Kulinariniai receptai

snake snake 3833
2010-02-05 15:36 snake 2011-09-11 06-37

batukas rašė:

snake rašė:
Be abejo, vidurius gi reikia išversti...Padruskint, papipirint, į miltus ir ant aliejaus. Ką čia su stintom dar mąstyti kažko nepaprasto.

Gerai Jums, Jus is pajurio o mes cia va tik seile galime varvinti smile


Nu, kad visur to gero yra. Logiška būtų, kad mes pajūriečiai žuvį papigiai ir dažnai valgytumėm, bet nėra taip...
2010-02-05 15:36 vvirginija1 2011-09-11 06-37

Elste rašė:
nea, išvalytos - ne tas. Čia rimtai.
Nu neišvalytų neteko bandyti, tai nesiginčiju... smile smile
2010-02-05 15:39 vvirginija1 2011-09-11 06-37

Elvusia rašė: O man ramu - nesvaigstu dėl stintų.
Kai užvirė kalba tai prisiminiau kad pas mane kameroj dar nuo ano sezono koks kilas guli...kažkaip irgi tingisi smardintis. Aišku jos išvalytos, bet kepimas....
2010-02-05 18:10 pele-pelyte 2011-09-11 06-37

vvirginija1 rašė: Tai kepkit be miltų... smile , po to truputį marinato užpilkit, ir skanu..liuks.. Tada jos gaunasi tokios minkštos, papurusios...
Kokį marinatą siūlote? Maniškis, kaip ir Elstės vyras, apgraužia stinta dantukais, stuburiuka numeta, kepa neisvalytas, gal jums ir keistai atrodo, bet pas mus nera mados terliotis ir valyti jas. smile
Elste Elste 27286
2010-02-05 18:12 Elste 2011-09-11 06-37

pele-pelyte rašė:

vvirginija1 rašė: Tai kepkit be miltų... smile , po to truputį marinato užpilkit, ir skanu..liuks.. Tada jos gaunasi tokios minkštos, papurusios...
Kokį marinatą siūlote? Maniškis, kaip ir Elstės vyras, apgraužia stinta dantukais, stuburiuka numeta, kepa neisvalytas, gal jums ir keistai atrodo, bet pas mus nera mados terliotis ir valyti jas. smile


Oo, jėga!!! aš jau maniau, kad mano vienos diedas toks nesveikas smile
2010-02-05 18:15 pele-pelyte
sveikas sveikas smile as pati pabandziau kaip jis ten parakinet tu stintu tai visai neblogai gavosi, daugiau pasitreniravus, išmokčiau pilnai smile
Elste Elste 27286
2010-02-05 18:17 Elste 2011-09-11 06-37

pele-pelyte rašė: sveikas sveikas smile as pati pabandziau kaip jis ten parakinet tu stintu tai visai neblogai gavosi, daugiau pasitreniravus, išmokčiau pilnai smile

mano dukra tai tik uodegytes apkepusias nusilaužo ir suvalgo, o tėvui palieka dantukais pereit per stuburą smile
L
liuxyte 1818
2010-02-05 18:19 liuxyte
O aš stintas šviežiai keptas nevalgau, iškeptas kišu tiesiai į litrinį sloviką ir užpilu marinatu, paskui greit miegoti, kad greičiau laikas prabėgtų, o jau ryte ...mmmm.... apsivalgymas smile smile
Elste Elste 27286
2010-02-05 18:21 Elste 2011-09-11 06-37

liuxyte rašė: O aš stintas šviežiai keptas nevalgau, iškeptas kišu tiesiai į litrinį sloviką ir užpilu marinatu, paskui greit miegoti, kad greičiau laikas prabėgtų, o jau ryte ...mmmm.... apsivalgymas smile smile


vat girdėjau kad jas ten cintrinų sultim apšlaksto, ar ne?
A
Alina55 11024
2010-02-05 18:21 Alina55 2011-09-11 06-37

liuxyte rašė: ...užpilu marinatu...

Gal marinato receptuku pasidalintumėt.
Cha-cha Cha-cha 5529
2010-02-05 18:21 Cha-cha
Iš tiesų ir žvejai rekomenduoja jas nevalytas kepti. Ir patys taip daro... Čia ne bajeris
L
liuxyte 1818
2010-02-05 18:27 liuxyte 2011-09-11 06-37

Alina55 rašė:

liuxyte rašė: ...užpilu marinatu...

Gal marinato receptuku pasidalintumėt.


Neturiu aš jokių receptų , tik miltinius gaminius darau pagal receptūrą, o visa kita iš numanymo smile pasidarau saldrūgštį marinatą , paragavus stipresnis, kad būtų ir viskas , o prišmožai kaip ir visom žuvim marinuojant, man ir hekas(jūros lydeka) sueina marinuota , bet ne citrinos rūgštim marinuoju, tik 9 proc. actu , mano skoniui skaniau smile
vovere vovere 25997
2010-02-05 18:48 vovere 2011-09-11 06-37

Cha-cha rašė: Iš tiesų ir žvejai rekomenduoja jas nevalytas kepti. Ir patys taip daro... Čia ne bajeris

o kažin kodėl? gal tikrai be rekialo vargstu jas valydama?
batukas batukas 3281
2010-02-05 18:52 batukas 2011-09-11 06-37

vovere rašė:

Cha-cha rašė: Iš tiesų ir žvejai rekomenduoja jas nevalytas kepti. Ir patys taip daro... Čia ne bajeris

o kažin kodėl? gal tikrai be rekialo vargstu jas valydama?


Voveryte, kiek save atsimenu niekas ju nevalo smile
Petronele Petronele 18325
2010-02-05 18:55 Petronele 2011-09-11 06-37

batukas rašė: Voveryte, kiek save atsimenu niekas ju nevalo smile

Voveriukai, mudvi dvi tik pasirodo tokios :)
vovere vovere 25997
2010-02-05 18:57 vovere
nu rimtai smile net mintis niekad nešovė į galvą nevalyt smile
vovere vovere 25997
2010-02-05 19:00 vovere
jei jau apie stintas prabilom, jums receptukas


STINTOS MARINATE

1kg stintų:
0,5 stiklinės miltų
5-6 šauktų aliejaus
2 stiklinių vandens
1 stiklinės acto
50g petražolių
2 šaukštų cukraus
lauro lapelio
morkų
svogūnų
pipirų
druskos

Paruošimas:

Nuvalytas žuvis apdžiovinti, pasūdyti, pavolioti miltuose ir iškepti aliejuje. Daržvoes nuvalyti, supjaustyti griežinėliais, išvirti su prieskoniais. Daržovėms išvirus, supilti actą, marinatą pavirinti 5 minutes ir ataušinti.

Žodžiu,stintas iškepi keptuvėje kaip visada, o iš tų daržovių išverdi marinatą, užpili ir į stiklainius su dangteliais. Viskas.

p.s. bet šį kartą reiks išvalyt jau smile
L
liuxyte 1818
2010-02-05 19:01 liuxyte
Visada valau, tikrai nepagalvojau, kad geriau nevalyt, juk ten visokio brūdo yra ir esu radus mažytę žuvytę ne kartą , o jos juk irsta pilve , feee ....
L
liuxyte 1818
2010-02-05 19:05 liuxyte 2011-09-11 06-37
vovere ,ilgam laikymui gal ir reiktų 2 stikl vandens 1 stikl acto ir 2 šauktų cukraus, o aš valgymui po 12-24 val darau žymiai silpnesnį marinatą
vovere vovere 25997
2010-02-05 19:05 vovere
nu tikrui fui, bet šprotai tai juk irgi nevalyti būna smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui