Tax.lt narys liepa2000

L
Tax.lt narys nuo
2006-05-09
liepa2000
forume parašė 34 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-07-30 08:09 Programinė įranga » Buhalterine progama "Globis" » #835996
Gal susidūrėte, kaip pakeisti vadovo pareigas Globyje? Pamenu, kad per programos pristatymą minėjo, kaip tai padaryti, bet nepamenu... smile
2010-07-30 08:04 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #835995

Dute22 rašė: Sveiki, toks klausimas:
Gavau is tiekeju saskaita, kurioje nurodyta, kad PVM susimoka pats pirkejas. Vesdama i tiekejus pasirinkau kur "Pard.PVM" - 6.1/6.2 ar 6.3. , paskui ta pacia saskaita ivedziau i pirkejus, sask. koresp. pasirinkau "96 str.pardavimo PVM" ( D 443, K 2431). Apmokejus tas saskaitas, PVM suma vis tiek kaba kaip skola tiekejams. kodel?


Sąskaitų korespondencijoje turite pažymėti PVM skiltyje "Ne". Tada turėtų būti viskas gerai. smile
2010-07-26 15:36 Mokslas » Buhalterijos apskaitos pagrindai » #834290

holdingas rašė: Ir nuo kada priimant žmones į darbą nebereik įsakymų?


apskritai, ant kiekvieno žingsnio reikia įsakymų
2010-07-26 15:33 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #834287

RAJA rašė: Sveikos,
Buvo remontuotas auto, IT modulyje noriu įvesti remonto sumą,
atsidarius inventorinę kortelę kur vesti sumą ir tiekėją ?
Ar reikia vesti atskirai remonto kortelę ? Neteko nei karto , užveskit ant kelio

Ačiū


Jei buvo remontas, didinantis ilgalaikio turto vertę, reikia užsipildyti naują ilgalaikio turto kortelę, nurodant remontuojamą ilgalaikį turtą laukelyje "Kieno remontas?". Programa automatiškai paskaičiuos, kiek remontui liko dėvėtis pagal Jūsų remontuojamą ilgalaikį turtą.

Sėkmės!
2010-05-17 15:02 Programinė įranga » Buhalterinės apskaitos programos » #806877

jo_vile rašė: Laba diena, patarkit prašau,kokia apskaitos programa paprasčiausia ir patogiausia naudoti biudžetinėje įstaigoje.


Aš naudoju Globis programą, paprasta ir labai nebrangi, mėnesiui gaunasi tik 30 Lt ir nėra jokių papildomų mokesčių smile
2009-11-08 18:43 Bendra » Visi UAB mokesčiai » #718693

Zuikis-Puikis rašė: Girdėjau, kad yra mokesčių skirtumas, kai UAB valdo vienas akcininkas ir kai keli. Lyg kai vienas akcininkas, negalima taikyti kažkokių lengvatų. Gal ką nors žinote? Ačiū


Greičiausiai Jūs kalbate apie pelno mokestį. Štai ištrauka, kada galima/negalima taikyti lengvatinį (13 proc.) pelno mokesčio tarifą:

"Apmokestinti apmokestinamąjį pelną 13 proc. mokesčio tarifu vienetai (išskyrus pelno nesiekiančius) gali tuo atveju, jei :

1) vidutinis sąrašuose esančių darbuotojų skaičius ne didesnis kaip 10 žmonių;

2) mokestinio laikotarpio pajamos ne didesnės kaip 500 tūkst. litų.

Ši nuostata negali būti taikoma vienetams kurie išvardinti PMĮ 5 str. 3 d.:

- Individualioms įmonėms, kurių savininkai ar šeimos nariai yra ir kitų individualių įmonių savininkai;

- Individualioms įmonėms, kurių savininkai ir (arba) jų šeimos nariai paskutinę mokestinio laikotarpio dieną kitame vienete valdo daugiau kaip 50 proc. akcijų (dalių, pajų) arba vienetai, kurių dalyvis yra individualios įmonės savininkas ir jis ar jo šeimos nariai paskutinę mokestinio laikotarpio dieną tame vienete valdo daugiau kaip 50 proc. akcijų;

- vienetams, kuriuose tas pats dalyvis paskutinę mokestinio laikotarpio dieną valdo daugiau kaip 50 proc. akcijų;

- Vienetams, kuriuose tie patys dalyviai kartu paskutinę mokestinio laikotarpio dieną valdo daugiau kaip 50 proc. akcijų."
2009-10-04 20:27 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #706127
Šiaip ar taip DU bus išmokėtas darbuotojams. Tik, kaip suprantu, Jūsų atveju atlyginimas mokamas per kasą (direktorius kasininkas?). Siūlau pasirinkti mokėjimas per kasą, bet ne pačią kasos sąskaitą įsivesti, o kokią kitą (kasininko ar pan.). O tada pagrindinėje Pragmoje išrašysite direktoriui kasos išlaidų orderį visai bendrai DU sumai.


llalla rašė: Sveiki,
gal galit patarti kaip pragmoje reikia uzfiksuoti kai ismokami pinigai direktoriui, kad sis ismoketu kitiems atlyginimus?
2009-10-04 20:03 Įvairūs » kokie reikalingi dokumentai (atestatai ir pan.) buhalteriui ? » #706116
Aš lankiau kursus Globaliose idėjose, likau patenkinta :)
Žiūrint iš kokio miesto Jūs esate... Na, tikiuosi, kad nuoroda pravers: www.globaliosidejos.lt


klaustukas2 rašė: dekui Colop smile

individui

sita komentara as skaiciau yra jis tax.lt imestas
bet is visos diskusijos ir kitu diskusijoje dalyvaujanciu dalyviu ptyrimo susidariau nuomone kad jei reikes buhalterio ta man pasakys VMI ir tikrai iskarto baudos neduos tuo labiau kad neplanuoju sekancia diena desimtim tukstanciu sumomis prekiauti smile


246'ai

taip as taip pat esu uz kursus bet as galvoju kad jie gerai kai ateini apsisvietes su kazkokiais klausimais negu visai zalias
dalyvavau as kursuose su statyba susijusiuose ir buvo tikrai idomus kadangi buvo nagrinejami klausimai i kuriuos kaiptik ieskojau atsakymu taip pat pries kursus siunciau savo klausima i kuri juose gavau atsakyma
reziumuojant manau kad jeigu yra pinigu ir nera laiko tikrai verta iskarto moketi ir eiti i kursus mokintis o jei norisi dar pataupyti ir turi laiko tai pasistengti kiek imanoma ismokti paciam ir paskui viska uztvirtinti kuruose smile

kad jau prasnekom apie kursus kokios kainos gal yra kas pigiai kursus praveda ? smile
2009-09-17 09:06 Pelno mokestis » Ar galimos sąnaudos? » #699619

MelynakeDanga rašė: Labas rytas.Praeitais metais pirktas automobiliui variklis 2500,00 iš žmogaus be PVM.Jis skaitosi atsarginėse dalyse, nors IT automob.2000,oo.Kaip patarsite juo atsikratyti:
1.Parduoti žemesne kaina , bet iš kur sužinoti kokia jam rinkos vertė? O tada skirtumas
kur nueis?
2.Įmontuoti į įmonės automob. o iš automob. seną parduoti?Tai IT tada reikia pratęsti?
Bet čia daug valakitos ar apsimoka?
Kaip Jūs manote?


Darykite taip, kaip darote iš tikrųjų. Jei Jums naujas variklis nereikalingas, galite jį parduoti - ir nebus problemų. Jei montuojate į automobilį, IT vertė didinama, jei to IT naudingosios savybės pagerėjo - jei ne, tada įprastą automobilio remontą reikėtų nurašyti į sąnaudas.
2009-09-07 19:50 Blevyzgos » Kulinariniai receptai » #695069

manila rašė:

IlonaD rašė:

manila rašė: gal galit pasiulyt kokia uogiene is slyvu? smile


Savaitgalį dariau tokį "makarkliosą" iš slyvų.

Slyvas (mėlynas, tas didesnes) - perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir tas puseles sudedame į stkilainius (taip laisviau, neprigrūdame).

Sirupas:
1 l vandens
1,5 kg cukraus (nes slyvos gi rūgštokos)
4 v.š. želatino (išbrinkinto , ištirpinto).

Verdame, kol sirupas užverda - ir išpilstome ant tų slyvų stiklainiuose.

Gaunasi slyvos drebučiuose, mūsų šeimai labai patiko smile



ismeginsiu sita idomybe smile


na reikes ir man pabandyti
2009-09-07 19:48 Mokslas » Kursai » #695068

rita10 rašė:

zaika rašė: nežinau ar daug, ar mažai. žiūrint ką jie laiko teisės pagrindais ir panašiai. dažnai po skambiom mokymo programom slepiasi visai paprasti dalykai, kurių kiti net neišskiria. čia jau marketingas prasideda. jei tau pasakys, kad pagal DK turi būti atostoginiai išmokami prieš tris dienas, jei darbuotojas nepaprašė kitaip, ar kad darbo valandos per savaitę neturi viršyti 48 val. ir t.t ir tai pavadins teisės pagrindais, tai gal... tas pats su tuo įmonės valdymu ar darbo užmokesčiu, jei parodys kaip atrodo DU žiniaraštis ir kaip jis apskaičiuojamas, bet neaptars smulkiau kaip skaičiuojami viršvalandžiai ar naktinis darbas, tai vargu, ar galima vadinti, kad DU išdėstė. jokiu būdu nenoriu sumenkinti jūsų pasirinktų kursų, tiesiog mano pačios nuomonė baigus kursus. daug pačiai reikia domėtis.

Labai ačiū už visus patarimus.Aš esu baigusi sekretorės kursus, tai dabar iš biržos yra galimybė gauti dar vienus kursus, tai galvoju pasirinkti apskaitininkės.


rita10, jei pasirinksi apskaitininkes kursus, sveikinsim istojus i musu gretas smile
2009-09-07 19:45 Gyventojų pajamų mokestis » Autorinės sutartys » #695067

Aleksiukas rašė: Labas vakaras. Žmogui atlyginimas pagal autorinę sutartį bus išmokamas per KIO. Ką reiktų rašyti KIO skiltyse pinigų išdavimo pagrindas ir ką skiltyje priedėlis? Ačiū už pagalbą.


išdavimo pagrindas: autorinis atlyginimas, priedėlis: autorinės sutarties numeris
2009-08-25 19:47 Programinė įranga » Buhalterine progama "Globis" » #690614

gita08 rašė:

liepa2000 rašė: Pradėjau naudoti buhalterine programą Globis, gal yra daugiau šios programos vartotojų? smile Na, kol kas viskas aišku, bet galėtume padiskutuotume, jei iškiltų klausimų. smile


Apziurinejame sia programa. Sakykite, kaip si programa veikia? kaip aptarnavimas? ar tinka paslaugas teikianciai imonei? Vis dar vedu apskaita exeliu, tai jau taip pabodo... O cia ir kaina nedidele tik norisi apsiliepimu is jau naudojanciu sia programa isgirst.


Atostogavau, tad jei dar domites ta programa, tai galiu pasakyti, kad kol kas naudoju :) jei kas neaisku - pasiskambinu jiems, maloniai viska paaiskina. Parasykit, ka nusprendet, o tai butu smagu turet bendraminte smile
2009-08-25 11:48 Įvairūs » UAB Steigimas » #690334

Tess rašė: Sudarant steigimo sutartį, rašau kiek egz. yra.
Dabar galvoju ar reikia jų tiek daug, kad būtų kiekvienam steigėjui ar užtenka bendrovei, JAR ir notarui. Juk kiti gali kopijos paprašyti smile
Vieną kartą man notarė pasakė, kam popierių gadini smile Nes dariau kiekvienam steigėjui atskirai smile


Na priklauso kiek akcininku pasiraso sutarti, jei visi - tai ir visi turetu gauti sutarties originala, taciau steigimo sutarti gali pasirasyti ir vienas is akcininku (dazniausiai tai buna direktorius)
2009-08-10 12:07 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #684667

RAJA rašė: ačiū jums už atsakymą,
aš matau, kad žiūrint skolas per pardavimus apmokėjimus per kasos aparatą neminusuoja , nors ' pinigai " eilutėje stovi 27 * ir KODĖL ?


Pirmiausia, pardavimo lange reikia pasiziureti, kokia saskaitu korespondencija naudojate; ten yra saskaitu pora "Kasa". Antra, reikia apmokejimus isikelti i Pragma per Kitas saskaitu korespondencijas, virsuje yra mygtukas "Apmokejimu grynais pinigais ikelimas". Kai visa tai atliksite, turetu rodyti gerai.
2009-08-10 11:22 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #684624

RAJA rašė: Sveiki,
netinka pirkėjo skolos žiūrint per pardavimus ir skolos suderinimo aktą
Kaip pirkėjui parduodamos prekės per kasos aparatą ir skolon, matau tada išisikirimus.
Mielosios, žinau kad kažkas yra pridirbta su korespondencijom , tik nerandu kur
kokios stovi pas jus koresp
1 pardavimo dok - skolos - = ... ?
2 pardavimuose per kasos aparatą
rodos viskas gerai, na gal ko nematau.
turiu aš vieną žinovę,kuri labai mėgsta paklaidžioti.
Ačiū jums širdingai.


Sveika, RAJA,
Pirmiausia pasiziurekite ar "pardavimo dok - skolos - = ... ?" yra geros saskaitos. Pavyzdziui, pagal nauja saskaitu plana isankstiniai pirkeju mokejimai turetu but 444, o isankstiniai mokejimai tiekejams 2021, gautinos sumos 2435, kitos moketinos sumos 4486. Cia jau priklauso nuo naudojamo saskaitu plano.
2009-07-22 19:46 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #678775

RAJA rašė: Sveiki,
parduodant IT (automobilį) ir rašant sąskaitą , kokias jūs rašot korespondencijas.
Manau turėtų būti
D 240 5000
K 501 5000
Bet kodėl man sandėlių apyvartos suvestinėj "pasikabina" be sąskaitos automobilio savikaina
Padėkit prašom, ačiū


Todėl, kad čia yra pardavimo kaina. Ar Jūs paduodate savikaina? Pažiūrėkite sąskaitų korespondencijoje yra ne tik pardavimo suma (D, K), bet ir laukelis savikaina (D, K). Laukelyje savikaina (D, K) įveskite sąskaitas.
2009-06-29 14:10 Programinė įranga » Buhalterine progama "Globis" » #669450
Pradėjau naudoti buhalterine programą Globis, gal yra daugiau šios programos vartotojų? smile Na, kol kas viskas aišku, bet galėtume padiskutuotume, jei iškiltų klausimų. smile
2008-02-04 09:59 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #485388

mil2te rašė: Supratau, mano tokia pati nuomonė kad iškart į sąnaudas dėti...o nurašymo aktas būtinas? nes kiek bandžiau man nesugeneruoja tokios ataskaitos...


Nurašymo aktas turi būti spausdinamas
2008-02-04 09:50 Mokslas » Labai reikia buhalterinės apskaitos praktikos darbo » #485377

Demia rašė: Mane irgi stebina tokie dalykai... pas mūs irgi tas pats... neteko viena moteris darbo, baigė buhalterinius kursus, dabar didžiausia finansininkė smile pažįstu daug tokių, kurie mano, kad buhalterinė apskaita - tai lengviausias darbas... smile


Niekada nevėlu mokytis :)
Asmeniškai aš palaikau tokius žmones, kurie nori ką nors keičia. Ką gali žinoti, o gal žmogus tiesiog atrado save. Mes visą gyvenimą mokomės :)
2008-02-04 08:34 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #485326

mil2te rašė: kap jūs pvz pajamuojate tokia sąskaitą programoje: tarkim pirko įmonė tokius daiktus kaip popierius muilas lemputės ir t.t. ar reikia pajamuoti į sandėly(atskirai susivesti kieieną preką tai reiškia įsivesti naują prekę) o paskui nurašyti į sąnaudas, atspausdinti nurašymo aktą surinkti parašus ir t.t. ar galima tieisiog iškart dėti į sąnaudas?


Galima iš karto dėti į sąnaudas :)
2007-04-26 15:52 Blevyzgos » Naujokų prisistatymas » #394426
Sveiki,

ir as naujoke. Dziaugiuosi, kad yra toks forumas, kur galima bendraminciu rasti. Ieskau informacijos, stengiuosi dalyvauti kursuose, seminaruose, tikiuosi, greitai ir as galesiu jus visus profesionaliai pakonsultuoti. smile
2007-04-26 15:20 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #394407

Aufriuks rašė: sveiki,

vykdžiau Pragmos testavimą ir pranešė, kad visas prekių sąrašas turi tokią klaidą: "0901 Pirkimai (pajamavimai):sąskaita<>Prekes.Par1", ką tai reiškia ir kaip tai ištaisyt smile


Pažiūrėkite, ar pajamuotos prekės į tą sąskaitą įkrito.
Jei tai papildomas testas (apačioje antra eilutė), tai tas testas gali Jūsų atveju netikti, jeigu prekių sąraše nenurodėte į kokią sąskaitą pajamuosite prekes. Tokiu atveju į šio testo klaidas nekreipkit dėmesio.
Taip mums per PRAGMA kursus sakė. smile
2007-04-26 15:19 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #394406

Aufriuks rašė: sveiki,

vykdžiau Pragmos testavimą ir pranešė, kad visas prekių sąrašas turi tokią klaidą: "0901 Pirkimai (pajamavimai):sąskaita<>Prekes.Par1", ką tai reiškia ir kaip tai ištaisyt smile


Pažiūrėkite, ar pajamuotos prekės į tą sąskaitą įkrito.
Jei tai papildomas testas (apačioje antra eilutė), tai tas testas gali Jūsų atveju netikti, jeigu prekių sąraše nenurodėte į kokią sąskaitą pajamuosite prekes. Tokiu atveju į šio testo klaidas nekreipkit dėmesio.
Taip mums per PRAGMA kursus sakė.
2007-03-13 17:38 Apskaita & Auditas » Savikainos skaičiavimas » #380429
As, kaip ir rasiau, manyciau, kad tai veiklos sanaudos
2007-03-13 15:26 Apskaita & Auditas » Savikainos skaičiavimas » #380364

finanskas rašė:

Gitux rašė: Mieli kolegos,

įstaigoje, vykdančioje mokymo veiklą
mokytojų atostoginių priskaitymai, kompensacijos už nepanaudotas
atostogas, išeitinės išmokos - savikaina ar veiklos sąnaudos ?

Aciu

Dėk ten pat, kur dedi ir normalų darbo užmokestį


Taigi butu veiklos sanaudos... smile
2007-03-13 11:07 Mokslas » Buhalteriniai kursai » #380139
Noriu ismokti buhalterijos. Radau nuoroda internete, kad PRAGMA mokymo centras rengia buhalterinės apskaitos kursus Kaune:

www.europartner.lt/index.php?option=com_content&t...

Prasau ismananciu pagalbos, ka manote apie juos? Labai busiu dekinga smile
2007-02-11 17:46 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #370632

Girele rašė:

michele rašė: Kokią patartumėte naudoti programą įmonei, kuri užsiima medienos gaminių gamyba ir prekyba.

Ieškokite programos, kur yra patikimas gamybos modulis. Nes ne visos tai turi...
Dar priklauso - kokia gamyba - komplektavimas, su kalkuliacinėmis (normų) išeigomis, vienetinė, serijinė?...


Kiek zinau, PRAGMA 4.0 turi isvystyta gamybos moduli su komplektavimu, su kalkuliacinėmis (normų) išeigomis, vienetine, serijine gamyba.
2007-02-09 12:52 Programinė įranga » Kokią buhalterinę programą pasirinkti » #370244

arturasraz rašė: Sveiki, gal galit pasiūlyti, kokią apskaitos programa naudoti teikiant buhalterines paslaugas.

Pavyzdziui, apskaitos programa PRAGMA neskaiciuoja kelioms imonems Jus vedate apskaita.
2006-10-31 10:54 Mokslas » Pasimetusi del PRAGMOS » #334188

Jana2 rašė: Bet prieš dingstant dar pasikartoju: ne dalyvauti Pragmos kursuose, bet pasikviesti konsultantą pas save į ofisą.Į kursus galit net neit, naudos tikrai nebus, ypač jei žalia dar visai esat.


Nesutinku su siuo pasakymu. PRAGMA kursai ir yra pradedantiesiems, kurie dar niekada nemate PRAGMOS.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui