Kulinariniai receptai

Dorota1 Dorota1 13537
1 2014-08-26 07:42 Dorota1

brashkee rašė:
Gal kas turit patikrintų gerų receptų, kaip marinuoti žalius pomidorus?:)

aš tai iš žalių pomidorų darau salotas žiemai su agurku ir svogunais
jofky jofky 3287
4 2014-09-23 18:20 jofky

jofky rašė:

Linda6 rašė:
kur nusipirkti saldžioms voveruškoms kepti formeles.

seija-keptuves.blogspot.com/2012/06/zagareliu-formele-gele-20-lt.html
dar sendaikčių turguje gali būti


Kur pati siūliau iš ten ir nusipirkau formą. Mano pirmos "voveruškos" smile Skonis man gavosi kiek pamenu toks kaip vaikystėje, viriau kiaulienos taukuose. Kadangi niekada nesu mačiusi kaip teisingai įpilti į formą tešlą, tai vis išradinėjau "dviratį" smile
L
Loreta13 30844
2 2014-09-23 19:30 Loreta13
Na tikros tikrutėlės....vaje, kaip kažkam pasisekė smile
Šaunuolė bitutė darbštuolėlė smile
O kad į formą tešlos nieks nepildavo, kad ir pilti nėra kur. :)
Tiesiog ta forma nardinama pirmiau į taukus, kad labai gerai įkaistų, tada elementoriškai merkiama į tešlą, kad tešla nuo karščio prikibtų prie formos, o tada vėl į taukus, kur ji "atšoka" nuo formos ir ištraukiama jau gatava voveruška.
jofky jofky 3287
2014-09-23 19:40 jofky

Loreta13 rašė:
Na tikros tikrutėlės....vaje, kaip kažkam pasisekė smile
Šaunuolė bitutė darbštuolėlė smile
O kad į formą tešlos nieks nepildavo, kad ir pilti nėra kur. :)
Tiesiog ta forma nardinama pirmiau į taukus, kad labai gerai įkaistų, tada elementoriškai merkiama į tešlą, kad tešla nuo karščio prikibtų prie formos, o tada vėl į taukus, kur ji "atšoka" nuo formos ir ištraukiama jau gatava voveruška.


Bet tada forma visa bus tešloje, tiek vidus tiek išorė, nesigaus grybo forma smile
L
Loreta13 30844
2 2014-09-23 19:48 Loreta13 2014-09-23 19-50
Na pagalvojau, gal išties nusišnekėjau smile smile
Šitaip virdavau tokias net nemoku papasakot kaip gėles kažkokias plokščias.
Įmerki į tešlą, kad visai neapsemtų viršaus ir galėtų ta "gėlė" nukrist iš formos ir atgal į karštus taukus.
O vat voveruškų kažkaip gerai nepamenu...
Šaukštu pilti tešlą, aplink platųjį formos galą, šiek tiek krestelti, kad per apačioje esančią skylutę išbėgtų likutis tešlos ir panardinti į taukus plačiuoju galu, kilstelėti į viršų, kad iškristų kotelis ir pabaigti kepti iki norimo rudumo ir traškumo.
L
Loreta13 30844
2014-09-23 19:52 Loreta13
Na pagal paveikslėlį ko gero galima ir merkti, svarbu, kad neapkibtų tešla kur nereikia.
Bet Linda6 puikiai susitvarkė, kad ir intuityviai :)
www.receptai.lt/receptas/voveraites-6835
jofky jofky 3287
2014-09-23 19:55 jofky

Loreta13 rašė:
Na pagal paveikslėlį ko gero galima ir merkti, svarbu, kad neapkibtų tešla kur nereikia.
Bet Linda6 puikiai susitvarkė, kad ir intuityviai :)
www.receptai.lt/receptas/voveraites-6835


Dėja, techniškai niekaip neimanoma mirkyti smile pyliau su šaukštu smile
L
Lliucija 674
2014-09-26 11:36 Lliucija 2014-09-26 11-48
Norėčiau, kad kas pasidalintų receptais mišrainių su lašiša arba su vištiena, bet be majonezo, o su padažais/užpilais.
Čia radau visokių
www.receptai.lt/receptas/vistienos-salotos-8208
vovere vovere 25998
1 2014-09-26 11:58 vovere
aš lašišą su grūdėta varške maišau, dar įdedu pomidorą krapų
L
Lliucija 674
2014-09-26 12:02 Lliucija 2014-09-26 12-06
Ir tada nereikia jokio užpilo, nes iš grūdėtos varškės užtenka. Čia tinkamas. Noriu pavaidint, kad ir be majonezo galima apseiti.
O va tos voveruškos labai apetitiškos. Ir svarbiausia, kad kažkur pas mane buvo tokis įrenginys. Jeigu aišku neištrenktas kartu su visokiom grybūkų ir vaflių formom senovinėm, kur reikia ant dujinės kepti arba ant krosnies.
Tess Tess 20235
2 2014-10-05 10:00 Tess
www.sonatinos-receptai.lt/2009/10/obuoliu-pyragas-su-aguonomis.html
Vakar kepiau šį pyragą, vaikas sakė, kad pats skaniausias kada nors valgytas pyragas smile
Tik naudojau migdolus.
D
Dukse 157
2014-10-06 14:51 Dukse
Šiandiena bandysiu ir aš kepti šį pyragą, labai jau skaniai atrodo :)
Iš Sonatinos receptų esu bandžius dar šį:
www.sonatinos-receptai.lt/2010/08/sokoladinis-cukiniju-keksas.html
Skanus taip pat :)
Tess Tess 20235
2014-10-06 18:58 Tess
Ir aš kepiau šį šokoladinį keksą.
Skanus. smile

D
Dukse 157
2014-10-06 21:42 Dukse
Na va, išsikepau ir aš :) Tik norėtųsi rūgštesnių obuolių. Kitą kartą jei kepsiu, tai nesmulkinsiu labai riešutų, nes dabar nesijaučia jų, ir aguonas permalčiau:) Bet šiaip labai skanus, ypač karšas su ledais :)
Tess Tess 20235
1 2014-10-06 21:45 Tess
Aš riešutus su kočelu šiek su kočelu pamušiau.
Cukraus mažiau dėjau. Na ir man obuolių rūgštesnių norėjosi, bet, deja, nebuvo smile
A
Alina55 11024
2 2014-10-29 09:16 Alina55
Aradija Aradija 10368
2014-10-29 10:57 Aradija
Nu nešvenčia mes helovyno smile negi kas rimtai iš suaugusių jį švenčia?
jofky jofky 3287
2014-10-29 11:03 jofky

Aradija rašė:
Nu nešvenčia mes helovyno smile negi kas rimtai iš suaugusių jį švenčia?


Ypatingo šventimo nėra, bet užsiimti su vaikais prie tokių originaliu patiekalų visai įdomu. Ir maistas ne toks nuobodus ir vaikams įdomu smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui