss
naujais metais supratau kad ir aš jau artėju prie minimumo smile nu ką, nelabai aš galiu pašokinėti kai darbo skelbimų vos keli, o apskaitos įmonės tvarko apskaitą už ačiū ko ne... smile galėčiau sau sėdėt namie ir laukt to darbdavio kuris man aukso kalnus mokės ir vaikščiot pakėlus galvą kad jau "aš už MMA nedirbu" bet turbūt kai skaičiuoji savo piniginėj esančius popierėlius tai geriau mažiau negu nieko smile
Byla Byla 12119
2016-01-08 11:05 Byla
Gal gamybinių įmonių buhalteriai žino kur trūksta moteriškų darbo rankų ne už MMA ir ne pamainomis? Mielai atlaisvinčiau dar vieną buhalterio darbo vietą.
Girele Girele 9676
1 2016-01-08 11:18 Girele

Byla rašė:
Į metų pabaigą, užsivertusi darbais, ir aš leidau sau svajoti. "Jau nuo naujų tai mažiau kaip už MMA nedirbsiu nei vienam!". O paskui, nusileidau ant žemės ir supratau, kad jei aš nedirbsiu, tai kita/kitas dirbs. O aš neturėsiu nei to mažo bet saujoj, ir ganysiu briedį lankoj. Taigi, mentalitetas mentalitetu, o valgyti ir vaiką pamaitinti bei išleisti į mokyklą norisi.
Kol nebus buhalteriai vieningi, tol ir dirbsime už mažas ar labai mažas kapeikas. O vieningais lietuviai vargu ar kada taps.
Ir buhalterių stygiaus rinkoje juk nėra. Ne taip kaip kokių aukštos kvalifikacijos suvirintojų ar statybininkų.

Pritariu...
Draugė buhalterė, turinti įmonę, mane mokydavo - "ką tu, už tokią algą dirbi????", p kaip vėliau pasišneki neutraliai, tai pati už grašius apskaitą tvarko...
Buvo metų pabaigoje situacija, kai ketinau išeiti iš pagrindinio darbo; ieškojau darbo iš naujo - susidūriau su požiūriu - "kąąąą???? nori buhalteris gauti darbą už daugiau nei MMA???? Jūs iš proto išsikraustėte - juk buhalteris nieko neveikia, už ką jam mokėti...."
Pas mus, provincijoje, deja, nereikalingos nei žinios, nei sugebėjimai, pas mus reikalinga tik nemokama darbo jėga, iš kurios dar ir pasityčioti galima... smile
Dorota1 Dorota1 13537
4 2016-01-08 11:45 Dorota1
o man va atėjo mintys, kad jai tarčiausi dabar dėl naujo darbo tai tokia salygą iškelčiau kad kylant MMA, turėtų kilti ir mano sutartas atlygis
2 2016-01-08 11:55 Kristiana__
Ir susitartum.
O dėl vykdymo vienas Dievas težino smile


Dorota1 rašė:
o man va atėjo mintys, kad jai tarčiausi dabar dėl naujo darbo tai tokia salygą iškelčiau kad kylant MMA, turėtų kilti ir mano sutartas atlygis

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui