Tax.lt narys Kivi

K
Tax.lt narys nuo
2005-09-28
Kivi
forume parašė 19 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-11-24 09:34 Blevyzgos » Pailsėkite nuo darbo » #229000

astuska rašė: argi monitorius staciakampio formos?

va, tau paveikslelis, gal irgi patiks, graziai atrodo ant kompo ekrano


Ačiū, labai gražus
2005-11-24 09:11 Blevyzgos » Pailsėkite nuo darbo » #228983

astuska rašė: nu matai, formatas jo staciakampio formos, reikia redaguoti


Įdomu kaip?
2005-11-18 08:15 Darbo teisė » Siaubingas darbdavis, ka toliau daryti? » #226955

volgadon rašė: Man įdomu kur čia tokie žvėrys yra.Nelabai ir tikisi ,kad dabar taip elgtusi direktorius.Jeigu tai būtų 95-96 metai patikėčiau.Tokių iškasenų senai mačiau,gal kokiam kaime?


Yra tokia kategorija rimtais verslininkais patapusių išeivių iš turgaus. Išsilavinimas- 8 klasės, požiūris į žmones "visi vagys, sukčiai ir tinginiai", apie mokesčių priskaitymus, įstatyminę bazę nors minimaliai pasidomėtų, bet jiems viskas "pa barabanu". Veikia galva tik vienoj vietoj- kaip daryti pingus. Tas paprastai jiems sekasi. Tačiau aš sutinku su daugumos nuomone- nusileisti negalima. Jie tuo bauginimu ir manipuliuoja. O iš tikro nemanau, kad prireiks advokato- užteks pradžiai darbo inspekcijos, jie atėję patikrina viską, o trūkumų tikrai atras.
2005-11-14 08:40 Įvairūs » Įmonė metus nemokėjo algos? » #225124
[quote="GintautasN"]

vait rašė: nemačiau dar visų popierių, tik žinau kad algos buvo priskaičiuotos, sodros dalis sumokėta, o alga neišmoketa (tuo pačiu ir GPM).


O tu peržiūrėk visus dokumentus ypač kasą gal ką nors rasi. Juk negali būti, kad neteiktos mėnesio pajamų mokesčio deklaracijos.


Liek žinau pajamų mokesčio deklaracija neteikiamu, jei nebuvo tą laikotarpį išmokų.
2005-10-25 16:20 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #218355

lilly rašė:

Renatulka rašė: Tai kad atsiskaitymų modulyje apačioje kur avansai turite matyti ta avanso suma kurią pirkėjas apmokėjo, ir as tiesiog rasau kaip uzskaita ivesdama sąskaitą 444 ir tada irasyti ir skolos nebėr :)

Arba pas mane nesimato, arba aš ne ten žiūriu.


Aš išrašydama sąskaitą, apmokėjimo langelyje įrašau avansu apmokėtą sumą nurodydama 444 s-tą ( o ne kaip įprasta 27) ir tada įsiskolinimas sumažėja ant sumos.
2005-10-24 15:23 Biudžetinių įstaigų apskaita » Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje » #217794

Mia26 rašė: O kiek is Jusu dirbate biudzetinese? smile
Esu siek tiek pasimetusi, nes kol kas nesijauciu "savo leksteje". Gal pasidarytu lengviau, jei isgirsciau Jusu nuomone:) smile



UAB'e gal ir daugiau veiklos, tačiau reikia apgalvoti ko nori- stabilumo ar adrenalino. Nors koks čia adrenalinas kai atlyginimai vėluoja, darbo sąlygos irgi ne visur patenkinamos, dirbi vienas už kasininkę, kadrų inspektorę, sekretorę, sandėlininkę ir vyr. buhalterę. Aš dirbu biudžetinėje tik pirmi metai, tačiau gerai pasvarsčius čia daugiau privalumų, negu trūkumų. O kad neužsimirštų UAB'e įgytos žinios reikia domėtis. Aš turiu dar vieną nedidelę įmonę, dėl kurios esu priversta domėtis naujais įstatymais, kadangi privačiam sektoriuje jie keičiasi dažniau, negu biudžeto įmonėse.
2005-10-24 14:14 Biudžetinių įstaigų apskaita » Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje » #217756

JV rašė: Jo dėl jautimosi žmogumi biudžetinėje tai tiesa. Atsakai savo kompetencijos ribose ir tiek. O labai dažnam savininkui ir papildomai domėsies kokiu subtiliu klausimu, ir patarimų duosi, o jam atrodys kad visa tai iš neturėjimo ką veikti Nei algos dadės, nei ačiū pasakys... Gal idealiausias variantas butų dirbti biudžetinėje ir dėl kavlifikacijos palaikymo turėti mažiuką UAB-iuką.


Pilnai pritariu
2005-10-24 14:12 Biudžetinių įstaigų apskaita » Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje » #217753

Mia26 rašė: Sveiki,
siuo metu dirbu biudzetineje, i kuria atejau is UAB'o.(..............................) Pasidarei savo darbus, uzdarei duris ir viso gero. Sitai yra labai didelis pliusas. Jautiesi zmogumi.


Atostogos pagal grąfiką dalimis arba visos, gali ramiai sirgt ko sau negalėjau leisti viena dirbdama 3-uoje asmenyse UAB'e, atlyginimas oficialus ir laiku išmokamas. O dėl adrenalino teisybė. Dirba čia visi kaip sovietiniais laikais lygtai nėbūtų interneto kur galima pasitikslinti įmonių kodus, kurie paskutiniais metais masiškai keitėsi, įstatymų pakeitimais pasidomėti ir t.t. Tarsi lauktų kol kas nors pasakys ką reikia dirbti, jokio savarankiškumo ir atsakomybės už savo darbą. Aišku ne visi tokie, kaip ir visose srityse.....pasaulis margas.
2005-10-24 13:38 Įvairūs » Kolegos, gal kam reikia papildomo darbelio? » #217732

Elvyra rašė: Ar verta eiti dirbti vyr.buhu i transporto firmą, jeigu neturiu patirties? Dabar dirbu gamybinėje įm.


Labai skiriasi darbo profilis, pradedant tabelių pildymu, kurie turi atitikti su a/m tachometrų parodymais, baigiant kuro pereikvojimais, jo nurašymu, komandiruočių išlaidų apskaita pagal visokius "dokumentus" , kurie kartais į dokumentus nepanašūs. Aš manau, kad gamyboje yra daugiau konkretumo. Nors priklauso ir nuo to kokiame lygyje rasi buhalterinę apskaitą
2005-10-12 16:25 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #214504

Virgasius rašė: Sveikučiai, dar laukiu (jeigu kas galite padėti) atsakymo į anksčiau užduotą klausimą. Taip pat noriu paklausti dar vieno klausimėlio - kaip padaryti, kad neskaičiuotų 2 darbuotojų atlyginimų, nes jos pagal darbo sutartį priimtos dirbti paskutinę mėnesio dieną ir pagal grafiką jos tą paskutinę dieną nedirbo. Kai paskaičiuoju to padalinio atlyginimus, joms meta atlyginimą, kaip už pilną mėnesį (nes tabeliuose nieko neįvesta). Ką daryti, kad neskaičiuotų atlyginimo tam, kas nedirbo?
Būčiau dėkinga


Aš tokiems darbuotojams tabeliuose pažymiu kodu ATL (atleidimas- mano programoje toks sutartinis žymėjimas) tas dienas kurias nedirbo. Tai tavo atveju nuo mėnesio 1 iki 31 dienos reikia įrašyti ATL kodą , dienų skaičių, laikotarpį ir atlikus skaičiavimą turėtų jų tą mėnesį nelikti
2005-10-04 20:27 Darbo teisė » Darbo inspekcija » #211841

Cha-cha rašė:

saule40 rašė: Mane suneramino ,ar turi grafike buti nurodyta ,kiek dirba savininkas,kiek pardavėja?Tas pat ir tabely?Ar reikalauti iš pramoninių pr.pardavėjos sveikatos pažymėjimo?

Jeigu įmonė turi samdomų darbuotojų, tai savininko dirbtą laiką žymėti reikia.


Vistik ar DI reikalauja pramoninių prekių pardavėjos sveikatos patikrinimo pažymėjimo?
2005-09-29 17:10 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #210297

Zydrius rašė: tai kad jei neklystu, valandini skaičiuojant valandas iš tabelio lentelės ima programa.


Tai man valandininkams užsivesti atskirą tabelį?
2005-09-29 16:42 Programinė įranga » Programa "Būtent" » #210274
smile Kas gali patarti kaip kaip Būtent programoje paskaičiuoti valandinį atlyginimą: darbuotojo kortelėje nurodžiau- valandinis atlyginimas, einamojoje informacijoje dirbtų valandų skaičių, tačiau padarius skaičiavimą nurodo, kad duomenų nėra. Įtariu, kad priskaitymų-išskaitymų koduose nėra kokios nors žvaigždutės, bet kokios - pati neišsprendžiu
2005-09-29 11:09 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #210054

langas rašė: O as darau taip:
Esam atlikę kontrolinį svėrima ir teigiame, kad vienas drabužis vidutiniškai sveria 0.3 kg. žiemą 0.5.
Vedu apskaitą kilogramais.
Parduotus vnt dauginu is koeficiento ir žinau kiek parduota kg. juos ir suvedu i apskaitą.
Sau dar veduosi apyvartos lentelę:gauta, parduot, likutis kg. ir vnt. del pardaveju kontroles. Noriu zinoti tikslu likutį vnt., kad atlikus inventorizacija žinoti kiek pavogė vnt.(Bet tai tik savininkam)


Domina antkainis Ar gavus prekes užsidedate kažkokį nustatytą pagal apskaitos politiką antkainį ar iš akies nustatote kiek koks drabužis turi kainuoti
2005-09-28 16:27 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #209858

Loreta13 rašė: To Kivi
Ir apskaitykite kg.
Sverkite gavę, sverkite mėn. pabaigoje.


Bet juk parduodame vnt., o ar galime nurašyti kg?
2005-09-28 16:08 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #209835

betabu rašė: Mieli kolegos,
o kaip jūs skaičiuojate prekes mažoje dėvėtų rūbų kautuvėlėje ?
Prekių nuperkame 1-2 kartus per mėnesį, tai aš atrišus maišus suskaičiuoju vnt ir užpajamuoju. ????? Mėnesio pabaigoje suskaičiuoju visas krautuvėlėje esančias prekes, jų būna apie 3000 vnt, surašau invent. aktelį ir t.t .... ir prekiauju toliau. ???
Pasidalinkite patirtim


Aktualus klausimas, nes prekės perkamos kilogramais. Tai kaip tokiu atveju užsipajamuoti ir realizavus nurašyti?
Laukiame atsakymo ! Pasidalinkite patirtim!
2005-09-28 15:46 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #209809

penelope rašė:

Liusija rašė:
Kokia nesamonė jog valandų tik po pusė etato o parduotuvės darbo laikas ilgesnis, iš karto matosi jog kažką sukate. Nieko čia nesugalvosi, pardavėja visu etatu, ir direktorius visu....


Arba vienas iš jų pilnu etatu, o kitas - pusės.


O jeigu vienam darbuotojui būtų mokamas minimalus valandinis atlyginimas? Priskaičiuotume visas mėnesio valandas sudėję ir nesuktume galvos dėl viršvalandžių
2005-09-28 11:56 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #209593
Dar nėra tiek darbo, kad sėdėti visą dieną abiems, o grafiką reikia sukurti. O buhalterio darbą po kol kas atlieka direktorius, tik manau, kad tai laikina, nes atlyginimų skaičiavimu jo žinios ir baigiasi. O kad vyr.buhalteris UAB'e privalomas radau tik buhalterinės apskaitos įstatyme.
2005-09-28 11:06 Įvairūs » prekybos dėvėtais drabužiais buhalterija » #209548
Mūsų įmonė UAB susikūrusi pirmą mėnesį, todėl didžiausias galvos skausmas darbuotojų darbo grafikas. Parduotuvė dirba nuo 10 iki 19 su valandos pietų pertrauka. Darbuotojai du po 0,5 etato- direktorius ir pardavėja. Problema ta, kad parduotuvė per mėnesį dirba didesnį valandų skaičių, negu sudėjus abiejų darbuotojų darbo laiką. Kaip išspręsti tą problemą? Viršvalančius rodant, didės priskaitytas atlyginimas ir mokesčiai, o gal rodyti po 4 val su minimaliu valandiniu atlygiu?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui