Tax.lt narys Delta1

D
Tax.lt narys nuo
2005-05-17
Delta1
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-05-18 12:09 Bendra » Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje » #172668
Ir žinote ką gi aš padariau... Net nežinau ar protingai pasielgiau, bet pasikviečiau vieną buvusią kolegę, kad ji prieš akcininkų susirinkimą atliktų reviziją buhalterinėje apskaitoje. Gal nuomonė iš šalies bus nešališka :).
Nes aš jau bijau ko nors ir beprašyti pas savo buhalterę :). Kas bjauriausia, kad ji visai nesileidžia į diskusijas. Paprašai pvz. skolininkų sąrašo, o ji sako- dar nėra. Ir viskas, jokio paaiškinimo kodėl.
Labai ačiū diskutavusiems. Parašydama čia truputį "nuleidau garą" :))).
2005-05-17 18:44 Bendra » Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje » #172466
Taip, tie darbo užmokesčio žiniaraščiai, tai kartu ir priskaitymo ir kartu išmokėjimas juose atsispindi su gavėjų parašais. Aš taip pat buhalterei gražiai bandžiau pasakyti, kad gal reikėtų dar vieną egz. atsispausdinti, o su parašai į kasą segti.
Mūsų įmonė prekybinė. Išrašomų sąskaitų kiekis- apie 800 vnt./mėn. Reikia pastoviai sekti skolas. Ir būna piktoka, kai nori gauti skolininkų sąrašą, o ji pastoviai jo negali pateikti. kartais net neaišku dėl kokių priežasčių. Dar dėl prekių pajamavimo. Man asmeniškai tie pajamų orderiai būtų gana gera informacija. Prekes gaunam ne litais. O juose aiškiai matyčiau, kiek prekė kainavo litais. Dar.... Sąskaitose prekių pavadinimai vėl gi ne lietuvių kalba. Pajamų ordery aš matyčiau kas tiksliai atvažiavo.
Trumpai drūtai- mūsų popieriuose man trūksta informacijos :)
2005-05-17 16:38 Bendra » Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje » #172416
Nesėdi ta buhalterė man ant galvos :) Kaip sakoma, netgi šaukštus kiekviena šeimininkė gali skirtingai ir skirtingose vietose laikyti. Stengiuosi perprasti jos tvarką ir tiesiog man nepatinka ta jos tvarka. Juk pati esu buvusi buhalterė ir nesu kažkokia analfabetas buhalterijoje. Nenoriu tuščių kalbų, tiesiog noriu sudėlioti prioritetus, ko noriu aš, o ko iš tikrųjų reikia. Kad nebūtų pykčių kolektyve, bet kad būtų įvykdoma viskas kas būtina.
2005-05-17 16:01 Bendra » Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje » #172393
Na va, padrąsinote, eisiu reikalauti tvarkos :). Man ir pačiai tokia tvarka nepatinka. Visko reikia jos klausti, kad ji teiktųsi pažiūrėti kompiuteryje, o ji amžinai užimta, susiraukus sėdi. Ir kadangi ji man tiktų į mamas, tai labai kelti balso prieš ją kažkaip ir neišeina.... Dėl jos patikimumo, tai net nežinau :) Ji pas mus į firma dirbti atėjo iš audito firmos :))))))))
2005-05-17 15:32 Bendra » Dėl algalapių.......... ir šiaip tvarkos buh.apskaitoje » #172364
Norėčiau pasitarti atrodytų tokiu elementariu klausimu. Esu dirbusi ir gamybinėje, ir didmeninėje prekybos įmonėse, ir abejose nurašomus algalapius segdavome prie išlaidų orderiukų su kasos pateisinamasiais dokumentais. Dabar pati esu įmonės savininkė ir mūsų buhalterė nurašomus algalapius sega kartu su darbo užmokesčio priskaitymo dokumentais, kartu su dokumentais sodrai. Gaunamas prekes pajamuodama, ji nespausdina pajamų orderio. Ir aplamai, dokumentai kažkokie "pliki", prie jų nėra jokių buh.dokumentų, parodančių kaip "suvaikščiojo" skaičiai. Ar busiu teisi prašydama, kad ji pateisinančius dokumentus kasoje segtų prie išlaidų orderiukų? Kad spausdintų kasos knygą? Ką iš viso ji privalo pasibaigus mėnesiui atspausdinti, o ką užtenka turėti tik kompiuteryje?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui