Kulinariniai receptai

ANI ANI 673
2014-11-19 09:29 ANI
Labas rytas,jau susiruošiau susipirkti produktus šiam skanėstui ir nerandu kiek reikia grietinės smile
Griliažinis tortas

Biskvitas Baltas
4 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g miltų
soda nugesinti grietinėje
druska, vanilinas, romas

Biskvitas juodas
Viskas tas pats kaip baltas tik pridėti kakavos.

Biskvitą iškepti dieną prieš. Mano naudojama forma 22 cm skersmuo. Išplakti baltymus su druska. Trynius išplakti su cukrumi. Viską sumaišyti. Suberti persijotus miltus. Kepti be vėjelio 170 C apie 30 min. uždengus folija. Prieš tai orkaitę įkaitinti iki 200 C, idėjus kepti sumažinti karštį iki 170 C. Atvėsusi perpjauti.

Biskvito sulaistymui: stipri juoda arbata arba ekspreso kava su brendžiu ar romu.

Kremas
0,5 ltr pieno
1 st cukraus
1 v.š.krakmolas.
Išvirti kisielių. Pilnai atvėsus iki baltumo ir purumo išplakti su 400 gr sviestu mikštu.

Griliažas naminis arba saldainių apie 400 g. Nuskusti šokoladinį glajų ir sutrinti su trintuve.

Torto formavimas
Baltas sluoksnis, pašlakstomas, kremas, griliažas.
Juodas sluoksnis, pašlakstomas, kremas, griliažas.

Geriausia palaikyti per naktį šaldytuve prieš valgant.

Iš šio kiekio gaunasi tikrai didelis tortas baliui. Jeigu reikia mažesnio mažinkit kiekius.
[/quote]
jofky jofky 3286
2014-11-19 09:48 jofky

ANI rašė:
Labas rytas,jau susiruošiau susipirkti produktus šiam skanėstui ir nerandu kiek reikia grietinės smile
Griliažinis tortas

Biskvitas Baltas
4 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g miltų
soda nugesinti grietinėje
druska, vanilinas, romas

Biskvitas juodas
Viskas tas pats kaip baltas tik pridėti kakavos.

Biskvitą iškepti dieną prieš. Mano naudojama forma 22 cm skersmuo. Išplakti baltymus su druska. Trynius išplakti su cukrumi. Viską sumaišyti. Suberti persijotus miltus. Kepti be vėjelio 170 C apie 30 min. uždengus folija. Prieš tai orkaitę įkaitinti iki 200 C, idėjus kepti sumažinti karštį iki 170 C. Atvėsusi perpjauti.

Biskvito sulaistymui: stipri juoda arbata arba ekspreso kava su brendžiu ar romu.

Kremas
0,5 ltr pieno
1 st cukraus
1 v.š.krakmolas.
Išvirti kisielių. Pilnai atvėsus iki baltumo ir purumo išplakti su 400 gr sviestu mikštu.

Griliažas naminis arba saldainių apie 400 g. Nuskusti šokoladinį glajų ir sutrinti su trintuve.

Torto formavimas
Baltas sluoksnis, pašlakstomas, kremas, griliažas.
Juodas sluoksnis, pašlakstomas, kremas, griliažas.

Geriausia palaikyti per naktį šaldytuve prieš valgant.

Iš šio kiekio gaunasi tikrai didelis tortas baliui. Jeigu reikia mažesnio mažinkit kiekius.


[/quote]

Pilnai pakanka 1 šaukštelio grietinės, nes ji reikalinga tik nugesinti sodai smile Jeigu jums priimti naudoti kepimo miltelius, naudokit juos, aš naudoju tik sodą jeigu jau labai reikia smile
Romą kepiniuose ar kremuose naudoju tik tamsųjį (Dark)
ANI ANI 673
2014-11-19 10:12 ANI
Dar vienas smile kai darai rudą ar nesumažini miltų kiekio?
jofky jofky 3286
2014-11-19 10:32 jofky

ANI rašė:
Dar vienas smile kai darai rudą ar nesumažini miltų kiekio?


Šiaip tai nemažinu, kakavos milteliai tai ne tas pats kas miltai. Dar galima tirpios kavos įmaišyti, bus dar kitoks skonis smile
spokas17 spokas17 456
2014-12-17 16:19 spokas17
Vien saldumynai :( gal kas turi receptuką , ką galima iš lašišos faršo skaniai pasidaryti. smile
Petronele Petronele 18325
3 2014-12-17 16:37 Petronele
Aš Zigmo žuvų "totorišką" perku ir darau taip: dedu sluoksniais daržoves (bulves, salierus, cukiniją, papriką, brokolius, kalafiorus ir pan.), pabarstau tarpuose smulkintais svogūnų laiškais, truputį druskos, tada ant viršaus faršą, paprieskoniuoju, padruskinu, dar ant viršaus smulkiai pjaustytus ir pakepintus pievagrybus (su pipiriukais), pabarstau dar krapų, truputį vandenuko įpilu, viršų folija uždengiu ir šaunu orkaitėn kokiom 40 min.
Arba gali žuvies pyragą išsikepti :)
ANI ANI 673
3 2014-12-17 16:38 ANI
žuvų pirštelių įdedant maltų lašinukų,manų,krakmolo,svogūno,pipiro,druskos ir kiaušinio,viską gerai išminkyti padaryti pirštelius ,apvolioti džiuvėsėliuose ir riebaluose išvirti.Nu mano jaunimui tai labai patinka.
spokas17 spokas17 456
1 2014-12-17 17:34 spokas17
Va ir esmė žuvies pyrago nebenoriu :) Keli metai darau. Padarysiu kūčiom troškinį su daržovėmis pgl. Petronėlės receptą. Kaži vietoj pievagrybių baravykai netiktų. O kas liks tikrai reik pridaryti žuvies pirštelių. Dėkui
Gita1 Gita1 8371
2014-12-17 21:25 Gita1
vienam renginy valgiau sluoksniuotas tuno salotas.. ant dugno buvo tunas, žinau, kad majonezo buvo, salotų lapai, agurkas žalias, konservuoti kukurūzai, kiaušinis ir dar kažkas... nu skonis buvo pasaka.. gal kas numanot pilną sudėtį?
dianaaa dianaaa 1637
1 2014-12-18 11:06 dianaaa
Merginos aš dėl pačio griliažo, labai lengva jį pasidaryti. Griliažui , žemės riešutus pakepinau orkaitėje .Juos susmulkinu mėsos mušikliu.
Stiklinę cukraus padeginu sausoje keptuvėje ( deginkite iki norimo tamsumo ) , tada į karštą supyliau riešutus ir biški sodos, išmaišiau ir tuoj pat supilu ant aliejum pateptos skardelės ( plonai ) .
Atvėsusį susmulkinu
Samajana Samajana 6091
2 2014-12-18 13:33 Samajana

Petronele rašė:
Aš Zigmo žuvų "totorišką" perku ir darau taip: dedu sluoksniais daržoves (bulves, salierus, cukiniją, papriką, brokolius, kalafiorus ir pan.), pabarstau tarpuose smulkintais svogūnų laiškais, truputį druskos, tada ant viršaus faršą, paprieskoniuoju, padruskinu, dar ant viršaus smulkiai pjaustytus ir pakepintus pievagrybus (su pipiriukais), pabarstau dar krapų, truputį vandenuko įpilu, viršų folija uždengiu ir šaunu orkaitėn kokiom 40 min.
Arba gali žuvies pyragą išsikepti :)


(bulves,
salierus,
cukiniją,
papriką,
brokolius,
kalafiorus
ir pan.),
tarpuose smulkintais svogūnų laiškais,
truputį druskos,
tada faršą,
paprieskoniuoju,
padruskinu,
dar ant viršaus pievagrybus (su pipiriukais),
pabarstau dar krapų

... nuo tokio nušokti būtų baisu smile
Samajana Samajana 6091
2014-12-18 13:37 Samajana

ANI rašė:
žuvų pirštelių

... o "ešeriena" piršteliams netiktų? Ar būtinai lašišos reikia ?
Gaudau aš juos dabar...ir metu atgal eketėn.
ANI ANI 673
2014-12-18 13:42 ANI
Tinka bile žuvis ir tikrai labai gaunasi skanūs žuvies piršteliai,aš galvoju net iš šviežios žuvies dar geriau,aišku nebandžius ir jeigu taip malu žuvį tai dedu ir skūrą smile aišku be žvynų.
Samajana Samajana 6091
2014-12-18 13:49 Samajana

ANI rašė:
jeigu taip malu žuvį tai dedu ir skūrą smile aišku be žvynų.

Ešerys skani žuvis, tik labai sunkiai skutasi. Jeigu galvoti apie jo naudojimą piršteliams, tai arba visai be skūros, arba su žvynais smile
ANI ANI 673
2014-12-18 14:16 ANI
Nu nž aš girdėjus,kad ešerį panardina į karštą vandenį kelioms sekundėms, tai skutasi lengviau,bet čia gal tik bajeris smile nuo kada tikrą žuvinyką mokina kuri visai nieko nesusigaudo.Nu nesvarbu su skūra ar be jos tikrai pabandykit.Aš šventėm visada darau pirštelius,nes anūkų pirmas klausymas būtų ,tai ką pirštelių nebus smile
spokas17 spokas17 456
2014-12-18 14:59 spokas17
Aš pasidovanavau vienoms Klaėdoms tokį spec.įrankį žuvies žvynams valyti. Tai dabar lengvai visos valosi. Kažkada teko kepti ešerio filiukus. Labai jau skanu.
Cha-cha Cha-cha 5529
2014-12-18 15:18 Cha-cha
Nežinau kaip būtų su ešeriu, bet uoto tą grubiają pusę visada užpilu verdančiu vandeniu, tai skūra pati atšoka
Nu bet tokių metų be žuvies dar niekada nėra buvę... Anei menkių, anei stintų, anei nieko smile Liūdesys...
spokas17 spokas17 456
2014-12-18 15:39 spokas17
Nes vėjas buvo nepalankus, žvejai gi į jūrą nėjo, stintoms oras šiltas :) Manau visi terminalai irgi savo padarė
ANI ANI 673
2 2014-12-28 12:35 ANI
Kepiau tokį paprastą ,bet labai skanų pyragą,dar artėjančiom šventėm galit pabandyti:
Aguonų pyragas


6 kiaušinai
250 g aguonų (užsimerkti iš vakaro)
1,5 stiklinės džiūvesių
1 stklinė cukraus
1 indelis kondensuoto pieno


Baltymus atskirti nuo trynių.
Trynius išsukti su cukrumi (aš nelaukiu kol cukrus ištirps, trinu tol kol tryniai tampa šviasiai gelsvi ), sudeti mirkintas ir nusunktas aguonas. Išmašyti. Sudėti džiūvesius, išmaišyti. Atsargiai maišant sudėti standžiai išplaktus baltymus.

Į margarinu ar sviestu išteptą skardą (aš naudoju tokią apvalią, kur nusiima kraštai) supilti tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min.
Ant karšto pyrago po truputį pilti ir su šauktu pasukant pilti kondesuotą pieną, kol šis susigers.

Atvesus pyragui skanauti 

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui