Tax.lt narys dizzoo

D
Tax.lt narys nuo
2005-07-12
dizzoo
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-08-01 13:16 Programinė įranga » STEKAS » #193777

Kristiana__ rašė: SOS

Kaip Jūs darot "Stekas" programoj su Telekomo sąskaitom?

Aš niekaip nerandu, kaip galima išlaidas už pokalbius priskirti prakalbėtam mėnesiui, o PVM priskirti SF išrašymo datai... smile

Kaip Jūs darot?


Israsote SF per Pirkimu moduli ir ivedate reikalinga fakturos data.
Prekineje eiluteje nevedat nei kiekiu, nei kainos, nei savikainos - tik mokama suma (Laukelyje "Suma")! Sekmes.
2005-07-28 17:03 Programinė įranga » STEKAS » #193064

Loreta13 rašė:

Loreta13 rašė: Klausimėlis dizzoo, o gal ir kitiems, kas "Steku" dirba smile

Ar kažkaip įmanoma, per pirkimus, taip parodyti lizinguojamą turtą ir skolą lizingo kompanijai, kad matytųsi šių metų dalis (4411) ir ilgalaikė skola (4011).
O metams pasibaigus, kažkaip vėl perkelti einamųjų metų dalį. smile smile


smile


Klausimas tikrai rimtas. Atvirai sakant taip imanoma, bet bus "nebuhalteriska" apskaita. Programos saskaitose matysit ko prasot, bet kartu maisysis fiktyvios S/F ir ju iplaukos. As to nedarau ir kitiems nerekomenduoju. ;)
2005-07-20 15:42 Programinė įranga » STEKAS » #190442

Loreta13 rašė:

dizzoo rašė:

anonimas rašė: Čia turbūt norėta pasakyti kad reikia terminal serverio kliento?
Taip tai turbūt dauguma programų gali dirbti, gal aš ir klystu


Ne, neklysti. Butent tokiu atveju reikia terminal serverio kliento. Ateityje - tikriausiai per siu metu Infobalt'a pristatysime nauja Stekas-Apskaita programa, kuri veiks ir Linux terpej. Tuomet nereikes daug pinigu svaistyti programu linenzijoms :D


Gal preliminari kaina baziniam variantui žinoma? smile


Kol programa dar nepateikta pardavimui, kol nezinomi gamybos kastai, tai dar preliminari kaina dar nezinoma. Taciau serveris ir serveris klientas nieko nekainuos - na nebent aptarnavimo kaina :)
2005-07-19 18:26 Programinė įranga » STEKAS » #190034

anonimas rašė: Čia turbūt norėta pasakyti kad reikia terminal serverio kliento?
Taip tai turbūt dauguma programų gali dirbti, gal aš ir klystu


Ne, neklysti. Butent tokiu atveju reikia terminal serverio kliento. Ateityje - tikriausiai per siu metu Infobalt'a pristatysime nauja Stekas-Apskaita programa, kuri veiks ir Linux terpej. Tuomet nereikes daug pinigu svaistyti programu linenzijoms :D
2005-07-19 16:09 Programinė įranga » STEKAS » #189959

anonimas rašė: O stekas veikia per internetą realiam laike? ta prasme turim parduotuves skirtinguose miestuose ir reikia matyti kas dedasi kitoje parduotuvėje. Pvz, hansa tai gali ir nereikia didelio interneto vamzdžio. Kitų Lietuvoj parduodamų programų, kurios tai galėtų nežinau.


Stekas - Apskaita yra priemones duomenu eksportavimui ir importavimui. Taigi visi padaliniu rezultatai eksportuojami i spec. failiuka, kuris siunciamas paparasciausiai el. pastu ir pagrindiniame padalinyje importuoja tuos duomenis (tai daroma pvz kas savaite ar dvi). Tokiu atveju visi duomenys buna sukaupti viename pagrindiniame kompiuteryje.

Jeigu norite, kad viskas vyktu realiu laiku, tokiu atveju diegimas Windows 2000 Server'is su idiegta Stekas-Apskaita programa. Padaliniu vartotojai (Vilnius, Kaunas, Klaipeda ir t.t.) nurodydami to Serverio internetini adresa (pvz. 212.85.23.15) ir vartotojo varda su slaptazodziu jungiasi, kad ir vienu metu ir realiai ivedineja/koreaguoja vienu metu pirkimus ir pardavimus.
Vienintelis trukumas, kad uz Windows 2000 Server licenzija Microsoft komapnijai reikia moketi papildomai (bazine kaina) ir plius dar priklausomai nuo darbo vietu. Tai kainuoja 6 darbo vietoms apie 3500Lt.
Rekomenduojama, kad padaliniu kompiuteriuose butu idiegta Windows2000 arba Windows XP (tik ne WIndows 95/98 - nes gali kilti nesuderinamumo klausimu). Pagal licenzinius nurodymus sia sistema galima isbandyti 3 men. nemokamai!

p.s. dalia29 - si ta naujo suzinojai ir tu :D
2005-07-15 12:56 Programinė įranga » STEKAS » #189024

Loreta13 rašė: smile dizzoo

SISTEMA VEIKIA smile smile smile

Na galėsiu sutaupyti kokias 3 min. kai registruosiu tokias įplaukas smile

Dėkinga smile


Dziaugiuosi suteikes pimaja pagalba smile

-----------------------------------------------------------
Tik su Stekas - Apskaita Jusu firmos bus tvarka smile
2005-07-13 23:10 Programinė įranga » STEKAS » #188336

Dalia29 rašė: Na va, vienas apie ratus, kitas apie batus.
1> dėl apmokėjimo su +. Išsiaiškinom, viskas Ok. Bet TIK TADA, kai sąskaitos ir apmokėjimas vykdomi ta pačia valiuta
. Tiesa, niuansas. Aš darau kitaip, nerašau + prie mokamos sumos (kur bendra suma), o su + praeinu tas sąskaitas, kurias apmoku. T.y. kur mokama kiekvienos sąskaitos suma, paspaudžiu + ir apmoka konkrečią sąskaitą, man taip patogiau, o ne trint, kurios jau permokėtos, nes jų gali būt žymiai daugiau.
2. Ne apie sąskaitas rašom, kad neduoda EUR įvest. Viskas Ok, galima ir EUR ir USD, nors ir tugrikais. PROBLEMA tame, kad pvz. sąskaita išrašyta EUR, o klientas apmoka ekvivalentą litais. Tada spaudi apmokėjimo būdą litais, pasirenki klientą ir jo sąskaitų nemeta visai (nes jos išrašytos EUR). Tada su + atidaro SĄSKAITŲ sąrašą, leidžia VIENĄ sąskaitą pasirinkt ir apmokėt. Bet tam pačiam mokėjime antros su tuo pačiu + jau neleidžia pasirinkt. Reikia daryt naują mokėjimą. Vat mums įdomu, kodėl smile Mano versija- bijoma susipainioti valiutų kursuose.
Kaip aš issprendžiau problemečką- jau parašiau.


Nu pagaliau sitoj maisalynej lyg ir man dashuto. :D

Leidzia pasirinkti ir antra, ir trecia SF ir jas vienu metu apmoketi - tiek kiek tik bus neapmoketu to kliento S/F! Tai norint padaryti - issirenkat + pirma norima apmoketi saskaita, sakykim ji buvo eurais, veliau Mok.Suma + apmokat ja pilnai ir toliau spaudziant "Enter" zymeklis niekur nejuda, ane? Su peles klavisu gryztat ant pirmosios saskaitos datos, paspaudziat - laukelis pamelynuoja ir vel spaudziat +, tuomet gausit vel to pacio tiekejo likusias neapmoketas S/F. Toliau iprasta tvarka Tvirtinat Iplaukos mokejima! ;)
Pastebejot, kad neiprasta???!!! Aha, mintis slypi tame, kad buhalteriai "neisismugiuotu" vienoje Iplaukoje apmoket vieno kliento kelias S/F, kurios buvo ivestos su skirtingomis valiutomis!!! :D zr. i zemiau esanti pvz.

Stai koks atsitiktu niuansas! Pvz. kiek supratau Jusu "Mokejimo budu" zodyne yra ivesta "Mokejimai litais", "Mokejimai eurais" ir pan su SKIRTINGOMIS korespondentinemis sask. kiekvienai valiutai atskirai! (p.s. isiveda zodynai->valiutos) Pvz. 2721 (litai), 2722 (eurai) ir pan. Jei Ne - tai problemu nekils.
Tokiu atveju Iplaukoje mokedama kelias S/F su skirtingomis Kasos korespondentinemis subsaskaitomis (pvz. D2721 ir D2722), o mokejimo budas Iplaukoje nusirodo TIK VIENAS - pvz renkates "Mokejimas i kasa litais", tuomet Iplaukos mokejime figuruos TIK D2721 ir todel visi pinigeliai tiek litais pirmos S/F, tiek iskart eurais apmokamos antros S/F, nukeliaus i viena D2721 sask! Ir tai nebus didele tragedija (balansas BUS! ;)), bet ATASKAITOS kiekvienai Valiutinei saskaitai bus nekorektiskos (nes i D2722 (eurai) skirti pinigeliai nukeliaus i D2721 (litai)).
Tai tiek :)
Pagarbiai,
Dizzoo.
2005-07-13 17:24 Programinė įranga » STEKAS » #188285

Dalia29 rašė: Tiesa, dar. Kai EUR, tada viskas Ok, kai kita valiuta, kurios kursai svyruoja, įplaukas per DK su F4 atkoreguoju.
Čia jau tam tikras nepatogumas. Manua, kad todėl tik vieną sąskaitą ir leidžia pasirinkt- kad nesupainiotų valiutų kurso. Čia mano tokia nuomonė.
gal iš Steko kas patvirtins?


Ne Stekas sio atvejo nepatvirtins! smile
Pries versdami pardavimo S/F eurais ir noredama ji patvirtinti negavote pranesimo "Nesutvarkytos pardavimo saskaitos"????
2005-07-13 17:13 Programinė įranga » STEKAS » #188284

Loreta13 rašė:

Dalia29 rašė: Apmokant litais (pasirenkant mokėjimo būdą litais)klientui išrašytų EUR PVM SF nemeta visai.


Va, būtent, kad "meta":))
Įplauka smile nauja smile data smile mokėjimo būdas pasirenkamas "į banką LT" smile "dažygiuok" iki "dokumentai" ir

spausk "+" "išmeta" visas neapmokėtas sąskaitas

Deja, duoda pasirinkti TIK VIENĄ.
Užregistravus vieną įplauką lygiai ta pat darau dar n" kartų, t.y. tiek, kiek pirkėjas apmoka sąskaitų:)))

Ar aiškiai aš čia smile smile

Mane tai erzina, aš ekonomistiška buhalterė, jei viena įplauka, tai ko aš čia 15 kartų turiu registruot smile smile


Hmm... Dokumentu sarase duoda visas neapmoketas kliento (ne klientu) saskaitas. Nurodoma salia kiekvienos israsytos S/F skolos, todel paspaudus 'Mokama Suma" + tame lauke duodama automatiskai pilnai apmokamos visos sumos! Todel jei klientas moka tik dali, tai reikia nurodyti, kurios S/F ir kokia dali jis apmoka - visas kitas - belieka pasalinti is saraso.
smile
2005-07-13 16:49 Programinė įranga » STEKAS » #188274

Loreta13 rašė: Klausimėlis dizzoo

Pardavimo PVM s/f išrašyta EUR, o klientas apmoka LT

Ar aš ko nemoku, bet kai pasirenki su "+" sąskaitas,kurias turėjo apmokėti, leidžia pasirinkti TIK vieną iš jų.

Žodžiu, tokį apmokėjimą, jei moka už kokių 12 sąskaitų, reik 12 kartų ir atlikinėti.

Rezultatas, aišku, tas pat..tik labai jau neracionalus sprendimas

Dėkoju iš anksto smile


Chi, jau iskart patys susigalvojot sau problemu! Jei jau israset saskaita EUR'ai tai klientas tegu ir sumoka tais paciais EUR'ais (nueina, issikeicia ir sumoka). O jei moka Litais - israsynekit saskaitas Litais!! :) :) :)
2005-07-12 12:45 Programinė įranga » STEKAS » #187816

Loreta13 rašė: Na bandžiau vykdyti pažadą, "prikabinti" Steką.

Deja, pervertinau savo galimybes, pasirodo "prikabinimo reikalai" su "Folder", nevyksta smile

Tai bent instrukciją naudojimo prisegt bandžiau, bet ir ji per didelė:))

Sorry...ką nuvyliau smile

Beje..kokio dydžio čia failus persiunčia?

Jei kam reikia, bandysiu į Jūsų asmeninį paštą įmesti smile


Sveiki,

Maksimalus failo dydis gali buti iki 200KB. O Steko Apskaitos aprasymas uzima apie 2MB. Jei kam reikia - sakykit persiusiu el. pastu.

Turiu:
1. Idiegimo instrukcija
2. Stekas-Apskaita aprasymas (pilnas)
3. DU aprasymas
4. Personalo Apskatos aprasymas
5. Darbo Laiko apskaitos aprasymas

Jei dar ko nors special reiks. Rasykite! :D
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui