Tax.lt narys vz

V
Tax.lt narys nuo
2005-10-23
vz
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-04-27 08:49 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #271399
Norime pailginti IT nusidėvėjimo laikotarpį, nes mūsų įmonėje įrengimai dėvisi greičiau nei realiai. Kokia ta nusidėvėjimo laikotarpio tikslinimo procedūra, gal kas susidūrėte? PMĮ skaičiau, kad reikalingas mokesčių administratoriaus leidimas.

Iš anksto dėkoju
2005-12-16 09:16 Gyventojų pajamų mokestis » Pirkimas iš fizinio asmens » #235104
Vis dar neišsprendžiame problemos del panaudotų spausdintuvų kasečių supirkimo. Direktorius nenori rašyti nei pirkimo-pardavimo sutarčių, nei pinigų išmokėjimo kvitų. Kasetes parduodantys žmonės nesutinka su tuo ir tai savaime aišku, jie nenori deklaruoti savo pajamų ir mokėti pajamų mokesčio. Direktorius nori pinigus jiems išmokėti iš kasos aparato čekiu, kuriame nesimato kasetes parduodančio žmogaus pavardės. Ar tai įmanoma? Ir ar aš galėsiu pagal tai kaip nors užsipajamuoti tas kasetes?

Jei kas žinote, prašau parašykite man.

Ačiū
2005-11-25 14:06 PVM » Prekių pirkimas iš ES šalių » #229791
Sveiki visi!
Gavau invoisą iš Didžiosios Britanijos PVM mokėtojo. Tik kažkodėl jie parašė PVM sumą. Jei nebūtų PVM, tai viskas aišku, prisiskaitom PVM ir traukiam į atskaitą, o ką daryti tokiu atveju, kai PVM suma invoise nurodyta?
2005-11-23 19:27 Gyventojų pajamų mokestis » Pirkimas iš fizinio asmens » #228834

austa rašė:

vz rašė: Mūsų įmonės veikla - spausdintuvų kasečių pildymas. Kartais superkam iš fiziniu asmenu turimas tuscias kasetes, po to jas užpildom rašalu ir parduodam. Gal galite kas nors patarti, kaip teisingai jas užpajamuoti, kad po to nurašyti. Kaip apiforminti pinigu sumokėjimą fiziniam asmeniui už tas jo kasetes. Juk jokiu pirkimo dokumentu neturime. Prašau patarkite!!!


Šiuo atveju geriausia naudoti pinigų išmokėjimo kvitus, t.y. atskaitingam asmeniui išduodate pinigų sumelė kurią jis išmoka supirkdamas kasetes. Kvite rašomas perkamos prekės pavadinimas, kiekis, mat.vienetas, vieneto kaina. Pagal tai galite ir pajamuoti supirktas kasetes.



Ačiū už patarimus.

Bet jei nesudarinėsim pirkimo sutarčių ir užsipajamuosim tas kasetes tik remiantis kasos išlaidų orderiais ar pinigų išmokėjimo kvitais, ar tikrai bus gerai?
2005-11-23 07:22 Gyventojų pajamų mokestis » Pirkimas iš fizinio asmens » #228373
Mūsų įmonės veikla - spausdintuvų kasečių pildymas. Kartais superkam iš fiziniu asmenu turimas tuscias kasetes, po to jas užpildom rašalu ir parduodam. Gal galite kas nors patarti, kaip teisingai jas užpajamuoti, kad po to nurašyti. Kaip apiforminti pinigu sumokėjimą fiziniam asmeniui už tas jo kasetes. Juk jokiu pirkimo dokumentu neturime. Prašau patarkite!!!
2005-11-11 15:18 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #224612
Aciū už informaciją
2005-11-11 10:13 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #224380
Įdarbinome žmogų, atsiųstą iš darbo biržos pagal remiamų darbų programą. Padirbo jis 10 dienų ir supratome, kad mums nelabai tinka. Norėtumėm jį atleisti, bet jis susirgo. Kai grįš į darbą, jį atleisim, bet nezinau, ar reikės skaičiuoti darbdavio nedarbingumą uz 2 dienas ir atostogų kompensaciją. Jei paskaičiuosime, ar darbo birža mums tai kompensuos? Jei kas susidūrėte su tokiu pat dalyku, padėkite. Iš darbo biržos reikiamos info negavau, pasakė, kad darbo birža - ne pinigų plovimo mašina. Jie labai nepatenkinti, kas mes norim tą žmogų atleisti, bet ką daryti, jei tas žmogus mums netinka???
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui